Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני יאיר בן 17 ושבוע הבא נגמר לי המלווה. עכשיו, אני יודע שהרבה יחשבו שאני סתם עוד מישהו שקיבל רישיון ולא יודע לנהוג, אבל הקטע זה שמאז שאני קטן אני חולם על מכוניות ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות בשביל לשפר את הנהיגה שלי מכל הבחינות, כדי להרגיש בטוח וגם כדי לדעת מה אפשר לעשות ומה לא. שמעתי על נהיגה מתקדמת ושמעתי גם על נהיגה מונעת ורציתי לדעת מה מומלץ מה לא, והאם יש עוד אפשרויות של אולי ללמוד לבד או כל אופציה אחרת?

תודה רבה!

** סימני פיסוק הם לא מילים גסות. השתמש בהם להבא, הפעם הוספנו אותם עבורך. בפעם הבאה פשוט נמחק את ההודעה. הנהלת הפורום. **

יש איזה מישהו שרוצה לקחת אותי כ"בן חסות" ולהיות המאסטר שלי למכוניות וללמד אותי כל מה שהוא יודע?

פורסם

כשאני הייתי בגילך, מיד אחרי שנגמר לי המלווה הלכתי לעשות קורס נהיגה של יום אחד באלטרנתיבי.

אחר כך קורס ראלי של יומים בראלקס אשדוד (לא קיים יותר)

אחר כך עוד קורס/התנסות ראלי בראלקס של יום אחד.

לאחר מכן התנסוייות בחו"ל, ומכאן הדרך פתוחה...

אם זה כל כך חשוב לך באמת להתקדם בנהיגה, תחסוך הרבה ותתחיל לעשות כמה קורסים שאתה יכול. שים לב שהקורסים שאתה בוחר מתאימים להתקדמות שלך כדי שלא תלמד 5 פעמים עבודת הגה נכונה ובלימה דגרסיבית, חבל על הזמן והכסף לנהג מתקדם. אפילו שאתה צעיר תתעקש לקבל קרדיט על מה שלמדת(אחרי שתלמד!), בצניעות כמובן.

בברכה

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אישית, את רוב השיעורים היקרים שלי בנהיגה קיבלתי בדמות תת-היגוי לתוך מדרכות, החלקות לתוך אוטובוסים דו-מפרקיים וכו' - כך שאין ספק שלקחת קורס אחד או שניים בנהיגה מתקדמת יכול לעזור. אבל - לא כדאי שתיקח את מה שעשית ולמדת בקורס ותתחיל ליישם את זה ביום-יום או בסופ"ש, או שתאמין שאחרי שעשית קורס הפכת לנהג ראלי.

הסיבה לכך היא שקורס נהיגה כזה לא יכול ללמד אותך דברים חשובים לנהיגה שמגיעים רק מניסיון: הערכה של מהירות מתאימה לתנאי הדרך, יכולת צפיה של משתמשים אחרים בדרך ולזהות מתי אתה לא כשיר לנהיגה.

אלה השיעורים הכי חשובים שאני למדתי, ולא צריך קורס בשבילם:

• שמור על מהירות יחסית מתאימה לתנאי הדרך. אם הדרך חדשה לך - תאט. יורד גשם - תאט.
  • אל תנהג עייף\גמור מאלכוהול. אם אתה מוצא את עצמך תקוע באיזה חור באמצע הלילה ואתה עייף - לך לישון ל- 15 דקות. תקום אדם חדש וסע.
  • אל תסכן את חברים שלך, משתמשים אחרים בדרך וכמובן את עצמך.
  • צמיגים. תרכוש את הרביעייה הכי איכותית שאתה יכול. תוודא לחץ אוויר תקין לעתים תכופות. צמיגים טובים הם הרבה פעמים ההבדל בין איבוד שליטה מינורי או בלימה מבהילה לבין ריסוק של הפרונט לתוך גדר\אוטו\הולך-רגל. בנוסף הם פשוט משפרים את הביצועים של המכונית בכל אספקט.

My two cents.

סע בזהירות. אל תשכח להנות כשניתן 8)

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אל תנהג עייף\גמור מאלכוהול. אם אתה מוצא את עצמך תקוע באיזה חור באמצע הלילה ואתה עייף - נעל טוב טוב את האוטו, קח מונית ותחזור מחר לקחת את האוטו. אם תלך לישון לרבע שעה, תקום רק יותר עייף ממה שהיית קודם.

חוצמזה, לדעתי אתה קודם צריך לרכוש ביטחון וניסיון בנהיגה "רגילה" וסטנדרטית, להתרגל לכבישי ונהגי ישראל, ויותר מאוחר יגיע הזמן לקורסים והשתלמויות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

חוצמזה, לדעתי אתה קודם צריך לרכוש ביטחון וניסיון בנהיגה "רגילה" וסטנדרטית, להתרגל לכבישי ונהגי ישראל, ויותר מאוחר יגיע הזמן לקורסים והשתלמויות.

