Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

אני צריכה את עזרתכם מאחר ויש לי ידע מועט בכל הקשור לרכבים והמנועים שלהם..

קיבלתי אתמול אוטו מסוג פג'ו 26 XT שנת 2001, הוא עמד בחניה ללא תזוזה אני חייבת לציין במשך כחצי שנה,

ניסיתי להתניע אותו בעזרת כבלים עם עוד רכב, חשבתי שזה יעזור לו להתניע סוף סוף אך זה לא הצליח!

זה השמיע רעש שכאילו מנסה להתניע אבל כאילו לא מגיע לנקודה שכן,סימני הדלק המצבר והשמן שעל לוח המחוונים דלק,

האזעקה של האוטו לא הפסיקה לצפצף כאשר סובבתי את המפתח להתנעה,ומה גם שהשלט הרחוק לפתיחת הרכב לא עובד.. אני מניחה שזה מצביע על זה שאין לו מספיק כוח או משהו כזה..

בכל מקרה, אני חייבת להעביר טסט על האוטו אני מודעת שיש בעיות כלשהן רק שאני לא יודעת מהן, והיום זה כבר מאוחר מידי להזמין מוסכניק או גרירה כלשהי..

אשמח אם תוכלו להגיד לי מה בערך הבעיה מרישומיי הנ''ל,וכמה זה הולך לעלות לי כל העסק..

תודה רבה רבה

אלכסנדרה

פורסם

יש לחבר כבלים שנית. טרם שעושים זאת, יש לוודא שהכבלים מקצועיים , שכן, כבלים דקים מידי, לא יעשו את ה"עבודה".

לאחר חיבור הכבלים, יש לוודא שמערכת האזעקה מנוטרלת. כאשר היא מצפצפת, אין סיכוי לרכב להניע, משום שאמור להיות מעגל ניתוק מנוע נגד גניבה. פשוט, לוודא שהאזעקה מנוטרלת, זאת עושים כאמור, לאחר חיבור הכבלים, כי חיבור הכבלים עלול להפעילה מייד אוטומטית.

לאחר מכן, יש לנסות להניע, אם יש קוד סודי, ראשית, להקיש את הקוד טרם נסיון ההנעה.

אם מניע, מצויין. אם לא, יש להשאיר סוויץ' פתוח, ואת הרכב שעוזר, להשאיר מונע ל15-30 דקות, כאשר הכבלים עדיין מחוברים, לא לנסות להניע עד שחולף פרק הזמן הזה, ואז לנסות שנית.

אם עדיין לא עוזר, יש לשקול החלפת המצבר, מה שממילא עדיף לעשות באם המצבר בין כמה שנים.

לידיעתך, אם יש לרכב ביטוח (ואם לא, ממילא אסור לנסוע עמו) אמור להיות ביטוח חילוץ. במקרה כזה, תגיע חברת חילוץ, ותדאג להנעת הרכב.

כדאי לשאול את סוכן הביטוח מי חברת החילוץ, או לחילופין, לבדוק בתיק רשיונות הרכב והמסמכים.

בברכת שבת שלום

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

היי דני,

תודה רבה, באמת ניסיתי להניע עם כבלים אחרים וגם עם רכב אחר (בהתחלה ניסיתי עם אותו סוג רכב בידיוק ואחרי זה ניסיתי עם ג'יפ כנראה שהמנוע שלו היה חזק יותר או משו כי הרכב הניע מיד).

אחרי שהתנעתי השארתי את האוטו דלוק כרבע שעה חשבתי שהמצבר יתמלא ולאחר מכן ניסיתי להניע שוב אך ללא הצלחה...:(

לפי מה שאני הבנתי זה מצריך החלפת מצבר..

אגב, יש מצב שנגרם איזה שהוא נזק לגלגלים בזמן שהרכב עמד כלכך הרבה זמן?

אלכסנדרה

פורסם

שלום, הייתי מציע לך להניע שוב ולנסוע עשרים דקות עם הרכב, אחרי שבדקת מים במצבר.

יש לבדוק את מצב הצמיגים;

יובש, סדקים, שחיקה בדפנות ובסוליה. אם הצמיגים חדשים יחסית יש למלא לחץ אויר בכולם ולנסוע לשלום.

יש גם מסגרת מרובעת בדופן הצמיג שבה רשום השבוע בשנה והשנה בה יוצר הצמיג.

פורסם

לפי מה שדני כתב, ולפי איך שזה נשמע כנראה צריך להחליף מצבר...

בכל אופן נזק מכך שהרכב עמד יכול אכן להיגרם לצמיגים ולעוד כמה דברים, על דופן הצמיג צריך להיות תאריך היצור שלו, נראה ככה 0207 זאת אומרת ה 02 זה השבוע שהצמיג יוצר וה 07 זאת השנה, זאת אומרת הצמיג יוצר בשבוע השני של 2007.

אם תראי למשל 4708 זאת אומרת שהצמיג יוצר בשבוע ה 47 של שנת 2008.

אם הצמיגים מתחת לשנת 2006 עדיף להחליפם.

מומלץ כמובן להחליף את כל הנוזלים והשמנים שיש ברכב וכמובן לבדוק ברקסים, רפידות וצלחות.

בגדול תבקשי מהמוסך שיעשה טיפול שמנים לרכב כולל פלאגים, יחליף מים ברדיאטור ויבדוק את מצב הברקסים.

מומלץ ורצוי להחליף שמן גיר, לא ציינת עם הדגם אוטומט או ידני?

יש כמובן לבדוק מה מצבם של הצינורות והגומיות ברכב, אי אפשר לדעת באילו תנאים הרכב עמד ללא תזוזה.

בכל אופן תתחדשי ובהצלחה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

• תוכן חדש...