Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירחון אוטו ושרות עלוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דבר אחד אף פעם לא הבנתי.

למה אתם עושים מנוי לאוטו?

אני גם אוהב לקרוא את אוטו ואת הגה מדיי פעם.

אז אמרתי לעצמי: יאללה, בוא נעשה מנוי.

הלכתי, ביררתי. הם רוצים את מחיר הגיליון כל חודש כפול 12. איפה בדיוק הרווח שלי פה, שאלתי?

הם אמרו לי ניתן לך את קובץ מבחני הדרכים מתנה וגם זה מגיע אלייך עד הבית ואתה לא צריך ללכת לקנות.

אז בחשבון פשוט הגעתי למסקנה ש:

1. אני נמצא כמעט כל יום בסופר או בחנות שיש בה אוטו/הגה ככה שזה בסדר, אני אסתדר עם זה שזה לא יגיע לי עד הבית ואני אצרטך ללכת לחנות לקנות את זה (יש לי מכולת מתחת לבניין אז אני ארד).

2. לפני שאני קונה אני מסתכל איזה מבחנים יש בכל עיתון, אז לפעמים בחודש X בא לי אוטו וחודש הבא בא לי הגה.

מילא היה היגיון כלכלי בלעשות מנוי, אז הייתי מתחייב ל-12 חודשים, אפילו שחלק מהגיליונות לא מעניינים אותי, אבל פשוט אין.

פורסם

להמליץ על ירחונים מחו"ל זה נחמד, אבל רוב המבחנים שם לא רלוונטים לישראל,

כך שיש היגיון במנוי לירחון ישראלי. כשאני אומר רוב, אני מתכוון לא רק למכוניות אקזוטיות,

אלא גם למכוניות שנמכרות פה, אבל בגרסאות שלא מגיעות אלינו. חוץ מזה שהמבחנים

נעשים בכבישים נורמליים...

דעתי האישית: מי קונה היום עיתון? איזה שהוא עיתון?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
דבר אחד אף פעם לא הבנתי.

למה אתם עושים מנוי לאוטו?

אני גם אוהב לקרוא את אוטו ואת הגה מדיי פעם.

אז אמרתי לעצמי: יאללה, בוא נעשה מנוי.

הלכתי, ביררתי. הם רוצים את מחיר הגיליון כל חודש כפול 12. איפה בדיוק הרווח שלי פה, שאלתי?

הם אמרו לי ניתן לך את קובץ מבחני הדרכים מתנה וגם זה מגיע אלייך עד הבית ואתה לא צריך ללכת לקנות.

אז בחשבון פשוט הגעתי למסקנה ש:

1. אני נמצא כמעט כל יום בסופר או בחנות שיש בה אוטו/הגה ככה שזה בסדר, אני אסתדר עם זה שזה לא יגיע לי עד הבית ואני אצרטך ללכת לחנות לקנות את זה (יש לי מכולת מתחת לבניין אז אני ארד).

2. לפני שאני קונה אני מסתכל איזה מבחנים יש בכל עיתון, אז לפעמים בחודש X בא לי אוטו וחודש הבא בא לי הגה.

מילא היה היגיון כלכלי בלעשות מנוי, אז הייתי מתחייב ל-12 חודשים, אפילו שחלק מהגיליונות לא מעניינים אותי, אבל פשוט אין.

זה מה שאני עשה שיגמר לי המנוי.
פורסם

את רוב המבחנים של הגה ואוטו אפשר לקרוא באתרים שלהם.

ואפשר לחשוב איזה מבחנים רלוונטיים לארץ כבר מופיעים במגזינים האלה.

אני בטוח שמבחן דרכים לקורבט ו/או S5 הוא לא בדיוק שיא הרלוונטיות (לפחות לא ל99 אחוז מהאוכלוסיה).

גם מבחן השוואתי לEVO נגד STI או של S class Vs. XJ Vs, 7Series Vs, A8 הוא לא בדיוק רלוונטי לשוק הישראלי, פרט לאנשים בודדים.

וכמובן שהמבחנים הללו מופיעים גם במגזינים הזרים (בד"כ שנות אור לפני שהם מופיעים בארץ).

מבחן השוואתי בין פורד פוקוס לטויוטה קורולה יעניין אותי פעם אחת בלבד - כשאני מתלבט בין לקנות את המכונית הזו או הזו.

