Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

25000 ק"מ מצדיק בהחלט רכישת טורבו דיזל אוטומט של סיטרואן קסארה.

החיסכון בעלויות הדלק ישלם את עלויות הטיפולים התקופתיים.

רק בשביל נקודת התייחסות:

25,000 ק"מ בשנה בצריכת דלק של 1:10, זה 2500 ליטר. בהנחה וכל ליטר עולה 5 שקלים מדובר ב-12,500 ש"ח בשנה.

בצריכת דלק של 1:13, מדובר ב-1923 ליטר. בשקלים זה 9615 ש"ח.

ההפרש הוא 2885 ש"ח.

3000 ש"ח משלמים עבור ביטוח צד ג' + חובה.

אם שואלים אותי, זה הרבה כסף. יותר מדי כסף אפילו, כדי לחשוב על האופציה של בנזין.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לצערו הרב של דוקטור סובארו אני נאלץ לחלוק על דעתו:

לדעתי האישית הפרש של 3000-4000 שח בשנה לא שווים את הסיכון בדיזל: עלויות התיקונים שם גבוהות משמעותית מעלויות תיקון במערכת הדלק של רכב מונע בנזין - ועבור מי שתקציבו גם ככה לא גבוה במיוחד, תיקונים בסדר גודל כזה על רכבי דיזל (שנוסעים לא מעט ובקילומטראז' שהוא יקנה הוא בהחלט לא חסין לגמרי מתקלות) הם לא דבר נדיר.

250 ש"ח בחודש זה לא חיסכון, לכן עדיף להימנע - ואני מדבר מניסיון כי אני חשוף לתקלות ברכבי דיזל ובנזין ואני רואה את ההבדלים.

רכב מונע בנזין (1600 אוטומטי) יעשה בקלות 1:11 ואם הולכים על ידני אז אפשר בקלות לגרד 12-13 ק"מ לליטר בלי שום בעיה !.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לגבי הקסרה פיקאסו או הרנו סניק - שוב, עושה רושם שמדובר ברכבים למשפחה עם 2 ילדים ויותר ולא לזוג צעיר עם תינוק.

לגבי המגאן - התקציב שלי מספיק לדור I - האם מודל 2003 "מפנק" כמו הקסרה מבחינת נוחות ואיבזור?

לגבי המכוניות הגדולות יותר - אתה צודק, זה overkill, אבל אם זה עולה אותו דבר, ועלויות האחזקה דומות, אז למה לא? יהיה לך בגאז' קצת יותר גדול, ולא תצטרך להתכופף בשביל לקשור את הילד. חוצמזה, אם אתה מתכוון להחזיק את האוטו כמה שנים, אני מניח שיש סיכוי לא רע שהוא יתמלא.

אם שתי אלה מרגישות לך גדולות, אז למה אתה שוקל את ה-C5? היא עדיין קטגורייה מעל.

בסוף גם הפיקאסו וגם הסניק הם בסה"כ תוספת של 10-15ס"מ לגובה (ו-100~ ק"ג למשקל) על הרצפות של המגאן/ קסארה. לשתיהן יש שטח חלונות גדול שהופך את השהיה בהם למוארת ונעימה (לטעמי), בעיקר מול הקסארה בה תנוחת הנהיגה הנמוכה והפנים הקודר משרים קצת את ההפך (ואני חושב שהמגאן דור I דומה בעניין זה, אבל אני לא בטוח).

לגבי הנוחות והאבזור של המגאן אני לא יודע, אבל אתה פשוט צריך ללכת ולבדוק אחת. לי הייתה קסארה, היא אכן מאובזרת אבל נוחה היא לא (קסארה II). הצמיגים בחתך נמוך והמתלים מכויילים כמעט לצד הספורטיבי (ושם היא מרוויחה בגדול מול המגאן אם זה מעניין אותך). נסעתי היום על ZX וולקן, והיא נוחה יותר.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

ראשית מזל טוב על הרך הנולד,

אני אדבר על שימושיות של הרכב הנדרש לך.

בענייני ילדים צריך להתיחס לסוגי עגלות - עם אמבטיה סגורה או סגנון פתוח / טיולון

אני מבין שכבר יש לכם עגלה, ולכן אם יש לכם עגלת אמבט סגורה - היא לא תיכנס בקסארה

לעומת זאת אני מתנייע כבר כמה שניםב C5 עם 3 כסאות בטיחות, שני עגלות גדולות ויש עוד מקום לתיקים,

אני בטוח שאתם תרצו להגדיל את המשפחה בעתיד ולא בהכרך תרצו גם להחליף את הרכב,

לכן המסקנה שלי (שהגעתי אליה לפני 7 שנים ) היא C5

גדולה, בטיחותית, מהנה, חסכונית מחוץ לעיר (אני עושה בממוצע 9 ליטר ל 100 קילומטר בדרך הררית - לפי מחשב הדרך)

טיפולים אחת ל 30000 קילומטר, מחירון ברצפה לשנתונים שאתה מחפש ואפשר עוד להוריד.

