Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי נסיעה ביום כיפור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברווז,

דבר ראשון אתה פרשת לא נכון את מה שאני אומר.

אני לא דתי, לא מתיימר להיות דתי ועד יום מותי גם לא אנסה להיות דתי.

לגבי ה"חצי-חצי" יש שתי סיבות:

1) מסורת במשפחה - אצלנו במשפחה בעבר הרחוק (אבא של סבא) היה חזן והם היו אדוקים, אפילו מאד ובמשך השנים סבא שלי כבר לא היה דתי ואבא שלי כבר נולד לבית "חילוני", אבל מסורת נשארת ובבית מהיום שנולדתי לא אכלתי חזיר ולימדו אותי להקפיד בין בשר לחלב ולצום בכיפור ופסח לאכול מצות.

2) בריאות - זה בריא להפריד בין בשר וחלב (הבשר לא נקלט טוב בגוף בגלל החומצות של החלב אם אני זוכר נכון), זה בריא לא לאכול חזיר (הרבה שומן) וזה בריא לצום (מנקה את הגוף), (אני לא צדקן אבל באמת יש בזה משהו, ואני בטוח שאפשר לחפש ולמצוא באינטרנט מאמר מקצועי שתומך במה שאני אומר)

כמו שאמרתי אני לא מתיימר להיות דתי ו/או שומר מצוות. מה שאני עושה זה בשביל עצמי ולא בשביל הדתיים או כל אחד אחר.

לגבי נושא האבנים,

אתה יכול לכעוס כמה שאתה רוצה אבל זוהי האמת. בכיפור לא צריך לסוע ברכבים, לא בגלל דת אלא בגלל הסכנה שאתה יודע בוודאות שילדים יקפצו לכביש ואתה יודע בוודאות שאנשים הולכים באמצע הכבישים.

אני לא טוען שזריקת אבנים זוהי הצורה (פה לא הבנת אותי נכון), אני טוען שאם זה מה שאנשים מפחדים ממנו אז מעולה, מבחינתי שיפחדו מהבוגימן ולא יסעו ברכבים אותי זה לא מעניין.

אחותי הקטנה יורדת כל שנה עם רולר/אופניים והיא יודעת שביום כיפור לא נוסעים רכבים למעט רכבי ביטחון שרואים מרחוק, אז היא לא מתאמצת לשים לב ברחובות כמו ביום רגיל (אני מכיר את ההרגשה גם אני הייתי בגיל הזה).

אתה יכול לקרוא לזה כפיה, אני קורא לזה הכרח של המציאות (ושוב פעם, אני מדבר על הפחד ולא על הפעולה שנעשת ע"מ לשמור על רמת הפחד הזו).

ועכשיו תאר לך שאף אחד לא היה זורק אבנים, וכולם ידעו שזה בטוח לסוע בכבישים, חוץ מזה שזה כבר לא יהיה "יום כיפור" כמו שאנחנו מכירים אותו, ביום אחד יהיו לך יותר הרוגים מחודש וזה מצב שאנחנו ( או רק אני? ) לא רוצים להגיע אליו.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי ה"חצי-חצי" יש שתי סיבות:

1) מסורת במשפחה

2) בריאות

כמו שאמרתי אני לא מתיימר להיות דתי ו/או שומר מצוות. מה שאני עושה זה בשביל עצמי ולא בשביל הדתיים או כל אחד אחר.

איך זה מסתדר ביחד?...

ובכל זאת, עדיין לא הבנתי אותך. אתה בא מבית מסורתי. ועדיין אתה לא מנסה לשמור על כל המצוות? איך זה מסתדר עם המסורת?

באשר לבריאות, אוקיי, נניח. לפחות זו סיבה יותר טובה מאשר "כי אלוהים התחיל".

לגבי נושא האבנים,

אתה יכול לכעוס כמה שאתה רוצה אבל זוהי האמת. בכיפור לא צריך לסוע ברכבים, לא בגלל דת אלא בגלל הסכנה שאתה יודע בוודאות שילדים יקפצו לכביש ואתה יודע בוודאות שאנשים הולכים באמצע הכבישים.