ואז אני אוכל לקנות את המגזין הספציפי (או פשוט לגשת לסוכנות ולראות שם מיליון עותקים שמכתירים את הרכב שלהם כמנצח במבחן).

הרי גם ככה רוב האנשים לא שומרים את כל המגזינים שקיבלו אי פעם.

(מה גם שסביר להניח שאת ההחלטה הסופית אני אעשה בעצמי, ולא אתן לעיתונאי, שעם כל כוונותיו הטהורות, סביר להניח לא קולע ב100 אחוז לתחושותיי והרגשותי האישיות, לקבוע לי על מה להוציא למעלה מ100 אש"ח).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני אישית, קורא AUTOREVIEW. זה מגזין ברוסית ויש שם הרבה מאוד כתבות על רכבים שרלונטיים גם לארץ.

הם מעלים את גיליונות הישנים לאתר ויש להם ארכיון של כמה שנים אחורה.

מאוד אוהב את המגזין.

פעם קניתי הגה לשם השוואה (ובעיקר גם כי הייתה כתבה על סדרה 7 חדשה). מאוד התאכזבתי מרמה.

בכתבות הם משתמשים במונחים מאוד אבסטרקטיים, כגון: "תאוצה סבירה ביחס לנתוני יצרן", "סביר", "לא סביר", "מהיר", "נוח", "איטי", "מרווח" וכד'. סה"כ מאט חומר עינייני, בעיקר תחושות ודיעה סובייקטיבית.

אולי ב-AUTOREVIEW פינקו אותי יותר מידי, אבל אני רגיל שהם מודדים את מרווח פנים הרכב, תאוצה 0 ל-100, ל-150, ל-200 וכד' (בהתאם לסוג הרכב), תאוצות ביניים, מהירות מירבית, לאילו מהירויות אפשר להגיע בכל הילוך, טבלת השוואה מפורטת עם ניקוד ולא שתיים שלושה פלוסים ומינוסים. אם מדובר בכתבה שמשווה כמה דגמים, הם עורכים סקר באתר, מפרסמים תוצאות שלו במגזין, מפרסמים תוצאות שלהם וזה מאוד מעניין. אני מאוד נהנה ממיקצועיות הרבה של המגזין.

מניח שלא חסרים מגזינים שתוכן שלהם אפשר למצוא באינטרנט והם ברמה גבוהה מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אם המחיר היה זהה או נמוך יותר, ניחא.

כשהמחיר גבוה פי 3, זאת לא צרכנות נבונה במיוחד.

אף אחד לא דיבר על המחיר, לא רואה את הטעם להכנס לזה. הדיון הוא לא יחס עלות\תועלת של מגזין רכב ישראלי בהשוואה לאירופאי. מה גם שנראה לי שקצת הגזמת...מגזין רכב באיכות הדפסה דומה עולה באירופה שליש?

כששואלים את הוצאת "אוטו" למה המגזין כ"כ יקר, הם מתחילים לספר על הנייר היקר ועלויות ההדפסה הגבוהות.

ואני שואל: מי צריך את הנייר הכבד והבוהק הזה, שכל נגיעה משאירה עליו טביעות אצבע? אני לא זוכר שביקשתי

את הנייר הזה כשעשיתי מנוי, אני דווקא מעדיף נייר דק וזול כמו ב-80% מהמגזינים המובילים העולם.

מה אתה חופר עכשיו על הנייר עליו מדפיסים את המגזינים? מה זה שייך בכלל? זה דיון על נייר או דיון על בשביל מה לקרוא מגזין רכב ישראלי? הנייר הזה הוא הנייר של מגזין "אוטו" מאז שאני זוכר אותו (כ-15 שנה), למי שזה לא מתאים שלא יעשה מנוי.

המגזינים הישראלים שוברים את חוקי הכלכלה המודרנית - במקרה שלהם, ההיצע מכתיב את התנאים, ולא הביקוש.

אני לא מסכים שיפקיעו מידיי את הזכות לבחור ויחייבו אותי פי 3 תמורת הפריבילגיה לקרוא על גרסת הליסינג האחרונה

של פורד פוקוס.

תתפלא, אבל המנוי שלי ל-Car and Driver היה בין 2004 ו-2006, כשעוד גרתי בארץ.

להערכתי, יש סיכוי טוב שללא האנגלית שלמדתי מהמגזין ההוא, לא הייתי מגיע לעבוד בחו"ל.

