Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

BX 1900 גיר ידני.

העברת הילוכים הולכת מדי פעם קצת קשה.

בין ראשון לשני, כאילו משהו מתנגד, ומקשה עלי (קצת, לא הרבה) לשלב להילוך הבא.

גם לרוורס קשה מדי פעם לשלב, ואני צריך להרים טיפה את הקלאץ' כדי להעביר.

הקלאץ' חדש + גלגל תנופה חדש, ניסו לכוון את הקלאץ' במוסך כמה פעמים, אבל עדיין אלה התופעות.

יכול להיות שהגיר הלך לעולמו ? (הרכב משנת 91) או שעדיין דרך כיוון של הקלאץ' אפשר לפתור את הבעיה,

יכול להיות שהקלאץ' אולי לא מתאים? (אני לא בדקתי אפילו מה שמו במוסך, קניתי את הרכב עם קלאץ' גמור, ונסעתי לחבר טוב , בעל מוסך , שיחליף אותו).

בנוסף, הרכב אחרי שיפוץ ראש מנוע + גומיות שסתומים.

בניוטרל המנוע מסתובב עגול, בלי רעשי לוואי.

בנסיעה , יש רעש רקע מחזורי מעצבן ווו - ווו - ווו שנעשה יותר מהיר ככל שאני מאיץ.

שמר העלה רעיון שאולי זה מהאלטנטור (מחלה ידועה לטענתו), אבל במחשבה שניה, האלטנטור קשור לרצועת אביזרים , שמסתובבת גם כשהרכב בניוטרל , לא ? (בניוטרל , כמו שכתבתי הרעשים נעלמים), מה שמחזיר אותי לגיר, יכול להיות שגם זה זה מרמז על סוף דרכו? או שאלו שתי בעיות שונות ולא קשורות.

תודה ,

ליאור.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אם כל החלקים ששמו לך מתאימים, מה לגבי שמן גיר? אולי חסר או שהוא לא מהסוג הנכון?

אצלי דפיקה בהורדה מ-3 ל-2 נפתרה בהחלפת שמן.

פורסם

הייתה לי בעיה דומה, ובסוף הלך הקלאץ'. העלו את הרכב על ליפט כדי לבדוק זאת?

תנסה כשהרכב מונע על ניוטרל, לשים רוורס, ואחרי זה ראשון (בלי לסוע) אם זה עובר חלק סימן שההפרדה מושלמת.

אם זה קורה לך בזמן נסיעה, יכול להיות שצריך לפרק את הגיר כדי לבדוק את הבעיה..

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

כמה דברים:

1) המנוע עובד,הרכב לא בנסיעה, הגיר במצב סרק, אני מכניס לרוורס, ואחרי כמה שניות לראשון, חלק מהזמן עובר חלק וחלק מהזמן לא. אני חושב שכשיש התנגדות וההפרדה לא חלקה זה בזמן שהמשאבה ההידראולית עובדת.

2) הרעש לוואי כשהרכב בנסיעה בוודאות לא ממיסבי גלגלים.

הגעתי למישור במהירות 90 קמ"ש , בדקתי שאני לבד על הכביש, הורדתי מהילוך 5 לניוטרל למס' שניות והרעש נעלם. זה כנראה מחזיר אותנו לבעיה בגיר.

אין מנוס , יום ששי נעלה אותו על הליפט ונבקש מהמוסך לפרק את הגיר , לבדוק סינכרונים / חוסר בשמן / כל מה צריך לסדר שם .

תודה רבה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
אין מנוס , יום ששי נעלה אותו על הליפט ונבקש מהמוסך לפרק את הגיר , לבדוק סינכרונים / חוסר בשמן / כל מה צריך לסדר שם .
בדיקת מפלס בגיר היא עניין טריוויאלי כשהרכב על ליפט.

כך גם ניקוז השמן והחלפתו. שמן בצמיגות לא מתאימה יגרום להחלפה פחות מעודנת.

כדאי בכל מקרה להתחיל בניקוז השמן ובמילוי כמות מתאימה (2 ל') של שמן גיר בצמיגות 75w-80.