וואו. הטענה הזו היא כל כך אבסורדית וטיפשית שאני לא יודע איפה להתחיל. אז בוא ננסה להתחיל מהתחלה.

לפני שנים רבות לא היו מכוניות שיסעו ביום כיפור. ורוב בעלי המכוניות\עגלות על סוס היו מסורתיים ו\או מאמינים. אז הם לא נסעו. הם אלו שהתחילו את הבעייה.

לפני שנים לא כל כך רבות אך גם לא תמול שלשום, אנשים עוד כיבדו משום מה את המנהג הנ"ל שהשתרש של לא לנסוע ביום כיפור. מי בגלל מסורת, מי בגלל התחשבות בזולת, מי בגלל החלטות שלו עצמו ומסיבותיו השמורות עימו.

לפני שנים בודדות, הצחילו אנשים לנסוע ביום כיפור- לחברים שלהם, לחוף הים, לאן שהם רוצים.

הכל התחיל כי כמה מאמינים גרמו לכך שהילדים יחשבו שבטוח לנסוע על הכביש ביום כיפור. אולי אם אנשים היו מחנכים יותר טוב את הילדים שלהם, זה היה עוזר לכמות התאונות באופן כללי. אבל, לא- זה החילונים אשמים. נכון? בזה שאנחנו, כופרים קטנים וחסרי אמונה, נוסעים ביום כיפור. זה לא בגלל שהילדים מפגרים ולא מפנים את הכביש כשבאה מכונית, ועוד מולם כשהם רואים אותה, ועוד היא צופרת להם.

אם לא היו מתחילים עם השטות הזו של לא לנהוג ביום כיפור, כי אני כבר לא מצליח להבין מאיפה זה נובע ובמה זה שונה מהשבת, לא הייתה את הבעייה הזו, ואנשים כמוך לא היו חושבים שצריך להפחיד את הנהגים.

אני יודע בוודאות שאנשים הולכים בכבישים כל ימות השנה. הם עוברים את הכביש, הם הולכים בשולי הכביש, ועוד. בדיוק כמו ביום כיפור-כשבאה מכונית. כשאין מכונית, ההבדל היחיד הוא שהם הולכים יותר במרכז הכביש.

ילדים קופצים לכביש כל יום, בלי סיבה. אבל אתה לא מדבר על זה- אתה מדבר על ילדים שקופצים לכביש ביום כיפור.

אני שואל מה ההבדל? החינוך שהם קיבלו הוא אותו דבר- אותו סכום חלקי ונמוך משמעותית ממה שהיו צריכים לקבל. אחרת היו יודעים שלא לקפוץ לכביש.

אני לא טוען שזריקת אבנים זוהי הצורה (פה לא הבנת אותי נכון), אני טוען שאם זה מה שאנשים מפחדים ממנו אז מעולה, מבחינתי שיפחדו מהבוגימן ולא יסעו ברכבים אותי זה לא מעניין.

ועדיין אתה טוען שפחד שיגרום לאנשים לעשות מה שאתה רוצה זה דבר תקין ולגיטימי.

אם בריון היה דופק לך מכות רצח כל יום זה היה מצב תקין בעיניך?

אם אותו בריון היה מאיים עליך במכות רצח אם לא תיתן לו 100 ש"ח כל יום, זה היה מצב תקין בעיניך?

אני מקווה שכן כי זה מה שאתה טוען פה- העיקר הפחד.

אם תנהג ביום כיפור, אולי כי חלילה מכר או קרוב חייב להגיע לבית חולים ויזרקו לך אבן על השמשה. זה מצב תקין בעיניך?

ואם סתם כי רצית לנהוג. זה תקין בעיניך?

הפחד מתגובה אלימה של מטומטמים בורים וביריוניים הוא דבר בלתי נסבל בעיניי, וצריך לעצור את כולם או גרוע יותר. הצרה היא שגם אם ייעצרו, רובם בני רבנים חשובים...אז הרבה מאחורי הסורגים הם לא יבלו.

