Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצעתי לפני כמה ימים לידידה לצאת לארוחה ל"אדום", מסעדת פירות ים שאני מאוהב בה [במסעדה ובלובסטרים שלה, לא בידידה..]. היא כמעט הקיאה עליי.. עניין של טעם.

צביקה, מסכן, טוב - אני אלך איתך לאדום :-D (למרות שהמנות שם מצטמקות מיום ליום..)

Elate 6” 3way Morel / CDA-9887 Alpine / SAX-100.4 Sundown Audio

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עודד, אשמח אם תחדד מעט את דבריך. כפי שיהודה אומר, יש בהחלט הבדלים שמיעים בין מגברים. יש מגברים חמים או בהירים [ואני לא מדבר על רך, מלטף ומחבק..], מגברים שונים מפיקים 'צבע' שונה. מגברי מנורות מפיקים גוון שונה, אז איך ניתן לומר כי הם חוטאים באי חתירה לשחזור המקור?

אמרתי שהבדל הין מגברים ברמות שרועי ציין לא יהיה משמעותי לעומת ההבדל אם הכסף יושקע בדברים אחרים. ברור שיש הבדל בין רד סאונד לג'נסיס, מערכת החשמל של המגברים כ"כ שונה, שאחרי דקה של עבודה הרד סאונד לא יזכיר את הנתונים שמוצגים בברושור שלו. מגברים לא מפיקים צבע (לפחות אלה שיש אצלי ברכב) ואם הם מפיקים חום רצוי לקרר אותם, זה בטח יעזור לצליל.

ולגבי רמקולים, אתה יושב בחדר הדגמה אקוסטי, ומשמיעים לך בזה אחר זה רמקולים ברמה גבוהה ב50-100-150K, וזה נשמע לך שונה כל פעם. אז מי מהם משחזר את הצליל בצורה הטובה ביותר ומי לא? אני חושב שצריך להעמיד להפריד ולומר כי יש הבדל בין הפקת כל תדר ותדר שהוקלט - כפי שהופק, ברמת הפירוט למשל. בצורה אחידה וליניארית, בלי לעגל פינות ובלי להפיק טווח תדרים מסויים פחות טוב, לבין התוצאה הסופית המוגשת לנו לאוזן - שבמגברים שונים תהיה 'מתובלת' בצורה שונה.

הבעיה נעוצה במוח שלנו ולא ברמקול בדר"כ, כשאתה מאזין לרמקול מצויין ואח"כ לרמקול חד יותר ושוב חוזר לראשון הוא ישמע לך לא חד מספיק, הבעיה היא שלך ולא של הרמקול. אם זה נשמע שונה => זה לא איכותי, זו לא טענה שלי, זה מעצם ההגדרה הפשוטה כ"כ איכות = מקור.

דבר שני, הרי מוסיקה זה דבר סובייקטיבי. ייתכן כי לאדם מסויים דווקא אותו "אי שחזור מקור" יהיה ערב יותר לאוזן מאותו מקור משוחזר. זה אולי הופך אותו ללא מבין, או ללא אנין מספיק, אבל זה מה שהוא אוהב. מה תעשה לו?

טעם במוזיקה או בסאונד הוא דבר סובייקטיבי, אני לא אעשה לאף אחד שום דבר, אם זה מה שהוא אוהב שיהנה, לא חסר בפורום אנשים עם כלים כבדים שדופקים בבגאג' ומאד נהנים מזה, מהנה? כן, חזק? כן, מלהיב? אולי, איכותי? לא!

הצעתי לפני כמה ימים לידידה לצאת לארוחה ל"אדום", מסעדת פירות ים שאני מאוהב בה [במסעדה ובלובסטרים שלה, לא בידידה..]. היא כמעט הקיאה עליי.. עניין של טעם.

לסיכום ולחזרה לת'רד, לפני התגובה למה שאמרתי, תעשו ספורט, תגשו לחנות כלי זמר ותעמדו מול מערכת תופים או תקשיבו למיתר של גיטרה באס בזמן שמישהו בוחן אותה ותגידו לי בשיא הכנות מה הסט שלושה חלקים והסאב החדש עם הבניות באמת שווה. אנחנו עוד רחוקים משלמות בנושא שחזור סאונד (ותמונה) וזה מעולה כי יש לאן לשאוף ולהתקדם.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

תודה על תגובתך ועל שחידדת את דבריך. איפה אתה לא רואים אותך?

ענין החום, בהירות, גוון, צבע וכו', זה לא רק ענין של טרמינולוגיה, זה מן הסתם מאפיין של רכיב כזה או אחר. אינני מתיימר להבחין בין הצבעים ובין רמת הטמפ' של ה"חום" המופק, אך בטוחני כי לא הרי צליל חם המופק ממגבר מנורות כהרי צליל בהיר ממגבר אחר. מאידך, זה אכן גם לא בא על חשבון שחזור המקור - ברמות האיכות הגבוהות. אנסה לדמות זאת להעתקת מאמר אך בעימוד ובפונט שונה. התוכן - זהה, ההגשה - שונה.

