Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניר, אלטרנטור 120 של גולף TDI מפירוק יעלה באיזור ה500 שקל קומפלט

1200 נשמע לי מחיר מאוד מאוד גבוה

אל תשכח שהשוק מוצף אלטרנטורים כאלו חדשים תחליפיים ומשופצים, היות והאלטרנטור הנ"ל משמש את כל מנועי הTDI (אוקטביה, טולדו, בורא) שנפוצים מאוד במוניות

בנוסף לדעתי קבוצתי זה כן פרקטי, נגיד קובעים עם הבחור (במידה ומדובר בבחור אמין, עם תמחור הוגן) שכל מי שמגיע מCF מקבל 15 אחוז הנחה

אם הוא מספיק הוגן הוא לא יעלה את המחיר ב15 אחוז לכל מי שבא מCF

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גורל,לא דיברתי על פירוק.

דיברתי על אלטרנטור מקורי-משופץ עם וסת חדש של בוש,פולי קלאץ' חדש,וסליל חדש על עוגן חרוט+אחריות ל6 חודשים.

ברור שאפשר לקנות הכל מפירוק, אבל זה לא ההשוואה שהעלתי להמחיש את העלויות..

הרי רק פולי קלאץ' עולה כ500ש"ח.

בנוסף, לא כל האלטרנטרים בקבוצת VAG מתאימים אחד לשני.

אל תשכח שלחלק יש 4 אוזניים ולחלק 3, ולכן לא כל מה שמתאים לסיאט טולדו 2006 דיזל יתאים על גולף 1.6 שנת 2001 (שזה בכלל מנוע אודי).

מה שכן אפשר להגיד, שברכבי VAG ההיצע הוא מאוד גדול ולכן ניתן יהיה למצוא בפירוקיות אלטרנטורים חזקים יותר, אבל זאת לא הייתה הנקודה שהעלתי ולכן לא התייחסתי לפירוק כאל עובדה מוגמרת.

בנוסף, לא בכל יצרן או קונצרן יש רכב דיזל עם אלטרנטורים חזקים שמתאימים בתושבות לדגמים דומים שונים מאותו יצרן/קונצרן.

לגב ההנחה קבוצתית, זה אכן רעיון מעניין, למרות שבלי שום קשר אני מכיר מספר מקומות שגם ככה המחיר שלהם יהיה נמוך משמעותית משאר העסקים בתחום, וזאת מנסיון ויעידו על כך לא מעט חברי פורום מהצפון ומהמרכז שעזרתי להם בעניין הזה.

לגבי הנחה כללית זה רעיון ששווה בדיקה, אבל זה מחייב לפחות קבוצה בגודל מסויים שיצדיק את ההנחה, על 2-3 רכבים אף בעל מקצוע לא יסכים ל15-20 אחוז הנחה.

לעומת זאת, על קבוצה של 10 חברים זה כבר נשמע ונראה אחרת.

רעיון.

under construction..

פורסם

ניר - הרכב של פותח הת'רד הוא מאזדה באלאטה אה ז"א טאלאטה (3).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה ההספק המשוער הכללי של המערכת?

אכן גש לבדוק טעינה.

אדי, אם מדובר על פירוק המכלול ושיפוץ/שידרוג אותו המכלול [ולא החלפתו במכלול משופץ אחר], לא צריכה להיות בעיה מבחינת הליסינג, הם לא אמורים לדעת את זה בכלל, ומבחינתם זה אמור להיות "שקוף".

ליאון משקיע כ"כ הרבה על המערכת המדהימה שלו, אני לא רואה בעייתיות בביצוע זה, במידה ואכן זה נדרש.

כאמור, קודם כל, בדיקת טעינה ומצבר כמו שצריך.

פורסם

ובהזדמנות זו צביקה...

אני פולני :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא צריך ללכת רחוק.

במקרה שלי האלטרנטור תקין לחלוטין

כל עוד המערכת לא עובדת הכל תקין והתמתח במערכת החשמל מגיע לכ 14 וולט.

לאחר עבודה לזמן מה עם המגברים + מזגן + אורות וכש שאר הצרכנים, המתח נופל ל 11 או טיפה פחות - מה שאומר שהמצבר

לא מספיק לספק את הזרם הגבוהה שהוא צריך.

נכון שאלטרנטור של 120 אמפר יהיה טוב יותר, אך לא בטוח שיתן תשובה מלאה לכל הצרכנים שעובדים ביחד לזמן ממושך.

כפי שאדי אמר המגברים החדשים "גמרו" על המצבר שגם ככה עבד קשה לפני שהם הגיעו.

הזרם הכללי שילקח ברגע העבודה של כל הצרכנים עולה מעל מה שהאלטרנטור מייצר ולכן כאן נכנס תפקידו של המצבר הנ"ל.

נכון שבד"כ זה דבר שיותר נדרש ל SPL, אבל במקרה שלי זה לא פחות משום שהמגברים האלה דורשים המון ושאני אומר המון אני

מתכוון שהם בולעים זרם.

כל מגבר כזה , רק ברגע שהוא פועל ללא כל הגברה צריך זרם של קצת יותר מ 10 אמפר..

מצבר אופטימה נדרש פה.