אמינות - זה תלוי מי היה הבעלים של הרכב, לא לקחת מליסינג / טרייד-אין , חפש פרטיות מטופלות ותהנה.

המלצה שלי - מנוע 2000, SX או PK לא משנה כלכך , ממילא הרכב מגיע עם כל התוספות האפשריות,

בהצלחה

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

שי,

אכן כבר יש עגלה ואני מניח שאם היא נכנסת בתא המטען של ההונדה ג'אז שלי - היא תיכנס גם לקסרה. השאלה היא האם יוותר שם מקום לעוד משהו והאם העגלה תיכנס בקלות.

בתור מי שיש לו C5 כמה שנים טובות - ומתוך הנחה שהיו ברשותך רכבים אחרים ו/או אתה מכיר מקרוב הוצאות של רכבים אחרים, האם הטיפולים והתיקונים של הC5 יקרים משמעותית מאלו של הונדה, VW, מאזדה או אופל למשל? (שים לב שלא כתבתי כלום על אמינות - קראתי על כך מספיק בפורום כדי להיווכח שיש פרמטרים רבים לעניין זה ומותג צרפתי או יפני אינם מבטיחים לי דבר, לכאן או לכאן).

אגב, ארנון, שהוא גם בעלים של C5, כתב כאן שלשום שיש הבדלים בדגמים ואף ציין את התוספות שיש ל-PK (חיישנים למיניהם, דיפון מפלסטיק דמוי עץ בתא הנוסעים וכו'). מעניין אותי האם התוספות הללו מוסיפות למחיר האקזמפלר? אם כן, האם הן שוות את המחיר?

פורסם

עלויות הטיפולים דומות בכל הדגמים - השמן הוא אותו השמן, כך גם המסננים.

לגבי עלויות תיקונים - קשה להתנבא. ה- C5 היא מכונית די אמינה בסך הכל, אבל כל זה אינו רלוונטי אם איתרע מזלך ליפול על מכונית שזקוקה להחלפת משאבה הידראולית, למשל.

העניין הוא שביש מזל כזה יכול לקרות בכל מכונית משומשת, ואין הבטחות.

יש להשתדל ככל האפשר למצוא מכונית עם הסטוריית טיפולים מפורטת, לוודא שתוחזקה כראוי ובזמן ושלא עשתה צרות לבעלים הקודמים. זה המקסימום שתוכל לעשות כדי להגן על עצמך מהפתעות עתידיות.

לנושא ההבדלים בדגמים, מראות מתקפלות, חיישני גשם וחושך זה נחמד, אבל בסופו של דבר התוספת היחידה המהותית באמת היא חיישני הנסיעה לאחור. מדובר במכונית ארוכה, והדבר מסייע מאוד בחניה.

פורסם

לא הבנתי איזה תקלות בדיוק יש בדיזל שלא מצדיקות חיסכון של 3000 ש"ח בשנה.

עד כה הדבר היחיד שנזקקתי לו הוא שיפוץ בית פילטר בעלות של 250 ש"ח.

לגבי ירידת ערך - ממש לא איכפת לי לאן הקסארה תיפול מה-12 אלף ש"ח שהיא שווה כיום. מצידי שיבוא יום ומחירון לוי יצחק יקפוץ ויאמר לי: "אתה חייב לי כסף".

פורסם
לא הבנתי איזה תקלות בדיוק יש בדיזל שלא מצדיקות חיסכון של 3000 ש"ח בשנה.

עד כה הדבר היחיד שנזקקתי לו הוא שיפוץ בית פילטר בעלות של 250 ש"ח.

לגבי ירידת ערך - ממש לא איכפת לי לאן הקסארה תיפול מה-12 אלף ש"ח שהיא שווה כיום. מצידי שיבוא יום ומחירון לוי יצחק יקפוץ ויאמר לי: "אתה חייב לי כסף".

בטווח הזה אנחנו כבר מדברים על HDI - ואם כבר הוספת למשוואה גם גיר אוטומטי וגם טורבו - אז ההימור הוא גדול כפליים.

אותי אתה לא צריך לשכנע שאלו מכוניות חזקות וטובות - אבל תעשה את ההבדלה בין אנשים כמוני-כמוך לבין אנשים שאין להם שמץ של מושג חוץ מהלכניס את המפתח, להתניע ולנסוע. אנשים מהסוג הזה עדיף שיוציאו עוד 200 שקל בחודש, בידיעה מוחלטת כמובן, מאשר לסבך אותם עם מכוניות שגמעו המון קילומטרים ורובם ככולם היו בציי רכב שלא ממש שומרים על המכוניות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שי,

אכן כבר יש עגלה ואני מניח שאם היא נכנסת בתא המטען של ההונדה ג'אז שלי - היא תיכנס גם לקסרה. השאלה היא האם יוותר שם מקום לעוד משהו והאם העגלה תיכנס בקלות.