אחותי הקטנה יורדת כל שנה עם רולר/אופניים והיא יודעת שביום כיפור לא נוסעים רכבים למעט רכבי ביטחון שרואים מרחוק, אז היא לא מתאמצת לשים לב ברחובות כמו ביום רגיל (אני מכיר את ההרגשה גם אני הייתי בגיל הזה).

הדגשת הרגע את מה שאמרתי קודם. שניכם קיבלתם חינוך דפוק.

כל שנה עולים על הכביש יותר ויותר מכוניות ביום כיפור. תתמודדו עם זה.

אתה יכול לקרוא לזה כפיה, אני קורא לזה הכרח של המציאות (ושוב פעם, אני מדבר על הפחד ולא על הפעולה שנעשת ע"מ לשמור על רמת הפחד הזו).

פחד מנהיגה=הכרח של המציאות?!?!?!

אני חושב שאני אפסיק להגיב להודעות שלך. תפיסת העולם שלך מעוותת, ואני פוחד להידבק.

ועכשיו תאר לך שאף אחד לא היה זורק אבנים, וכולם ידעו שזה בטוח לסוע בכבישים, חוץ מזה שזה כבר לא יהיה "יום כיפור" כמו שאנחנו מכירים אותו, ביום אחד יהיו לך יותר הרוגים מחודש וזה מצב שאנחנו ( או רק אני? ) לא רוצים להגיע אליו.

אם אף אחד לא היה זורק אבנים, אולי אנשים לא היו מאיצים למהירות משוגעת כדי לעבור מתחת לגשר בלי לחטוף אבן לשמשה ובכך מקטינים את הסיכוי לחטוף ילד לגלגל. על זה חשבת?

אם היו נותנים לאנשים לנהוג בשקט, אז הם היו נוהגים בשקט ובזהירות.

ואם היו מחנכים את הילדים כמו שצריך... אז בכלל המצב בארץ היה טוב יותר.:evil:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ואני בטוח שאפשר לחפש ולמצוא באינטרנט מאמר מקצועי שתומך במה שאני אומר)

.

אם תחפש מספיק טוב אני בטוח שתמצא כל מאמר שתרצה בין אם הוא יתמוך בבשר וחלב ובין אם נגד , וכלם יראו לך מדעיים להחריד .

עד כמה שידוע לי תוחלת החיים של היהודים שומרי המסורת לא גבוהה משל שאר העולם המערבי.

הדבר הכי עום לדעתי זה לנסות להוכיח אמונה , אם אתה מאמין תמצא אלף הצדקות אם אתה לא אז אתה תמצא אלף הוכחות נגד .

וזה לא מעניין אותי אם אתה מאמין או לא , פשוט תלמד לחבד גם את האמונה שלי .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

כולם צריכים להבין שלכל אחד דעות ואמונות שונות, לא כולם אותו הדבר.

ומה שמתאים לכל אחד זו זכותו,

כלומר יש דתי שמקיים את כל המצוות והחוקים (וזו זכותו).

יש "חצי דתי" שעושה מה שמתאים לו מהדת (וזו זכותו).

יש חילוני שעושה כל מה שבה לו (וזו זכותו).

ושאר האפשרויות הקיימות עושות כך וכך (וזו זכותם).

ברגע שנבין שזו זכותו של אדם לפעול כרצונו או לפי כל רצון אחר (כל עוד במסגרת החוק), ונתחיל לכבד את זה ולהתחשב, אז העולם יהיה טוב יותר.

כל האנשים שחיים בסרט שצריך לחיות בדרך אחת ויחידה (ובמקרה זו הדרך שלהם) צריכים להתעורר ולהבין שזו דעתם האישית.

תבינו אחד שונה מהשני,

מספיק.

פורסם
אם תחפש מספיק טוב אני בטוח שתמצא כל מאמר שתרצה בין אם הוא יתמוך בבשר וחלב ובין אם נגד , וכלם יראו לך מדעיים להחריד .

עד כמה שידוע לי תוחלת החיים של היהודים שומרי המסורת לא גבוהה משל שאר העולם המערבי.