אכן, יש למה לשאוף..

פורסם

אני חוזר למה שעופר אמר בהתחלה.

ההבדל בצליל בין מגברים ברמות הגבוהות הוא לא באמת מהותי, השינויים הם קטנים מאוד.

אולי יכול להיות הבדל משמעותי בסאונד כשמשתמשים ברכיבי הגברה שונים במהותם בתהליך ההגברה למשל כמו השפורפרות במגבר של באטלר.

מה שרוני אמר אולי נכון כשאתה מדבר על מגברים עממים ממוצעים שהסאונד משתנה. מאק אודיו ,JBL, סנדאון, אודיו סיסטם רוקפורד וכו'... הסאונד בינהם יכול להשתנות בצורה ברורה בין אחד לשני.

לכן אני אומר שאם הייתי משדרג זה היה למגבר שפורפרת של באטלר, אולי אפילו כי זה סתם קורץ לי. וברור לי מאוד שאני אקבל סאונד מדהים מהמגבר הזה בכל מקרה.

אחרת אני לא רואה שום טעם להחליף את הג'נסיס למשהו אחר.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אמיר

אני לא מאמין לזה . אני לא שמעתי מגברי רכב מהרמות הגבוהות , אבל אני כן שמעתי מגברים במחירים מטורפים באודיו בייתי , ואף אחד לא יגיד שVAC נשמע כמו מאנלי למרות ששניהם מנורות , בדיוק כמו שאף אחד לא יגיד שקרל נשמע כמו אודיו אנלוג או כמו ML למרות ששלושתם טרנזיסטוריים

עוד יותר גם מגברים בסדרי גודל של 11K שהם ההתחלה של אודיו רציני , יש הבדל בין מגברי מנורות , ויש הבדלים בין מגברים טרנזיסטוריים .

אז מאוד יתכן וברכב קשה להבחין (לא ממש מאמין לזה אבל לא בדקתי אישית ), אבל אני מתקשה להאמין למה שאתם אומרים .

מי שלא שומע הבדלים , או שאוזניו אינן מחודדות כי הוא לא שמע באיכות גבוה מספיק זמן או שהמערכת שלו לא יכולה לתת הבדלים או שהוא שומע MP3 בביט רייט של פחות מ200 . תבחרו היכן אתם על הסקאלה אם אתם לא שומעים הבדלים

אני פשוט לא רוצה ליצור וויכוח מיותר שלא קשור לנושא האשכול.:wink:

זה לא יפה , מטרת הפורום היא לחלוק מידע , גם אם הוא יוביל לדעות שונות על המידע , שנראה כמו וויכוח , אבל אם כתוצאה מפחד מוויכוחים לא זורם מידע , זה כמו להיות פרזיט באימיול או בטורנט

בברכה יהודה

פורסם

יש הבדל שמיע בין מגברים, חד וחלק.

במבחן עיוור ניתן לזהות הבדלים כאלה ואחרים, אבל אף אחד לא יצליח להבדיל בין מגבר של קליפורניה בום למגבר של TRU.

בפלח ההיי-אנד האיכות פחות משחקת תפקיד. ברור שמדובר במגברים מאוד איכותיים המורכבים מהרכיבים הכי טובים ויקרים בשוק.

כן מייחסים חשיבות למותג ולאיך אני מתחבר אליו. ג'נסיסט מושבע יגיד שאלו המגברים הכי טובים עם הסאונד הכי טוב שקיים, בעוד טיאריואיסט יכול להגיד שהוא מדבר שטויות.

בקיצור - החלטת לקחת מגבר היי-אנד? לך עם מה שהלב והמוח אומרים, לא מה שרשום בפורום.

איתמר.

נ.ב, מתן 1,500$ זה ממש לא הגבול של מגברים לרכב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה לא בדיוק מה שאמרתי או מה שהתכוונתי להגיד.

מה שאני אומר זה שההבדלים באיכות המגברים בין מגברי הייאנד מוכרים ומוככים בתקציב דומה הוא קטן עד זניח. זה לא אומר שהבדל צליל לא יכול להיות ויהיה הבדל מסוים. הבעת דעה של איזה מגבר איכותי יותר היא גבולית בעוד הבעת דעה לגבי התחברות למגבר כזה או אחר מבחינת ציוויון סאונד היא לגיטימית (בתנאי שנעשו בדיקות מתאימות). וגם כמו שאיתמר אומר , יש עניין של להתחבר למותג מסוים.

