Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי נסיעה ביום כיפור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

NTL83 היא הדוגמא החיה והמוחשית למה כל עניין המצוות והמוסרתיות הזאת שווה לת&ת.

צמה, לא אוכלת ולא שותה, מדברת על כיבוד המנהג והחג כראוי אבל גולשת באינטרנט, מתכתבת כאן בפורום ומודיעה לכולם שהייתה מתנגחת בזריקת אבנים על כל מי שמעז להפר את איסור הנהיגה בכיפור (שלא קיים).

אתמול קיבלתי SMS מחבר שלי אחרי כניסת הצום שהוא קופץ לבקר. סבבה.

יושבים בחוץ, מדברים על החיים, אני שואל אותו אם הוא רוצה להיכנס לשתות משהו (כי השכנים שלי דתיים ואני לא אוציא החוצה למרפסת בקבוק מים) והוא עונה לי שלא...כי הוא צם :shock:.

האחד צם ומדבר בנייד, השני צם אבל רואה את כל פרקי אבודים, השלישי צם אבל מוריד סרטים באימיול.

וזה לא רק כיפור:

האחד שומר כשרות, מפריד בשר וחלב, אבל בוגד בחברה שלו כל פעם שהוא יוצא בשישי עם הרכב למועדון.

השני מנשק מזוזות במשקוף, עושה קידוש עם כיפה וברכות ומיד אחרי ארוחת השישי מדליק סיגריה.

השלישי קורא לי "גוי" כי אני אוכל חזיר, אבל מבחינתו זה בסדר לאכול המבורגר אחרי שגירדת ממנו את הגבינה למעלה עם סכין "כי אתה רעב מת ואין ברירה".

כנ"ל פסח.

כנ"ל היתר מכירה (צבועים!!!!).

כנ"ל אוצר בית דין (תבדקו באינטרנט מה עושים בשנת שמיטה שאסור לעבוד את האדמה ע"פ התנ"ך...נראה לכם שזורקים את כל הענבים בכרמים לפח ולא מייצרים יין?? תשאלו את הדתיים שמצאו פיתרון מדהים ופירוש משכנע לכתוב בתורה)

כל אחד לוקח מה שנוח לו, בוחר אילו מצוות נוחות לו וטובות לו, מה בא לו לעשות לפי הספר ומה לא מתחשק לו לעשות לפי הספר.

כל אחד מפרש איך שמתחשק לו, מאמין למי שבא לו, בונה לעצמו חוקים לחג ע"פ מה ששמע מהחברים/שכנים לגבי מה מותר ומה אסור.

אתמול כשטיילתי ברגל עם חבר ראיתי גם את סוג האנשים שרובכם בוודאי מכירים:

כל עברייני האזור שלי, שביום יום פורצים לרכבים, מכים נערים עם אלות בייסבול ושרשרות כי העזו לפגוע בכבודם-אותם אלו שהמשטרה כל יום בשנה עוצרת אותם על גניבת קטנועים בשכונה, אלימות, סמים....

כולם, ללא יוצא מן הכלל, עם חולצות לבנות מכופתרות בתוך הג'ינס וכיפה לבנה מבריקה על שיער מסורק עומדים ליד בית הכנסת ומברכים את כולם בברכת גמר חתימה טובה!!

צבועים אמרנו?

היה צום טעים לאללה,

אמיר.

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

LOL זה שהערסים כולם פתאום צדיקים זה אצל כולם ככה. :lol:

אגב, תאכלס אני לא מבין למה אסור לגלוש באינטרנט. הרי אני מדליק את המחשב לפני כניסת השבת או יום הכיפור, אז למה אסור לגלוש? הרי את האור או את האש הדתיים מדליקים לפני וככה מותר להם להשתמש, אז למה באינטרנט אסור? סיגריה זה מובן, כי בסיגריה אתה מדליק אש, אבל מה לגבי אינטרנט, או טלוויזיה?

ROOONEEYY

פורסם

מתי אנשים יבינו שלאלוהים אכפת אם אתה בנאדם טוב, או לפחות אם אתה באמת מנסה להיות כזה, ולא מכל ההמצאות המשונות של כן מותר ולא מותר.

אמיר, אני מסכים עם כל מלה שלך.