אני אשמח אם מישהו יוכל לתת פרטים מדוייקים לגבי מחיר\מקום לרכישה

תודה

Sound Monitor DTA-500X + CDT-450X

Audison THESIS HV VENTI @ High-End Custom X-over

Audison THESIS THX3 @ Audison THESIS Sax & Voce & Violino

Audison THESIS Uno @ 2X Audison THESIS Basso

פורסם
גולף 1.6 שנת 2001 (שזה בכלל מנוע אודי).

.

מאיפה זה הגיע :)

בגולף 01 נמצא מנוע 1600 8 שסתומים מדגם AKL שמפיק 100 כ"ס והוא לא מנוע אודי,

דווקא באודי באותם שנים שווק בעיקר 1.6 16 שס' עם 105 כ"ס

:)

פורסם

לאון - מצבר של אופטימה אולי יפרוק יותר מהר ויהיה יותר חזק מהמצבר הקודם שלך אבל אם האלטרנטור שלך לא מספיק להטעין את המצבר בעומס מלא - גם האופטימה יתרוקן לך בסופו של דבר.

מה שאומר שאתה צריך או לשדרג את האלטרנטור - או להיות זהיר יותר בשימוש של המערכת שלך ולספק לרכב כמה דקות טעינה טובות בתחילת כל נסיעה ובסיום כל נסיעה.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש גם באודי AKL.

אוטודאטה לא משקרים.. :-)

AKL AUDI.jpg

פורסם
מאיפה זה הגיע :)

עד כמה שאני יודע, מנוע גולף 1.6 שנת 2001 הוא מנוע בעל 8 שסתומים ו101כ"ס, מנוע זה זהה למנועי AUDIO בדגמי A3 בשנתונים קודמים(אאל"ט 96-97-98).

זה מה שידוע לי:).

נראה לי שדווקא אתה יותר בקיא בתחום הזה ממני, אז אשמח לאשש את זה:).

אגב -שם, האלטרנטור בעל 3 אוזניים זה אני יודע בוודאות, עזרתי לעופר(kicker) להחליף את האלטרנטור שלו לפני שבועיים בדיוק:).

*עריכה*,

אין לי גישה כמו צביקה לאוטודאטה אבל את קארפוליו אני מכיר:)

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=19481

under construction..

פורסם

אתה רוצה אוטודאטה ? סחבק יכול לפנק אותך,

גם ETKA

לא בעיה :)

אגב צביקה - דע לך שלא פעם מצאתי טעויות בAUTODATA

פורסם

אדי - עם אופטימה לא תהיה הבעיה משום שהמצבר נטען מהר. וברוב הזמן אני לא צורך את כל הזרם הזה

Sound Monitor DTA-500X + CDT-450X

Audison THESIS HV VENTI @ High-End Custom X-over

Audison THESIS THX3 @ Audison THESIS Sax & Voce & Violino

Audison THESIS Uno @ 2X Audison THESIS Basso

פורסם

דיברתי כרגע עם עופר, סמנכ"ל השווק של טלרון.

הוא טוען כי מדיניות השווק של החברה היא למכור במחיר המחירון העומד על 1500 שקלים, אך ברכישת עשר יחידות, הוא "מסכים" לתת 10% הנחה. הוא אומר ש"אין על מה לדבר".

לטענתו, מכירת אופטימה צהובים רבים לכוחות הבטחון משביעה אותו די והותר.

כאדם שאינו רעב, אולי מומלץ לחפש חלופות בשוק, על מנת שלא לגרום למר עופר כאבי בטן מאכילת יתר..

מה עם קינטיק? נראה לי שצחי אקא מערכות עסק בייבוא שלהם, אינני יודע כיום.

פורסם
אדי - עם אופטימה לא תהיה הבעיה משום שהמצבר נטען מהר. וברוב הזמן אני לא צורך את כל הזרם הזה

מצברי ג'ל הם מצברים בעלי פריקה חזקה מאוד ומהירה מאוד, וזה היעוד שלהם.

בגלל זה בכוחות הביטחון,שב"כ ומשטרה משתמשים בהם.

המצבר אכן נטען מעט מהיר יותר מאשר מצבר קלציום רגיל, אבל זה לא "מטען מהיר" וזה לא סוללת ליטיום, אם האלטרנטור לא תקין/חלש מידי זה לא ישנה איזה מצבר תרכיב ברכב.

לדוגמא, אם תתקין אלטרנטור של 130-140 אמפר, ותעבוד עם מצבר של 72 אמפר לדוגמא, לא תגיע למפלי מתח כאלו, והמצבר אף יאריך חיים כי הוא יטען ויתפרק מהר יותר ממה שהיה קורה באלטרנטור חלש יותר.

אני מציע לך לבדוק את האלטרנטור כי זה מסתמן שהוא לא תקין.

אם מפל המתח יורד מתחת ל12.3-12.5V זה מסמן על בעיית טעינה, כי זה מתח עבודה של מצבר סטנדרטי.

under construction..

פורסם

סה"כ 1500 שקלים למצבר אופטימה ילו טופ נשמע לי כמו השקעה משתלמת מאוד, גם ככה מצבר פשוט עולה היום 700 שקלים קצת פחות קצת יותר.

אבל אני גם חושש שמדובר בבעיית אלטרנטור יותר מאשר בעיית מצבר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...