Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, הלכתי לבדוק פורד פיאסטה מודל 2002.

אשמח מאוד לניתוחים של בדיקה מה באמת צריך לתקן ומה כסת"ח

הרכב יד 2, ידיים פרטיות בתוך המשפחה, רק 80000 ק"מ, טסט 12 חודש.

הצלחתי להוריד את המוכרת ל-18,500 שקל שזה סכום שווה יחסית ביחס לתמורה

אני חייל שמחפש אוטו חיסכוני וקטן, זה הכול.

לגבי השילדה - הכול תוקן, לא רואים חיצונית ואין לזה השפעה מכנית (דיברתי עם הבודק).

הרכב טופל רק במורשה+ספר טיפולים.

אין לי סורק אז אני אכתוב את הכול:

קומפרסיון - 10.4 , 10.7 , 10.8 , 10.6

1. מנוע-מערכת קירור-מערכת דלק-מערכת הצתה : רעשים במנוע אביזרים וגלגלות, רעש במערכת שסתומים\גלי זיזים, נזילות שמן, תושבת מנוע חלשה, קורזיה נזילה ממשאבת מים, רצועה פגומה, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, קורוזיה בית טרמוסטט.

2. מערכת פליטה - רעש יתר מערכת פליטה

3. סרן קדמי ומערכת היגוי - לבדוק סטיות במקביליות ומרחקי צירים, הגה לא חוזר, רטיבות שמן במערכת הידראולית.

4. קפיצים - הפרשי לחצים בולמי זעזועים

5. שילדת מרכב- משמעות גבוהה- תיקון תאונה מאחור, הוחלף פח אחורי מולחם לשלדות, תיקונים כיפופים, תיקונים כיפופים תא מטען, הוחלפה קורת רוחב קדמית מולחמת לשלדות

6. משמעות נמוכה - תיקונים בגוף הרכב, מעיכות קצוות שלדות וקורת רוחב קדמית ופח חזית, תיקונים פגיעות במרכב, הוחלפו חלקי מרכב ושמשות, פגיעות פח פגמים בצבע, מעיכות פגיעות קורות תחתית, מעיכות בגג.

7. מערכת בלמים - חסר כיסוי מכסה משאבה מרכזית

8. צמיגים - תקינים

9. מערכת תאורה - תאריך מצבר- 06, מתנע פגום - רועש, לבדוק זר שיניים בגלגל תנופה, ידית וינקר אחורית לא חוזרת

10. העברת כוח - מצמד מפריד גבוה(בלאי), רעש מתיבת הילוכים, נזילות שמן במערכת הנעה, תושבות תיבת הילוכים חלשות, סימני פתיחה\תיקון תיבת הילוכים.

הערות: יש לבדוק זמני טיפולים, רפודים וגומיות דלתות פגומות, סורג פגום, מעיכה מעבה מזגן תפוח בורר הילוכים פגום.

תודה רבה מראש לכל העוזרים :-)

פורסם

אני הייתי פוסל את הרכב רק בגלל הפגיעה בשלדה שיש מאחורה (ובנוסף יש גם פגיעה בקצה שלדה).

אבל אם נתעלם מזה נראה כאילו יש דיי הרבה דברים לסדר וכדאי להכנס לוסך כדי לאמוד את גודל הנזק ועלות התיקון.

לפי מה שאני רואה כנראה אחת מתושבות המנוע פגומה, יש חור איפשהו במערכת פליטה, אחד מבולמי הזעזועים עייף, הזעה ממשאבת הגה כח (לפעמים רושמים את זה ככסת"ח, תריך לבדוק עד כמה חמורה ההזעה ע"י ניקוי האזור ובדיקה לאחר כמה שבועות) והרשימה עוד ארוכה.

פורסם

ברור מאליו שאם אני אקנה אותו אני ישקיע כמה אלפים ליישור קו.

בכל זאת זה שנה דיי גבוהה למחיר+יד+טסט.

ואגב אני מעוניין באוטו לטווח ארוך מאוד, לא לשנה ולזרוק.

פורסם

המחירון (YAD2) של הרכב הוא 27K. לדעתי אחרי כל הבעיות שלו לא הייתי קונה אותו ביותר מ16.5K, הרי פגיעה בעלת משמעות גבוהה בשלדה משמע בטיחות לקויה מאוד במקרה של תאונה.

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

פורסם

דוד, כנראה שאתה לא מבין את המשמעות מאחורי פגיעות שלדה חמורות, משמה שהרכב עבר תאונה קשה בתקופת חייו על הכביש.

כל שיקלול כזה או אחר לא יפצה אותך בנזק שיקרה במידה ותיקלע ח"ח בתאונה כזאת או אחרת עם הרכב הנ"ל.

אני הייתי יורד מהעניין ומחפש רכב נקי מבחינת שלדה, הן למען הבטיחות האישית והן למען שכירות עתידית(אתה תתחתן עם הרכב או תתרום אותו בסכום סימלי).

בהצלחה ובחירה נבונה,

דוד.:-)

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

לגבי השילדה - הכול תוקן, לא רואים חיצונית ואין לזה השפעה מכנית (דיברתי עם הבודק).