הדבר היחיד שאני שומר אליו ביום כיפור הוא לכבד את האנשים שצמים ולא לפריע.

לדעתי, זה הדבר היחיד שחשוב, וככה גם אחנך את ילדי.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

Y Y Y

אוקי...

שני דברים: נתחיל עם הראשון:

אנשים, קחו הכל בקלילות.

רוב מה שאמרתי היה בציניות, ובצחוק.

אני לא עומדת מתחת לבית שלי עם חבילת אקרשטיין ומחכה לרכבים שיבואו.

ומי שנוסע לאט מאוד ובזהירות גם לא יקבל אפילו מבט רשע.

אבל ביחיית, החוליגנים שנוסעים כמו חיות טרף ליד הילדים? צריך להרוג אותם.

לפני 14 שנה נדרסה למוות חברה מהשיכבה. זה משאיר צלקת לכל החיים.

השני:

את החשבונות שלי ושל אלוהים, אני לא צריכה להסביר לכם פה, אבל ננסה להסביר חלק מצומצם.

אני אוכלת שירמפס וגבינה עם בשר.

אני לא מאמינה שהכוונה של לא לעבוד ולא להדליק ניצוץ וכולי בשבת מתכוון ל-אל תתניע את האוטו- תלך ברגל, אל תקח מעלית- תעלה 15 קומות במדרגות. נחה ונהנת לי בשבת.

אני פשוט לא מרוויחה כסף בשבת, זה מספיק לי.

החיים לא שחור ולבן, ומזל אחרת היה פה גיהנום לא?

או שאתה חרדי לגמרי, או שאתה חילוני פושע ורוצח.

למה כל דבר צריך לבוא פה עם כל כך הרבה ביקורת?

אני צמה ביום כיפור= לא אוכלת ולא שותה- שכן זאת המשמעות של צום, מבחינתי זה מספיק.

איש אחר צם ולא רואה טלויזה אבל כן משתמש בטלפון, זה מבחינתו מספיק.

מי אתם שתגידו שזאת צביעות?

מבחינתי להיות בן אדם טוב כלפי וכלפי הסביבה זה מספיק.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

אני לא מבין למה זאת אמורה להיות בכלל שאלה?????

יום כיפור זה היום הכי קדוש ולא נוסעים ביום הזה נקודה.

לא משנה דתי חילוני מאמין לא מאמין, אתה יהודי אתה חייב לצום ולשבת בבית הכנסת כל היום ולהתפלל.

אני בטוח שאם היו אומרים למישהו תשמור את יום כיפור אל תצא מהבית כנסת תתפלל ואל תחלל אותו ובתמורה לכך הוא היה מקבל מיליון דולר הוא היה עושה את זה .

אז מה הקטע דווקא ביום הזה לסוע דווקא להכעיס?????

עדיף להישאר לישון במיטה מאשר לחלל את היום הזה, זה לא קשור דתי כן, חרדי לא,

כ-ו-ל-ם חייבים לצום,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
או שאתה חרדי לגמרי, או שאתה חילוני פושע ורוצח.

שכחת משהו, או שאתה מסורתי ושומר מה שיכול.

אנחנו לא שומרים שבת (לצערינו), אבל שומרים כשרות, כל החגים שומרים כמו שצריך, כיפור צמים ולא נוסעים ולא כלום!

אותם החוליגנים, אלה ילדים קטנים ומושפעים שבאמת כמו שאמרו לא צמים ויש להם כוח (קטנים מידי בשביל לצום).

לי אישית לא היה לקראת הסוף כוח בלי מים ואוכל, אבל אין מה לעשות, אני יהודי ושומר וצריך לבצע כל הדברים האלה.

לדעתי בכיפור או לעשות הכל או לא לעשות בכלל, אין דבר כזה לשלוח SMS כמו שאמרו אבל מה הוא צם, סליחה אבל זה "חחח" ענק!

כמו שאמרתי גם אני לא שומר הרבה מצוות, אבל מה שאני יכול אני עושה, להניח תפילין, כיפור, חגים, משתדלים.

בקיצור, שתהיה לנו שנה טובה לכל עם ישראל!

