Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 147 1.6 (גיר רגיל) V אודי 1.8T (גיר רגיל)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההתלבטות היא בין אלפא 1.6 או אודי 1.8 טורבו, שניהם גיר רגיל.

בתקציב שלי האלפה היא משנת 2002 והאודי עד שנת 2001. בגדול הייתי רוצה אלפה 2.0 אבל קשה מאוד למצוא אחת ידנית שמורה ובמחיר נוח, כך שאני מתמקד בגדם של ה 1.6 120 כ"ס (מה גם שהבנתי מחיפוש שהרצתי שזה הגדם הכי אמין של ה 147)

אשמח להתיחסויות לגבי ההבדלים בין השניים:

הנאה מנהיגה, תחזוקה, צריכת דלק ודברים משמעותיים שכדאי לי לדעת (בייחוד מחלות אליהם כדאי לשים לב באודי).

אני בקשר עם בעל אודי, יד שניה 190 אלף ק"מ עם ספר טיפולים-רשומה על שם חברה (האם העובדה שהרכב רשום על שם החברה של הבעלים מהווה נקודת מיקוח רצינית למחיר או שהשוק לא מתמחר את העניין כמו מכת שילדה...?). שוחחתי עמו והוא אמר לי שהרכב לא עבר תאונות אבל עבר מכת חניה ובתיקון, הפגוש רותך לרכב. הוא אמר לי שבאודי החלקים מחוברים בהלחמות ולא בברגים ואם צריך להחליף חלק אז מבצעים זאת בריתוך. האם מישהו יודעי משהו על הייחודיות של אודי בעניין הזה הוא שהוא מנסה למכור לי לוקש?

בדקתי את ההיסטוריה שלו במוסך של צ'מפיון. היועץ אמר לי שהרכב מטופל לפי הספר ושלא נראים דברים חריגים. השאלה שלי: האם אני צריך לחשוש מהקילומטארז' הגבוה? האם כ-200 אלף ק"מ הם לא הרבה לרכב כזה אפילו מטופל? אני גם חושש מהטורבו. הבנ תי שזה חלק רגיש ויקר. הטורבו ברכב לא הוחלף מעולם.

לגבי האלפא, מאם מישהו יודע מהם הבדלי האבזור בין הדגם של ה 105 כ"ס לדגם של ה 120 כ"ס? (אני יודע רק שבניגוד לגדם של ה 2.0 ליטר, ל 1.6 105 כ"ס יש טייפ מקורי במקום רדיודיסק ואין בקרת יציבות)

תודה!

פורסם

הבדלי אבזור בין ה-105 ל-120:

1. רדיו טייפ לעומת רדיו דיסק
  2. בקרת אקלים מכאנית לעומת בקרת אקלים אלקטרונית דו-אזורית.
  3. דברים שיש רק ב-120: בקרת משיכה, בקרת שיוט וחישוקי סגסוגת מקוריים עם מידת צמיגים נדיבה יותר.
  4. הגה פלסטיק לעומת הגה עור.
  5. מחשב דרך משוכלל יותר ב-120.

זה בערך מה שאני זוכר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

האם הבקרת אקלים האלקטרונית באלפה אמינה או שהיא מועדת לתקלות ?

אתה בטוח לגבי הבקרת משיכה בדגם של ה 120 ? (זה כמו ה esp של אודי? )

פורסם

אני חשבתי לרכוש 147 לפני שמצאתי את הפיאט, נהגתי ברכב והוא מהנה מאוד, הרבה יותר מהנה מהאודי, הנהיגה באודי נחמדה, האוטו חזק יחסית ומפנק אבל הנאה מנהיגה לא הצד החזק שלו.

לדעתי שווה לך לחכות קצת ולחפש 147 מנוע 2.0, אם תחפש טוב אני מאמין שתמצא ולא תצטער על כך.

פורסם

מנהיגה על מנוע 1.8T אומנם בסיאט, ונהיגה מאוד קצרה על ה147 1600 120 כ"ס

אין אפס שמנוע הטורבו מהנה מהרבה בחינות ובמבחן הכיךף הוא פשוט אש.

אבל ה147 הזו פשוט מדהימה, נכון היא חזקה הרבה פחות, אבל במבחן הכיף היא אדירה, היגוי מעולה, גימור פנימי משובח וסאונד שלא מזכיר שום 1600 אחרת שנהגתי בה

ככה שאם אתה מדבר על שנתונים באיזור 2002 אני הייתי בוחר באלפא,אבל אם מדובר משנתון מתקדם יותר והוא אחד האלמנטים שקובעים אצלך הייתי אולך על האאודי

האמת, גם לי הייתה בחירה קשה בין השתיים אם הייתי עומד בה, מחכה לשמוע על מה הלכת

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בעברי אלפא רומיאו 145 2.0TS וגם ALFA147 2.0 סלספיד.

היום אני נוהג על איביזה FR 07.

האלפא היא מכונה מדהימה, מטורפת, קצת קוקו. כל זה הופך אותה למעניינת מאוד - אני אהבתי אותן נורא. נשבע לך, היו ימי חורף שהייתי חוזר הביתה עייף מהעבודה, מתרחק ממנה איזה 50 מטר לכיוון הבית ואז מסתכל עליה שוב ויוצא לעוד סיבוב קטן ופראי "בשביל הנשמה".