הדבר הכי עום לדעתי זה לנסות להוכיח אמונה , אם אתה מאמין תמצא אלף הצדקות אם אתה לא אז אתה תמצא אלף הוכחות נגד .

וזה לא מעניין אותי אם אתה מאמין או לא , פשוט תלמד לחבד גם את האמונה שלי .

אולי לא הבנתם נכון.

אני לא דתי אלא חילוני בדיוק כמוכם.

ויש לי הרבה חברים שאוכלים בשר וחלב וחזיר וזה לא מפריע לי, ואני אוכל במסעדות לא כשרות כי זה לא מעניין אותי, העיקר שהמנה שלי תהיה "כשרה".

אני מכבד מאד אנשים ואת כל האמונות של אנשים.

אם כבר מישהו לא מוכן לקבל דעה שונה זה ברווז וזה חבל מאד.

ואם כבר אז לברווז,

אתה מוזמן לא להגיב אם אתה לא רוצה, אבל אתה צריך להפנים, הדעה שלי לא מעוותת כלל. אבל כאחד שגר בבת-ים ממש על הגבול של יפו ורואה איך בני דודים נוסעים ביום כיפור (לא שבאמצע השבוע זה יותר טוב) זה ממש סכנת נפשות, ואני רוצה לראות אותך בא לאחמד ואומר לו "יש פה ילדים יהודים על הכביש אז תסע בזהירות" ושהוא יקשיב לך, במקרה הטוב הוא יסע קצת יותר זהיר (רק 90 בכביש עירוני כי לא צריך יותר) ובמקרה הגרוע..

אתה כנראה לא מבין את המשמעות של מה שאתה אומר. החינוך שקיבלתי לא גרוע כלל וכלל (כנ"ל לגבי אחותי למרות שיש לי תהיות מדי פעם), החינוך שאתה קיבלת שאומר "*** על היהודים, הם קובעים הכל ועושים מה שב*** שלהם, הם רק קומץ ששולט על כולם" הוא דפוק, ובשורה התחתונה, אתה לא פחות קיצוני מהם.

ביום שאתה תראה בעיניים שלך מקרה מצער כזה (כי אני ראיתי) אני מניח שתקבל את דעתי.

ופה אני מסיים את תגובותי בשרשור הזה כי הוא מתחיל לרדת לפסים אישיים וזה לא בסדר.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
כולם צריכים להבין שלכל אחד דעות ואמונות שונות, לא כולם אותו הדבר.

ומה שמתאים לכל אחד זו זכותו,

כלומר יש דתי שמקיים את כל המצוות והחוקים (וזו זכותו).

יש "חצי דתי" שעושה מה שמתאים לו מהדת (וזו זכותו).

יש חילוני שעושה כל מה שבה לו (וזו זכותו).

ושאר האפשרויות הקיימות עושות כך וכך (וזו זכותם).

נכון מאד. אני לא מתווכח עם זה כלל.

אני רק מתקשה להבין את ה"חצי דתי". ברצינות גמורה. ואני מנסה להבין את זה. חלק מכל דיון הוא לנסות להבין את הצד שמולך. ואישית קשה לי להגיב למשהוא שאני לא מבין כלל.

ברגע שנבין שזו זכותו של אדם לפעול כרצונו או לפי כל רצון אחר (כל עוד במסגרת החוק), ונתחיל לכבד את זה ולהתחשב, אז העולם יהיה טוב יותר.

הבעייה היא שהחוק במדינה דורש להתחשב רק בציבור אחד. יש עוד ציבורים במדינה, ולא רק את הציבור היחיד הנ"ל. והבעייה היא שאני נאלץ לעשות דברים מנוגדים לחלוטין למה שאני רוצה ומאמין בהם בגלל אותו ציבור שחושב שהכל מגיע לו כי כך היה המצב משנים ארוכות. מה עם התחשבות ברצונותיי?

כל האנשים שחיים בסרט שצריך לחיות בדרך אחת ויחידה (ובמקרה זו הדרך שלהם) צריכים להתעורר ולהבין שזו דעתם האישית.

