Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום בכוונתי לעשות טיפול לבד,

אך שאלתי היא באיזה מותגים לבחור?

מסנן דלק: יש סיבה לקנות את המסנן של ה 80 ש"ח מאשר לקנות את של ה 5 ש"ח?

שמן מנוע: חצי סינטטי בטוח, אך איזה מותג? עד היום קניתי PRESTONE ב 70 ש"ח או פחות.

נוזל קירור: עד היום השתמשתי ב PRESTONE בהתחלה ירוק (35 ש"ח) והמשכתי עם הכתום (50 ש"ח), יש הבדל חוץ מאשר במחיר?

מסנן אוויר: כמסנן הדלק!

מסנן שמן: בד"כ קניתי את הגרמני אך אין לי מושג כמה עלה, היש חשיבות רבה?

מצתים: BERU של 3 ראשים.

איך שכחתי את התוספים

תוסף דלק: עוברים טסט או... 70 ש"ח.

תוסף דבש לשמן: של SPT ב 15 ש"ח.

מה דעתכם?

המלצות עצות או הערות?

תודה לכם מראש.

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם
אל תשתמש בתוסף הזה.

לא רק שהוא לא עוזר,

הוא גורם נזק למנוע.

מכתבות באתר הבנתי שיש מחלוקת על השימוש בתוסף שמן.

מה באמת ולמה?

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

איתם שלום רב !

אינני מכירמסנן דלק ב5 שקלים, אלא אם הוא נמכר בסיטוהאוטת וולא רווח כלל.

לא מכיר מסנן דלק ב80 שקל לרכבי קרבורטור.

השתמש בשמן , ליקווי מולי, בצמיגות 10/40 במיכל הזהוב.

אין צורך , ואסור שתשתמש בתוסף דלק,אחרת תזכה לביקור אצלי.

אל תוסיף תוסף שמן הוא מיותר ואכן מזיק, הוא מסמיך את השמן, מיותר במנוע תקין שלא מעשן ולא צורך שמן, והוא משמש להסתרת גסיסה במנועים גמורים, שיש צורך להסוות זאת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

נוזל קירור- רק G12+, לאחר שתרוקן את הנוזל הישן. ולא צריך לעשות את זה בטיפול 10000, אלא רק פעם בכמה שנים אם בכלל.

פילטר שמן ודלק- אין סיבה שלא לקנות מקורי בהתחשב במחיר שלהם.

לגבי פילטר אויר- קניתי פעם או פעמיים תחליפי באוטו דיפו, ובלי להיכנס לפונקציונליות שלו הוא בחצי מילימטר יותר גדול מהמקורי ולכן כשהוא נדחס לבית הפילטר (מדובר על מנוע 1600) הוא מתחיל להיקרע.

לגבי מצתים- לא מספיק beru 3 אלקטרודות, אלא צריך את הדגם הנכון:

14-8DTU. אפשר גם בוש W8DTC. אבל אני לא הצלחתי להשיג אותם בשום מקום חוץ מאשר בצ'מפיון. במקומות אחרים תמיד ניסו לתת לי משהו דומה.

פורסם

השתמש בשמן , ליקווי מולי, בצמיגות 10/40 במיכל הזהוב.

אין צורך , ואסור שתשתמש בתוסף דלק,אחרת תזכה לביקור אצלי.

צביקה

תודה צביקה,

אך למה לא תוסף דלק?

של GOLD LABLE (עוברים טסט או... 70 ש"ח בערך) הוא רע?

ל 2PAC,

מה מיוחד בנוזל G12? אני יודע שהוא עולה בסביבות 80 ש"ח מצ'מפיון.

מה מיוחד בפלגים של צי'מפיון? למה ה Beru של ה 3 ראשים לא טובים/מספיקים? כמה הם עולים?

ה Beru עולים 80 ש"ח ל 4 פלגים.

פילטר שמן קניתי גרמני חלופי 25 ש"ח.

פילטר דלק קניתי את זה שצביקה לא מאמין לי שעולה 5 ש"ח :-)

פילטר אוויר עלה 15 ש"ח והוא בדיוק באותה מידה של המקורי שלי.

נוזל קירור קניתי של PRESTONE ירוק 35 ש"ח.

פורסם
תודה צביקה,

אך למה לא תוסף דלק?(איתם, האם אתה מודע לכך, שאין כל חשיבות בשימוש תוסף דלק, ברכב קרבורטור, בוודאי לא בהקשר למעבר טסט, התוסף מיועד ומומלץ למעבר טסט, עם לקוי גבולי של ערכי הגזים הנבדקים ברכבים מוזרקים בעת טסט שנתי ברכבים משנת 95 ומעלה, ובוודאי לא ברכבך שעסר מקוי שיפוץ וכוון קרבורטור, לפני כחודשיים בלבד).

של GOLD LABLE (עוברים טסט או... 70 ש"ח בערך) הוא רע?(הוא לא רע הוא מיותר ועלול לגרום לך לסתימות דלק, מעוניין בזאת?).ל 2PAC,

מה מיוחד בנוזל G12? אני יודע שהוא עולה בסביבות 80 ש"ח מצ'מפיון.(ברכב גרמני מומלץ G12, בגלל תכונות התוספים לנוזל, המותאמים לבלוק המנוע ברכב זה),

מה מיוחד בפלגים של צי'מפיון? למה ה Beru של ה 3 ראשים לא טובים/מספיקים? כמה הם עולים?

איני שולל את נוזל הקירור מתוצרת פרסטון.

אנא ציין את שם היצרן של מסנן השמן.

