Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכם. אני מחפש לקנות אלפא ספרינט, ורציתי לדעת על איזה דגם כדאי ללכת - 1.5 או 1.7? ואיך הרכב הזה מבחינת טיפולים ואחזקה, איכן ניתן לטפל בו באיזור מרכז, מה בערך עלות התיקונים וחלקי חילוף? על מה להסתכל בבדיקה ראשונית? ואגב, אם יש לכם מישהו שמוכר אחת כזאת, אשמח לראת אותה.

בתודה מראש, איוון.

LEON אדומה

GOLF כחולה

פורסם

אם תמצא שתיים, 1.5 ו-1.7 קנה את זו שבמצב טוב יותר. (היתה גם גרסת 1.3).

מבחינת טיפולים אחזקה - יותר מסובך מיונדאי אקסנט 2005.

טיפולים באזור המרכז - יש מספר מוסכים שמתמחים באלפות ישנות, ויוכלו לעבוד ולהשיג חלפים. כשיהיה רלוונטי תוכל לקבל המלצות ממוקדות.

עלות התיקונים וחלקי החילוף - תגיד מה אתה חושב שיתקלקל לך, באוטו שעוד לא קנית, ונגיד לך כמה יעלה לתקן את זה ולהחליף את זה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני לא חושב שהטיפולים יותר מסובכים מאשר ביונדאי אקסנט.

אולי הדבר המסובך היחיד הוא 2 קרבורטורים כפולים, אבל השאר מאוד פשוט, שלא לומר פרימיטיבי, והיתרון של זה הוא שכל אחד עם חוש טכני יכול לתקן בעצמו.

במנוע של יונדאי אקסנט יש הרבה יותר חלקים יקרים ומתוחכמים, וצריך גם ידע וגם ציוד כדי להתעסק איתו.

פורסם

ביונדאי אקסנט על כל בעיה ניתן לעלות באמצעות חיבור למחשב, וכל חלק / חיישן תקול ניתן להחליף ברגע אחרי שלוקחים אחר מהמדף / מחסן.

באלפא ספרינט, שאמנם היא בסיסית ו"מכנית", לא כל אחד יידע לטפל, לא כל מוסך ירצה לטפל, (יש לך מושג מה צריך כדי לפרק את הדיסקים הקדמיים בהחלפת בלמים ?) וזמינות חלפים היא לא עניין של מה בכך.

לדגמים הראשונים (משנות ה-70) מכלולים של אלפא סוד, שלא ממש נפוצים בכל חנות חלפים, ואולי לדגמים המאוחרים יותר, המבוססים על ה-33 זמינות חלפים סבירה יותר.

זה לא אמור להרתיע מישהו שרוצה ספיציפית את הרכב הזה, אבל מהטון של פותח השרשור לא נשמע שהוא בקיא ברזי הרכב, ואם הוא מחפש רכב פשוט, בסיסי, זול לתחזוקה - והשיקולים המנחים אותו הם "איך הרכב מבחינת טיפולים ואחזקה" אלפא ספרינט בת 30 שנה היא לא האופציה הראשונה שעולה לי בראש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

דבר ראשון באזור המרכז יש מוסך מצויין לאלפות, במיוחד לישנות ולמיוחדות כגון הספרינט, הסוד והgtv. זהו מוסך איציק, כמובן, מבית דגן.

שנית ישנם כמה ספרינטים שעברו הסבה למערכת הזרקה מחשב. פחות כוח אולי, אך יותר חיסכון, יותר אמין (כן כן יותר אמין), מונע בעיות התנעה בחורף, חימום הרכב, וכדומה. שים לב רכב זה יהיה לפחות משנתון 88 כך שהוא צריך לעבור טסט כל חצי שנה.

בנוגע לנפחים המנוע 1500 זה תילתן עם מגני פסטיק בצידי הרכב, 1300 לא תילתן וללא מגני הפלסטיק (לדעתי יותר יפה). אלה במקור. ה1700 רובן הגדול הן 1500 או 1300 לשעבר שקיבלו מנוע של אלפא 33.לכן חשוב גם אם "הכשירו" את המנוע ברישיון. יש אומרים שהבדלי הכוחות בין שני המנועים (1500 וה1700) משמעותי. הרכב עצמו קל מאוד (כ900 ק"ג).

המלצה חמה: קנה רכב שלא התקמצנו עליו: צמיגים איכותיים, שמנים סינטטים (בעיקר בעיקר לגיר שגם ככה ההעברות שלו לא חלקות), חלקים איטלקיים מקוריים (כמו קאלץ, בלמים וכדומה), רוב הספרינטים יהיו גם משופרות בצורה זו או אחרת (בולמים,בוקסות,פילטר אויר, אגזוז וכדומה).

דבר נוסף: קשה, נדיר וכמעט בלתי אפשרי למצוא רכב כזה ללא חלודה כזו או אחרת ונפיחויות כאלו ואחרות בפח. הפח הוא סוג ז' סובייטי שמלכתחילה לא התאים ליצור מכונית (סיפור ארוך של השתלטות המאפיה על מפעל הסוד). כך שרכב שעבר פחחות וצבע איכותיים!!! יהיה כבר התחלה טובה.

ואם תשאל, אז אין מחיר לרכב. זה תלוי בכמה אתה חושב שהוא שווה וכמה חושב (והשקיע בו) בעליו והיכן אתם נפגשים.

אך הלוואי והיא הייתה כאן, אך היא בבית הקברות- היפה שלי.:cry:

תתעדכן גם בפורום מועדון האלפא: אנשים שנכונים תמיד לעזור ובעיקר למועמד חדש למשפחה.

בהצלחה

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...