Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש בימים אלה דרכים להחליף את האימפרזה החדשה ברכב מסחרי.

עד היום אני משתמש בטוראן החדשה בשימוש משפחתי ומסחרי ביחד, וכואב לי הלב כשאני מעמיס עליה קרטונים של בשר כשלפעמים יוצא שהטמבון נשרט והבגאז' מתלכלך וכו', ואז ביום שבת אני עובד על הרכב שעות נוספות שיראה כמו חדש.

החלטתי שאני יחליף את האימפרזה (הבזבזנית והקטנה) ברכב שבאמת יענה על דרישותיי והטוראן ישאר לשימוש משפחתי בלבד.

הברלינגו החדשה מאוד מצאה חן בעיני, גם מבפנים וגם מבחוץ (ואולי בעיקר במחוץ).

עוד לא יצא לי לעשות נהיגה עליה. יש לי כמה שאלות :

האם ומתי פיז'ו פרטנר צריך להגיע לארץ ? והאם יש צפי למחיר נמוך יותר מהסיטרואן ?

הדאגה העיקרית שלי היא נושא האמינות. עד היום יש סטיגמות נוראיות שאני בעצמי חלק מההמשך שלהן לגבי אמינות הסיטרואן והפיז'ו. האם יש לי סיבה לדאגה עם הסיטרואן ? (אני שם דגש, אני רוצה רק אמינות ברכב, אני לא יכול להחליף את האוטו בעוד שלוש שנים אחרי גמר האחריות ואני מחפש תגובות על אמינות מבעלי מנועי דיזל HDI ועל אמינות הגיר והמכלולים החשמליים של הרכב).

דבר נוסף שאני מעוניין לדעת - מה זאת אומרת גרסאת 4 דלתות לברלינגו ? כאילו 2 דלתות מקדימה, דלת אחת ליושבים מאחורה + בגאז' ? (ו5 דלתות זה עוד דלת ליושבים מאחורה?)

תודה רבה. :-)

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

מחיר נמוך לא יהיה, כול עוד משווקים את הדור הישן במקביל.

לגבי הדלתות - הברלינגו החדש מגיע רק בגירסה ה"מפוארת", ויש לה 6 דלתות - 2 דלתות רגילות מקדימה, 2 דלתות הזזה לספסל האחורי, ו 2 דלתות נפתחות לצדדים לתא המטען.

בברלינגו הישן הגירסה הנפוצה היא 5 דלתות, כלומר יש רק דלת הזזה אחת לספסל האחורי.

לברלינגו הישן היו גם גירסאות עם דלת תא מטען יחידה, נפתחת כלפי מעלה (כמו בתרואן), אבל הגירסה הזו לדעתי לא משווקת בשנים האחרונות .

קח בחשבון, שאין גיר אוטומטי, וכנראה שגם לא יהיה.

פורסם

אולי שווה גם לבדוק את הפיורינו החדשה שהחלה להמכר זה עתה (אך עם מנוע בנזין 1.4 ל' ותיבה ידנית בלבד, לפחות בינתיים).

המחיר אגב זול ביותר מ-20K ש"ח לעומת הברלינגו החדשה.

פורסם

גיר אוטומטי זאת לא בעיה גדולה עבורי. אני דווקא דיי מתגעגע לגיר ידני.

בעיה נוספת שהאירה את תשומת לבי - באמת יש לרכב רק 6XX ליטר בתא המטען ?

אפילו פחות מלטוראן ?

הפיורינו לא עונה על דרישותיי - הוא קטן מדי, הוא לא מספיק חזק ותא הנוסעים לא מגרה. (במונחים מסחריים)

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

מה אתה אומר על פורד קונקט החדשה נפח תא המטען גדול במיוחד הרכב ניראה הרבה יותר טוב על הכביש מאשר הברלינגו וגם אמין מאוד יש לנו אחד במשפחה שנת 2005 שעבר 370 אלף קילומטרז' וללא כל בעיות עד היום.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

יש לי הרגשה, שקונקט לא מתאימה לו:shock::shock:

ומדברים כאן על הברלינגו החדשה. היא שמה את הקונקט בכיס הקטן מבחינת העיצוב

פורסם

היי, ממה שאני יודע, קונקט הוא לא יקנה כי היה לו סיפור לא נחמד עם קונקט לפני הטוראן.

לגבי הסיטרואן:

היה לי ברלינגו 2004 דיזל לא טורבו, 10 אלף קמ בלי תקלות בלי שמן בלי מים בלי טיפולים (עד שהרכב נגנב).

