Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי נסיעה ביום כיפור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"ברווז" לא מדברים על מקרה שהבאת לדוגמא: "מה עם אנשים שמחוברים לא עלינו למכונות הנשמה ואינפוזייה ? הרי חומרים מזינים נכנסים להם לגוף", על זה לא מדובר, לאדם כזה מותר לא לצום, זה כמו להציל חיים (שלאדם מותר לחלל שבת/כיפור למקרה של הצלת חיים).

מדובר פה על אנשים שלא צמים, יהודי שחייב לצום.

ומסכים בענק עם צביקה, גם לא יזיק איזה יום בשנה של הפסקה מאוכל (זה בריא), ולבקש סליחה על מעשים שעושים כל השנה (ועושים המון) וזה איזשהו חלק שמחבר את כל עם ישראל, לדעתי.

Kia Sportage, 2014 

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדיף להישאר לישון במיטה מאשר לחלל את היום הזה, זה לא קשור דתי כן, חרדי לא,

כ-ו-ל-ם חייבים לצום,

איך אומרים אצלנו, זובי!

למה שאני אצטרך לעשות מה שאתה רוצה ואני אצטרך לכבד אותך אם אתה לא מכבד אותי?

אולי אותי מעליבה העובדה שאתה מאמין במשהו אדיוטי כמו אלוהים ועוד כופה את זה עלי?

אני היום עשיתי בדיוק מה שהייתי צריך.

1) אכלתי ארוחת בוקר (שניצל עם פירה)

2) שוחחתי עם אבא שלי על רוחניות והמשמעות של יום כיפור למשך שעתיים בערך.

3) ראיתי REAPER, שזה די מצחיק אותי.

4) שוטטתי בפורום וצחקתי על כמה שרשורים שהועלו מהשאול כי לאנשים משעמם (שרשור סטיישנים)

5) נסעתי לאחי עם האופניים עם ההורים.

6) אכלתי ארוחת צהריים.

7) חזרתי הביתה.

8) שוחחתי עוד קצת עם ההורים על המשמעות של יום כיפור.

9) שיחקתי איתם קלפים.

זה מפריע לך? זה מעורר לך חשק לזרוק עלי אבן?

אתה חתיכת יצור פרימיטיבי קטן ואטום שלא מבין שלמרות שאני יהודי שלם, יש אנשים שלא מתחברים לצד הדתי של היהדות שלהם.

כשהייתי בחו"ל הייתי צריך לנסוע 20 קילומטר בשביל למצוא בית כנסת שיכניס אותי ביום כיפור. זה עושה אותי לכופר? לא ממש, כי אני לא מאמין באלוהים, לפחות לא במובן של יצור-על עם אישיות אנושית שמסתכל עלי כל הזמן ובודק אם אני אוכל חזיר או לא.

עוד שאלה:

מה עם יהודים שגרים באוסטרליה? השעות שם שונות לגמרי. אלוהים מתעצבן עליהם כי הם לא מכבדים את יום כיפור לפי השעות של הארץ? אולי הם צריכים לקום ב1 בבוקר ולהתחיל את הצום? אולי הם יכולים לעבוד לפי השעות שלהם, ואולי לא.

מי הם הדתיים שיחליטו בשבילי?

אני מכבד את ה"הסכם" שיש בארץ כי זה מה שעוזר לנו לשמור קצת על היהדות (מבחינה תרבותית, לא דתית), אבל לא כי אני מאמין בקדושה של היום הזה.

אפילו בצהריים חשבתי איזה נחמד היה יכול להיות אם היו מכריזים על יום בלי מכוניות כל 3 חודשים.

זה היה יכול להיות ממש מעניין וממש תורם לכולם.

עשיתי בעיות היום למישהו? לא.

הכעסתי מישהו? לא.

מי שצבוע, שיבושם לו. לא ממש אכפת לי.

