Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל תודה על ההשקעה, אני כתבתי את הבעייה הזו וכבר קראתי את כל התשובות בנושא.

מאחר ולא מצאתי את הבעייה פניתי באופן אישי לצביקה והוא פנה אליכם...

אז למומחים בהונדה מה עוד אני יכול לעשות ? ( בהתחשב בעניין שזה טרמוסטת תקין)

תודה נדב..

נדב שלום רב!

למרות הערכתך אלי, אין צורך שתתיעץ איתי במייל, או בהודעה פרטית,בפורום זה ישנם קליברים , גדולים ממני עשרות מונים, והם יענו לך בשמחה והם עושים זאת.

והמשך לשאלתך הנוספת הבאה במייל:

צביקה...

הגעתי אלייך דרך קארס פורום הבנתי שאתה מאוד מקצועי, מאחר והסברתי שם את הבעיה כבר לא מצאתי תשובות "מספקות"

פניתי אלייך באופן אישי.

עכשיו להשכלה כללית אם הטרמוסטת מבוטל זה לא אומר שהמים אמוראים להיות במצב"N,O "? ותמיד הם יזרמו?

ובכן נדב אזולאי,אורן כותב בפרוש שביטול התרמוסטט,מקטין בצורה משמעותית, את הזרימה לרדיאטור ובכך גורמיים לסיבוב המים החמים בבלוק החם, במקום ברדיאטור הקר יותר.

מסקנה הרכב חזרה תרמוסטט חדש ותקין, ובעייתך תפתר.

חזור לאחר מכן לפורום לעדכון.

את התודות מסור לאורן וגילעד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל נשחוט כמה פרות (תמיד טוב קצת בשר ליד החומוס, או הפוך....):

• במערכת קירור לא נבנה לחץ עקב משאבת המים, המבנה שלה לא מאפשר זאת ולא חשוב כמה התנגדות יש לה בכלל. אם יש לחץ זה כתוצאה מהתחממות נוזל הקירור ותו לא. משאבת המים אך ורק מסחררת את הנוזל במערכת.
  • תרמוסטט נפתח אך ורק מכוח עצמו (או השעווה בתוכו) מערכת הקירור אינה עוזרת לו בשום מצב, מה גם שהוא נפתח כנגד כוון הזרימה כך שהתאוריה הזו לא מחזיקה מים ולא נוזל קירור.

ועכשיו לענין של פותח השרשור, קבלת תשובות נכונות מאוד מבני ל. ומאורן ESI יותר מזה אין מה להוסיף.

פורסם

חברי פורום שבוע טוב.

היום (יום ש') נסעתי עם הסיוויק מראשל"צ לב"ש.

לאחר בערך 10 דק' של נסיעה, המחוג של הטמפ' שוב עולה קרוב לקו האדום.

באותו רגע הזזתי את המצב של המזגן ממצב של אויר קר למצב אויר חם, ולמרות שהמזגן לא פעל במשך הנסיעה (כדי שאני לא יחנק מחום) האוטו לא התחמם כל הדרך עד ב"ש ומב"ש חזרה לראשון. פשוט הווסת שמווסת את הטמפ' של האויר הוזז ממצב של אויר קר למצב של אויר חם ומאז אין תזוזה של המחוג!

אז בכל זאת יש כאן בעייה, ברגע שאני מחזיר את הווסת של המזגן למצב שייצא אויר קר, גם אם אני לא מדליק את המזגן הרכב יכול להתחמם בבת אחת בלי התראה מוקדמת.

אז לאחר הנסיעה היום הבעייה היא לא במשאבת מים! היות ואין התחממות גם לאחר הנהיגה היחסית אגרסיבית היום.

השאלה הנשאלת:

מה גורם לרכב להתחמם שהמצב של המזגן על אויר קר, למרות שכאשר מעבירים לחימום אין שום התחממות - כל זה בלי קשר אם אני מפעיל את המזגן או את האוורור או אם אני לא מפעיל אותם כלל.

ההגיון הבריא אומר שזה קשור לסירקולציה של המים בין כל הצנרת שקשורה לרדיאטור ולמיזוג. השאלה מה צריך לעשות.

