Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידי היקר, לצערי הרב - ככה נהוג בצ'מפיון - נסיעת מבחן של 25 דק' (במקרה הטוב) וזהו.

במידה ותצטרך עזרה בנושא - אשמח לסייע (ראה ה"פ) :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאזדה 2 מתנהגת יותר מהפאביה, אבל גם אוחזת פחות באופן משמעותי ומורגש (לפחות בפורמט איתו היא מגיעה ארצה).

הפאביה עצמה מכונית טובה והגיוני שתצליח בגרמניה - מחיר נמוך יחסית, עיצוב נאה, אבזור טוב, פולו ואיביזה מתיישנות. עוד אלמנט חשוב הוא איכות הכבישים הגרמניים - בארץ לפאביה יש בעיית נוחות נסיעה מורגשת יותר. זו גם הסיבה שהיא פחות מצליחה למשל במבחנים של "אוטו" בהם לנוחות הנסיעה ניתן דגש גדול יחסית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שתי הערות ברשותכם :

1. אם יש לי קצת סבלנות הייתי מחכה לפולו החדשה. שווה בדיקה במיוחד לאור עיצובה החיצוני והפנימי ובהנחה שגם היא תצויד ב DSG.

2. "בעית האמינות" של הפאביה, יכול ונולדה בכלל פה. וההורים המאושרים הם אלו שעכשיו נזעקים להגנתה. נדמה לי שחיפוש קל יבהיר את כוונתי. כבר אז התרעתי על האפשרות שגומיה נופלת וסריטות על לוח השעונים, אם אני זוכר נכון, יביאו לתוצאה הזו.

פורסם
מצועצעת? לא ראיתי ברכב משחקי לגו וגם לא בובות של פאוור ריינג'רס. אולי התכוונת לזה שהחלקים לא נופלים ויציבים (בניגוד למכוניות אחרות שנופלות להם גומיות משום מה). איכותית? תלוי למי. לאחד שנוסע על יגואר לא. לאחד מ"פשוטי העם" (שרובנו כאלה) אז היא מספיקה בהחלט. לאמא שלי זה מספיק, ואתה מוזמן לראות את הבית שלי ולראות כמה היא רגישה בנוגע לאיכות.

שיא הטכנולוגיה? היא מאיצה יפה מאוד (אוטומט, לא לשכוח), ולא נראה לי שיש מכונית בקטגוריה שלה שזריזה ומהירה כמוהה(אוטומט, שוב מזכיר). מראה שנוי במחלוקת? באמת? כמו המאזדה 3 בעבר נכון? :roll: אולי למי שלא רגיל לצאת מחוץ לקונכיה של מראה שמרני (כמוך, כנראה).

רכב ליסינג צפוף? כנראה שלא נהגת באחת כזאת. אומנם אני לא כזה גבוה, אבל בהחלט גבוהים ממני ישבו ברכב ולא הרגישו בצפיפות. אה, ואני גם כל שישי מסיע עוד 4 אנשים ברכב, והם לא טוענים שום דבר נגד המרווח ברכב (ולא רזים, בלשון המעטה). כנראה שלא נמאס לך להתנגח ברכב הזה מבלי להכיר אותו לעומק, ולראות תגובה שלי, על כל הודעה שלך שלא ממש (שוב, בלשון המעטה) נכונה.

ואוראל, אם המאזדה 2 כלכך לא מתנהגת וכלכך גרועה, למה מאזדה מוציאים לה גרסת MPS? האמנם זה לא אותו הרכב, אך הבסיס הוא זהה.

ותאמין לי שאם רוצים, היא גם תהיה על הצד, הרבה יותר מהפאביה (גם מזאת שאצלך).

ועוד משהו - אתם תמיד טוענים שבמבחן רכב כזה וכזה הפאביה ניצחה או איך שלא תקראו לזה את המאזדה ואת הסוויפט ואת כל השאר (בארץ הכוונה). אז הינה, קראתי במגזין "אוטו" את הסיכומים לגבי המכוניות וכמו שכבר רשמתי (ומגזין "אוטו" זה לא סתם מגזין, אני צודק? :roll:) שורה תחתונה בפאביה: "בינונית". ב-2: "קניה טובה". בסויפט: "מאוד משתלמת".

אני לא כזה גבוה, ולא כזה רחב. עדיין הרגשתי בצפיפות מסוימת לעומת הפאביה.

אני מודה, לא נסעתי הרבה ב-2, רק בערך 20 דקות לעומת הפאביה שנסעתי מעל שעתיים.

אבל עדיין לא הייתי מרוצה מהמרווח ברכב, הוא מרגיש לי קטן מהפאביה.

ותעשה טובה, ה"לגו" הזה שלך לא מתאים למה שאמרתי, אתה יודע טוב מאוד למה התכוונתי, העיצוב של הפנים מאוד "צעצוע", פשוטו כמשמעו, לעומת הפאביה שהוא מכובד יותר.

