Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

danniel כתב:

לא יודע דוד לענות לך כי לא נסיתי אף פעם את הבדיקה המוזרה הזו. אגב, אם המים יעופו לגובה של 15 ס"מ זה אומר שהמשאבת מים לא תקינה?

זה נכון לכל רכב?

אך אתה מודד את גובה המים, עם סרגל או מטר?

בכמה סל"ד בדיוק צריך להיות המנוע בזמן המדידה?

בבקשה אל תכנה אותה "מוזרה" אני משתמש בה שנים. זה שהיא לא מופיעה בכתובים לא אומר שהיא מוזרה. :razz:

מה שמוזר שאין בקבצים מידע, כיצד לבדוק מ. מים תקולה בלי לפרק את הטיימינג ולהוציאה.

כתבת, "לא יודע לענות לך" נראה שהתאוריה שנכתבה מתחילה להיסדק. :razz:

בגלל זה אסור לשחוט פרות, כי אם טועים לא ניתן להחזירם לחיים.יש לבטל את פס"ד המוות לפרות. :razz:

אתה לא צריך לנסות, אני מוכן לבצע ולצלם כיצד המים יעופו מעל הצינור.

ועכשיו לתשובות, אם המים יעופו לגובה של 15 ס"מ, עדיין המשאבה תקינה אבל לא בשיא "אונה".

זה נכון לכל רכב.

לא מודדים את גובה המים, אם עפים מים היא בסדר ואם לא עפים בכלל היא תקולה.

לא בודקים סל"ד, נותנים פול גז לשניה ועוזבים.

כדי לא לטעות שוב צילצלתי הבוקר ל"סמוך", נאמר לי, שאכן "זאת השיטה", ו"נהוג להתייחס למשאבת הרכב כמשאבת ספיקה.

הבעיה שלא הבנתי את המילה "נהוג".

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דוד התחלת לאבד את זה. השיטה הזו היא מבוססת רק על ניסיון ולא מעידה בכל תנאי על מצבה האמיתי של המשאבה, תאמין לי שבלי לבדוק בעצמי את הבדיקה שלך זה ברור לי לגמרי.

ולהתייחס ל DNY שלקח את העניינים קצת יותר הלאה:

אין הבדלים של ממש בין מערכת שמן או דלק ללמערכת קירור, חוץ מהעבודה שבכל המערכות האלו יש משאבות.

במערכת הקירור המשאבה לא נועדה לספק לחצים ולכן היא גם בנויה בצורה כזו, גם אם נאלץ אותה, ע"י ביצוע הצרה או חסימה כלשהי, היא לא ממש תצליח לבנות לחץ. יש יותר מידי חופש בין האימפלר לבית בו היא יושבת להבדיל ממשאבות לחץ קלאסיות של דלק או שמן.

שנית, מערכת הקירור בבסיסה אין בה שום חסימה, או שיש זרימה במעגל הקטן או בגדול ותמיד יש זרימה חופשית ולחץ במערכת לא נצליח לייצר גם "בלחץ".

אם רוצים באמת למדוד ספיקה ניתן להרכיב מד ספיקה קונבציאונלי לנוזלים (כן זו עם השבשבת בפנים) אך זה ממש לא מקובל כאבחון בתחום הרכב ואני חושב שברגע שמזהים שתרמוסטט נפתח ואם נלחץ על הצינור העליון נרגיש זרימה ביד (זהירות הצינור יהיה חם), שוב זה לא ממש מדידה אמפירית וחשוב מאוד הנסיון של מבצע הבדיקה, בסופו של דבר רוב המכונאים לא יסתפקו בזה ויפרקו את משאבת מים לבדיקה חזותית ופיזית לאחר ששללו בעיית רדיאטור חסום או תרמוסטט תפוס.