בתור מי שיש לו C5 כמה שנים טובות - ומתוך הנחה שהיו ברשותך רכבים אחרים ו/או אתה מכיר מקרוב הוצאות של רכבים אחרים, האם הטיפולים והתיקונים של הC5 יקרים משמעותית מאלו של הונדה, VW, מאזדה או אופל למשל? (שים לב שלא כתבתי כלום על אמינות - קראתי על כך מספיק בפורום כדי להיווכח שיש פרמטרים רבים לעניין זה ומותג צרפתי או יפני אינם מבטיחים לי דבר, לכאן או לכאן).

אגב, ארנון, שהוא גם בעלים של C5, כתב כאן שלשום שיש הבדלים בדגמים ואף ציין את התוספות שיש ל-PK (חיישנים למיניהם, דיפון מפלסטיק דמוי עץ בתא הנוסעים וכו'). מעניין אותי האם התוספות הללו מוסיפות למחיר האקזמפלר? אם כן, האם הן שוות את המחיר?

התא בקסארה לא עמוק מספיק לעגלת אמבט מקופלת (מניסיון) אני ב 306 הקודמת שהתא עמוק יותר הייתי חייב או להוריד את המדף או לפרק את האמבט מהשלד של העגלה

ב C5 היא נכנסה בלי בעייה ולידה נכנסה גם עגלה רגילה ותיקים

טיפולים: כ 600-800 לטיפול "קטן" ללא ברקסים כל 30000 קמ

כ 1200-1500 ש"ח לגדול כל 60000 קמ

1200 ש"ח רצועת תזמון כל 90000קמ

מניסיון עם הגולף של ההורים הטיפולים יותר יקרים מפאת מחיר חלפים

אין משמעות לתוספת של PK כי האוטו מאובזר מספיק, כמו שכתב ארנון רצוי לשים חיישני רוורס אם עדיין אין בדגם הרגיל SX

אם תמצא PK ולא יבקשו תוספת מחיר - הרווחת. בגדול התוספת בקנייה כשהיה חדש הייתה 8000 ש"ח , היום התוספת היא כ 2000 ש"ח

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

אהלן,

התלבטתי בהתלבטות דומה לשלך לפני כמה חודשים כאשר בני הבכור נולד ורציתי לגדול מהפליסיה דיזל שהיתה לי למשהו יותר מרווח. אפילו הלכתי לבדוק כמה קסארות HDI ו C5.

אני חושב שאם אתה לא חייב אוטומט, טנדרון יהיה תמורה טובה יותר בעד הכסף, יהיה בשאיפה זול יותר לתחזוקה מה C5 ויתן לך הרבה יותר מרווח (תמיד אני כותב ואכתוב שוב- דמיין את חייך ללא המונח "לקפל את העגלה"...). אני בסוף קניתי פיאט דובלו ומרוצה מאד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זה אולי טריוויאלי אבל כאשר אתה עובר לטנדרון אתה לא מוותר רק על הגיר הואטומטי ,אלה גם על נוחות,שקט ואיכות חיים באופן כללי . נסיעה בC5 ונסיעה בטנדרון זה הבדל של שמיים וארץ.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
זה אולי טריוויאלי אבל כאשר אתה עובר לטנדרון אתה לא מוותר רק על הגיר הואטומטי ,אלה גם על נוחות,שקט ואיכות חיים באופן כללי . נסיעה בC5 ונסיעה בטנדרון זה הבדל של שמיים וארץ.

הטנדרונים המודרניים רחוקים מלהיות לא נוחים, לא שקטים וחסרי איכות חיים. סע באחד כזה שלא התייחסו אליו כפח-זבל נייד ותבין את ההבדל.

אני בעד טנדרונים מודרניים ואם הייתי עומד בדילמה של מה לקנות (חדש מהשקית) עד 125K שח, הייתי קונה ניו-ברלינגו בלי לחשוב פעמיים.

איציק.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בפרק הראשון של טופ-גיר "החדשה" (שנת 2002) קלארקסון בחן ברלינגו מולטיספייס וציין שיש לה כריזמה שאין להרבה משפחתיות, שלא להזכיר פרקטיקה אינסופית.

חבל רק שאין כמעט כאלה בארץ - דלת אחורית יחידה נפתחת כלפי מעלה, אינספור תאי אכסון, חלונות פנורמיים בגג וכו'.

• תוכן חדש...