Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי פורום יקרים שלום.

נתקלתי לאחרונה בבעייה שכרגע עוד לא נפתרה במוסך,

אני מקווה שמישהו שמכיר את התופעה יוכל לעזור.

מדובר על הונדה סיוויק 98 SR 1600

לפני תקופה של כמה חודשים החלה תופעה שהאוטו מתחמם מעט

בעליות ארוכות במיוחד בימים חמים.

מכיוון שלא ידענו את מקור הבעייה, החלפנו רדיאטור, אך גם לאחר

מכן האוטו המשיך להתחמם.

אחרי כמה לילות בלי שינה מהתעלומה המוזרה החלטנו להוציא את התרמוסטט

ומאז האוטו לא מתחמם ב כ ל ל !!

הבעיה שבחורף לוקח לאוטו בלי תרמוסטט הרבה זמן להתחמם כמו שכולנו יודעים.

לכן לקחנו את האוטו למוסך מורשה של הונדה ושמנו תרמוסטט מקורי.

לאחר שהתרמוסטט הורכב האוטו החל להתחמם בצורה חריגה, המוסכניק דפק על התרמוסטט

והחום ירד חזרה. המוסכניק אמר שזה לגיטימי שהטרמוסטט נתפס בפעם הראשונה לאחר שמתקינים אותו

ושלך אותנו לדרכינו.

מסתבר שהוא טעה לאחר נסיעה של רבע שעה האוטו התחמם מאוד, כנראה שהתרמוסטט ממשיך להתפס,

רק שהמחוג של החום מגיע קצת מתחת לקו האדום כנראה שהוא נפתח. וככה זה חוזר בכל פעם.

אם יש למישהו רעיון מה עושים במצב כזה אני אשמח לשמוע

תודה

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא נתחיל מזה "המוסכניק אמר שזה לגיטימי שהטרמוסטט נתפס בפעם הראשונה לאחר שמתקינים אותו."

שיספר את זה לילדים בגן.

"מכיוון שלא ידענו את מקור הבעייה, החלפנו רדיאטור" מי הם אלה, שלא ידעו את מקור הבעיה, ומי הוציא את הטרמו' הישן ?.

לא סתם אני שואל, אם זה אתה, אתן לך שיטה לבדוק את מ. המים, בה אני חושד.

כאשר הטרמו' מתחמם ומתחיל להיפתח, הוא מקבל סיוע להיפתח מהלחץ שנוצר עקב המים החמים בבלוק, ומסירקול מ. המים.

נראה לי שהמשאבה לא נותנת מספיק לחץ לסייע לו להפתח. או אסביר את זה אחרת, טרמו' שיקבל אותה טמפ' ממים חמים,

כאשר הוא לא במערכת, יפתח לאט יותר,מאשר כשהוא במערכת, בגלל חוסר הלחץ והסירקול.

בכל ההונדות 1.6 הטרמו' אמור להיפתח ב-76-80 מעלות.

לסיכום. זה שהמנוע לא מתחמם בלי הטרמו',החלפת טרמו' למקורי, ורדיאטור חדש, מצביע על כך שהבעיה במ. המים.

בתנאי שהוונטה בסדר.

ולשמר אני מוסיף, אין זה פיתרון חד משמעי. :razz:

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

קודם כל תודה על העזרה,

דבר שני, שכחתי לציין שברכב הוחלפה משאבת מים ביחד עם הטיימינג לפני 10,000 ק"מ

לכן המשאבה צריכה להיות תקינה.

הגיוני מאוד שהבעיה היא לחץ נמוך במערכת הקירור, אבל אם המשאבה תקינה מה עוד יכול

לגרום לכך שהלחץ יהיה נמוך?

פורסם
כאשר הטרמו' מתחמם ומתחיל להיפתח, הוא מקבל סיוע להיפתח מהלחץ שנוצר עקב המים החמים בבלוק, ומסירקול מ. המים.

נראה לי שהמשאבה לא נותנת מספיק לחץ לסייע לו להפתח. או אסביר את זה אחרת, טרמו' שיקבל אותה טמפ' ממים חמים,

.