לא כל קורס נהיגה עוסק בהחלקות ונהיגה קיצונית על המגבלות.

קיימים קורסים המיועדים לנהגים חדשים ואשר מטרתם היא לשפר את עקומת הלימוד של הנהג החדש - חסר הנסיון בכביש, על ידי הקניית הרגלים, טכניקות ושיטות נהיגה נכונים, כבסיס שעליו יצבר הנסיון בהמשך.

אני באופן אישי מדריך קורסים מסוג זה, כך שאני נאלץ שלא להסכים איתך.

דני G.

פורסם

תודה רבה! אממ נראה לי אני ייקח אחרי שאני יחסוך קצת כסף כמה קורסים שעיזרו לי בנהיגה,תודה רבה

יש איזה מישהו שרוצה לקחת אותי כ"בן חסות" ולהיות המאסטר שלי למכוניות וללמד אותי כל מה שהוא יודע?

פורסם
שלום,

אני יאיר בן 17 ושבוע הבא נגמר לי המלווה. עכשיו, אני יודע שהרבה יחשבו שאני סתם עוד מישהו שקיבל רישיון ולא יודע לנהוג, אבל הקטע זה שמאז שאני קטן אני חולם על מכוניות ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות בשביל לשפר את הנהיגה שלי מכל הבחינות, כדי להרגיש בטוח וגם כדי לדעת מה אפשר לעשות ומה לא. שמעתי על נהיגה מתקדמת ושמעתי גם על נהיגה מונעת ורציתי לדעת מה מומלץ מה לא, והאם יש עוד אפשרויות של אולי ללמוד לבד או כל אופציה אחרת?

תודה רבה!

** סימני פיסוק הם לא מילים גסות. השתמש בהם להבא, הפעם הוספנו אותם עבורך. בפעם הבאה פשוט נמחק את ההודעה. הנהלת הפורום. **

דבר ראשון סע לאט יותר, התגובות שלך לא מהירות כמו של נהג מנוסה בגלל שלוקח לך זמן "לחשוב" מה לעשות.

קח את אבא\אמא מי שנוהג יותר טוב, לכבישים יותר מסובכים (נס הרים למשל) שם אבא\אמא יעזרו לך להתמודד עם הסיבובים, העליה והירידה של הכביש, אני לאמתכוון שתסע לשם כדי "לקרוע" את הכביש, הכביש הינו ציבורי והוא לא נועד להיות מסלול מרוצים בניגוד למה שהרבה חושבים...שם אתה בהחלט תלמד את התגובות של הרכב שלך לבלימות, לסיבובים חדים ולהאצות בעליות.

בנוסף אתה יכול להשקיע קצת כסף וללכת לאחד מהמון הקורסים לנהיגה שיש בארץ...תלוי כמה אתה רוצה להשקיע:)

בהצלחה!

פורסם

לפי דעתי צריך ללמוד כמה חודשים לנהוג באמת ורק אז (אם רוצים..) ללכת לקורסים למינהם.

לוקח זמן להבין איך נוהגים באמת, מה שלומדים בשיעורי נהיגה זה פשוט כלום

דברים כמו (לא לפי סדר)

האטה בעזרת הורדת הילוך (בשיעור נהיגה סתם אומרים לך להוריד הילוך כל פעם, רק כדי שהטסטר יראה.. לי אישית לקח זמן לקלוט שאם אני לפני באמפר או סיבוב ואני בהילוך שלישי, אז כל מה שצריך לעשות זה להוריד להילוך שני. באמת שלא מסבירים את זה בשיעורים)

באיזה שלב האוטו שלך לא יציב בסיבובים

כמה מהר אתה יכול לעצור בלי להחליק

איך לנצל את ההילוכים בצורה נכונה כדי לנסוע יותר מהר ועם האצות יותר טובות. את זה אפילו לא מזכירים בשיעורים

נהיגה קצת יותר מהירה ממה שאתה נוהג עם ההורים או המורה. בכל זאת כולם יודעים שכמעט אף נהג חדש לא ממשיך לנהוג כמו זקנה אחרי שהוא כבר חופשי

שימוש במראות, עקיפות וכו'..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

יאיר גם לי שבוע הבא נגמר המלווה ואני באוטו מצב כמו שך אם לא יותר :)

מאיזה אזור אתה בארץ אולי נלך לעשות איזה קורס ביחד :)

עוד יבוא היום וגם לי יהיה Ford Mustang 67'

חסר לי רק כסף זמן מקום כלים וידע.

• תוכן חדש...