Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קוראים לי אסי, בן 20 מנתניה.

היו ברשתוי פולו 1.4 ידנית 2007, לאחר מכן איביזה "ספורט" 1.6 ידנית 2008, ועד לפני כמה ימים איביזה FR 2007 1.8T.

אני מעוניין לרכוש אימפרזה טורבו WRX\STI.

מדובר בשנתונים 2003-5, מטרוף על הצורה שלהן, לא אוהב את שאר הצורות כל כך.

לגבי דלק ביטוחים אני יודע.

רציתי לשאול על אמינות הרכב, על הSTI ועל הWRX.

ומה ההבדלים הכל כך גדולים ביניהן בנסיעה תאכלס(אל תגידו לי בריקסים, בולמים, שילדה , גיר וכו'), אני רוצה לדעת בדיוק

האם WRX מתנהגת מסתובבת וכו' ... כי הרבה יותר קל למצוא WRX מאשר STI וגם החלפים יותר זולים.

בקיצור רוצה לדעת איך הWRX מבחינת נסיעה כח התנהגות סיבובים ופחות להתעסק במה יש לSTI שלWRX אין כי אני יודע שיש אבל השאלה אם אפשר סתם דוגמא רק כדי להבין לעשות דונאטים או דריפטים כמו STI או שממש שונה לגמרי?

אל תציעו לי רכבי ספורט אחרים בבקשה אני נעול על אימפרזה.

כל מידע שתגידו אני אשמח לשמוע ואני מבקש מבעלי ניסיון לא מאנשים ששמעו שזה ככה וזה ככה.

האיביזה שלי היתה עם צ'יפ אגב ואם אפשר לדעת איך הWRX מבחינת כח לעומת האיביזה.

סליחה על החפירה, הייתי שמח לשמוע כמה שיותר פרטים על הרכבים.

תודה ולילה טוב,

אסי.

פורסם

אם יש לך תקציב ל-sti 2005+ אז אין לך מה לחשוב פעמיים.

280 כ"ס אם מומנט של 40קג"מ.

ועוד בשנה הזאת יש את הדפרנציאל DCCD שהנהג שולט בו.

אין מה להוסיף יותר ונחסוך לך את הנתונים של ה-,wrx כדי לא לבייש אותה ליד ה-sti.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
אם יש לך תקציב ל-sti 2005+ אז אין לך מה לחשוב פעמיים.

280 כ"ס אם מומנט של 40קג"מ.

ועוד בשנה הזאת יש את הדפרנציאל DCCD שהנהג שולט בו.

אין מה להוסיף יותר ונחסוך לך את הנתונים של ה-,wrx כדי לא לבייש אותה ליד ה-sti.

ה STI עולה על ה WRX בנתונים המכאניים וכו'. על זה אין ויכוח או ספק.

יחד עם זאת, בתוכניות רכב מובילות(טופגיר ואח') נאמר יותר מפעם אחת שדווקה ה WRX הרבה יותר מהנה ומרגשת לנהיגה ספורטיבית בהשוואה ל STI. לא הכל זה כוח סוס ומומנט

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

WRX ו-FR עם צ'יפ שוות פחות או יותר מבחינת כוח.

דאונטס ודריפטים, אל תשכח שאלו מכוניות עם הנעה כפולה ולא אחורית, הרבה יותר קשה לבצע את הדברים האלה.

ה-WRX הרבה יותר רכה מה-STI אבל טובה בכמה רמות מהאיביזה למשל. הכול עניין של למה משווים אותה.

פורסם

ובואו לא נשכח את הECUTEK וצנרת ו280 כ"ס+ אצלך בWRX...

אגב, אני עברתי מFR משופרת 2005 לWRX 2006.

הסיבה שלא רצית STI נבעה מעלויות אחזקה גבוהות יותר וירידה בשנתון.

מבחינת נוחות נהיגה אין מה להשוות לסיאט שהיתה קשיחה מאוד וקופצנית.

התחת סוף סוף אקטיבי (תורידו חיוכים, סוטים שכמותכם) ויוצא לטייל כשצריך ולפעמים גם שלא.

האחיזה טובה יותר ללא ספק אם כי היא עדין רכה מדי בשבילי.

מבחינת כח- ה230 כ"ס של האימפרזה די שקולים ל195 כ"ס בFR המצ'ופצ'פת, הפתיחות בסובארו מצויינות ואין צורך לחפור את הראשון והשני- היציאה מיידית בגלל ה4*4. האצות בינים- בערך אותו דבר רק שהאימפרזה עושה את זה בלי דרמות וממש בשקט כך שלי אישית זה די חסר אבל לא משהו שפורק וצנרת לא יכולים לפתור.

ביטוחים- לי זה יצא 500 ש"ח יותר.

חסרונות:

בלימה חלשה יותר ותחושת דוושה פחות טובה בהרבה מבאיביזה.

עיצוב פנים לא קיים וספרטני מאוד לעומת הפנים היפה מאוד לטעמי ב FR (למעט המושבים העדיפים והיפים של היפנית), כמו כן אין בקרת אקלים ואין גג שמש - לפחות אצלי.