כן, אני יודע זאת לא שאלה פשוטה בכלל למרות הידע הרב שיש לאנשים פה בפורום.

ובכל זאת, אם מישהו מכיר מוסך שבאמת ידע לאתר את הבעייה אני אשמח לשמוע.

ושוב שבוע טוב לכולם

• ספונסר פורום
פורסם

לפותח השרשור,שוב בפעם ה20,תחליף לטרמוסטט מקורי חדש!

כאשר אתה מזיז את הידית למצב חימום,אתה פותח (וסוגר) ברז שמאפשר מעבר אל הראדיאטור חימום פנימי,שמצידו השני הוא עובר לראדיאטור,מה שמאפשר זרימה טובה יותר לרדיאטור החיצוני.

ויש לבדוק שהראדיאטור החדש אינו נסתם שוב,בסיוויק הראדיאטור קטן,ואם המערכת לא נוקתה כמו שצריך,הוא יסתם מהר מאוד.

אורן

פורסם

צביקה. אין מה להתייחס לתגובתו וגם לא חשבתי להגיב לו. הוא חושב שבודקים מ. מים ברכב ע"י חיבור שעון ספיקה.

ואסור לכתוב שזה שטויות, אני חוזר וכותב שזה שטויות. עובדה שהוא ציטט את התגובה שלי שנכתבה עקב כך.

הבחור לא יצליח לסכסך אותי עם דניאל, אנחנו דווקא ביחסים טובים. :-P

ראה מה כתב, "מספר אנשים בעלי השכלה אקדמאית כולל זו של דניאל רשמו לך שאתה טועה ואתה ממשיך לזלזל בהם.

אני בכלל לא הגבתי אחרי דניאל.

חוץ מזה יש מספיק פורומים של אקדמאים בעלי השכלה והוא יכול להשתתף בהם. בינתיים אנחנו בפורום של "טכני אחזקה וטיפולים", ולא באקדמיה.

נראה שחשוב לבחור למלא את "אסם" ההודעות שלו, והוא לא בדיוק קורא את הנכתב. מה הוא לא ראה שכתבתי למרק

"ברוח טובה", אם נעלבת אני מתנצל".

נראה שדניאל צודק בקשר לסיוע שהטרמו' לא מקבל מהלחץ , אבל אני ממשיך להתעקש שיש לחץ שנבנה בחלקו מהמשאבה.

והבעיה ברכב היא מ. מים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

האמת דוד שיש דבר כזה שנקרה מד ספיקה למערכות קירור אבל אני לא מכיר אך אחד שמשתמש במכשיר הזה או שיש לו אותו.

המודד מתחבר במקום הצינור העליון ולאחר פתיחת התרמוסטט (או שמבטלים אותו מראש) מודד את מהירות סחרור המים במערכת הקירור, קרי ספיקתה.

פורסם

אני בספק אם קיים מכשיר/שעון שבודק ספיקה במ. מים של רכב.

טענתם שהמשאבה אינה מייצרת לחץ.

משאבה (pump) היא מכונה, המשמשת להעברת זורם (fluid, נוזל או גז) ממקום אחד למקום שני וכן להגברת לחצו או מהירותו. (הועתק מויקיפדיה).

אופן בדיקת מ. המים ללא פירוק מהמנוע.

פרק את צינור הגומי שמחובר לצד העליון של הרדיאטור הוציא את הטרמ', חבר לפלנג' צינור באותו הקוטר, באורך של 1 מטר, סגור את פתח הרדיאטור הטה את תוספת הצינור לגובה ומלא אותו מים. הניע את המנוע ותן גז בבת אחת.אם המים עפים החוצה לגובה של 20-40 ס"מ, המשאבה תקינה.

את הבדיקה לימד אותי, "סמוך" בעל מפעל לחריטת מנועים, מהנדס מכונות 40 שנה. בזמן שחרט לי מנועים.

לא פעם השתמשתי בשיטה , כאשר היה חשש למשאבה לא תקינה.