לגרום לכולם לחיות בדרך אחת ויחידה שהיא שלי בלבד? מי אמר את זה?

לא אני.

אני חי בדרכי שלי. או לפחות מנסה, כשלא כופים עליי לחיות בצורה אחרת.

תבינו אחד שונה מהשני,

מספיק.

כשהייתי בצבא, בארוחת יום שישי, ישבתי במקרה ליד דרוזי שהכרתי.

כולם אולצו לקום עבור התפילה. תפילה יהודית, מן הסתם.

היה מצחיק-עצוב לראות גם את הדרוזי נעמד.

בפעם השנייה שהייתי במעמד, החלטתי שאני נשאר לשבת. אני לא מאמין בתפילות.

הבחירה הייתה או לעמוד או לצאת מחדר האוכל.

ולצערי אין אפשרות לדלג על התפילה, כי נועלים את הדלתות לפניה ואין כניסה לחדר האוכל אחר כך.

אחרי שהשתחררתי, שמעתי שיו"ר ש"ס רוצה להעביר חוק שאוסר על אכילת "טרפה" גם מחוץ לשערי הבסיס. מסתבר שמלא חיילים כופרים בני כופרים, שלא לדבר על לא יהודים, אוכלים חזיר להנאתם על הספסלים בפינת הביקור מחוץ לשערי הבסיסים.

פשוט תועבה.

תועבה שאנשים אשכרה נותנים לביזיון הזה שנקרא יו"ר ש"ס להמשיך לעשות מה שרק בא לו. מחר הוא יחליט שבנזין זה טרפה כי הוא בא משאריות של דינוזאורים ולטאה זה לא כשר (מעניין לראות את הדיון שהוביל להחלטה האם לטאה היא כשרה או לא),ואז מן הסתם הצבא ייאלץ לעבור לשיטת הנעה חליפית... זה הכח שיש לכנופיית הכופים הזו.

פורסם

השרשור הזה מכיל המון תגובות קיצוניות לכאן ולכאן, אבל עדיין אני חושב שזה יהיה מאוד מכובד אם יהודי ישמור את הצום שנקרא יום כיפור,

ראיתם איך המוסלמים מתפללים?? אללא ואכבר משעה שלוש וחצי בבוקר , ובשירות שלי שמעתי את זה במשך אבט"ש, שבוע שלם,

פשוט לא להאמין איזה מאמינים הם ונכון גם אצלהם יש הרבה חילוניים,

אבל שאתה רואה את הערבים הדתיים מדברים(והם המונים) והם פותחים ישר בברכת אלללה הרחום והרחמן וכל מיני דברים בסגנון, זה פשוט מדהים, ממש כל הכבוד להם הם מאמינים, והם מונהגים על פי הדרך הזו, הם מאמינים שצריך להשמיד את היהודים והם פשוט מאחדים כולם אחרי הדת שלהם ואחרי המטרה הזו ולכן אנחנו לא יכולים לנצח אותם,

התורה אמרה בפירוש שצריך לחסל אותם מהארץ ואני מצטט "לא תכרות ברית עם יושב הארץ" ועכשיו רואים למה.

חתמנו על אוסלו נכון? ומה קיבלנו בתמורה ?? קיבלנו ז*ן בעין זה מה שקיבלנו אם היינו מטיסים אותם במלחמת יום העצמאות, לא היינו במצב הזה היום,

יש איזה דמות ציבורית ששכחתי את השם שלו שהיה במלחמה ברמת הגולן אם אני לא טועה, והוא אמר שהם ראו את הסוריים יורדים לכיוונם , ים של טנקים , ופיתאום כולם הסתובבו וברחו, והוא חושב הטמבל הזה שזה בגלל שראו אותו עם הטנק המצ'וקמק שלו,

יש דיסק שמסבירים את העניין של מלחמות ישראל ומחשבים תאריכים שכתובים בתורה ופסוקים וזה בידיוק תואם את תאריכי המלחמות, ושם מראים קטע של ריאיון עם גנרל בצבא הסורי , ששואלים אותו למה הם ברחו, והוא אמר שהם פשוט ראו מלאכים מאחורי הטנקים הישראלים , הם פחדו וברחו,

