Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי היום עם אחוי. עצרתי לה לפני הרמזור שהיה אדום. היא פתחה את הדלת בזמן שמצד ימין בא אופנוע ונכנס בדלת. הנזקים הם ברכבים. ברכב שלי הדלת שנפגעה קופצת(רועדת) כאשר פותחים וסוגרים, אבל נפתחת ונסגרת בצורה רגילה, זאת אומרת בסדר. מה שקרה לו לאופנוע זה שבר בצד שמאל של האופנוע.

ברצוני לציין כי האופנוע בא מצד ימין, ומה שאני יודע זה שנראה לי אסור לעקוף מימין. זו פעם ראשונה ואני לא מבין בזה כל כך. הוא לקח את פרטי הביטוח והרכב ואני גם אבל שכחתי לקחת את מספר הטלפון שלו והוא גם לא לקח את שלי.

השאלה שלי היא האם לתת לביטוח לסדר את זה או לשלם לו. כי לפי מה שהבנתי כשאני נהג חדש ואני עושה תאונה אז בשנה הבאה בפוליסה של הביטוח יקחו לי יותר בגלל התאונה. מה גם שלפי מה שהבנתי עד 1200 שקל זה השתתפות עצמית. זאת אומרת שאני בכל מקרה אשלם גם אם הביטוח יתערב וגם אם לא.

ועוד שאלה, יש מצב שאני יוצא מפה לא אשם והוא זה שיצא אשם?

הנה תמונות: 25r2exd.jpg

2zhjsq1.jpg

פורסם

למה העלת לפה צילום של תעודת הביטוח והרשיון? יש שם הרבה פרטים שלא כדי שיראו אלפי אנשים!

חוץ מזה לא פותחים דלת ברמזור! רוצה לעצור לאחותך תעצור בצד כמו בן אדם.

פורסם
למה העלת לפה צילום של תעודת הביטוח והרשיון? יש שם הרבה פרטים שלא כדי שיראו אלפי אנשים!

חוץ מזה לא פותחים דלת ברמזור! רוצה לעצור לאחותך תעצור בצד כמו בן אדם.

:mm_yeah: למה העלת תמונה של הביטוח והרישיון?,לגבי פתיחת הדלת ברמזור לא הייתה צריך לעשות זאת יכלת לעצור במקום בטוח יותר, והאופנוע גם הוא אשם.

כמה פעמים עקפו אותי מימין.:evil:

את התמונות אתה מוחק בעריכה בצד שמאל למטה.

עריכה:למה מחקת הכל?:roll:

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

אני לא בטוח עד כמה מה שהקטנוע עשה זה עקיפה מימין. אם היה עומס תנועה ורכבים נעים בשני טורים למשל, אז רכב שעובר על פני רכב בנתיב השמאלי, לא נחשב לרכב שמבצע עקיפה. לדעתי גם כאן, אם רכבים עמדו ברמזור אדום וקטנוע משתחל בין הרכבים, זה לא ניקרא עקיפה לדעתי.

חוץ מזה כאחד שעובד על קטנוע אני יכול להגיד לך שגם אני עושה את זה ונורא שונא שמפתיעים אותי בצמתים אנשים שפותחים דלת. בכל מקרה מקווה שתסתדרו ושהכל יגמר בטוב אם כמה שפחות נזק לשני הצדדים.

פורסם

הוא לא לקח את המספר שלי ואני לא את שלו. הוא כנראה חושב שהוא צודק ב100 אחוז ולכן יסדר את זה דרך הביטוח כמו שאמר. מה אני אמור לעשות?

פורסם

קודם כל אתה נושם עמוק, שותה כוס מים קרים ונרגע.

כולם בריאים ושלמים, וזה מה שחשוב.

ועכשיו לנושאים כספיים -

השתתפות עצמית אתה משלם לביטוח רק במקרה ואתה אשם בתאונה ואתה מתקן את הרכב על חשבון הביטוח. אם אתה אשם בתאונה, אבל בוחר לתקן את הרכב שלך ואת האופנוע הנפגע מבלי לערב את חברת הביטוח אין השתתפות עצמית. אם הרכב שלך לא מבוטח בביטוח מקיף (אלא בחובה וצד ג' בלבד) אז הפרמייה שלך לא תעלה בשנה הבאה.

אשם או לא אשם בתאונה, חלק מנהגי הקטנועים בת"א נוהגים כמו מטורפים. אמנם אין כמו חוכמה בדיעבד אבל כנהג יש לך את האחריות לוודא שהכביש פנוי לפני שאתה פורק נוסעים, במיוחד כשאתה פורק אותם במקומות שאינם בטוחים במאת האחוזים. התאונה הזאת היתה יכולה להגמר הרבה יותר גרוע, אחותך ונהג הקטנוע יצאו בזול.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

"אבל כנהג יש לך את האחריות לוודא שהכביש פנוי לפני שאתה פורק נוסעים, במיוחד כשאתה פורק אותם במקומות שאינם בטוחים במאת האחוזים. התאונה הזאת היתה יכולה להגמר הרבה יותר גרוע, אחותך ונהג הקטנוע יצאו בזול"

זה החלק הרלוונטי.

זו חצי צרה שרוכב הקטנוע לא נפגע כי או אז, סביר שהיתה מגיעה גם משטרה או זימון לעדות.

אגב, אתה אחראי לקרות התאונה לעניות דעתי.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אם אני לא טועה, לרכב דו גלגלי מותר לעקוף מימין, וגם מותר לעקוף אותו מימין. שאלה יותר רלוונטית היא אם מותר לו לעקוף מימין בתוך הנתיב.

מצד שני יש גם חוק שמתייחס לפתיחת דלת, שאומר שבאחריות הנהג להמנע ממקרים כמו זה (לא זוכר את הניסוח המדוייק).

לשמחתי אין לי נסיון בנושא אך הדבר ההגיוני לעשות, לדעתי, הוא להודיע לביטוח על המקרה, לפרט מה קרה ולשאול אותם מה לעשות.

אם אתה אשם בתאונה, כדאי לברר את עלות הנזק ולשקול אם להפעיל את הביטוח או לשלם על התיקון. אבל זה קצת בעייתי אם אין לך איך ליצור קשר עם הבנאדם.

• תוכן חדש...