אני שואל אותך דניאל, מה גורם למים לעוף לגובה , האם לא הלחץ, ולמה צריך לתת מכת גז, האם לא כדי להגביר את הלחץ ?.

את הבדיקה הנ"ל אני מבצע על מנוע קר, כך שזה מבטל את הלחץ שנגרם מהחום.

יש לזכור, שספיקה היא נפח או מסת זורם המועבר בזרימה ליח' זמן, ואין לה קשר ללחץ.

דוד.

פורסם
העיקר אני מדבר שטויות אה דוד :wink:.

גילעד

גלעד היקר, לא כתבתי שאתה מדבר שטויות חלילה. דווקא אפשר ללמוד מהתגובות שכתבת.

חשבתי שלאחר החלפת ההודעות הפרטיות ביננו, נסגר העניין. :-P

התכוונתי לעצם השיטה, לבדוק מ. מים ע"י חיבור שעון ספיקה (שלדעתי לא קיים לרכב) זה שטויות.

קח את זה בקלות. :-P

בידידות דוד.

פורסם

דויד,

משאבת אימפרלור לא בונה לחץ, כמו שנאמר. למשל - בפילטרים של אק' - אם תיקח פילטר מלא מים - ותניע את המשאבה, המים לא יזוזו (זה דומה מאוד למע' של מנוע, רק שהכל שקוף ואתה יכול לראות במו עיניך). כדי להניע את העסק אתה חייב למלא את הפילטר מלמעלה, כדי שהלחץ הגרוויטציוני (כלים שלובים) ייתן את הדחיפה למים. האימפרלור רק ימשיך לסובב את המים הלאה, אך לא ייתן דחיפה ראשונית.

כדי ליצור לחץ בונים משאבה מסוג חילזון, או בוכנה - מתקן כזה יבנה לחץ ע"י נסיון דחיסתם - וכך יגרום למעברם הלאה (מכיוון שלא ניתן לדחוס נוזל - הוא יחפש את הפתח לעבור הלאה).

פורסם

איזה וויכוחים ...

דעתי בקשר לטרמוסטט, טרמוסטט תקין יפתח אחרי זמן קצר, בדוק אחרי נסיעה קצרה ששני הצינורות חמים במידה שווה, ושרשת הראדיאטור חמה לכל אורכה במידה שווה.

רצוי באמת לבדוק את משאבת המים כפי שהציע דויד,

טרמוסטט לא אמור להפתח תוך כדי דפיקה גם לא בפעם הראשונה.

מה שכן אם אתה מציין שהרכב לא מתחמם כשאתה משתמש בחימום משמע, שהראדיאטור חימום עוזר לקרר את המים,והרכב לא מתחמם,

כדאי לך לבדוק אם יש סתימה איפהשהו במערכת המים גם בצינורות שמתחברים למנוע, למלא נוזל קירור תקני לבצע ניקוז אוויר, ולעקוב אחרי זה.

ודבר נוסף לאור מה שציינת שהרכב התחמם בדוק שלא נגרם נזק לראש מנוע, ע"י בדיקת המים שאין בהם סימני שמן, ועל מדיד השמן שאין סימני טחינה אפרפרה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

סביר להניח שיש סתימה באחד הצינורות,

מעניין אותי לדעת אם מישהו שיודע להצביע או לתת לפחות כיוון לגבי איזה צינורות בדרך כלל בעייתיים (או עלולים להיסתם בסבירות גבוהה יותר מצינורות אחרים בגלל עובי וכו'), או אם למישהו קרה מקרה דומה והוא זוכר במקרה איזה צינור נסתם.

בכל אופן לגבי התופעה שבמצב שהווסת על חום האוטו לא מתחמם האם זה שולל כמעט בוודאות סבירות שצינורות מסויימים לא יסתמו? (כדי שאני ידע איפה לא אמורה להיות בעייה, ולהמשיך לנסות לאתר את הבעייה בדרך האלמינציה..)

ובגלל שקשה להסביר או לתאר את המערכות האלה במייל אני אשמח אם מישהו מכיר מקום שמתמחה בתקלות מהסוג הזה ואפשר לסמוך עליו.