ממה שאני יודע, תעשה טיפולים בזמן, לפי הספר ללא חיפוף של שום פרט, תקבל רק הנאה מהרכב.

כמו כן, טיפ קטן שקיבלתי ממישהו בתחום של הצרפתיות:

להשתמש אך ורק בנוזל קירור מקורי מהחברה, לא חליפי לא פרסטון ולא שום דבר אחר, כמו כן לא מומלץ לערבב בין 2 חברות של נוזל קירור בגלל תרכובת שונה והולכת חשמל (מים רגילים מוליכים חשמל, נוזל קירור לא, אבל ערבוב של 2 סוגי נוזל יצרו מצב שכן ואז המנועים הרגישים סובלים).

אני אישית מאוהב בברלינגו החדשה, אם היה לי מה לעשות עם רכב כזה הייתי רצ לקנות.

תתחדש ;)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
מה אתה אומר על פורד קונקט החדשה נפח תא המטען גדול במיוחד הרכב ניראה הרבה יותר טוב על הכביש מאשר הברלינגו וגם אמין מאוד יש לנו אחד במשפחה שנת 2005 שעבר 370 אלף קילומטרז' וללא כל בעיות עד היום.

אני מבין שלא שמעת על הסיפור שלי עם הקונקט.

רק עצה אחת : תקרא את השרשור הזה מההתחלה (מומלץ עד סוף העמוד השני, בו יש עדכון דרמטי שגרם לי להוצאות כספיות כבדות, ולהפסד של כמעט 40000 ש"ח במעמד המכירה, אחרי תיקון)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=214435

אגב - אני יודע שזאת בעיה סדרתית. לך יש רכב מוצלח אם כך, כי אנשים רבים מעידים שזאת בעיה נפוצה ברכב.

לשכן שלי, אותו אחד שלחבר שלו יש ברלינגו חדש, יש קונקט שמאז שלשום החלה לעשות את אותם רעשים בדיוק כמו שהיו בטורנאו.

אחזור בעוד כמה ימים עם התמונות של הקראנק שיחדור את ראש המנוע בקונקט שלו. הזהרתי אותו אחרי שמכרתי את הפורד שלי, אבל לצערו הרב הוא כבדיוק כמוני גילה את השוק הגרוע של הפורד, ונתקע איתה עד הלום.

כמו כן, חודשיים לפני שנשפך המנוע עשיתי טיפול במוסך פרטי של מישהו, והוא אמר לי למכור את הרכב כמה שיותר מהר מכיוון שמנועים הולכים בו על ימין ועל שמאל. מתברר שהוא צדק.

אגב - ראה ציטוט של דניאל שמוכיח, זוהי בעיה מוכרת :

תכין מנוע מפירוק, כנראה שטלטל נשבר ושבר את בלוק המנוע. כמדומני זו לא הפעם הראשונה שאני שומע את זה בדגם רכב זה, ודווקא לרכבים מוטפלים כנדרש.

בצע חיפוש בפורום אני בטוח שתמצא משהו דומה.

יש לי הרגשה, שקונקט לא מתאימה לו:shock::shock:

ומדברים כאן על הברלינגו החדשה. היא שמה את הקונקט בכיס הקטן מבחינת העיצוב

אני מבין שאתה כן שמעת על הסיפור שלי :-)

היי, ממה שאני יודע, קונקט הוא לא יקנה כי היה לו סיפור לא נחמד עם קונקט לפני הטוראן.

לגבי הסיטרואן:

היה לי ברלינגו 2004 דיזל לא טורבו, 10 אלף קמ בלי תקלות בלי שמן בלי מים בלי טיפולים (עד שהרכב נגנב).

ממה שאני יודע, תעשה טיפולים בזמן, לפי הספר ללא חיפוף של שום פרט, תקבל רק הנאה מהרכב.

כמו כן, טיפ קטן שקיבלתי ממישהו בתחום של הצרפתיות:

להשתמש אך ורק בנוזל קירור מקורי מהחברה, לא חליפי לא פרסטון ולא שום דבר אחר, כמו כן לא מומלץ לערבב בין 2 חברות של נוזל קירור בגלל תרכובת שונה והולכת חשמל (מים רגילים מוליכים חשמל, נוזל קירור לא, אבל ערבוב של 2 סוגי נוזל יצרו מצב שכן ואז המנועים הרגישים סובלים).

אני אישית מאוהב בברלינגו החדשה, אם היה לי מה לעשות עם רכב כזה הייתי רצ לקנות.

תתחדש ;)

כן, באמת היה סיפור לא נחמד עם הקונקט הירוקה שלי.

