Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחה"צ טובים,

האיביזה FR כידוע כי היא מכונית לנסיעה בקו ישר בעיקר וחבל (אני אומר זאת על סמך התרשמות אישית בנהיגה בה והתרשמויות של חברי פורום אחרים שקראתי כאן).

בתור אדם שלא מתמצא בנושא שיפורים *כלל* הייתי רוצה לדעת האם יש דרך לשפר את ההתנהגות או ההיגוי של איביזה FR 2007 ?

התקציב גמיש, חשוב רק שהשיפורים יהיו מאושרים וחוקיים וכו'.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלת תם- כמה זמן אתה כבר נוהג על הרכב?

שאלה נוספת- האם עברת איזה שהו קורס נהיגמ מתקדמת/ספורטיבית?

שאלה אחרונה- מה בדיוק מפריע לך ומה דרישותיך מהרכב?

סתם שיקרתי בקשר לאחרונה- מהו תקציבך?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

נא לא לצטט את ההודעה שמעליך . תודה , יאשה .

אני נסעתי על הדגם מספר פעמים ספור ולטעמי האישי ההיגוי היה רך מדי. לא בחנתי אותו דינמית. השותף שלי לעומת זאת נוסע עליו כבר יותר משנה והוא לא מרוצה כלל מההתנהגות ומציין שזו החולשה הגדולה ביותר של האיביזה (הוא משווה אותה ל- B4 שהייתה לו ואומר שההבדל הוא עצום ושהוא לא מרגיש "בטוח" באיביזה).

שנינו לא עברנו קורס נהיגה מתקדמת.

אני כרגע מחפש מכונית וה- FR היא חבילה טובה סה"כ ואני לא רוצה לפסול אותה אך ורק בגלל ההיגוי. התקציב הוא בסביבות ה- 135~ לחדשה + כולל השיפורים או אם אמצא אחת במצב טוב יד שניה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

האיביזה FR ביחס לעלות שלה היא חבילה טובה כרכב ספורטיבי, מנוע חזק ואמין , איבזור טוב ובסיס שיפורים מעולה

השיפורים הנפוצים הם בדר"כ העלאת ההספק ע"י צ'יפ ל190+- כ"ס והוספת פריטים קטנים כמו אינלט , פילטר וכו'.

במצב כזה של האיביזה , במידה ואינך מבצע ג'מייקנות כל היום או תוקף מעגלי תנועה, אין צורך לטעמי לשפר כלום בנושא ההתנהגות, האוטו נוסע בסדר גמור וחזק

הבעיה באיביזה אינה בסיבובים רגילים במהירות גבוהה והאחיזה שלה טובה בסה"כ במקרים אלו, הבעיה מורגשת בעיקר בסיבובים חדים בהילוך שני לדוג' שם יש תת היגוי חזק מאוד.

בהנחה שאינך נהג מרוצים, הרכב כמו שהוא יספק את צרכיך.

לאחר שתעשה קורס נהיגה מתקדמת על הרכב כסטנדרטי או בתוספת צ'יפ, ותדע בדיוק מה חסר לך אישית ומה אתה היית רוצה להוציא מהרכב, רשימת השיפורים גם בנושא הכח וגם בנושא ההתנהגות היא אין סופית, ויש פיתרון כמעט להכל

כבעל איביזה FR אני בסה"כ מבסוט, עם היתרונות שלה ועם החסרונות שלה, אין מה לעשות ביחסים לא הכל ורוד

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

עם הסכום הזה אתה יכול בכיף לקנות קופרה 08.. למרות שכידוע ההבדלים לא כאלה משמעותיים פרט לתפרים האדומים במושבים אם אתה שואל אותי.. בקופרה לכאורה המתלים "ספורטיביים" יותר וקשיחים יותר אבל עדיין מדובר באוטו של קו ישר וצריך עמוד שדרה בהתאם. אני חווה את זה על בשרי בימים אלו.. בכל מקרה תמיד אפשר להנמיך ולהחליף בולמים וכו.

אני חייב לומר שאני מרוצה מהאוטו הרבה מעבר למה שציפיתי אבל זו לא חוכמה נהגתי קודם בHGT

נא להפסיק להשתמש בנקודות כתחליף לסימני פיסוק . תודה , יאשה .

אברה קדברה

פורסם

"ם הזה אתה יכול בכיף לקנות קופרה 08.. למרות שכידוע ההבדלים לא כאלה משמעותיים פרט לתפרים האדומים במושבים אם אתה שואל אותי.. בקופרה לכאורה המתלים "ספורטיביים" יותר וקשיחים יותר אבל עדיין מדובר באוטו של קו ישר וצריך עמוד שדרה בהתאם."