או להסביר לי מה אפשר לעשות בטלפון, אני מוכן להתקשר למי שיוכל לעזור

תודה,

עידו

פורסם
פרק את צינור הגומי שמחובר לצד העליון של הרדיאטור הוציא את הטרמ', חבר לפלנג' צינור באותו הקוטר, באורך של 1 מטר, סגור את פתח הרדיאטור הטה את תוספת הצינור לגובה ומלא אותו מים. הניע את המנוע ותן גז בבת אחת.אם המים עפים החוצה לגובה של 20-40 ס"מ, המשאבה תקינה.

את הבדיקה לימד אותי, "סמוך" בעל מפעל לחריטת מנועים, מהנדס מכונות 40 שנה. בזמן שחרט לי מנועים.

לא פעם השתמשתי בשיטה , כאשר היה חשש למשאבה לא תקינה.

אני שואל אותך דניאל, מה גורם למים לעוף לגובה , האם לא הלחץ, ולמה צריך לתת מכת גז, האם לא כדי להגביר את הלחץ ?.

לא יודע דוד לענות לך כי לא נסיתי אף פעם את הבדיקה המוזרה הזו. אגב, אם המים יעופו לגובה של 15 ס"מ זה אומר שהמשאבת מים לא תקינה?

זה נכון לכל רכב?

אך אתה מודד את גובה המים, עם סרגל או מטר?

בכמה סל"ד בדיוק צריך להיות המנוע בזמן המדידה?

פורסם

הקדמה: אני מתייחס לנושא הטכני בלבד, ולא למי יודע יותר או פחות ממישהו אחר.

לגבי המשאבה שיוצרת או לא יוצרת את הלחץ, נראה לי שזה כמו הוויכוח אם הכוס היא חצי ריקה או חצי מלאה: מצד אחד ברור שהמשאבה יוצרת את הלחץ, כי אם היא לא תסתובב לא יהיה שום לחץ (ענין הרתיחה לא שייך לכאן). מצד שני, כמובן שההפרעה או החסימה לזרימה היא שיוצרת את הלחץ, כי אם היציאה מהמשאבה פתוחה לחלוטין אז אין לחץ, גם אם המשאבה מסתובבת ויש זרימה.

אז מי צודק? פשוט מאד: אם המשאבה פועלת וגם יש חסימה - אז יש לחץ. שילוב של שני גורמים. ועם כל הכבוד לספרות זו או אחרת עם הכרזות דוגמטיות, שנוחות אולי למרצה אך אינן מדוייקות, אני טוען שההסבר שאמרתי הוא זה שתואם את המציאות.

ולעולם המעשה: כאשר בודקים מערכת צריך לבדוק את הספיקה כאשר במערכת יש לחץ עבודה. כל בדיקה אחרת אינה בודקת את המערכת באמת. דוגמה נפוצה: האם משאבת הדלק (הזרקה) תקינה? מקובל לבדוק: א. לחץ עבודה, ב. ספיקה ללא לחץ (מילוי דלי מצינור יציאה פתוח). הטעות היא שחושבים שאם שתי התוצאות חיוביות, זה סימן שהמשאבה תקינה. אבל יתכן שהמשאבה מזרימה היטב ללא לחץ, ומפתחת לחץ מלא - אבל בספיקה נמוכה. התוצאה במקרה זה - חוסר דלק בשעת הספק שיא של המנוע, ולפעמים גם שיפוץ מנוע בגלל התחממות כתוצאה מתערובת עניה (במיוחד במנוע מוגדש):-( . הפתרון, במקרה של משאבת דלק, הוא פשוט: צריך להרכיב את ווסת הלחץ ולבדוק את הזרימה מצינור העודפים כאשר יש לחץ עבודה. רצוי לבדוק במתח נמוך (שוב: למי שלא אוהב לשפץ מנועים).

דני

נ.ב. אני מסכים עם מי שאמר שמכונאי שחושב שחלק חדש אינו מתפקד כראוי עד שמכים אותו בפטיש אינו מומחה במקצועו.

• תוכן חדש...