לבוא ולהגיד לדוגמא ש VRX איכותי יותר מגנסיס סדרה 3 או להגיד שטרו איכותי יותר ממקינטוש וכו זה לא נכון ולא מבוסס (כמובן שכל השוואה מדברת על סדרות מקבילות והספקים דומים). אבל אפשר לבוא ולהגיד שבסט אפ קיים הסאונד ממגבר X מוצא חן יותר ממגבר Y זה לגיטימי . אבל זה צריך לבוא אחרי בחינה מתאימה. וזה אפשרי לעשות רק על ידי ניסיון והכרות מעמיקה עם שאר מריכיבי המערכת וידע תאורטי ומעשי רב בכיוונים ואופטימיזציה של מערכות , ההשוואה חייבת להיות במצב שכל סט אפ מכוון למקסימום יכולת שלו על מנת ליצור נקודות רפרנס דומה להשוואה בין הרכיבים (זה נכון לגבי כל רכיב לא רק מגברים).

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

רואי במקום להוציא עוד כסף על מוצרים איכותיים

שים קצת כסף למישו עם אוזניים איכותיות שיודע לכוון מערכות 3 WAY

תבדוק אם אתה יכול להגיע ליאריק - הוא גר בחיפה

והוא בין הבודדים שיודעים לכוון 3WAY בצורה מאוזנת.

נכון זה יכול לעלות 200-300 ש"ח לשעה וזה יכול לקחת יותר מ-20 שעות

אבל התוצאה הסופית תהיה הרבה יותר טובה ממגבר מנורות ב- 10K

זה רכב, לא בית.

ברכב מכוונים את המערכת.

בבית מחברים זוג רמקולים למגבר ופשוט יושבים ממול.

יש לך מגברים מדהימים. מילא הייתי חושב לשפר עם היה מדובר במגברים פשוטים.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
רואי במקום להוציא עוד כסף על מוצרים איכותיים

שים קצת כסף למישו עם אוזניים איכותיות שיודע לכוון מערכות 3 WAY

תבדוק אם אתה יכול להגיע ליאריק - הוא גר בחיפה

והוא בין הבודדים שיודעים לכוון 3WAY בצורה מאוזנת.

נכון זה יכול לעלות 200-300 ש"ח לשעה וזה יכול לקחת יותר מ-20 שעות

אבל התוצאה הסופית תהיה הרבה יותר טובה ממגבר מנורות ב- 10K

זה רכב, לא בית.

ברכב מכוונים את המערכת.

בבית מחברים זוג רמקולים למגבר ופשוט יושבים ממול.

יש לך מגברים מדהימים. מילא הייתי חושב לשפר עם היה מדובר במגברים פשוטים.

תגיד לי אתה רציני? נראה לך שאני הולך להוציא 4000-6000 ש"ח על כיוון...?

אני לא חולה.:wink:

פורסם

המחלה שלך כבר עברה את הגבול הזה אתה מתכוון?

אין לך ממש במה מדובר כנראה..

נו טוב.

החשבון הבנק שלך הוא זה שסובל.

לי זה לא מזיז.

המלצה שלי: תחפש אודיסון, להם יש סאונד מיוחד. (VRX או THESIS כלשהו)

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

mr.sub פגע בדיוק ברמה של המגברים שנבדקו,BOSS,PIONEER,SUNDOWN,KENWOOD,CADENCE,,JBL,JL AUDIO,LIGHTNING AUDIO.בהחלט הרגשתי הבדל בכמה מהם. אני עוד לא יודע איך זה ברמות של הTRU או ה GENESIS .:-(

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

לא צריך להיות גאון גדול כדי לכוון, פשוט צריך שמיעה מוסיקלית מאוד טובה (בדרך כלל נרכשת על ידי נגינה בכלים קלאסיים)

אחרי זה כל ה"מושגים" ותחומי התדרים פשוט משתלבים לך ונראים מאוד הגיוניים וחלקם חסרי משמעות כי אתה מבין שזה ממבו ג'מבו של קשקשני פורום

הבעייה היא שבראש ובראשונה צריך שהכיוון יתאים למה שאתה מחפש, ואם ככה עדיף שתלמד לכוון בעצמך כדי לקלוע בדיוק למה שאתה מחפש. עשרות אנשים יכולים לכוון לך את המערכת לאיך שהם מכירים, זה לא יעזור הרבה.

עד שלא תלמד בעצמך לכוון ואת האפשרויות שיכול לתת כיוון רכיבים (השפעה על הצליל) סביר להניח שיהיה לך קשה מאוד להגיע למה שאתה מחפש מהרכיבים שלך. גם למי שמכוון לך צריך לדעת איך להסביר מה אתה מחפש (יותר פרטני מ "עוד באס" או "חסר לי מיד") כדי לקלוע בול.

פורסם

הוגנבה לאוזניי שמועה שיש דוקה יבואן לסימפוני בארץ הקודש.

ורועי לדעתי אל תמהר אתה פזיז מידי ידידי חבל לזרוק עוד ועוד כסף על משהוא שעוד לא סימתה לכבל מימנו תמונה סופית ואתה כבר שוכל להחליף.

בכול מקרה אם בכול זות אתה מתעקש נסה לברר לגבי הE20 של היליקס מגבר מעולה למידים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477352 המערכת שלי למכירה....

• תוכן חדש...