הדת מאז ומתמיד הייתה מפלט ערכי לאנשים שחייבים שיהיה להם איזשהו כוח מעליהם ולא מסוגלים לחשוב בעצמם.

למה רוב הערסים והעבריינים הם דתיים? כי ככה הם יכולים להסתכל במראה בבוקר ולהצדיק את עצמם, כי אלוהים אוהב אותם.

דת לדעתי היא משהו שמתחיל לחלוף מהעולם (תודה לאל).

אני מקווה שאנשים יתחילו להאמין במדע ולא בדת תוך כמה מאות שנים.

העולם יהיה מקום טוב יותר.

פורסם

אני חייב להגיד שרוב העברינים שאתה רואה בחדשות כשהם בבבית המשפט ושמים כיפה זאת התחזות בשביל שאולי השופט ירחם.

הם לא באמת דתיים זה רק בשביל ההצגה שיקבלו פחות שנות מאסר.

אני לא חושב שהדת זה איזשהוא מפלט ערכי לאנשיים שחיבים כוח מעליהם ולא מסוגלים לחשוב לבד, בשיבלי דת זה אורח חיים זה מוסר, אהבת הזולת, ותתפלא בדת מותר לך לחשוב לבד.

ועוד דבר אני דתי ותאמין לי שאני לא מנסה להחליט בשביל . מיצידי תאכל חזיר עם גבינה בלחם יחד עם איזה ארנבת ביום כיפור, ולסיום אני מאחל לך וכול בני ביתך שתהיה שנה נהדרת מלאת כול טוב ושנת שגשוג והצלחה בכל מעשה ידיך.

פורסם
NTL83 היא הדוגמא החיה והמוחשית למה כל עניין המצוות והמוסרתיות הזאת שווה לת&ת.

צמה, לא אוכלת ולא שותה, מדברת על כיבוד המנהג והחג כראוי אבל גולשת באינטרנט, מתכתבת כאן בפורום ומודיעה לכולם שהייתה מתנגחת בזריקת אבנים על כל מי שמעז להפר את איסור הנהיגה בכיפור (שלא קיים).

אתמול קיבלתי SMS מחבר שלי אחרי כניסת הצום שהוא קופץ לבקר. סבבה.

יושבים בחוץ, מדברים על החיים, אני שואל אותו אם הוא רוצה להיכנס לשתות משהו (כי השכנים שלי דתיים ואני לא אוציא החוצה למרפסת בקבוק מים) והוא עונה לי שלא...כי הוא צם :shock:.

האחד צם ומדבר בנייד, השני צם אבל רואה את כל פרקי אבודים, השלישי צם אבל מוריד סרטים באימיול.

וזה לא רק כיפור:

האחד שומר כשרות, מפריד בשר וחלב, אבל בוגד בחברה שלו כל פעם שהוא יוצא בשישי עם הרכב למועדון.

השני מנשק מזוזות במשקוף, עושה קידוש עם כיפה וברכות ומיד אחרי ארוחת השישי מדליק סיגריה.

השלישי קורא לי "גוי" כי אני אוכל חזיר, אבל מבחינתו זה בסדר לאכול המבורגר אחרי שגירדת ממנו את הגבינה למעלה עם סכין "כי אתה רעב מת ואין ברירה".

כנ"ל פסח.

כנ"ל היתר מכירה (צבועים!!!!).

כנ"ל אוצר בית דין (תבדקו באינטרנט מה עושים בשנת שמיטה שאסור לעבוד את האדמה ע"פ התנ"ך...נראה לכם שזורקים את כל הענבים בכרמים לפח ולא מייצרים יין?? תשאלו את הדתיים שמצאו פיתרון מדהים ופירוש משכנע לכתוב בתורה)

כל אחד לוקח מה שנוח לו, בוחר אילו מצוות נוחות לו וטובות לו, מה בא לו לעשות לפי הספר ומה לא מתחשק לו לעשות לפי הספר.