כבעלים של סיאט איביזה קופרה 2008 ,אני יכול בבטחון לומר שההבדלים בין ה FR לCUPRA

גדולים מאוד.ההרגשה בנסיעה שונה לגמרה לטובת הקופרה

כמובן שעם המומנט של הקופרה צריכים להתרגל.

פורסם

כבעלים של FR במשך 3 שנים אני יכול להגיד לך שההבדלים לא גדולים כ"כ.

בנסיעה מנהלתית הFR נוחה יותר, בנסיעה ספוטיבית הקופרה קשיחה יותר ואכן יש לה יתרון אך הוא לא כ"כ גדול.

בקשר לכח- צ'יפ, צ'יפ, צ'יפ !

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כבעלים של סיאט איביזה קופרה 2008 ,אני יכול בבטחון לומר שההבדלים בין ה FR לCUPRA

גדולים מאוד.ההרגשה בנסיעה שונה לגמרה לטובת הקופרה

כמובן שעם המומנט של הקופרה צריכים להתרגל.

אתה בעלים של קופרה 08, ז"א שלא יכולהיות לך את הרכב יותר מגג שנה, איך אתה קובע את ההבדלים המששמעותיים בין הFR לקופרה, אני לא שואל בצניות אני מעוניין לדעת מה המדד שלך?

אני גם לא מבין מה ההצהרות הללו כמו: רכב רק לקו ישר וכו', מישהו מבין הרושמים למד באמת את הרכב שלו(לפני שרץ לשפר ולמכור), מישהו טרח להתעמק בבעיות המובנות של הרכב וללמוד אותם , מישהו מהרושמים ביצע קורס נהיגה מתקדמת??

בן

BENJ:

ROY:

פורסם
עם הסכום הזה אתה יכול בכיף לקנות קופרה 08.. למרות שכידוע ההבדלים לא כאלה משמעותיים פרט לתפרים האדומים במושבים אם אתה שואל אותי.. בקופרה לכאורה המתלים "ספורטיביים" יותר וקשיחים יותר אבל עדיין מדובר באוטו של קו ישר וצריך עמוד שדרה בהתאם. אני חווה את זה על בשרי בימים אלו.. בכל מקרה תמיד אפשר להנמיך ולהחליף בולמים וכו.

אני חייב לומר שאני מרוצה מהאוטו הרבה מעבר למה שציפיתי אבל זו לא חוכמה נהגתי קודם בHGT

נא להפסיק להשתמש בנקודות כתחליף לסימני פיסוק . תודה , יאשה .

אתה לאחרונה ביקשת עוד חוו"דים כאלו ואחרים וביקשת תשובות לגבי הרכב , אני מבטיח לך שבמידה ואינך מוסיף יותר כח מהצ'יף ועושה כיוונונים נוספים אין לך שום צורך ממשי בהחלפת בולמים וקפיצים, להפך הרכב יהפוך לעוד יותר קשיח על הכביש, איזה בסיס אניתי ונסיון עם הרכב יש לעצות שנתת(חס וחלילה אינני רוצה להישמע כתוקפן אבל מספיק עם ההישענות של חברי פורום על דברים שנמעים לכאורה ברורים מאליו שצריך לעשות כגון החלפת בולמים קפיצים), לא כל כך מהר צריך לבצע שינויים.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

חבר על מה אתה מדבר?

אני אמרתי שהרכב סטנדרטי וגם ישאר כזה, הכי הרבה אינלט או פילטר ותו לא.

אני חושב שבלבלת אותי בקשר לבולמים עם מישהו אחר.. עם כל הבעיות בדיסקים בגב אני מבסוט מהאוטו עד השמיים ויש סיבה שבחרתי קופרה ולא FR. בחנתי את הנושא לעומק וההבדלים לא כאלה קריטיים בין הדגמים אם יש לך 10K

בתור אחד שלא מתכוון להתעסק יותר מדי, בחרתי בקופרה כי הרכב נמצא רמה אחת מעל במצב סטנדרטי.

אברה קדברה

פורסם

החלפת בולמי זעזועים וקפיצים לקוילאוברים בגולף GTI חדשה עשתה ניסים ונפלאות לתגובות השלדה. אני רק יכול להניח ששיפור כזה בקופרה יעשה לה משהו דומה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

oranp83, שים לב שציטטתי את מה שאמרת, ורשמת שם שתמיד אפשר לבחליף בולמים קפיצים כמשהו של בדרך אגב, זה לא דבר שבהכרח יעשה את הנסיעה לנעימה יותר ולאו דווקא רלוונטי, הכל תלוי במה הצפיות ומה המצב שנמצא בו הרכב

בן

רוני, כוונתי היתה שאנשים פונים לשיפורים כאלו ואחרים לפני שבחנו אותו לתק' זמן מספקת והגדירו צפיות מסוימות ובעיקר ניזונו ממה ששמעו ש"הכי כדאי", אני חושב שהכל תלוי במה מידת השיפור בכח ובמומנט שביצאת לאיביזה, אם הרכב סטנדרטי או משופר רק עם צ'יפ לדוג' , הבולמים והקפיצים הם מותרות הם לאו דווקא משהו מחוייב במציאות

אגב לא בטוח שבהכרח השינוי יהיה לטובה, היו מספיק אנשים שדיווחו על כל מיני משיכות בהגה ותחושת מתלים קשה מידי, שוב כנראה הדעות חלוקות לכאן ולכאן

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

ילדים להתנהג יפה...