יכול להיות גם שהמחברים הגמישים בין ידית ההילוכים למוטות ומהם לתיבת ההילוכים צריכים החלפה.

לא סביר שיש קשר בין פעולת המשאבה ההידראולית לשילוב ההילוכים.

פורסם

OK, אני אתחיל מהקל לכבד כמו שהצעתם,

בדיקת תושבות + החלפת שמן (נראה לי הכי זול) ואם לא יעזור נעבור למחברים.

אני פוחד שבסוף הכל יעלה לי כמו חצי גיר (גיר מייבוא למנוע XU - נגיד של ZX וולקן 1900 עולה 2000 ש"ח הכל כולל הכל).

תודה רבה.

פורסם

עכשיו נזכרתי; אצלי גם היתה תופעה כזו ב BX שהיתה לי ובמבט ומישוש גיליתי שהחיבור של ידית ההילוכים לגיר זז מעט ממקומו ולא ישב עד הסוף בתוך הגולה - תבדוק את זה מלמעלה.

בריאות לכולם!

פורסם

ננסה גם את זה.

תודה.

פורסם

אמרת שב"הילוך סרק" אין לך רעשים?

תבדוק אם אתה במהירות (למשל מתקרב לרמזור) ולוחץ על הקלאץ אם יש רעש.

אם אין רעש - כדאי לבדוק את ההילוך ישיר.

הילוך ישיר הוא המוט המקשר בין הגיר למנוע, לפעמים בהכנסה של הגיר חזרה לכיוון המנוע (אחרי שעושים קלאץ) דופקים את המוט המקשר והוא מתעקם.

וזה מה שגורם לרעשים האלה.

פורסם

בזמן שאני לוחץ קלאץ' הרעש נעלם.

ואם נחדד את זה יותר, בין העברת הילוכים כשהקלאץ' לחוץ, אין רעש, נסיעה בלי הילוך משולב , כנ"ל.

הרעש רק בזמן נסיעה כשההילוך משולב.

הכנתי "רשימת קניות" לממוסך. מחר אני אכנס שוב עם הלימוזינה, ונראה עם איזה נזק נצא.

תודה.

פורסם

אם זה מעניין מישהו, אז הבעיה נמצאה, צריך לחשוב מה לעשות איתה.

הקלאץ' כוון והוא עכשיו רך כמו חמאה.

הרעש לוואי בנסיעה לטענת המוסך בגלל מיסבי גיר שהלכו לעוולמם.

על מיסבים חדשים + פירוק והרכבה של הגיר הוא דורש 2300 ש"ח, שזה יותר ממחיר של גיר מיבוא עם 50 - 60 אלף ק"מ.

לטענתו אחרי החלפת מיסבים הגיר יכול לעבוד גם 20 שנה בלי תקלה.

השאלה היא כזו, כל עוד אני נוסע ככה, בהנחה שהגיר total lost. אני עושה נזק למכלולים אחרים ?

פורסם
אם זה מעניין מישהו, אז הבעיה נמצאה, צריך לחשוב מה לעשות איתה.

הקלאץ' כוון והוא עכשיו רך כמו חמאה.

הרעש לוואי בנסיעה לטענת המוסך בגלל מיסבי גיר שהלכו לעוולמם.

על מיסבים חדשים + פירוק והרכבה של הגיר הוא דורש 2300 ש"ח, שזה יותר ממחיר של גיר מיבוא עם 50 - 60 אלף ק"מ.

לטענתו אחרי החלפת מיסבים הגיר יכול לעבוד גם 20 שנה בלי תקלה.

השאלה היא כזו, כל עוד אני נוסע ככה, בהנחה שהגיר total lost. אני עושה נזק למכלולים אחרים ?

ממה שזכור לי בBX, קלאצ' רך או קשה או פונקציה של הקילומטראז' על הכבל קלאצ' (שרצוי להחליף יחד עם הקלאצ') ולא של כיוון.

בכל מקרה, לא צפוי נזק למכלולים אחרים.

HFturbo

• תוכן חדש...