עכשיו אתה מבין למה אתה יוצא 'חומוס' גם בשטח שלך בדיונים עם XXX :-)

תרמוסטט מבוסס על ווקס שהופך להיות נוזלי ומתפשט בזמן התחממות נוזל הקירור הוא אשר פותח בלבד את התרמוסטט ומשאיר אותו פתוח ולא לחץ המים במערכת.

משאבה לא נותנת שום לחץ ! לחץ נוצר במערכת עקב התנגדות רכיבים שונים של המערכת לזרימה כולל החיספוס השקיל של הצנרת. בזמן שהלחץ במערכת עולה ייתכן דלף פנימי במשאבה (הדלף תלוי בסוג המשאבה ומידת הבלאי שלה).

תוכל לקרוא הסבר שלי בקישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=89804&highlight=%D7%9E%D7%A9%D7%90%D7%91%D7%94+%D7%94%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%AA

לפותח האשכול

יש לבדוק שהותקן תרמוסטט מקורי עם jiggle pin והפין פונה החוצה בזמן ההרכבה ובצוע ניקוז אוויר כראוי.

איזה כייף לי :)

פורסם

רק עכשיו אני מבין למה אתה יוצא 'חומוס' גם בשטח שלך בדיונים עם X. וגם בויכחים המכניים שלך עם המקצוען מרש"לצ.:smile:

נראה שאתה ממהר להגיב בלי לקרוא או להבין את מה שנכתב.

היכן כתבתי שלחץ המים במערכת, פותח את הטרמו' ?.

ראה שנית את מה שכתבתי, "כאשר הטרמו' מתחמם ומתחיל להיפתח". באמת גילת את אמריקה כשכתבת, "תרמוסטט מבוסס על ווקס שהופך להיות נוזלי ומתפשט בזמן התחממות נוזל הקירור הוא אשר פותח בלבד את התרמוסטט".

"לחץ נוצר במערכת עקב התנגדות רכיבים שונים של המערכת לזרימה כולל החיספוס". נו אז נוצר לחץ במערכת או לא ?.

ואם נוצר לחץ (כפי שכתבת) האם הוא לא לוחץ על שסתום הטרמו' , והאם הזרימה שהמשאבה מייצרת לא גורמת ללחץ, בנוסף לחום המים ?. עדיף שלא היית כותב את השטות הזאת. :-P

ראיתי את הקישור. וגם שם אתה טועה וסותר את עצמך, כתבת,"משאבה לא יוצרת לחץ נקודה !!!".

ובהודעה השניה, "ולחץ העבודה של המשאבה נקבע על ידי...". אז אני שואל, מי יוצר את הלחץ ?.

הכול ברוח טובה.:-P

דוד.

פורסם

[quote=davidmzr;1906884

התרמוסטט לא מקבל שום סיוע של לחץ להיפתח - מה זה הצלב האדום ?

דוד,

אני במקצועי מהנדס מכונות ותכננתי מערכות הידראוליות מכול הסוגים וצר לי שאתה מנסה עם הידע המועט שלך בנושא לסובב ולהציג את הדברים שרשמתי באור שלילי במקום ללמוד.

אל תנסה לסובב את הדברים בצורה הנוחה לך :-) על-ידי חיתוך/ההעתקה של חלקי משפטים ולהציג את הדברים באור שלילי.

תלמד לקרוא את כול המשפט ולהבינו בהקשר של מה שרשמתי ואם יש לך שאלות או דברים לא ברורים תשאל ותלמד.

כמו שאני מידי פעם כותב אשמח ללמוד...

נראה שחבל על המאמץ שלי לנסות להסביר לך מהו לחץ/ספיקה מכיוון שאתה נעול לא ללמוד ונעלב מזה שאחד כמוני שאינו בעל מקצוע בתחום מכונאות רכב מסביר לך דברים פשוטים בנושא זרימה ומערכת הקירור.

ושוב אני חוזר המשאבה לא יוצרת לחץ ! תכניס את זה טוב למערכת המידע שלך ותנסה להבין מה הקשר בין כול הפרמטרים בקישור שנתתי לך קודם לכן בנושא משאבה ולחץ במערכת ואל תחתוך קטעי משפט מהקישור שנתתי לך מכיוון שזה מטעה את הקוראים.