מצת בירו בעל אלקטרודה אחת, מתוצרת בוש או בירו, בעל יעילות מספקת לרכבך, ואינך זקוק לשלוש אלקטרודות.

איכות מסנן הדלק ומסנן האוויר המיוצר בסין,פינת קלקיליה, מוטל בספק, ומותאמת למחיר ששילמת.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום לכולם וערב טוב.

אני ממליץ על שמן חצי סינטתי של אגיפ שאליו ניתן להוסיף תוסף אל שחק של ליקווי מולי, פילטר דלק אצלי בפאסאט [94] תוצרת וואייקו פילטר שמן מקורי של מאן כמו כן לפני ההחלפה כדאי לך לשים K44, בכלל לפני כל טיפול 10,000 אני שם את התוסף הנ"ל, מים כחולים של מקסול עושים עבודה מעולה וזה בערך הכל. נסיעה טובה :-D.

שחכתי לציין שמצתים של בוש לא מתאימים לרוב מכוניות vag!!!

אכן הפלאגים המומלצים הם של ברו שהם גם הפלאגים המקוריים בעלי 3 אלקטרודות

~ COMP-morel maximo 6.5 SUB-helix db 12 AMP-helix db four H.U-alpine bt177

פורסם
שלום לכולם וערב טוב.

אני ממליץ על שמן חצי סינטתי של אגיפ שאליו ניתן להוסיף תוסף אל שחק של ליקווי מולי, פילטר דלק אצלי בפאסאט [94] תוצרת וואייקו פילטר שמן מקורי של מאן כמו כן לפני ההחלפה כדאי לך לשים K44, בכלל לפני כל טיפול 10,000 אני שם את התוסף הנ"ל, מים כחולים של מקסול עושים עבודה מעולה וזה בערך הכל. נסיעה טובה :-D.

שחכתי לציין שמצתים של בוש לא מתאימים לרוב מכוניות vag!!!

אכן הפלאגים המומלצים הם של ברו שהם גם הפלאגים המקוריים בעלי 3 אלקטרודות

שלום רב !

הרשה לעדכן אותך, ולהאיר את עיניך ואת תשומת לבך, שמדובר בגולף 92 מנוע 1600 קרבורטור.

הפילטר דלק ברכב זה, הוא מפלסטיק שקוף,והוא מתוצרת סין.

אין צורך בתוסף דלקK44, ולא בתוסף אל שחק לשמן.

שדמן חצי סינטטי, של ליקווי מולי במיכל הזהוב, מספיק ומתאים.

מצתים של בוש מומלצים בהחלט לרכבי הקונצרן, בתנאי שהן לא מיוצרים בסין.

בברכה

צביקה

פורסם

ל 2PAC,

מה מיוחד בנוזל G12? אני יודע שהוא עולה בסביבות 80 ש"ח מצ'מפיון.

המומחים ממליצים למכוניות של VAG על G12+, שהוא אבולוציה של נוזלי קירהור המקוריים הקודמים.

הוא עולה בצ'מפיון כ-50 ש"ח כולל מע"מ לליטר וחצי.

ה-BERU מעולים, בתנאי שתשיג את הדגם הנכון- 14-8DTU. אמרתי שלא השגתי אותם בשום מקום רק דרך החברה, בפליקס ליתר דיוק. הם אכן עולים כ-80 ש"ח לרביעיה.

פורסם

לצביקה תודה על המידע לא ידעתי שכך הדבר.

כמו כן הבנתי שאתה נגד כל התוספים באשר הם, לי אין שום התנגדות אך מי אני שאני יתווכח איתך.

פורסם
לצביקה תודה על המידע לא ידעתי שכך הדבר.

כמו כן הבנתי שאתה נגד כל התוספים באשר הם, לי אין שום התנגדות אך מי אני שאני יתווכח איתך.

שלום רב !

לא הבנת אותי, ואתה לא היחיד !

אני לא נגד שום תוסף דלק, או שמן כלשהו !

אני נגד הצורך הבלתי מחייב לדעתי בלבד, בשימוש בתוסף, שהוא עצמו מצויין, אך דרך השימוש ומטרת השימוש לא נכונה !

תוסף דלק לרכבי קרבורטור, בקרבורטור שלא טופל זמן רב, גורם לסתימות בקרבורטור, המסת חלקי גומי בקרבורטור התנפחות אטמים, וכבוי המנוע לאחר זמן קצר, בעת עמידה בסרק, דבר הגורם לי לפרנסה בנושא, ואני אמור , כביכול,לברך על כך, ולעודד את השימוש בתוסף.

שימוש בתוסף שמן, במנוע תקין, שלא צורך שמן, לא מעשן, והשמן איכותי מיותר אינו מועיל, ואינו מהווה ביטוח עתידי להארכת חייי המנוע.

בברכה

צביקה

פורסם

עכשיו הבנתי אותך :-D

אני גם חושב שאתה צודק ב100 אחוז. אני הוספתי בשני הטיפולים האחרונים תוסף דלק וכמו כן עשיתי פלאשינג למנוע [כמות הבוצה שיצאה אח"כ עם השמן פשוט לא מהעולם הזה], והוספתי אל-שחק גם בגלל הפן הפסיכולוגי שבעניין, וגם בגלל הזנחה ממושכת של אמא שלי בכל הנוגע לרכב, אפילו טיפולי 10000 היא לא עשתה ועכשיו האוטו עבר אלי ואני צריך לתקן את הזנחתה.

תודה וערב טוב

• תוכן חדש...