אממה, היום, כשיש לא מעט תחרות בשוק - האלפא אומנם נשארה יפהפיה, אבל מתחת למכסה המנוע זה כבר לא אותו הדבר. הרכב (147) מתורבת מדי, רוכן קצת (בוודאי ובוודאי אחרי לא מעט קילומטרים) ופחות תזזיתי.

ביום יום - פשוט שאי אפשר להחליף את השימושיות של מנועי הטורבו. ומשום כך, כל החברות כבר מוציאות מועי טורבו קטנים, חסכוניים ומוטרפים.

פוטנציאל השיפורים פשוט לא נגמר וההתנהגות לא כל כך רעה. מצבור החלפים המשופרים ב-EBAY משתווה לזה של הונדה סיויק.

אני הייתי בוחר בA3. הייתי מוריד לו במחיר לא קצת בגלל הרישום על שם החברה.

ואז הייתי עושה יישור קו הכולל טיפול גדול הכולל טיימינג ופלאגים (2500 ש"ח), מחליף בולמים קפיצים למונמכים במידה (3000 ש"ח). מה נשאר? צ'יפ, פילטר, צנרת, קולר, K04-001...

זה סוג של רכב שתוכל כל פעם, בהשקעות לא מטורפות, לגלות אותו מחדש (את הטיפול הגדול והבולמים הייתי עושה עוד בשלב הרכישה).

...CASKA for life

פורסם
האם הבקרת אקלים האלקטרונית באלפה אמינה או שהיא מועדת לתקלות ?

אתה בטוח לגבי הבקרת משיכה בדגם של ה 120 ? (זה כמו ה esp של אודי? )

נתקלתי במקרה אחד שבו אחת החוגות של בקרת האקלים מעט נשחקה, מה שגרם למגע מעט בעייתי בה. מעבר לזה, אינני מכיר בעיות נוספות.

בקרת המשיכה (ASR) - כשמה כן היא. זוהי אינה בקרת יציבות (ESP).

בקרת יציבות כמו באאודי תוכל למצוא בדגמי ה-2 ליטר וה-GTA (נקראת בניב האלפיסטי VDC).

תכל'ס, מה שבפועל משנה זה מה שאתה מחפש ברכב.

אם אתה מחפש כוח - כנראה שהאלפא לא בשבילך, אם כי יש לציין שבאופן אבסולוטי אין לה במה להתבייש.

אם אתה מחפש התנהגות, עיצוב, צליל והגה מדהים - לך על האלפא בלי לחשוב פעמיים.

אני יודע בוודאות באיזו מבין השתיים הייתי בוחר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד כשאתה אומר את זה ככה, אני חושב שגם אני יודע.

לפותח השרשור, עצם זה שהעלת את הנושא של האלפא,, אומר שאת מחפש ייחוד ולאו דווקא פרקטיות וכח.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תעשה סיבוב על ה2.0 סלספיד, תגלה שהיא לא פחות חזקה ומהנה מכל רכב ידני, מה גם שיש אולי 5 147 ידניות בארץ והם לא למכירה. בתור בעלים של 147, ללא ספק האוטו הכי מהנה וייחודי שיש במחירים האלה. איכות ההרכבה הפנימית מעולה, לא נתקלתי בשום בעיה בבקרת האקלים ומנועי הטווין ספארק של היום מאוד מאוד אמינים, רק תמצא רכב שלא עבר התעללות.

סקס, סמים ואלפה רומאו :evil:

פורסם

תודה לכל המשיבים.

הסיבה שאני רוצה את אחד מהרכבים הללו היא שנראה לי שאקבל פה גם פוזה (אני עו"ד מתחיל ואני חייב בדחיפות להחליף את הרנו קליאו B שלי למרות שאני חושב שזה רכב מדהים) ובא לי משהו שאני לא מתבאס שאני מכניס אליו בחורה בדייט.

וידוי קטן: בעברי הייתי איש מכירות של פולקסווגן. באותו אולם היה אם אודי. אין אפס, איכות החומרים ההרכבה והגימור של אודי פשוט עושים לי את זה (אני גם מאוד אוהב את הצורה של הרכב עצמו...). ה A3 היא חלום של הרבה שנים. כעת פשוט היא נהייתה נגישה מבחינת המחיר. לאלפה התוודעתי רק דרך הפורום הזה בו אני חבר כמה שנים.

אני לא טיפוס חובב הגה כמו חברים אחרים פה בפורום. אני מחפש כוח זמין כשאני צריך ורוצה אותו, אמינות, איכות הרכבה וחומרים משובחת, קצת פוזה ונשמה, ואם אפשר רכב חסכוני (ביטוח דלק וכו')..

סביר להניח שתוך שנתיים כבר אשב על מזדה מליסינג... מבחינתי זו הזדמנות לממש חלום קטן של רכב מגניב (הכול יחסי...).

אני מתכנן למצוא רכב מטופל בקנאות, לבנות על אמינות שוטפת לשנה שנתיים ולמכור אותו. אין לי כסף למוסכים מורשים ומומחים (אל תכעסו עלי... בקליאו שלי עברה רק טיפולים שוטפים במוסך קטן במשך ארבע שנים והפגינה אמינות מושלמת. קניתי אותה אחרי טיפול גדול וטיימינג וזה גם התכנון שלי כרגע...).

אה ועוד דבר, אני אוהב רכב שיושב טוב על הכביש. אני לא לוקח סיבובים בפראות או במהירויות גבוהות אבל חשוב לי אחיזת הכביש. מישהו יודע אם יש ESP בA3 טורבו משנת 2001 ?

• תוכן חדש...