"ראיתי את הקישור. וגם שם אתה טועה וסותר את עצמך, כתבת,"משאבה לא יוצרת לחץ נקודה !!!".

ובהודעה השניה, "ולחץ העבודה של המשאבה נקבע על ידי...". אז אני שואל, מי יוצר את הלחץ ?.

הכול ברוח טובה.:razz:"

מה במשפט לא בסדר ? איזה סתירה ?

1. המשאבה הופכת אנרגיה סיבובית לאנרגיה הידראולית.

2. המידות הגיאומטריות של המשאבה (מידות פנימיות,סוג המשאבה) ומהירות הסיבוב קובעים את הדחק המשאבה

3. הספיקה של המשאבה תלוייה בנצילות של המשאבה

4. הלחץ במערכת נוצר עקב סכום כול ההתנגדויות במערכת כולל זו של התרמוסטט/צנרת/סוג הזרימה למינרית או טורבולנטית/אורך הצנרת ועד...קובעים את הלחץ במערכת.

כלומר לחץ נבנה בנערכת ולחץ זה עובד בכול הכיוונים וגם על המשאבה ובמידה ומבנה המשאבה לא מתאים ללחץ שהיא תוכננה לעמוד/לעבוד בו היא תתפרק.

פורסם

שלום.

יש אולי מנה חומוס אם טחינה וקצת סומסום למעלה. :roll:.

הבעיה היא מאוד מסובכת או הטרמוסטט החדש דפוק וזה קורה, או לא ניקזו אויר כראוי.

על כול פנים "המכונאי" שדפק על הטרמוסטט ואמר שזה נורמלי שילך לפסיכיאטר דחוף כי הוא הוזה.

אגב מהנדס מכונות הוא לא מכונאי רכב פשוט!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
לפותח האשכול

יש לבדוק שהותקן תרמוסטט מקורי עם jiggle pin והפין פונה החוצה בזמן ההרכבה ובצוע ניקוז אוויר כראוי.

ומה אנוכי רשמתי ? לבדוק האם יש פטרוזליה על המנה ?

בשביל זה לא צריך להיות מכונאי רכב פשוט עם ניסיון של 50 שנה ! רק קצת אבל ממש קצת להבין במכונאות+היגיון בריא.

פורסם

אהלן חברה

יש לי חדשות לגבי ההתחממות

בנסיעה שהמחוג של החום עולה מעל הקו ה"נורמלי" אני מפעיל את המזגן על מצב חימום,

זה גורם למחוג של החום לרדת מייד חזרה למצב הרגיל

מוזר...

דרך אגב זה לא משנה אם אני מפעיל מזגן על חום או רק אוורור על חום - פשוט רק שזה על חום

המחוג יורד חזרה למצבו הרגיל.

וזה אני מאמין מצב שלא כל אחד יודע לתת עליו תשובה

פורסם

בהפעלת החימום אתה גורם לרוח די קרה (בעיקר עם מזגן) לעבור על פני רדיאטור החימום הפנימי, שהוא חלק ממע' הקירור של האוטו, ובכך לקרר את נוזל הקירור של המנוע עוד קצת.

באופן לא-רצוני, אני מצטרף להצעתו של דויד לבדוק את משאבת המים. נראה כאילו ספיקתה נמוכה מהדרוש.

פורסם
התרמוסטט לא מקבל שום סיוע של לחץ להיפתח - מה זה הצלב האדום ? כן מקבל סיוע.

דוד,

אני במקצועי מהנדס מכונות. שעובד במדגרת ביצים. כדי להבין ולתקן מכוניות צריך יותר מהורדת קבצי PDF , צריך לעבוד/"לדגור" במוסכים, כדי לקבל נסיון. כמו שבטח ידוע לך, שהתרנגולת צריכה לשבת על הביצים, עד שיבקעו.:-P

אל תנסה לסובב את הדברים בצורה הנוחה לך :-)מי שמנסה לסובב זה אתה. ע"י כך שאתה מציג את עצמך כידען במכונאות.