כל אחד מפרש איך שמתחשק לו, מאמין למי שבא לו, בונה לעצמו חוקים לחג ע"פ מה ששמע מהחברים/שכנים לגבי מה מותר ומה אסור.

אתמול כשטיילתי ברגל עם חבר ראיתי גם את סוג האנשים שרובכם בוודאי מכירים:

כל עברייני האזור שלי, שביום יום פורצים לרכבים, מכים נערים עם אלות בייסבול ושרשרות כי העזו לפגוע בכבודם-אותם אלו שהמשטרה כל יום בשנה עוצרת אותם על גניבת קטנועים בשכונה, אלימות, סמים....

כולם, ללא יוצא מן הכלל, עם חולצות לבנות מכופתרות בתוך הג'ינס וכיפה לבנה מבריקה על שיער מסורק עומדים ליד בית הכנסת ומברכים את כולם בברכת גמר חתימה טובה!!

צבועים אמרנו?

היה צום טעים לאללה,

אמיר.

ידידי, אתה לא ממש בכיוון.

לא-לוהים אין את המושג "דתי" בלקסיקון.

זה מסתדר מצויין לצום ולגלוש באינטרנט, כי זה המקום שמישהו נמצא בו. בכך שהוא צם הוא עושה טוב, ובכך שהוא גולש הוא לא. אבל זה לא אומר שהשילוב הוא רע. כולנו בני אדם, וככתוב :

" אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא".

וכל מי שכותב על "מה שחשוב לי הוא להיות אדם טוב" וכו', אין ספק שזה חשוב מאוד. איש מאיתנו לא יכול לומר מה חשוב יותר ומה פחות.

שתהיה לכולנו שנה טובה, וגמר חתימה טובה.

צביקי.

פורסם

אני לא חושב שהדת זה איזשהוא מפלט ערכי לאנשיים שחיבים כוח מעליהם ולא מסוגלים לחשוב לבד, בשיבלי דת זה אורח חיים זה מוסר, אהבת הזולת, ותתפלא בדת מותר לך לחשוב לבד.

ועוד דבר אני דתי ותאמין לי שאני לא מנסה להחליט בשבילך . מיצידי תאכל חזיר עם גבינה בלחם יחד עם איזה ארנבת ביום כיפור, ולסיום אני מאחל לך וכול בני ביתך שתהיה שנה נהדרת מלאת כול טוב ושנת שגשוג והצלחה בכל מעשה ידיך.

גם לך, כי עם הגישה שלך אין לי שום בעיה.

העניין הוא שאפשר להיות בן אדם רוחני אבל אתאיסט (כמוני) או שאפשר להיות דתי ולקבל הוראות דרך הדת לזרוק אבנים על מכוניות.

יש הפרדה בין האידיוטים שסתם זורקים אבנים כי בא להם, ובין האידיוטים שזורקים אבנים כי הדת אומרת שאפשר כי הבן אדם השני הוא כופר.

אבל מה? שניהם אידיוטים!

ידידי, אתה לא ממש בכיוון.

לא-לוהים אין את המושג "דתי" בלקסיקון.

זה מסתדר מצויין לצום ולגלוש באינטרנט, כי זה המקום שמישהו נמצא בו. בכך שהוא צם הוא עושה טוב, ובכך שהוא גולש הוא לא. אבל זה לא אומר שהשילוב הוא רע. כולנו בני אדם, וככתוב :

" אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא".

וכל מי שכותב על "מה שחשוב לי הוא להיות אדם טוב" וכו', אין ספק שזה חשוב מאוד. איש מאיתנו לא יכול לומר מה חשוב יותר ומה פחות.

שתהיה לכולנו שנה טובה, וגמר חתימה טובה.

צביקי.

כולל את הרבנים, שהם קבוצה של אנשים שחוץ מזה שהם לא מסכימים אחד עם השני רוב הזמן, הם מבססים את כל הידע שלהם על משהו שקבוצה של אנשים כתבה לפני אלפי שנים, שבעצמו מבוסס על סיפורים ומיתוסים.