בתור אחד שנסע על FR(כמה פעמים) ועל קופרה(יום יום) - הקופרה פחות נוחה ביוםיום(זה הרכב שיש לי),אבל ברגע שלומדים לשלוט עליה,היא לא רק קו ישר.נכון שהאוטו לא ישב כמו אימפרזה,אבל אני גם לא מצפה שישב ככה.אם הייתי רוצה ש"יהיה כמו" הייתי קונה את המקור.שיפורים לא חסר לעשות,וכל מי שם קוילים או בולמים +קפיצים על קופרה לא התחרט,אלא רק שיפר.אין מה לעשות,החתך לא עושה חסד עם הקופרה...

אישית - אני סטנדרט לגמרי ומאד מרוצה(חוץ מאיזה רעש שצץ לו פתאום)

לגבי FR,לא רואה סיבה שהשינוי בולמים ישפיע פחות מעל הקופרה,אבל כן שווה ללמוד להשתלט עליו לפני.לעשות איתו הרבה סיבובים וללמוד את התחושות,איפה מתחילות הבעיות(תת היגוי וכאלה) ואז לחשוב מה לשפר בהתאם למה שמחפשים.

קורס נהיגה הוא יופי של פיתרון,אם כבר מכירים את האוטו.אם לא,סע לבד ותטייל בכבישי הארץ(איזור י-ם לא רע בכלל למטרה הזו,רק סע בזהירות.)

benj: "רוני, כוונתי היתה שאנשים פונים לשיפורים כאלו ואחרים לפני שבחנו אותו לתק' זמן מספקת והגדירו צפיות מסוימות ובעיקר ניזונו ממה ששמעו ש"הכי כדאי", אני חושב שהכל תלוי במה מידת השיפור בכח ובמומנט שביצאת לאיביזה, אם הרכב סטנדרטי או משופר רק עם צ'יפ לדוג' , הבולמים והקפיצים הם מותרות הם לאו דווקא משהו מחוייב במציאות"

בוא תיסע איתי וים שלם בכבישי הארץ ואז תגיד לי מה מותרות ומה לא...אני בקרוב מפתח פריצת דיסק,או מרכיב משקפיים בגלל שאני מתאמץ לחפש חורים בכביש לפני שאני פוגש אותם.הFR קצת יותר עדינה,ועדיין לא מצטיינת.האוטו לא בדיוק מרחם על הנהג,ונוחות הנסיעה משתפרת(לא רק ההתנהגות).

פורסם

הכל נמצא בציפיות. מי שרגיל למכוניות "מתנהגות" יתאכזב מהר מאוד מה-FR ולא הרבה יותר מאוחר מהקופרה. במקרה כזה, קויל-אוברים (מכוילים היטב!) יכולים לעזור מאוד. הרבה יותר מאשר חומוסצי'פסלט. מכיוון שהבחור התעניין בעיקר בשיפור ההתנהגות (יכול לעזור מאוד) וההיגוי (לא יעזור בית-דין), אני חושב שזו יכולה להיות אופציה ששווה להסתכל עליה - בהנחה ויש לו את הקרוב ל-10000 שקלים להוציא על זה...

ואגב - למי שכתב שהאוטו לא "ישב כמו אימפרזה" - אז קודם כל, לאימפרזה יש אמנם יותר אחיזה, בטח במצבים של חוסר אחיזה (אוקסימורון?) אבל זה לא אומר שהיא יותר מתנהגת, בהכרח. WRX מקורית היא רכה מדי ועם היגוי בינוני במקרה הטוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מסכים עם רוני, אך יש לצאת מתוך הנחה שהשלדה של הWRX מהווה פוטנציאל שיפורים (בתחום האחיזה\התנהגות) טובה יותר מאשר האיביזה הקצרצרה.

זה לא אומר כלום עדיין על מי יותר טובה, זה נורא עניין אינדיוודואלי אבל בהסתכלות הכוללת ניתן להגיד שכדי להגיע עם האיביזה לאותה התנהגות ואחיזה כמו האימפרזה (לא במצב הסטנדרטי), יידרש בעל הרכב להוציא יותר כספים.

אבי.

• תוכן חדש...