תלמד לקרוא את כול המשפט ולהבינו בהקשר של מה שרשמתי ואם יש לך שאלות או דברים לא ברורים תשאל ותלמד. ממי ללמוד ממך ?. אתה לא מכונאי, והידע שלך במכונאות מועט.

נראה שחבל על המאמץ שלי לנסות להסביר לך. אם אכן כך נראה לך, אז למה אתה ממשיך ?. ושוב אני חוזר המשאבה לא יוצרת לחץ ! כן יוצרת ספיקה ולחץ. "ראיתי את הקישור. וגם שם אתה טועה וסותר את עצמך, כתבת,"משאבה לא יוצרת לחץ נקודה !!!".

ובהודעה השניה, "ולחץ העבודה של המשאבה נקבע על ידי...". אז אני שואל, מי יוצר את הלחץ ?. הכול ברוח טובה.:razz:" נראה שנעלבת מהאמת, ואתה "לוקח" את הויכוח לפסים אישיים. אם נעלבת, אני מתנצל.

.

אתה יכול להמשיך ולכתוב. לא אענה לך יותר בשירשור הזה. קטן עלי להתווכח איתך בנושאים טכניים.

דוד.

פורסם

דוד,

אין צורך שתענה אבל אני בטוח שתקרא ולמען שאר הקוראים חייבים לתקן את המעוות.

כידוע לך תרמוסטט שפורק מהרכב בודקים בכלי קיבול עם מים (או נוזל קירור) שחומם לטמפ' הרשומה על גבי הטרמ' ובודקים באיזה טמפ' התרמוסטט מתחיל להפתח ומתי הוא מגיע לפתיחה סופית.

האם שמת לב שלא בודקים באיזה לחץ הוא נפתח ? וזה למה ? מה הייצרן לא היה מנחה אותך לבדוק לחץ פתיחה במידה ונוזל הקירור עוזר לפתיחה או מסייע כפי שרשמת ?

בכדי ללמד אותך מושגי ייסוד או כיצד רכיבים שונים במערכות הרכב לא צריך להיות מכונאי או לפרק 100 פעמים תרמוסטט או כול רכיב אחר.

מספיק ידע של טכנאי מכונות/הנדסאי/מהנדס

אצלי התרנגולת לא צריכה לדגור על הביצים, בשביל זה יש ציוד מתקדם שמחליף את התרנגולת ועושה את העבודה מצויין.

פורסם
בהפעלת החימום אתה גורם לרוח די קרה (בעיקר עם מזגן) לעבור על פני רדיאטור החימום הפנימי, שהוא חלק ממע' הקירור של האוטו, ובכך לקרר את נוזל הקירור של המנוע עוד קצת.

באופן לא-רצוני, אני מצטרף להצעתו של דויד לבדוק את משאבת המים. נראה כאילו ספיקתה נמוכה מהדרוש.

את משאבת המים על המנוע, ניתן לבדוק בשיטה אחת ויחידה.

הבדיקה מתייחסת ללחץ ולא לספיקה.

בד"כ אם יש חשש למשאבה פגומה, אנחנו מחליפים אותה. זאת במידה שלא רואים סירקול בפתח הרדיאטור. סירקול לא בהכרח מצביע על משאבה תקינה.

אם יש סירקול לאחר החלפת רדיאטור וטרמ' חדשים, מאוורר תקין ועדיין המנוע מתחמם. יש לבצע את הבדיקה, אפילו אם הוחלפה לא מזמן.

דוד.

פורסם

דוד ומרק.

לאחר בדיקה מעמיקה, נראה שאכן מה שמרק אומר נכון.

אומנם מרק הוא איש הPDF אך הפעם אני מצרף קובץ שמראה עקרונות פעולה בסיסיים של משאבה צנטרפוגלית (אותה סוג משאבה שיש ברכב).

נא לשים לב לעמוד 4, בתחתית העמוד.

http://www-ce.engr.ccny.cuny.edu/Courses/CE365/pump_basic_concept.pdf

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...