Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

צריך עזרה בזיהוי דגם הגיר ברנו מגאן 99 1.6 ידני מנוע K7M וממנו את סוג השמן המתאים עבורו.בנוסף,צריך עזרה במציאת אתר באינטרנט שמרכז את המידע על הדגם הנ"ל כולל נוזלים מומלצים - שמנים,נוזל קירור.ניסיתי את האתר של רנו וקרסו ולא הצלחתי לחלץ מידע.חיפשתי בשירשורים קודמים גם עבור גיר וגם עבור נוזלי קירור.הרבה מלל(ירוק אדום וכתום ומה שבינהם) אבל מעט מסקנות.

בתודה מראש.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

מעניין איפה חיפשת... היו כבר כמה וכמה דיונים בנושא הזה, עם מסקנות מוצקות למדי.

בכל מקרה, להלן הפירוט, למיטב זכרוני:

שמן גיר מומלץ - TRANSELF TRJ 75W/85

נוזל קירור מומלץ - GLACELF Auto Supra מינרלי

שמן מנוע מומלץ - ELF Excellium LDX 5W/40 סינטטי, אבל במזג האוויר הישראלי,

אין בכך צורך. כל שמן חצי סינטט איכותיי 10W/40 יעשה את העבודה. במגאן שלי תמיד

השתמשתי ב-ESSO שהיה במבצע באוטודיפו (5L ב-100 ש"ח) והתוצאות היו מעולות.

השמנים של ELF לא תמיד נמכרים אצל קרסו, ואם כן, המחירים בד"כ גבוהים.

בעלי הרנו בפורום קונים בד"כ ישירות מהיבואן, "אלור מוצרי אנרגיה" בקריית אונו.

איש הקשר שלנו הוא בחור בשם אורן, פרטים נוספים ניתן למצוא בפורום רנו ספורט.

בהצלחה.

פורסם

Derish תודה.

לגבי שמן המנוע לא היתה בעיה אבל תודה בכל מקרה.

לגבי תיבת ההילוכים - האם מדובר בתיבה מסוג JB1 (לפי המסמך המצורף שמצאתי בחיפושי בפורום)?

על המדבקה אצלי ברכב יש את סימון הדגם BA0F ,וע"פ הרשיון רכב סוג המנוע K7M נפח 1.6.

בנוסף,אם תוכל לענות לי על שאלה בקשר לנוזל קירור:הרכב נמצא אצלי תקופה קצרה.העברתי אותו טיפול 20K (ארד) במוסך מורשה חברה מפני שע"פ ספר טיפולים הגיע זמנו.טופל ע"פ הספר טיפולים במוסך מורשה חברה לאורך כל שנותיו והחלטתי להמשיך בכך,לפחות עד שאלמד את הרכב.ברכב יש נוזל קירור ירוק,אני מניח מקורי.בטיפול האחרון לא נגעו בו.קניתי נוזל קירור של פרסטון.האם הוא מתאים?גם במידה והנוזל החדש איכותי,האם יכולה להיות בעיה אם אוסיף אותו למיכל עיבוי במידה והחומר הקיים והחומר החדש שונים(ראקציות?).

תודה מראש,ADZ.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

למיטב ידיעתי, במוסכים המורשים של קרסו משתמשים ב"פזקר", לכן לא אמורה להיות בעיה

אם תערבב לתוך זה נוזל קירור של פרסטון. באופן כללי, הרכב לא אמור לצרוך נוזל קירור,

משום שהוא בסה"כ עושה סירקולציה ולא נפלט לשום מקום. אם תראה שצריכת הנוזל עולה

על 300 מ"ל בחודש, כדאי שתבצע בדיקת דליפות בלחץ ע"מ להבין מהיכן זה מגיע. בנוסף,

אם וכאשר יגיע הזמן לעשות טיימינג, כדאי לשלב את זה עם החלפת משאבת המים, ובאותו

מעמד להחליף את נוזל הקירור במלואו.

פרסטון הוא אחלה מוצר, אין שום בעיה להשתמש בו ואין לראות בהמלצת היצרן תורה מסיני.

במידה ותרצה "להשקיע", אתה יכול להשתמש בנוזל המומלץ (שצבעו אדום), אבל קח בחשבון

שצריך לדלל אותו ביחס 50:50 עם מים מזוקקים. לא רצוי גם לייחס חשיבות גבוהה מדי לטיפולים

במוסך המורשה, המגאן הוא רכב פופולרי, ולא חסרים מוסכים כלליים שיודעים לטפל בו באופן ראוי.

לגבי נתוני הרכב והתיבה, נראה לי שאכן מדובר ב-JB1, אבל כדי שתוכל להיות בטוח, פנה בה"פ

לליאור Wiking, הסמכות הטכנית של הקארזפורום לענייני רנו.

בברכה.

פורסם

ל- Derish:

אחלה,תודה!

פורסם

ל - wiking:

תודה!

• תוכן חדש...