Kia Sportage, 2014 

פורסם

מעבר לעובדה שבכל כיפור אני צם ומתנזר מחשמל ל-25 שעות,

אני גם לא נוהג,

אני זוכר ששנה שעברה, אבן שנזרקה לכיוון שכן שלי[שרק רצה להגיע לבית של חמותו, 2 ק"מ], פספסה אותו.

השנה, לא היו תקריות מיוחדות שראיתי,

במרכז קרית אונו[איפה שכל אנשי הכיפות החד שנתיים מתאספים], לא נזרקה אבן אחד לכיוון אמבולנסים, ניידות, גם 2 אימהות עם ילדות עברו בפורד פוקוס בשלום.

בהנחה שכן הייתי נוהג בכיפור, לא הייתי משתמש באוטו,

ראבק, לנסוע 15 קמ"ש כל הדרך? הייתי נרדם על ההגה.

----

פורסם
אתה יהודי אתה חייב לצום ולשבת בבית הכנסת כל היום ולהתפלל

חייב? לא זכור לי שחתמתי כלפיך או כלפי מישהו אחר על ערבות או התחייבות דומה.

הגיע הזמן שגם כאן נאמץ את מה שלימד אותי חבר (לא יהודי ולא ישראלי):

Why won't you do what I do?

What ?

Minding my own fucken business !

פורסם
אני לא נוסע ולא מתכוון אז לא להרביץ , אבל בתאוריה הרי ביום כיפור אף אחד לא נוסע גם האנשים הכי כופרים עדיין לא נוסעים למה?

האם יש איזשהו חוק שאוסר לנוע חופשי בכבישי הארץ למרות שבירושלים הציבור הערבי כן נוסע אבל בשכונות היהודיות מציבים מחסומים בכבישים כמו בשכונות חרדיות בימי שבת כלומר אם אני אסע בשכונה יהודית יעצרו אותי ויזרקו לכלא? או שזה מן הסכמה לאומית ואם כן אז עדיין בטוח לא כולם מסכימים אז למה לא נוסעים?

מצד שני אם אין חוק כזה אז באיזה זכות המדינה מגבילה לי את התנועה החופשית שלי ?

או שאולי זה בגלל ציבור החרדים שחלקם הם כופרים לא פחות מאיתנו מצד אחד צועקים שבת/חג שבת/חג, אך מצד שני מבצעים "עבודת" קודש בצידי הדרכים ע"י זריקת אבנים.

אבל אם זה בגללם אז למה באזורים סטרילים מחרדים עדיין לא נוסעים?

למי שיש את התשובה מוזמן להסביר לי.

ובבקשה ללא הרצאות אידיאולוגיות אלה תשובה עניינית לגבי מה מונע ממני להניעה את רכבי ולנסוע ביום כיפור.

מי מגביל לך את חופש התנועה?

לא להרביץ? מה איתך?

אמנם לא נהגתי בתוך העיר, לא הייתי צריך, הכל סגור שם גם ככה. אבל נהגתי כרגיל לאן שהייתי צריך, וזה היה להורים, וחזרה הביתה, ואז לקנות אוכל והכל היה בסדר.

שום דבר לא נעשה דווקא.

ובכלל, למה נועד יום כיפור אם לא לנהיגה?

אף אחד לא זרק אבנים ולא עשה כלום, היו המון משטרות בצמתים.

מצחיק אותי כל פעם מחדש שכל ה"פשרות" הקשורות לדת שנעשו במדינה, תמיד באו מהצד החילוני לדתי.

מבחינתי אין לי שום קשר לחג הזה, ואני לא רואה שום סיבה לא להתנהג בו כרגיל. מיותר לציין שאני לא אלך ואסע דווקא בתוך שכונות בעיר על מנת לעצבן, בדיוק כמו שאני נמנע מלעצבן אנשים בכוונה בשאר ימות השנה. אני פשוט אתנהג כרגיל לחלוטין.

פורסם

ESTK - למה כולם חייבים לצום?

אז אני אומר כולם חייבים לנסוע 90 קמ"ש - אתה בפנים?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אתה יהודי אתה חייב לצום ולשבת בבית הכנסת כל היום ולהתפלל.

אוקיי... ועוד הגדיל ביציאה הזו:

כ-ו-ל-ם חייבים לצום

תרשה לי לענות לך.

