Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו HGT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שירדתי מעניין הסיאט איביזה 1400 מאחר ואמרו לי שהיא שותה דלק והיא לא תמורה טובה למחיר, מצאתי את הפיאט פונטו HGT.

אהבתי בה את הכל, אבל הדבר היחידי שמפחיד אותי זה האמינות שלה.

עכשיו אל תגידו לי תלוי איך אתה מטפל, כי יש דברים שלא תלויים בי אלה בעיות נפוצות שיש ברכב.

איזה בעיות מיוחדות יש בו? שמעתי משהו על וריאטור לא תקין? מישהו יודע על כך משהו? איך האמינות של הרכב?

תודה.

פורסם

האיביזה לא "שותה" דלק, היא דווקא ממש חסכונית. ובכל מקרה, צריכת הדלק תלויה בעיקר בצורת הנהיגה שלך. לא זכור לי שמישהו רשם לך בשרשורים הקודמים שלך שהיא צורכת הרבה דלק, אז אין לי מושג מאיפה שמעת על זה.

לגבי הפונטו, הוריאטור הוא החלק שאחראי על שינוי תזמון השסתומים במנוע. בגלל תכנון לקוי (קיים גם ברכבים אחרים בקונצרן), בהנעה, לשמן לוקח קצת יותר זמן להגיע אליו (הוא ממוקם בחלק העליון של המנוע, ליד הפלאגים). קצת יותר זמן מסתכם בלא יותר משניה. זה גורם (לאחר מספר שנים, או בערך 80,000 ק"מ) לשחיקה מסויימת של החלק והוא מתחיל להפיץ רעש דיזלי כזה בהנעה.

מעבר לרעש, לא נרגם שום נזק למנוע. עלות ההחלפה שלו אינה זולה במוסכים מורשים, אבל כאמור זהו לא דבר קריטי וקורה בתדירות נמוכה מאוד. שימוש בשמן סינטתי מלא 5W40 עוזר להאריך את חיי החלק.

כמו שכבר רשמתי לך בדיון הקודם (מדוע אתה פותח כל כך הרבה?), כל עוד הרכב מטופל ולא מוזנח, הוא יציג אמינות טובה מאוד. מצטער שאתה לא רוצה לשמוע את זה, אבל ככה זה עם כל רכב.

מעבר לזה, בצע חיפוש. דובר הרבה על הרכב.

!AWDSOME

פורסם

סתם שאלה . אתה חושש מצריכת דלק של איביזה 1400 . נראה לך שרכב (קטן וקל ככל שיהיה) עם מנוע 1800 יהיה יותר חסכוני?

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
סתם שאלה . אתה חושש מצריכת דלק של איביזה 1400 . נראה לך שרכב (קטן וקל ככל שיהיה) עם מנוע 1800 יהיה יותר חסכוני?

לא אבל הדבר העיקרי ממנו אני חושש זה מהמנוע הדל עוצמה בעל 100 כ"ס, אני מחפש קצת יותר מסתם איזה אוטו שיקח אותי מנקודה א לנקודה ב.

פורסם

דל עוצמה? זה לא רכב ששוקל 3 וחצי טון. זו סופרמיני מודרנית עם מנוע 16 שסת' נמרץ. המנוע הזה בהחלץ מספיק לרכב הזה מבחינת הספק/משקל. למי שמחפש רכב זריז, עם מראה צעיר ועלויות אחזקה נמוכות, היא מתאימה בדיוק.

הסר דאגב מליבך, היא נוסעת מצויין.

נחזור שוב לדיון הקודם, מדוע שלא תיגש לבדוק אחת ותתרשם בעצמך?

!AWDSOME

פורסם
דל עוצמה? זה לא רכב ששוקל 3 וחצי טון. זו סופרמיני מודרנית עם מנוע 16 שסת' נמרץ. המנוע הזה בהחלץ מספיק לרכב הזה מבחינת הספק/משקל. למי שמחפש רכב זריז, עם מראה צעיר ועלויות אחזקה נמוכות, היא מתאימה בדיוק.

הסר דאגב מליבך, היא נוסעת מצויין.

נחזור שוב לדיון הקודם, מדוע שלא תיגש לבדוק אחת ותתרשם בעצמך?

אז אני לא מבין ממך, מה עדיף לבדוק את האיביזה 1400 או את הפיאט פונטו HGT?

פורסם

בדוק את שתיהן, מכיוון ששתיהן מוצאות חן בעינייך (לפי ההבנה שלי מההודעות האחרונות שלך)

!AWDSOME

פורסם

איביזה 1.4 ידנית בזבזנית? ממש לא נשמע הגיוני.

החיסרון הכי גדול שאני מצאתי במכונית עם מנוע 1.4 (פולו) הוא זמן הנסיעה עם מזגן. כאשר המזגן דולק, הרכב פשוט מאבד מהכוח שלו בצורה לא הגיונית.

פורסם
איביזה 1.4 ידנית בזבזנית? ממש לא נשמע הגיוני.

החיסרון הכי גדול שאני מצאתי במכונית עם מנוע 1.4 (פולו) הוא זמן הנסיעה עם מזגן. כאשר המזגן דולק, הרכב פשוט מאבד מהכוח שלו בצורה לא הגיונית.

נכון מאוד, גם אני הרגשתי את זה על הפולו שהייתה לי, וכנ"ל על איביזה זהה של חבר.

הביצועים של הפונטו עדיפים בהפרש ניכר מהאיביזה.

פורסם

חבר'ה אבא שלי אהב את מה שהפונטו מציעה, מחר אני הולך לראות אחת כזאת, תאחלו לי בהצלחה - תודה לכולם על העזרה הנפלאה של הפורום המדהים הזה.

• תוכן חדש...