ותודה, חיזקת אותי מבחינת אמינות, כמו הרבה בעלי סיטרואן אחרים.

הערב ראיתי את הבגאז' של הברלינגו החדשה, אצל חבר של שכן שלי, ברלינגו חדשה מליסינג, והופתעתי לראות שהוא באמת מאוד קטן. פירקתי את הכסאות יחד עם בעל הרכב והופתעתי לגלות עולם ענק של אחסון קרטוני בשר.

הסתכלתי גם על פנים תא הנוסעים וכן, דיי התלהבתי אחרי הפורד. לא יכולתי לנהוג עליה מכיוון שהוא היה צריך ללכת, אבל שבת הבאה אני ילך בתקווה שאני יעשה נהיגת מבחן.

פורסם

אלון, הנפח של הברלינגו הישנות היה טוב מאוד עם מושבים מקופלים (הייתי עובד איתה בסופר ומכניס לרכב 15 ארגזים)

לא מאמין שזה מה שיפריע לך.

בקיצר, תתחדש ;)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הברלינגו החדש פשוט מדהים.

אני מאמין שביום שיוולד לי ילד, עוד איזה 5-6 שנים ככה :-o אני אקנה לעצמי אחד כזה. עד אז, הם יהיו זולים למדי...

פורסם

ישנו רכב חדש, 110 אלף ש"ח , על הכביש,

במצב של המושבים המקופלים אפשר להכניס 2,300 ליטר .

ולא משנה, כמה בשר תכניס, הרכב לא יהיה פחות טוב :lol:

וכאשר לא מעבירים בשר, אפשר להסיע 7 אנשים.

מדובר ברנו (דאצ'ה) לוגאן MCV:

http://www.renault.co.il/model.aspx?model=22

3 כוכבי בטיחות, מתאים להעברת בשר:lol:

צחוק, צחוק, אבל יש כבר מי שהזמין כמות מהרכבים האלה:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000439168&fid=3220

שבוע טוב

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הברלינגו-אים שנמכרים כיום מצויידים במנוע 1560 סמ"ק HDI עם הספק של 75 או 90 כ"ס.

הברלינגו בצורה הישנה מגיע עם מנוע 1560 סמ"ק בגרסת 75 כ"ס, משמע: כמעט 18 קג"מ ב 1750 סל"ד. 2 כריות אויר, ABS, 2 חלונות חשמל ודלת צד. קיים דגם כזה שנמכר עד לא מזמן עם הספק של 92 כ"ס, אך כמוהו, כנראה, יש להשיג רק משומשים.

הדגם החדש מגיע מאובזר כי הוא מיועד לשוק הפרטי. ESP כסטנדרט יחד עם 6 כריות אויר, 2 דלתות צד, שמשות כהות והספק משופר (92 כ"ס ומעל 22 קג"מ ב 1750 סל"ד !). בדגם זה קיים מנגנון דוושת מצמד הידראולי (הרבה יותר נעים ונוח לשימוש - וגם יותר אמין לאורך זמן בשימוש אינטנסיבי. בדגם הקודם עדיין יש כבל מצמד). דגם זה גם מגיע עם רדיו-דיסק תומך MP3, משענות יד וריפודי קטיפה.

הדור הנ"ל של המנועים שייך לליגה אחרת לגמרי ביחס למנועי ה 2 ליטר HDI וגם ה 1.9 האטמוספריים. אין מה להשוות בין רמת השקט והויברציות של המנועים הישנים ביחס ל 1560 סמ"ק הנ"ל. כפונקציה ישירה עקב רמת ויברציות נמוכה, גם רמת הבלאי והתקלות של רכיבים המותקנים על המנוע ובכלל, נמוכה בהרבה !.

לדגמים אלו יש אחריות של 3 שנים או 100K ק"מ, הראשון שמגיע קודם, למעט חלקי בלאי כמובן (ושוב, מדובר על מוצר בשל מאוד ואמין מאוד).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז סה"כ אני מבין שרוב רובכם כן ממליצים על הברלינגו.

בכל אופן, גם אני וגם הבן שלי אהבנו יותר את העיצוב של הפיז'ו, יותר סולידי ומאופק, פחות מוגזם.

אנסה למצוא מידע על הפרטנר, בתקווה שהוא באמת הגיע ארצה כבר כמו ששמעתי מאנשים רבים.

פורסם

אלון,באמת שלא הייתי מאמין על בעיות כאלה בקונקט.

כמה קילומטרז' הרכב עבר עד שהתחילה הבעיה במנוע?

ALFA ROMEO MITO 1.4

• תוכן חדש...