Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רוב האנשים בעולם האודיו לרכב למעט האודיופילים האמיתים ממעיטים בערכה של התקנה ראויה, נקיה ואסטטית ואני הייתי ביניהם.

לפני קצת פחות משנתיים החלטתי להתקין מערכת ברכבי, דפדוף קצר ברשת העלה מקום זול באזור המרכז, הביקורות באתר זאפ,

(שבסופו של יום שוות לתחת) היו חיוביות, לא חשבתי פעמיים ובלי הרבה ידע לקחתי יום חופש ונסעתי להתקין מערכת.

בהגעתי למקום המתקין קיבל את פניי בשמחה - לא סתם, אחרי שיחה קצרה איתי, הבין שהידע שלי ברכיבי אודיו לרכב שואף לאפס.

הגעתי עם תקציב של 4K ש"ח וידעתי פחות או יותר שאני רוצה HU של פיוניר סדרה 5 ומגבר של JBL או רוקפורד + קומפוננט וסאב נחמדים.

בלי יותר מידי דיונים ניגשנו לעבודה ובחרנו את הרכיבים, נבחר HU של פיוניר 5950, קומפוננט ESK165, סאב ES250 ו"התחליף של JBL" לטענת המתקין, מגבר Sierra ED4056

(לבסוף התברר שהוא מגבר לא רע ועושה את העבודה שלו יופי בשביל המחיר שלו).

**שם המתקין לא צוין בכוונה תחילה – לא באתי לפגוע בפרנסה של אנשים אחרים**

** ההתקנה עלתה 300 שקל **

כמו רוב האנשים, רק לאחר שקונים משהו מתחילים לבדוק ולהתעמק באמת במה שהותקן ברכב.

במשך שנה וחצי עקבתי אחרי מה שקורה בפורום והגעתי למפגשים ורק אז גיליתי מזה מערכות באמת טובות ומזה התקנות נקיות ומקצועיות.

הגיע יום ורציתי לעשות שדרוג במערכת, מכיוון שכסף לא גודל על העצים, החלטתי שאני משדרג חלק חלק והחלטתי לשדרג את החוליה החלשה במערכת

שזהו המגבר שלא סיפק את העוצמה הנחוצה לקומפוננט ולסאב (המגבר הוא 50x4RMS, הקומפוננט 100W RMS וסאב 250W RMS).

המטרה הייתה לבחור מגבר best value for money ומי שתואם את המושג הזה ב100% הם כמובן מגברי Sundown Audio.

הדגם הנבחר היה sax100.4d והחלטתי שבנוסף למגבר הרכב יעבור התקנה ראויה ונקיה

שכוללת תיקון מהתקנה הקודמת שכללו הבהוב אורות בווליום גבוה (נפילות מתח) ורעשי אלטרנטור בנוסף מעבר לכבלים איכותיים,

התקנת הקומפוננט בטבעות עץ, התקנת המגבר החדש על פלטת עץ ואיטום לשתי דלתות שביצעתי בעצמי.

בחירת המתקין הייתה עבודה קלה וידעתי ישר למי לפנות ועל מי אני יכול לסמוך ב100% הלא הוא יוסי ידי זהב.

חברים אני אציין שבן אדם כמו יוסי לא פוגשים כל יום, קשה מאוד למצוע בעל מקצוע פדנט ברמה כל כך גבוהה כמו יוסי,

משהו שקשה לי לתאר במילים וצריכים לראות אותו בפעולה, לא סתם ההתקנה ארכה מ8 בבוקר עד 18:30 בערב.

אני מצרף תמונות של לפני ואחרי (כולל רשימת נזקים מההתקנה הקודמת)

* כבלים מפוזרים מתחת למושבי הרכב

* פלסטיקה בפנים הרכב לא הוחזרה בצורה תקינה

* הברגת המגבר ישירות למושב + כבלים לא מסודרים בתא המטען.

* שימוש בכבל חשמל מאיכות ירודה.