ועכשיו אני יודע שכל החברים כאן שממש לא מאמינים יקומו ויגידו איזה שטויות סיפורי סבתא, אבל תנסו לחשוב רגע תפתחו ספר הסטוריה ותראו איך העם היהודי שמר על הצביון שלו מאז ומתמיד,תקראו על המצב המחורבן שהיה בארץ ואיך המדינה הוקמה, ועם איזה כלי נשק וצבא שהייה ברשותינו (עאלק כלי נשק וצבא, ואני ממש לא בא לזלזל רק בא להדגיש את המצב העלוב שהיה כאן)

איך זה שחצי מזרח תיכון לא התצליח להביס את הישוב היהודי ???? צבאות מאומנים עם כלי נשק מתקדמים (באותה תקופה) לא הצליחו להביס אותנו איך??? מה אתם חושבים שזה טקטיקות?? אז לא , זה פשוט ניסים שארעו,

ומבחינה מספרית תנסו להכניס דברים לפרופורציות, רק תחשבו שכל הערבים יבואו בלי נשק בלי כלום יחצו את הגבול הם פשוט יכסו את כל הארץ , גם מבחינה מספרית היה להם יתרון עצום גם כלי נשק מתקדמים,

כתוב בפרשת האזינו מה יקרה לעם ישראל אחרי שהם יעזבו את ה'

ואני מצטט : " איכה ירדוף אחד אלף ושניים יניסו רבבה הלא אם צורם מכרם וה' הסגירם"

עכשיו בא ננסה לחשוב איפה זה קרה בהסטוריה? התשובה: בזמן הנאצים , עם ישראל ניסה להתבולל בגויים ופשוט לא הצליח כמה שניסה הוא היה יהודי ויהודים היו צריכים למות זהו, נקודה.

פשוט כל העולם שנא את העם הזה ואף אחד לא התערב ובמשך שנים רצחו ושחטו מיליוני יהודים,

ולא עזר להם כלום ,אבל עדיין לא הצילחו להשמיד את כולם,

אז לכל הלא מאמינים, תפתחו ספר הסטוריה שאתם כן חושבים שהוא נכון ,ותראו שהכל בעצם כתוב בתורה שהיא הספר הנצחי ולא יעזור כלום לאף אחד, ואף מדען לא יצליח לסתור שום דבר ממה שכתוב שם, רק לחזק ולאשר את הכתוב,

אז כל היפי נפש שחושבים שכופים עליהם את יום כיפור פשוט שיתביישו להם, היהודים נלחמו אלפי שנים כדי לשמור על הצביון הדתי ומתו על קידוש השם , ואתם פה בארץ ישראל , מXיינים את השכל , על חופש הביטוי, שלא יכפו עליי שלא יכריחו אותי, במקום להגיד לאלוהים בבוקר תודה על כל יום שאתם בכלל מתעוררים.

וכן אני מוכן לקבל תגובות ואני מחכה לתגובות חריפות.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לא הבנתי, התייאשתי.

אתה לעולם לא תבין שהיהדות היא לא מרכז העולם.

יש עוד דתות בעולם ועוד אמונות.

כדת, היהדות לא פחות מגוכחת מדתות אחרות אבל כתרבות, אני מעדיף להיות יהודי ולחיות בצורת חיים יהודית, שהיא קשורה באופן רופף מאוד לדת.

פורסם
לא הבנתי, התייאשתי.

אתה לעולם לא תבין שהיהדות היא לא מרכז העולם.

יש עוד דתות בעולם ועוד אמונות. אתה צודק לחלוטין אבל רק היהדות היא הדבר האמיתי

כדת, היהדות לא פחות מגוכחת מדתות אחרות אבל כתרבות, אני מעדיף להיות יהודי ולחיות בצורת חיים יהודית, שהיא קשורה באופן רופף מאוד לדת.