את הבדל האיכות ניתן להרגיש בין הפאביה ל-2, אין זה נכון להגיד שאם רוצים רכב איכות צריך לקנות רולס רויס.

זה כמו להגיד שהבדלי האיכות בין B3 לגולף החדשה הם זניחים.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

גיא (STIO), נהגתי ברכב של אוראל מספר פעמים, נסעתי איתו עוד כמה פעמים.

אני יכול לגלות לך שלפני הג'יפ שקלתי רכישה של פאביה (טוב בוא נהיה עד הסוף ישרים, הזמנתי וביטלתי).

כשניגשתי לסוכנות הסוכן לחץ אותי לסגור ופיתה אותי במבצע טוב, אבל כשיצאתי משם הלכתי לסוזוקי לראות סויפט ואז קלטתי את המחיר של הגי'מני ומשם הכל השתנה.

אני אישית הזמנתי את הפאביה בגלל הגיר הרגיל ותג המחיר שהיה יותר זול מה2

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

כן, הייתי צריך לנחש, אני מאמין שכל חברי הפורום נהגו ברכב של אוראל :wink:

אור, בסופו של דבר הכל עיניין של טעם אישי. לדעתי, המאזדה 2 מבחינה מכאנית היא מצויינת, אבל העיצוב החיצוני הזה מתאים בד"כ לצעירים ולא מדבר אליי כלל וכלל, העיצוב הפנימי עוד יותר מזעזע, והכי עצוב איכות החומרים בתוך הרכב.

כל הפלסטיקים מסביב למערכת המקורית מרגישים זולים, הפלסטיקים בסביבת ובעיקר מתחת לגיר מרגישים כאילו הם כ"כ דקים, שבעיטה בטעות על האיזור תגרום לשבירתם, בכל הקשור למושבים של הרכב אי אפשר להשוות אותם כלל למושבים של הפאביה (בדגם המאובזר ה- "ספורט"). אני מצרף תמונות שצילמתי.

הייתי יכול לרכוש בזמנו גם את המאזדה 2, אבל בכלל לא ניגשתי לסוכנות כדי לראות את הרכב (בתערוכה זה הספיק לי).

למען הסר ספק- בכל הקשור לתאוצה והתנהגות התרשמתי לטובה, וגם זכור לי שפעם רשמתי על כך בפורום.

בנוסף- זכור לי שהיתה למאזדה 2 בעיה בטיחותית, היה כשל באיזור הדוושות והיה חשש שהשטיחים יתקעו בדוושות והחליפו שטיחים בכל הרכבים, אז בכל רכב ייתכנו בעיות.

071k.jpg

w800.png

072o.jpg

w800.png

074s.jpg

w800.png

פורסם

גם אני בצעתי לא מזמן השוואה בין רכבי קבוצת רישוי מס' 2. כל ההשוואה נעשת ע"י בדיקת נתונים על היבש.

בסופו של דבר הסוויפט נשארה רחוק מאחור ביחד עם הפולו הנחשקת, ושלושת הווינרים היו המאזדה2/טויוטה יאריס ואחרי זה עמדה הפאביה. התוצאות הפתיעו גם אותי. מבין שלושת אלו היחידה עם 5 כוכבי בטיחות זאת היאריס, ובנוסף יש לה גם את הצריכת דלק הכי נמוכה, וגם כושר העמסה שלההוא עד טון וחצי [1480ק"ג]. בעיני שלושת הדברים האלו מאוד חשובים ברכב מיני.

בסופו של דבר אני בחרתי ורכשתי את היאריס.

פורסם

גם אנחנו התלבטנו לגבי סופר-מיני ולבסוף בחרנו בפביה, הבחירה התגלתה כנבונה ביותר.

פשוט רכב מעולה בכל פרמטר.

בעיות נוחות?? אני לא שמעתי על זה, להפך. היא הכי נוחה מכל המתחרות.

אני מקווה שבקרוב נקנה עוד פביה, סטיישן.

לדעתי, מדובר ברכב מוצלח מאוד ואני ממליץ לך עליו בחום.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
גם אני בצעתי לא מזמן השוואה בין רכבי קבוצת רישוי מס' 2. כל ההשוואה נעשת ע"י בדיקת נתונים על היבש.

בסופו של דבר הסוויפט נשארה רחוק מאחור ביחד עם הפולו הנחשקת, ושלושת הווינרים היו המאזדה2/טויוטה יאריס ואחרי זה עמדה הפאביה. התוצאות הפתיעו גם אותי. מבין שלושת אלו היחידה עם 5 כוכבי בטיחות זאת היאריס, ובנוסף יש לה גם את הצריכת דלק הכי נמוכה, וגם כושר העמסה שלההוא עד טון וחצי [1480ק"ג]. בעיני שלושת הדברים האלו מאוד חשובים ברכב מיני.