מה עם אנשים שמחוברים לא עלינו למכונות הנשמה ואינפוזייה ? הרי חומרים מזינים נכנסים להם לגוף.

וזו הדוגמא הקיצונית ביותר שאני יכול להגיע אליה כרגע.

מאיפה הפלצת את השטות ש"אם אני יהודי אני חייב לצום"?

אני כל כך נדהם שהמילים האלה יצאו מהאצבעות שלך שאין לי מילים כדי לענות לך.

כל יום כיפור, שכל הפושעים הולכים לבית כנסת, אני נזכר בסיפור על האישה שבגדה בבעלה, והנ"ל בדיוק חזר הבייתה ועמד לתפוס אותה על חם. התחננה האישה לאל, וביקשה- "מה שתרצה. רק שלא יתפוס אותי". אמר האל: אוקיי, אבל תמותי בטביעה.

"טוב, בסדר,רק-יאללה" ענתה.

פוף!!! נעלם המאהב, והכל היה בסדר.

אחרי שנה קיבלה האישה הזמנה לשיט מסביב לעולם של נשים בלבד.

אחרי התייעצות עם חברה טובה בנוגע לקטע של הטביעה והתשובה ש"המנייאק לא יטביע אונייה שלמה רק בשבילך" החליטה הבוגדת לצאת ולהנות.

בלב ים פתאום מופיעה סערה, וקול מאיים יוצא מהשמיים ואומר:

"*ונות בוגדות שכמוכן, סוף סוף תפסתי את כולכם ביחד!!!".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש לי פה כמה בעיות אם כמה טענות שטענתם.

אחד אתם חיבים לעשות הפרדה בין העניין עם התרנגולות, לבין הזריקת אבנים על מכוניות,זה לא אמור להפריע לכם שיש מנהג שקשור לשחיתת תרנגולות, אולי זה נראה לא יפה אבל אתם לא חיבים להסתכל. דבר שני בקשר לזריקת אבנים על מכוניות, אל פי ההלכה היהודית זה אסור בשבת ובטח ביום כיפור. מי שעושה את זה הוא עובר עבירה. ומי שזורק על אנשים/רכבים עובר על "מצוות שבין אדם לחברו". שזה יותר גרוע מלאכול חזיר ביום כיפור. ואתם לא יכולים להכליל את כול הדתיים, ככאלה שיזרקו עלכים אבנים אם תיסעו בחג, ו צבועים שנראים דתיים גדולים ומחלקים הערות חופשי ואז בסתר מזמינים פיצה לא כשרה, לא כולם ככה.

אני שומר שבת, ומחשיב את עצמי בתור אדם דתי, אבל מה לעשות מאוד קשה לקיים את כול תרי"ג מצוות. אז אם אני לא עושה משהו זה פשוט לא הופך אותי לצבוע.

שתהיה לכול הקוראים בפורום ולכול בית ישראל גמר חתימה טובה,ושנה מבורכת בכול טוב.

אילון

פורסם

העיקר שהיה לך טעים. שתהיה לך שנה של שגשוג והצלחה בכול מעשה ידך ושהיה לך גמר חתימה טובה (שום דבר ממה שכתבתי לא היה בציניות).

פורסם

לפעמים אני נדהם מהדעות של חלק מהאנשים.

תנסו להתנתק רגע מהמשקפיים האנטי-דתיים שחלק מכם מרכיבים. אותם המשקפיים שמתנגדות באופן כמעט אוטומטי לכל מה שיש לו דבר וחצי דבר עם היהדות.

יש לנו במדינה יום נפלא ומיוחד, שאין בשום מקום אחר בעולם. יום אחד בשנה של חשבון נפש, שקט כמעט מוחלט מרעשים סביבתיים מציקים, קניות ובזבוזים ובעיקר נקי מהצורך האובססיבי של הישראלים להיות מקושרים (סלולארי, אינטרנט, טלוויזיה וכו').

גם אם לא מתחברים למסרים הדתיים של היום הזה, שהם יפים בפני עצמם לדעתי, לא קשה לראות את הצד היפה של היום המיוחד הזה ולנסות לשמור על הציביון המיוחד שלו, ציביון שלצערי הרב הולך ונעלם משנה לשנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...