פורסם

ובכל זאת אני מנסה שוב

לגבי התופעה המוזרה שהאוטו לא מתחמם בזמן שהווסת של המזגן על חימום (מפורט במודעה הקודמת שלי)

יש למישהו הסבר לתופעה/רעיון לפתרון או שזה כבר עניין מסובך מידי

עידו

• ספונסר פורום
פורסם
ובכל זאת אני מנסה שוב

לגבי התופעה המוזרה שהאוטו לא מתחמם בזמן שהווסת של המזגן על חימום (מפורט במודעה הקודמת שלי)

יש למישהו הסבר לתופעה/רעיון לפתרון או שזה כבר עניין מסובך מידי

עידו

תגיד,למה אתה מתעקש? ביקשת הסבר,גם אני וגם אחרים כתבו לך במהלך השרשור מהי הבעיה ברכב שלך ולמה זה קורה,ואתה ממשיך לשאול אותה שאלה לאורך השרשור.

אסביר לך שוב ,לאט..

ברכב שלך קיים טרמוסטט כפול,משמע,כאשר הוא סגור,ישנו מעבר נוסף שהוא פותח,שמאפשר סיחרור המים "במעגל הקטן,הכוונה היא בתוך בלוק המנוע אבל אין זרימה אל הראדיאטור החיצוני.

במצב פתוח,הוא סוגר את המעבר למעגל הקטן,ופותח את המעבר הגדול,הכוונה,המים זורמים מהמנוע לצינור המים העליון,מתקררים בראדיאטור וחוזרים דרך צינור המים התחתון,במצב זה.

כאשר הטרמוסטט לא נפתח או נפתח חלקית,אין מעבר מים לראדיאטור החיצוני,כאשר אתה מסית את הידית למצב חימום,אתה בעצם פותח ברז(פלסטיק שחור שנמצא על קיר האש) שמזרים מים חמים מבלוק המנוע לראדיאטור החימום הפנימי,(שכמו שמרק כתב לך,זהו ראדיאטור קטן נוסף שמקרר את נוזל הקירור) ומשם המים חוזרים לצינור המים התחתון,משמע לראדיאטור החיצוני,ז"א כאשר אתה פותח את ברז החימום אתה פותח ברז שעוקף את הטרמוסטט הסגור.

אם הייתה בעיה במשאבת המים,לא היה לך חימום בכלל.

אורן

פורסם

בואו נעשה סדר בבעיה שבני עידו פרט:

1. במצב של אויר קר ,גם אם לא פותחים את מתג הזרמת האויר לתוך הרכב,

התרמוסטט מיד עם תחילת הנסיעה, לאחר כ-3 דקות נסיעה, נשאר סגור וגורם למחוג החם לטפס מהר הרבה מעבר לנורמל.

2. כשאר אני רואה את המחוג של החם כה גבוהה אני מעביר את המתג למצב אויר חם.

3. המחוג מידית יורד לנורמל. ונשאר במצב זה כל עוד המתג על אויר חם.

השאלה שלי - מדוע התרמוסטט החדש והמקורי של הונדה לא נפתח!!!

אם אני רוצה לנסוע עם מזגן המנוע יתפוצץ מחם !! או הצנרת ליתר דיוק,

ולכן אני נאלץ להשאיר את המתג על מצב חם.

מה עלי לעשות כדי שהתרמוסטט יתפקד נכון.

ללא תרמוסטט המחוג מראה בנסיעה בערב ובירידה חום אפס!!! ולכן החזרתי תרמוסטט חדש.

אודה לתשובתכם המקצועית .

אמנון

פורסם

שלום אמנון,

א. מהיכן אתם (כדי שנוכל לכוון אותכם למוסך נורמלי שיעזור לכם).

ב. מהיכן רכשת את הטרמוסטט החדש והאם הוא מקורי של הונדה.

ג. האם החלפתם את אותו טרמוסטט שהמכונאי החליט שדפיקה את הפלנג' אמורה לעזור לו להפתח?

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

לשאלתך:

א. אני גר בראשל"צ.

ב. התרמוסטט שהרכיבו לנו הוא תרמוסטט מקורי של הונדה, הורכב במוסך מורשה הונדה ברחובות.

ג. הטרמוסטט שקיים כרגע ברכב זה אותו תרמוסטט מקורי שהורכב לנו לפני שבוע.