דת מאורגנת גורמת להרס ושנאה, וזה בדיוק מה שקרה עכשיו בעכו.

אם זה היה חוק של המדינה ולא חוק דתי, לא היה קורה כל זה והיינו חיים בשלום.

פורסם
גם לך, כי עם הגישה שלך אין לי שום בעיה.

העניין הוא שאפשר להיות בן אדם רוחני אבל אתאיסט (כמוני) או שאפשר להיות דתי ולקבל הוראות דרך הדת לזרוק אבנים על מכוניות.

יש הפרדה בין האידיוטים שסתם זורקים אבנים כי בא להם, ובין האידיוטים שזורקים אבנים כי הדת אומרת שאפשר כי הבן אדם השני הוא כופר.

אבל מה? שניהם אידיוטים!

כולל את הרבנים, שהם קבוצה של אנשים שחוץ מזה שהם לא מסכימים אחד עם השני רוב הזמן, הם מבססים את כל הידע שלהם על משהו שקבוצה של אנשים כתבה לפני אלפי שנים, שבעצמו מבוסס על סיפורים ומיתוסים.

דת מאורגנת גורמת להרס ושנאה.

תשובה לקטע המודגש: הדת אוסרת פגיעה ברכושם/בחייהם של אחרים. זה שיש כאלה שעושים את זה הופך אותם לכופרים.

אתה גם מבסס את הידע שלך על משהו שעשו או כתבו לפני הרבה שנים, למשל הגלגל אתה יודע שמשהו עגול מתגלגל כי איזה אידיוט מלפני אלפי שנים לקח משהו עגול וזה היתגלגל לו, אבל לגלגל יש התפתחות במשך השנים חקרו אתו וכול הזמן זה מתפתח ומשתדרג בהתאם לזמן, כך גם הדת כול הזמן יש דברים חדשים הלכות חדשות היתרים שמתנים עם השנים.

פורסם

אם זה היה חוק של המדינה ולא חוק דתי, לא היה קורה כל זה והיינו חיים בשלום.

לא הבנתי למה ציטטת אותי. מה שכתבת קשור למה שכתבתי?

פורסם
יש לי פה כמה בעיות אם כמה טענות שטענתם.

אחד אתם חיבים לעשות הפרדה בין העניין עם התרנגולות, לבין הזריקת אבנים על מכוניות,זה לא אמור להפריע לכם שיש מנהג שקשור לשחיתת תרנגולות, אולי זה נראה לא יפה אבל אתם לא חיבים להסתכל.

אילון

אוקיי,לא אסתכל- אך האם זה לא נשאר בעייה עבור התרנגולת המסכנה? מדוע להרוג יצור חי לשווא-הרי לא אוכלים אותה בסוף?

לפעמים אני נדהם מהדעות של חלק מהאנשים.

תנסו להתנתק רגע מהמשקפיים האנטי-דתיים שחלק מכם מרכיבים. אותם המשקפיים שמתנגדות באופן כמעט אוטומטי לכל מה שיש לו דבר וחצי דבר עם היהדות.

אין לי משקפיים אנטי דתיים. יש לי משקפיים אנטי כפייתיים. יש הבדל תהומי.

יש לנו במדינה יום נפלא ומיוחד, שאין בשום מקום אחר בעולם. יום אחד בשנה של חשבון נפש, שקט כמעט מוחלט מרעשים סביבתיים מציקים, קניות ובזבוזים ובעיקר נקי מהצורך האובססיבי של הישראלים להיות מקושרים (סלולארי, אינטרנט, טלוויזיה וכו').

גם אם לא מתחברים למסרים הדתיים של היום הזה, שהם יפים בפני עצמם לדעתי, לא קשה לראות את הצד היפה של היום המיוחד הזה ולנסות לשמור על הציביון המיוחד שלו, ציביון שלצערי הרב הולך ונעלם משנה לשנה.