אתה פשוט רואה בה כמטרד ולא כדרך חיים, אני מבין את הנקודה שאתה בא ממנה, אם תנסה לסגל לך ערך חיים יהודי, אתה תראה דברים אחרת.

תראה לדוגמה מה זה נישואים של דתיים, לא יוצאים 5 שנים גרים ביחד מיXדיינים כל שבוע , אתה יוצא למועדון והבחורה שלך לבושה חשוף , אתה שם לב איך מבטים ננעצים בה נתקלים בה בכוונה, נשים דתיות פשוט לא כאלו , הסיכויים יהיו בגידות בחיים של זוג דתי הם נמוכות הרבה מאשר בזוגות חילוניים, ואני רואה את זה מקרוב , ואפילו אפשר לומר מקרוב מאוד!!

האישה הדתית מכברת את בעלה, היא מתחנכת כמו שצריך , היא לא שפוטה שלו חס וחלילה, אני לא מדבר על מאה שערים ועל אלה שעושות את הבעל שלהן אלוהים והוא פרזיט מסריח שמגרבץ כל היום והיא תקועה בבית עם עדר של ילדים.

הדתיים מתחתנים אם אישה שהיא בתולה, לא אחת שפתחו אותה 20 אנשים מתי שהיא הייתה עוד עם החבר שלה לשעבר, בקיצור אורח חיים דתי זה הכי אחי.

הם מתחתנים צעירים ובונים את עצמם, ולא מחפשים את עצמם במועדונים עד גיל 30 ו40, ותאמין לי אני יצאתי לכל כך הרבה מועדונים ודברתי עם כל כך הרבה אנשים וראיתי בדיוק את המצב , וזה פשוט אנשים עם משקעים מהעבר לכל החיים ומחפשים לעצמם חיים אחרים עם מישהי\ מישהו ומוכנים להתפשר על הכל , הרי רוב הסיכויים שאישה גרושה+ ילדים וכנ"ל לגבי גבר,

לא יתחתן תתחתן עם רווק \ה , כי הרווק\ה יעדיפו אחד\ת פנוי\ה בלי ילדים ברקע שהם לא שלו\ה.

בקיצור זה אורח חיים כמו שצריך, היהדות מכתיבה הכל וזה פשוט נכון ואמיתי , בכל הנושאים מ-א' עד ת'

ואני מדגיש שאני לא מדבר על הפרזיטים שלא עובדים ומחפשים את ביטוח לאומי ותרומות וכל מיני כאלו.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

יהדות היא הדבר האמיתי?

אתה מבין איזה קטן יצאת עכשיו?

יש המון דתות בעולם והמון צורות חיים. מה נותן לך את הזכות להגיד מה הוא "הדבר האמיתי"?

בן כמה אתה בכלל?

נקודת המבט שלך מתאימה לילד בכיתה ה' שההורים שלו אומרים לו משהו והוא פשוט מקבל את זה.

יש לך המון מה ללמוד מתרבויות אחרות.

נכון, אני רואה את העולם מנקודת המבט שלי (אני אנתרופולוג וסוציולוג), ורואה כל הזמן דברים שאתה לא מסוגל אפילו לקלוט, אבל אני מכיר הרבה אנשים כמוך.

ואם נוציא את הדעה האובייקטיבית שלי ונתמקד בדעה הסובייקטיבית שלי (יש הבדל ויש הפרדה), תראה מי אני באמת.

אני בן אדם מאוד שמרן.

אני לא מתלבש חשוף מדי ולא אוהב כשבחורות עושות את זה.

אני לא דופק על ימין ועל שמאל ומעדיף מישהי שלא כל העיר עברה עליה (האמת היא שאחרי 3 בתולות אני כבר לא בטוח לגבי זה...:evil:)

אני חוגג את החגים בבית כמו שצריך ובבית שלי בדרך כלל יש נרות שבת בשישי בערב (אפילו שאני לא נמצא שם כי אני נוסע למקום אחר).

בקיצור, אורך החיים שלי הוא מאוד יהודי והערכים שמאחורי היהדות מופנמים אצלי עמוק, למרות שאת הטקסים אני לא עושה בדיוק כי אני מעדיף עיקר על פני צורה.