ד-ל-ק. היא שותה המוןןןןן- 1:5.5 בתוך העיר 1:7 משולב.

טסט 2700 ש"ח בסובארו לעומת 1300 באיביזה.

בקיצור- אני לא הרגשתי מוכן להתמודד עם STI (מבחינת אחזקה), העדפתי להתקדם בשנתון- מצאתי אחת יד ראשונה עם 32K ק"מ ואחריות יבואן של עוד כמה חודשים של שקט נפשי. האימפרזה הרבה יותר "אוטו" מהאיביזה למרות שלספרדיה הקטנה ממש אין במה להתבייש.

כרגע הרכב סטנדרתי אבל אני מאמין שבקרוב נתחיל לשחק איתו ואז היתרונות יהיו ברורים יותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
ה STI עולה על ה WRX בנתונים המכאניים וכו'. על זה אין ויכוח או ספק.

יחד עם זאת, בתוכניות רכב מובילות(טופגיר ואח') נאמר יותר מפעם אחת שדווקה ה WRX הרבה יותר מהנה ומרגשת לנהיגה ספורטיבית בהשוואה ל STI. לא הכל זה כוח סוס ומומנט

כנראה שלא הקשבת מספיק טוב :?

פורסם
עידן צריכה מזעזעת, מה אופי הנהיגה שלך? רגוע? או שאתה מרבה ללחוץ ולעלות חיוכים?

זה לא הוא, זאת אשתו והכלב עושים שטויות עם הרכב כשהוא בעבודה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
עידן צריכה מזעזעת, מה אופי הנהיגה שלך? רגוע? או שאתה מרבה ללחוץ ולעלות חיוכים?

WRX 2.5 צורכת יותר דלק מה2.0 ליטר. משמעותית.

STI 2004

פורסם

תודה לכולם זה שהSTI טובה יותר בביצועים והכל אני יודע זה מובן מאליו.

אבל השאלה שלי איך הWRX מכל הבחינות ? הנאה מנהיגה כח סיבובים וכו'.

פורסם

אם אתה מתכוון לתגובה שלך אז כן עזרת לי תודה רבה.

אבל רוצה לישמוע מעוד אנשים בעלי WRX

אני קראתי הרבה ת'רדים שאנשים אומרים שהWRX זה כאילו סתם אוטו לא מספיק חזק לא מספיק מתנהג לא בולם וכו'..

וזה נישמע לי קצת לא הגיוני בכל זאת רכב ספורט של סובארו שמחירו לא זול יחסית

כולם אומרים רק אסתיאיי או ג'יטי ולא להתקרב לWRX ודווקא WRX נישמע גם לי יותר נוחה להחזקה וליום יום וגם אפשר כמובן שנתון מתקדם יותר בשנתיים מאשר אסתיאיי (תקציב עד 120) וכו' וכו'...

זה מקשה עליי את ההחלטה, בהתחלה זה היה ניראה לי מעבר ממש משמעותי מFR לWRX ועכשיו אני מרגיש כאילו לא שלם כל כך בגלל שמורידים את החשק מהרכב.

פורסם
כנראה שלא הקשבת מספיק טוב :?

תתפלא, אבל הקשבתי. הטענה היתה שה STI "אבדה את הנשמה". סוף ציטוט(לא פראפראזה!).

אינני חסיד של נהיגה ספורטיבית והויכוח לא מרגש אותי ברמה אישית אבל אם לקחת את קלארקסון ושות' ולוּ בעירבון מוגבל אזי יתכן שמשהו יצא פחות מוצלח בדור האחרון. זה לא סטטיסטי ואולי סתם טעם אישי אבל זה עלה ועוד איך.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

ואיך מה שאמרת עכשיו מתקשר לתגובה שאותה שציטטתי, או לשרשור הזה?

בחור שואל לגבי STi Vs. WRX בשנתונים 03-05

אתה עונה לו:

אז לא יודע איפה ראית את ההשוואה הנ"ל והמסקנה ש-"WRX הרבה יותר מהנה ומרגשת לנהיגה ספורטיבית בהשוואה ל STI".

וגם אם הם (טופגיר) הגיעו למסקנה הזו (אני בספק, זכור לך פרק/עונה?) - הם טועים.

לפותח השרשור:

ענו לך פה ובפורום STi על ההבדלים בין ה-2.

רוצה לדעת אם WRX מספיק מרגשת/מתנהגת/חזקה בשבילך? אין מנוס מלעשות סיבוב על אחת, אף אחד לא יכול להסביר לך דרך המסך "איך הWRX מבחינת נסיעה כח התנהגות סיבובים".

הכי קרוב שתגיע בלי לעשות סיבוב על אחת זה לדבר עם עידן שעבר מרכב זהה לשלך לרכב שאתה שוקל - והוא כבר הגיב כאן.

עידן - אם אני יודע לספור נכון תגובה מס' 5 היא שלי, ציניות? :wink:

• תוכן חדש...