מכאנית ברור שלא, בטיחותית בוודאי שכן. קח בחשבון שייתכנו בעיות אחרות כגון שחיקה לא שווה של הצמיגים מאחורה.

הרכב עבר תאונה(ות) רצינית למדי מאחורה.

קורת רוחב קדמית ופח חזית? הרכב עבר תאונה גם מקדימה.

ממליץ להתרחק מרכבים כאלה, גם אם המחיר מפתה.

פורסם

השאלה היא מה אתה מחפש.

הרכב הזה יאפשר לך לרכוש פיאסטה חדשה ככל האפשר במינימום כסף. על פניו זה נשמע מציאה אבל צריך לזכור שהרכב הזה קיבל מכה רצינית וזאת מכה שהיא מעבר למשמעות מסחרית.

למכור רכב כזה זה סיוט. אני מאמין שמי שמנסה למכור לך אותו יודע את זה. אם לא סיפרו על התאונה לפני הבדיקה יתכן שמסתירים עוד כמה דברים על עברו של הרכב, מי יודע? שקול זאת אם תחליט להמשיך ברכישה.

חוץ מזה, אני הייתי ממשיך הלאה. מצטער, זה לא נראה טוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רכב הזה עבר תאונה קשה מאחור. מדובר על רכב לא נדיר ויש הרבה כמוהו בשנתונים האלה ובמחירים דומים. גם שאר דברים לא נראים לפי בדיקה במצב מזהיר.

ממליץ להגיד תודה רבה למוכר ולחפש רכב אחר.

אחרי תאונה כזאת, שיש לה משמעות בטיחותית, אני חושב שאם בכל זאת החלטת לקנות אותו (וזו לטעמי תיהיה טעות לעשות כך), קו אדום למחיר זה 14K. תחשוב מי ירצה לקנות אותה אחרי זה?

עריכה:

לא מבין איך היגעת למחיר משוקלל 29K. מה חושב לעצמו מוכר? שיש לו אוצר ביד? אולי על תאונה צריך להוסיף עוד איזה 20K כי מדובר על רכב "מיוחד"?

ידידי, פשוט ממליץ שוב פעם: חפש רכב אחר עם שלדה תקינה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מציע לגשת עם הרכב לפחח ולברר את המשמעות של הפגיעה מאחור.

אותי מדאיג המשפט: "לבדוק סטיות במקביליות ומרחקי צירים, הגה לא חוזר". לא נראה לי שמדובר בכסת"ח אלא כתוצאה של התאונה. רק פחח יוכל לתת חוות דעת מקצועית בעניין.

אם המשמעות היא מסחרית בלבד ואין פגיעה בהתנהגות הרכב ובבטיחות אז במחיר הנכון כן שווה לקנות את הרכב (שזה לפי דעתי בסביבות 15K-16K) בהנחה שאתה מתכוון להישאר עם הרכב מספר שנים (2-3).

אסף

פורסם

לחבר

אין שום בעיה עם התפיסה שלכל רכב ,גם אם הוא נפגע בקורות השלדה ,יש מחיר

אך דעתי היא ,או לקנות רכב עם בודי פגום אבל מכנית הרכב מטופל בדקדקנות

או רכב המוזנח מכנית אך השלדה והמרכב ללא דופי

המקרה של שניהם יחדיו פוסלת את הרכב לאלתר

שם לב

תיקון המתנע בלבד כרוך בפרוק המנוע

מערכת הקירור רקובה

מערכת ההיגוי נוזלת

מפלט דולף ,לדעתי גם הממיר רקוב

מצבר

תיבת הילוכים נפתחה לא פעם

בקיצור אין מערכת אחת ברכב אשר לא דורשת השקעה יסודית ולכן גם ב10000 שח הרכב לא כלכלי

פורסם
לחבר

אין שום בעיה עם התפיסה שלכל רכב ,גם אם הוא נפגע בקורות השלדה ,יש מחיר

אך דעתי היא ,או לקנות רכב עם בודי פגום אבל מכנית הרכב מטופל בדקדקנות

או רכב המוזנח מכנית אך השלדה והמרכב ללא דופי

המקרה של שניהם יחדיו פוסלת את הרכב לאלתר

שם לב

תיקון המתנע בלבד כרוך בפרוק המנוע

מערכת הקירור רקובה

מערכת ההיגוי נוזלת

מפלט דולף ,לדעתי גם הממיר רקוב

מצבר

תיבת הילוכים נפתחה לא פעם

בקיצור אין מערכת אחת ברכב אשר לא דורשת השקעה יסודית ולכן גם ב10000 שח הרכב לא כלכלי

זהו זה היה הקאצ' שלי, הבודי פגום ומכנית הרכב מטופל..

אבל כנראה תוצאות הבדיקה הם לא בהכרח כסת"חים, הגברת אמרה לי שהכול מטופל במורשה עם ספר, לצערי יש תופעות לוואי בקשר לתאונה :roll:

• תוכן חדש...