ל-2 גם 5 כ"ב..

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
ידידי היקר, לצערי הרב - ככה נהוג בצ'מפיון - נסיעת מבחן של 25 דק' (במקרה הטוב) וזהו.

במידה ותצטרך עזרה בנושא - אשמח לסייע (ראה ה"פ) :-)

אני לא יודע למה, אבל מתברר שהסוכנות ליד הבית שלי היא הסוכנות הטובה באזור המזרח התיכון ככל הנראה, המחירים טובים, היחד טוב, ההמתנה לא ארוכה, וכל פעם אני מבין שזה ממש ככה.

ועכשיו עוד משהו : לפני שקניתי את הטוראן, קיבלתי נסיעת מבחן על הקאדי לייף (הרי רציתי בהתחלה רכב שיחליף את הפורד קונקט) שארכה מעל שעה במהלכה ישב איתי הנציג ונתן לי לעשות כרצוני על הרכב, קיקדאונים, ברקסים פתאומיים וכו'.

פורסם

בסופו של דבר הסוויפט נשארה רחוק מאחור ביחד עם הפולו הנחשקת, ושלושת הווינרים היו המאזדה2/טויוטה יאריס ואחרי זה עמדה הפאביה. התוצאות הפתיעו גם אותי. מבין שלושת אלו היחידה עם 5 כוכבי בטיחות זאת היאריס

אתה מודע לכך שלמאזדה 2 5 כוכבי בטיחות? :roll:

ואלון, תראה מה רשמתי בתגובה שלי "אתה לא יוצא מהקונכיה שלך, של רכב שמרני". זה שאתה אומר שהיא מצועצעת מבפנים, אז בשבילי היא לא. ובשבילי העיצוב של הפאביה הוא עיצוב של סבתות. אז תהנה לך מהעיצוב השמרני שלך.

מרגיש קטן ביחס לפאביה - אולי ממש בקטנה, ועדיין ההפרש הוא של 10 ס"מ לטובת הפאביה באורך.

בעניין איכות החומרים - אכן, אולי האיכות לא משהו, אבל איכות ההרכבה טובה. נראה את מבחן הזמן (כמו בעבר, שמעניין מאוד מי נפל בו ומי לא).

נ.ב

STIO, ממתי ריקול שמאזדה עשתה לשטיחים נחשב לכשל? אליי הם הגיעו לבית והחליפו את השטיחים, את כל ה-4 (!!!). זה כשל? אם אתה קורא לזה כשל, אז אני לא יודע מה להגיד לך על גומיות שנופלות (אסון?).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

השוואה "על יבש"? מאוד לא חכם. עובדה, טעית בכל ההשוואות שלך: גם בכוכבי הבטיחות, כפי שכבר אמרו לך, גם בקשר לצריכת הדלקף שהיא אף פעם לא בדיוק מה שכתוב בנתוני היצרן, וגם בעניין כושר ההעמסה, שהוא נתון לחלוטין לא רלוונטי במכונית כזו ובפירוש לא מהווה יתרון של היאריס (אם היא שוקלת 1050 קילו, שים בפנים 5 בני אדם וקניות מהסופר ותקבל את המשקל המורשה. בדיוק כמו בכל סופרמיני אחרת).

גם אנחנו התלבטנו לגבי סופר-מיני ולבסוף בחרנו בפביה, הבחירה התגלתה כנבונה ביותר.

פשוט רכב מעולה בכל פרמטר.

בעיות נוחות?? אני לא שמעתי על זה, להפך. היא הכי נוחה מכל המתחרות.

אני מקווה שבקרוב נקנה עוד פביה, סטיישן.

לדעתי, מדובר ברכב מוצלח מאוד ואני ממליץ לך עליו בחום.

הממ... ספר לי בבקשה האם ביצעת נסיעת מבחן על כל מתחרותיה של הפאביה, שאתה בטוח שהיא הכי נוחה מבין כולן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בנוגע למאזדה 2- טעות שלי, הוטעתי. כנראה קראתי ביקורות על הדגמים היותר ישנים [04/03], אני עצמי די מבולבל באיך התבלבלתי. בכלל לא טעיתי בנוגע לצריכת דלק, הרכב הזה חסכוני מבין כולם. זאת אני אומר מהתנסות, ובנוגע לכושר העמסה לא ממש הבנתי אותך.

פורסם

אסף, כל עוד מדובר בגרסת ה"ספורט" - יש מתחרות נוחות ממנה (למרות שגם הסוויפט וגם ה-2 נוקשות יחסית).

מצד שני, ה"אמביאנטה" הייתה נוחה מאוד עבורי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...