* שבירת הפלסטיקה של הכיסוי רמקולים

* התקנת רמקולים בבאסקט של הרמקול המקורי

(מה שנעשה זה חיתוך של הרמקול המקורי מתוך הבאסקט והכנסה של הקומפוננט החדש לתוכו – במצב כזה המידוופר לא יכל לנגן כמו שצריך כי הוא כל הזמן נגע בדלת)

* אי שימוש בסופיות

* שימוש בכבלים המקוריים של הרכב – למרות שיש שרוול מיוחד ברכב לצורך התקנות בין היתר.

* דבר נוסף שלא רואים בתמונות הוא את הפלסטיקה מתחת לתא כפפות שהייתה נופלת כל פעם שהרכב היה עולה על באמפר – תוקן על ידי ועל ידי חבר טוב.

*קליפסים שבורים בדלתות.

לפני:

attachment.php?attachmentid=152062&stc=1&d=1239121240

attachment.php?attachmentid=152063&stc=1&d=1239121240

attachment.php?attachmentid=152064&stc=1&d=1239121240

attachment.php?attachmentid=152065&stc=1&d=1239121240

attachment.php?attachmentid=152067&stc=1&d=1239121240

attachment.php?attachmentid=152068&stc=1&d=1239121240

attachment.php?attachmentid=152069&stc=1&d=1239121240

attachment.php?attachmentid=152070&stc=1&d=1239121494

----------------------

לסיכום,

התקנה:

התקנה נכונה וטובה משפרת הרבה מאוד ובשילוב עם איטום טוב אפשר להגיע מסטים פשוטים לרמה די טובה,

חבל "לחסוך" לקבל כאבי ראש ופלסטיקה שבורה ואחרי זה לשלם שוב על עבודה טובה.

מגבר:

שינוי ענק לעומת המגבר הקודם (כמובן שגם ההתקנה שינתה המון) המעבר מאוד חד, וישר מרגישים סאונד נקי, ברור וצלול.

הרמקולים מגיעים לקצה היכולת שלהם ומקבלים את הכוח הדרוש בשביל להגיע למקסימום תוצאה.

CIMG0615 (Large).JPG

CIMG0616 (Large).JPG

CIMG0617 (Large).JPG

CIMG0618 (Large).JPG

CIMG0619 (Large).JPG

CIMG0620 (Large).JPG

CIMG0621 (Large).JPG

CIMG0623 (Large).JPG

פורסם

לא רואים את תמונות ה"אחרי".

ממה שרואים , הדברים שבאמת השפיעו ככל הנראה זה איכות הכבלים ואורכם.

הכבל + (אדום) ארוך מאוד והאורך הזה לא מבוזבז - מקווה שתיקנת.

כבל RCA ברמה ירודה עד מאוד.

כבל רמקול גם כן , אורך לא משומש.

ה+ , מגיע מנק' לא טובה כ"כ , עדיף בהרבה + ישיר מהמצבר.

זה לא כ"כ משנה איך הכבל מועבר מבחינת סדר , אך עדיף שיהיה קצר ככל שיותר , כל עוד אין משהו שמפריע לו כמו שדה מגנטי או כל חלק חשמלי אחר.

אבל סדר זה גם דבר חשוב , אם לא לאיכות אלא לבנאדם עצמו.

פורסם

סטאס, הנקודה של הפלוס היא לא רעה בכלל, ואין איתה שום בעיה

הRCA דווקא לא רעים בכלל, של AUDISON. דווקא סבבה לגמרי.

פורסם

תתחדש על ההתקנה המחודשת,וכמובן כל הכבוד ליוסי.

יש רק דבר אחד שאני לא מבין,לאחרונה יש הרבה אנשים שמתלוננים על התקנות לא טובות עם כבלים מפוזרים וחלקים שלא חזרו למקומם או חלקים שבורים,לא צריך להיות מבין גדול בתחום האודיו בשביל לראות שעשו אצלך ברכב ח*א של עבודה,סלחו לי עם פגעתי במישהו אבל לקחת את הרכב בחזרה כשכל החוטים בבגז' מפוזרים כאילו הרכב שלך הוא איזה רכב תופת עם מטען בבאגז' ועם פלאסטיקה משוחררת/שבורה זה טימטום לשמו ולא חוסר ידע/ניסיון בתחום האודיו.