אני גאה להיות יהודי, אבל אני לא אומר "זה הדבר האמיתי". מה ההבדל בינך ובין מוסלמי שאומר "איסלאם זה הדבר האמיתי"?

אין הבדל. שניכם חושבים שאתם הכי טובים ושניכם טועים.

אתה אומר "היהדות היא הדבר האמיתי"

אני אומר "היהדות היא הדבר הנכון ביותר בשבילי"

פורסם

האישה הדתית מכברת את בעלה, היא מתחנכת כמו שצריך ....

הדתיים מתחתנים אם אישה שהיא בתולה, לא אחת שפתחו אותה 20 אנשים מתי שהיא הייתה עוד עם החבר שלה לשעבר.

מילים כדורבנות,

עכשיו אתה יכול לחזור למערה.

פורסם

אני אפילו לא יכול לצטט אותך. יש גבול למילים שאני מוכן להעביר דרך המקלדת שלי.

אורח החיים הזה מתאים לך, בבקשה- תהנה.

אל תכפה אותו עליי.

אתה חושב שהעובדה שהחרדיות מתלבשות צנוע עוזר למשהוא?

אז כן- זה עוזר לנתוני הפדופילייה במגזר החרדי לגדול. כל כמה זמן אנו שומעים בחדשות על סוטים מהעדות החרדיות השונות, שעשו הכל-החל ממישוש בחורי ישיבה ועד לישיבה על בחורים ממששים.

נכון, יש את זה גם בעולם החילוני, אבל החרדים גם לא מנסים להזהיר את הילדים שלהם שיש אנשים רעים בעולם. חינוך לקוי משהוא לדעתי.

ובאשר לבחורות "פתוחות".

אני מקרה חריג מכל כיוון אפשרי.

אשתי לעתיד ואני ביחד כבר 12 שנה, מהיום שנפגשנו, אי שם בתיכון בשנת 96. הראשונה והיחידה שלי, הראשון והיחיד שלה. אז אל תבלבל לי במוח. לא חייבים להיות חרדיים כדי לא לבגוד\להחליף נשים כמו גרביים.

פרנקוס,

אני לא גאה להיות יהודי, מהסיבה הפשוטה של מה שהיהודים עושים לעצמם.

היהודים בעולם הגדול לא יכולים להרשות לעצמם להיות טמאים ומטומטמים כמו שלפחות החלק המקורב לשילטון מרשה לעצמו להיות. זו לא הדת האמיתית, זו אינה הבשורה הנכונה. לצערי אין לי מקור אחר להשוואה אליו.

כמה מהדברים שמעצבנים אותי במיוחד בדת הם הדברים שהם בגדר מצווה, רק שבארץ חייבים לשלם הון תועפות על המצווה הזו כדי שרב כלשהוא יסכים לקיים אותה.

אז-כן, אני יהודי. אני אעריך את זה הרבה יותר אם שאר היהודים שמסביבי ילמדו להתנהג כמו בני אדם ולא כמו חוליגנים שהכל מגיע להם, ועוד הם אמורים לקבל גם עודף. וזה כולל גם הרבה חילונים, אגב.

ולא יזיק לך ללמוד לדבר, אני רואה.

כל ההודעות שהבאת עד עכשיו היו גסות למדיי.

תרבות דיבור היא גם חלק מהעניין, אתה יודע. כח המילה הכתובה,אמת מול מת וכל השטויות האלה. אתה באמת רוצה לפלוט זבל וורבלי כזה לאוויר?

פורסם

כמובן שדיון על חוק וזכויות אזרח היה חייב להגיע שוב לאותו שיח עם צד אחד חירש , אני מבחינתי פורש מהשירשור הזה כי ברור לי שהקשבה מהצד השני כבר לא תהייה פה.

אני רק אסכם באמונה קטנה שלי .

אם פאנטים מכל הדתות בעולם ,היה מ$יינים קצת יותר ,העולם היה הרבה יותר רגוע .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...