סבבה, אתה טיפוס מרחיב אופקים. אם אתה כזה, אז אולי תרחיב אופקיך ותפתח לרעיון שכנראה יש כאלו שמעוניינים לדעת מה קורה בשוק הרכב הישראלי? זה שאתה בחרת לקרוא מגזין זר בשפה זרה הופך את כל הצברים שמעדיפים לקרוא בעברית על מכוניות שהגיעו לארץ מבחנים שנערכו בתנאים ישראליים ללא רלבנטים?

לסיכום, אני מאמין שמגזינים כמו "אוטו" ו"הגה" מתאימים כיום לאנשים שזה התחביב שלהם ולבעלי מוסכים שצריכים

לשים משהו בחדר ההמתנה. אנשים כמונו, שבשבילם זה יותר מתחביב ופחות ממקצוע, יכולים כבר להתקדם למשהו

יותר פרוגרסיבי, גם אם זה כתוב באנגלית, גרמנית או רוסית. העולם פתוח בפנינו, ואין שום סיבה שנגביל את עצמנו

לתכתיבים של מגזיני הרכב בישראל. ואולי אם מספיק אנשים יפסיקו לעשות אצלהם מנוי, הם יפסיקו להתנהל בצורה

כה בזבזנית ויבינו שיש להם מתחרים, לראשונה מזה זמן רב.

כדאי שתפנים שיש אנשים שלא מעניין אותם מה קורה בחו"ל, מעניין אותם מה קורה בארץ. למה? כי הם ירכשו בעתיד מכונית בארץ ולא בשום מקום אחר. הם יקנו את הדגם שנמכר בארץ עם שילוב המנוע והאבזור ואיכות המזגן שיש בארץ לפי תנאי הארץ.

התייחסותי באדום.

השרשור הזה מזכיר לי את ההשוואה בין המופע המוטורי לטופגיר.

אין טעם להשוות מגזין רכב ישראלי למגזין רכב המתפרסם במדינה בה התרבות המוטורית ועיתונאות הרכב מפותחת פי כמה וכמה. התרבות שונה, התקציבים שונים, קהל היעד רחב ומגוון פי כמה.

תמשיכו להשוות את כל מה שיש בישראל ל- The best שיש בעולם ונראה לאיזה מסקנות תגיעו...תגיעו למסקנה שדווקא עיתונות הרכב סה"כ בסדר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

גיא, פיספסת את הנקודה שלי, כדרכך בקודש.

לפי ההגיון שלך, הייתי מבין ומקבל את זה שאנשים עושים מנוי - לפני 10 שנים.

כיום, בעידן האינטרנט, לא נראה לי שמישהו עושה מנוי ל"אוטו" בשביל לקבל חוות דעת על מכונית שהוא הולך לקנות.

עושים מנוי ל"אוטו" בשביל הנשמה, לא בשביל צרכים פרקטיים. ואני אומר: הסחורה הישראלית היא באיכות נמוכה יותר

ובמחיר מופקע, וההסבר הוא עלויות ההפקה הגבוהות, שאף אחד מאיתנו לא ביקש, אבל כולנו סופגים את העלויות שלו.

מה שגרם לי בזמנו לא לחדש את המנוי ל"הגה" היה מחסור באקזוטיקה. בגדול, נמאס לי לקרוא על אותן מכוניות שאני

רואה כל יום ברחוב, וזאת גם הסיבה שהפסקתי ללכת ל"אוטומוטור" על גרסותיו השונות. כשבחנתי את הצורך שלי מול

ההיצע, מצאתי אופציות טובות יותר, ומתוכן בחרתי את מה שבחרתי. בחינת הצורך מול ההיצע הוא משהו שהישראלים

לא עושים מספיק, בתחומים רבים. הקיבעון המחשבתי גורם לאנשים לעשות דברים מוזרים, כמו נופש באילת לדוגמה.

בוא נכיר בעובדות: למגזינים הישראלים אין את התקציבים שיש למתחרים מחו"ל, אין להם אף מסלול אחד שיוכלו לבחון

עליו מכוניות (ואני לא מחשיב את המנחת בערד למסלול), אין להם בד"כ מבחנים ארוכי טווח, והם מוצאים לאור בצורה

בזבזנית, כפי שפירטתי בהודעתי הקודמת. אז מה ההצדקה לקיומם בכלל? עצם העובדה שהם כתובים בעברית? ובכן,

אני טוען שב-2009 זה כבר לא מספיק.