אמנון

פורסם

סלח לי אבל אם המכונאי שאמר לך שצריך לדפוק עליו לפעמים הוא מהמוסך המורשה,

אז הוא שווה לת*ת.

בגלל שהם התחילו את העבודה כדאי שיסיימו אותה כמו שצריך.

מצד שני בגלל שהם לא יודעים איך לעבוד אולי תגש לאורן, שכבר הגיב לך בשירשור.

הניסיון שלו עם רכבים כמו שלך הוכח אין ספור פעמים, וחבל על הסבל המתמשך שלך, ועל הנזק שנגרם עם הזמן לאוטו.

הכתובת של אורן היא: המרכבה 15 (בצד שמאל) א.ת חולון 58851

והנה הטלפונים: 03-6540818 057-2002525 054-7788242.

לפי כל התשובות שלו הבעייה עדיין בטרמוסטט ולאור הכירות ארוכה עם תשובותיו בפורום, קשה לי להאמין שהוא טועה.

אני מודע לזה שאולי זה יגרום להוצאה נוספת, אך מצד שני זה שווה את זה לדעתי.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חברי פורום שלום,

אחרי כמה שבועות של בדיקות והתרוצציות בכל יני מוסכים, נמצא פתרון חלקי לבעיה.

עבור מי שלא עקב אחר השרשור אני ארשום את הבעייה שהועלתה בכמה מילים.

אז ככה..

פתחתי את השרשור כדי להתייעץ מה אפשר לעשות במקרה שבסיויק שלי המחוג של החום

מגיע לקו האדום תוך מספר שניות כאשר הווסט של המזגן נמצא על מצב של קור (גם אם המזגן כבוי),

וכאשר הווסט של המזגן על מצב של חום (גם כאשר המזגן כבוי) האוטו לא מתחמם בכלל (גם אם נותנים

פול גז בעליות של הקסטל עם רכב מלא).

התופעה עוררה את החשד שלי שהתרמוסטט לא נפתח כאשר הווסט של המזגן על מצב קור, אלא הוא נפתח

רק כשהוא על מצב חום (גם רואים תוך כדי נסיעה אין החום מנוע יורד תוך 2 שניות למצב נורמלי שמעבירים

את הווסט ממצב של קור למצב חום כאשר המחוג של החום קרוב לקו האדום).

והרי הפתרון החלקי, ואני מקווה מאוד שגם הזמני:

באחד המוסכים אמרו לי שיש בעיות עם תרמוסטטים של פוקוס, שכדי "לעזור" להם להפתח פשוט מפרקים אותם

ומרחיבים את החור שלהם, וכך הם נפתחים יותר בקלות.

החלטתי לנסות את הרעיון וזה הצליח! הווסט של המזגן על מצב קור והאוטו לא מתחמם.

הבעייה הפחות מדאיגה עכשיו היא שלוקח לאוטו יותר זמן להתחמם כשקר בחוץ.

אני מעלה בפניכם את השאלה האם מישהוא יודע בכל זאת למה בלי לקדוח בטרמוסטט הוא לא רוצה להפתח?

כמובן שהייתי רוצה להחזיר את התרמוסטט המקורי של האוטו ולא להשאת עם הטרמוסטט הנוכחי שקדחתי בו.

*אני רוצה לציין דבר קטן - הרכב נוסע על גפ"מ - אם זה רלוונטי.

*דבר נוסף, בקשר לחברים שאמרו שהאוטו לא מתחמם במצב חום בגלל שהוא עובד על "רדיאטור וחצי" - מסתבר

לפי הפתרון של הקדח בטרמוסטט שזה לא הסיבה לכך שהאוטו לא מתחמם כלל.

בכל אופן, כל הצעה לפתרון כלשהו לבעיה, או המלצה למוסך שמתמחה תתקבל בברכה!

עידו

פורסם

אני גם ממליץ לך לגשת לאורן...

לי סיפור לא רגיל והא טיפל בהכל בשיא המקצועיות, וההגינות

(גם לי היו בעיות חום בסיוויק)

שבת שלום.

תודה אורן :wink:....

נדב.

• תוכן חדש...