זה נחמד לראות שאנשים עוברים סוג של "חווינ מתקנת" אבל הייתם צריכים מלכתחילה לעמוד על כך שיעשו עבודה נקיה ולא לרוץ אחר כך לבכות לכל העולם על כך שעשו עבודה לא טובה.

זה נפלא שיש אנשים כמו יוסי במרכז ויחיאל בצפון ועוד רבים אחרים שאפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות אבל מצד שני צריך להבין שלא צריך להפקיד את הרכב ולהגיד אמן על התוצאה יהיה מה שיהיה.

לילה טוב ותתחדש.

פורסם

שיפור אדיר באיכות ההתקנה.

עבודה ממש נקייה, הכל עם סופיות כמו שצריך, העברת כבלים נקייה במסילות, אזיקונים ולא איזולירבנד, לפלף על הצמה למגברים, כבל (פלוס) משורשר כמו שצרך ומעוגן בתא המנוע, הגבהות מסודרות לרמקולים, וכמובן פלטה אחורית נקייה ומסודת לצורך ויזאוליות.

תתחדש ותהנה,

אומנם לא מדובר פה על איזה התקנה עם בניות יוצאות דופן, אבל כהתקנה שלעצמה-מדובר על התקנה איכותית.

מה שנקרא- "על פי הספר" וכן ירבו מתקינים שעובדים בצורה הזו.

עבודה פדנטית ,נקייה ואסטטית.

under construction..

פורסם

בחירת המתקין הייתה עבודה קלה וידעתי ישר למי לפנות ועל מי אני יכול לסמוך ב100% הלא הוא יוסי ידי זהב..

אני ארשה לעצמי לנחש מי המתקין, לפי ההגבהות לרמקולים בדלתות, הסופיות לכבלי רמקולים, ההעברת כבל + והליפוף של כל הצמה האחורית אני מעריך שזו עבודה של יוסי(alpine).

ממש חושחש הבלש אתה :)

חולה עליך

פורסם

סוף סוף.

טוב, זה גם לא הכול.

לפני כשה אני וגורל עזרנו ליורי לעשות איטום, גילינו את רוב הסודות של התקנות ב-200 ש"ח.

כשה פירקנו דלתות ראינו:

1. קרוס נפל (לא היה מודבק בכלל)

2. על טבעות מקוריות היה נונח בצדדים dynamat בצורה

3. קבלים של רמקולים הייו מפוזרים בכול הדלת

קיצור אני לא מדבר על קבל חשמל שעבירו אותו עם קבל של RCA.

גם ב-10 ש"ח לא הייתי מקבל שירות כזה

פורסם

יורי ידידי, תתחדש שוב. אני שמח שאתה סופסוף מרוצה.

זה פשוט שמים וארץ.

אכן מעציב לשלם שוב על התקנה, רק משום שנתפתינו לחסוך כמה שקלים.

וכמו שהאדמו"ר שמר אמר:

זול וזוגלובק, שניהם מתחילים בזין ובשניהם תקבל נקניקיה.

יוסי, כהרגלו בקודש, מוציא לקוחות מרוצים. עבודה נקיה ומסודרת כיאה למתקין על.

כל הכבוד.

פורסם

סידור יפה מאוד והתקנה נקייה מאוד.

אני רואה גם לפי המינוס של הכבל החדש שהחלפתם אותו לאודיסון גם.

תתחדש!

התקנה של 300 שקל לכל הרכב לא הגיונית.

אלא אם יש לך קומבינה עם מתקין ואתה מכיר אותו אישית:) אחרת סופה של ההתקנה... --> אצל מתקין מקצועי יותר

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

• תוכן חדש...