פורסם
גיא, פיספסת את הנקודה שלי, כדרכך בקודש.

לא פספסתי שום דבר, סה"כ מנסה להחזיר אותך לנושא הדיון ולא להתפזר לכל מיני כיוונים אחרים.

לפי ההגיון שלך, הייתי מבין ומקבל את זה שאנשים עושים מנוי - לפני 10 שנים.

כיום, בעידן האינטרנט, לא נראה לי שמישהו עושה מנוי ל"אוטו" בשביל לקבל חוות דעת על מכונית שהוא הולך לקנות.

עושים מנוי ל"אוטו" בשביל הנשמה, לא בשביל צרכים פרקטיים. ואני אומר: הסחורה הישראלית היא באיכות נמוכה יותר

ובמחיר מופקע, וההסבר הוא עלויות ההפקה הגבוהות, שאף אחד מאיתנו לא ביקש, אבל כולנו סופגים את העלויות שלו.

אתה כל פעם חוזר לסיפור עלויות ההפקה הגבוהות. מעבר לכך שלא ברור לי זה כל כך כמה זה רלבנטי והאם הורדת מחיר העיתון היא המטרה של מערכת "אוטו", זה לא העניין בדיון הזה.

מה שגרם לי בזמנו לא לחדש את המנוי ל"הגה" היה מחסור באקזוטיקה. בגדול, נמאס לי לקרוא על אותן מכוניות שאני

רואה כל יום ברחוב, וזאת גם הסיבה שהפסקתי ללכת ל"אוטומוטור" על גרסותיו השונות. כשבחנתי את הצורך שלי מול

ההיצע, מצאתי אופציות טובות יותר, ומתוכן בחרתי את מה שבחרתי. בחינת הצורך מול ההיצע הוא משהו שהישראלים

לא עושים מספיק, בתחומים רבים. הקיבעון המחשבתי גורם לאנשים לעשות דברים מוזרים, כמו נופש באילת לדוגמה.

אז בוא אני אעיד על עצמי, אני מעדיף פחות כתבות אקזוטיות ויותר מבחנים למכוניות down to earth...ככה אני, מן מוזר שכזה. אותי יותר מעניין לקרוא על הוט-האץ' ב-150K ש"ח מאשר על עוד דגם של ה-911. אחרי שהפמנת (או לא) שיש אנשים עם צרכים והעדפות שונות משלך, אתה מבין למה יש אנשים שבוחרים לעשות מנוי למגזין רכב ישראלי?

בוא נכיר בעובדות: למגזינים הישראלים אין את התקציבים שיש למתחרים מחו"ל, אין להם אף מסלול אחד שיוכלו לבחון

עליו מכוניות (ואני לא מחשיב את המנחת בערד למסלול), אין להם בד"כ מבחנים ארוכי טווח, והם מוצאים לאור בצורה

בזבזנית, כפי שפירטתי בהודעתי הקודמת. אז מה ההצדקה לקיומם בכלל? עצם העובדה שהם כתובים בעברית? ובכן,

אני טוען שב-2009 זה כבר לא מספיק.

תן לי רק להבין שאן אתה חותר עם הגישה שלך...לתפיסתך, יש טעם בביקורות אופניים בעברית? יש טעם בביקורות מוצרי חשמל (למשל LCD) בעברית? אתה לא חושב שלכל מדינה יש את המאפיינים שלה הרלבנטים לביקורת על מוצר X יהיה אשר יהיה?

לפי ראית עולמך, אפשר פשוט לבטל את כל סקירות המוצרים באשר הן בכל שפה שהיא לא אנגלית...הרי אם זה כתוב באנגלית, לא צריך יותר מזה.

כדרכי בקודש, באדום.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אני אישית, קורא AUTOREVIEW. זה מגזין ברוסית ויש שם הרבה מאוד כתבות על רכבים שרלונטיים גם לארץ.

+1

:mm_yeah:

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
העיתון מגיע לבית של ההורים בערד.

אולי תסגור עם "אוטו" שכשהם יורדים למסלול שלהם, הם יקפיצו לך גיליון. בקצב שהם יורדים לשם, אני יכול להבטיח לך שיותר לא יהיה מצב שלא תקבל את הירחון.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

• תוכן חדש...