אני גם מעריך את העובדה שהשמיים בהירים כי אין זיהום ממכוניות, ואת השקט היחסי ששורר ביום הזה. אבל אני לא מבין למה אני נדרש להיות חלק מזה בניגוד מוחלט לעיתים לרצוני.

העיקר שהיה לך טעים. שתהיה לך שנה של שגשוג והצלחה בכול מעשה ידך ושהיה לך גמר חתימה טובה (שום דבר ממה שכתבתי לא היה בציניות).

סוף סוף, משהוא שאני מעריך: אדם שלא מפריע לי לאכול, ואני לא מפריע לו לצום. כך צריך להיראות דו-שיח תרבותי. זו ההבנה שאני שואף לה במדינה הזו.

לא נכון. או לפחות אני לא מסכים עמך. זילות הדת לערכים של כסף וכפייה, זה גורם להרס ושנאה. אני חותם לך כאן ועכשיו, קבל עם ועדה, שאם לא הייתה כפייה בארץ, לא היינו רואים מהומות שכאלה.

אם כל צד היה מקבל את השני בהבנה, זה לא מפריע לאכול וזה לא מפריע לצום, לא היו בעיות כאלה.

אין לי בעייה עם הצמים. הם בחרו לעשות כן, איש לא הכריח אותם, ואני מכבד את זה. אבל שלא יבואו אליי בטענות על זה שאני אוכל כשהם לא, או שאני מפריע להם כשאני רואה תוכניות או משחק משחקי מחשב.

בחירה אישית, כבר אמרתי?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה שמדהים זה שבכמעט כל הודעה שמצודדת בדת בשירשור הזה אפשר לראות שלכותב אין מושג קלוש מה משמעות הצום .

הצום הוא שולי , החשבון נפש ,ומעשים טובים (צדקה במקור) והתפילה הם שמעבירים ת רוע הגזירה .

הצום במקרה הזה בא כדי שכל היום תתרכז בתפילות ולא בארוחות .

יום כיפור הוא לא תענית אלא חג .

אני לא שומר , אך גם לא אסע ברכב ,אני יוצא בצהריים בדרך כלל לחוף ניצנים , מעביר אחלה לילה ויום עם חברים , וחוזר בערב , בדרך כלל לביקור אצל הורי הדתיים , שבניגוד להרבה אנשים חשוכים מקבלים את האחר ומבינים שזו האפשרות שלי להעביר יום שאין לי עיניין בו.

עצוב עצוב המצב שלנו שבו מעוותים את הדת רק למה שנוח , מי שנוח לו לזרוק אבנים מוצא הצדקה , מי שלא נוח לו לעשות שמיטה כהלכה מוצא שיטה , ורק אני שלא נוח לי לבזבז יום בבית נחשב לאדם רע וצריך להרוג אותי ...

אני עושה חשבון נפש , זה עיקר היום , אתם עשיתם?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

כן, עם או בלי צום, עם או בלי אוטו.

לא הבנתי למה ציטטת אותי. מה שכתבת קשור למה שכתבתי?

התייחסתי לזה שכתבת שאין לאף אחד זכות להחליט על מה חשוב ומה לא, ואני הבעתי זלזול ברבנים. זה הכל.

פורסם

זה כנראה ההבדל בינינו.

אני משתדל לחיות את חיי כאדם מוסרי, ולא רק יומיים בשנה.

העובדה ששאר האנשים מצאו לעצמם תאריך מסויים לעשות את זה, ובכן- זה מה ששאר האנשים עושים.

באשר לעיוות של הדת.

זה דבר ידוע שכל אחד מעוות את הדת כרצונו. התיכמון הגדול ביותר בהיסטורייה היה השעון שבת.

אין לי כח כבר להיכנס לזה.

השורה התחתונה היא, שהדת מנסה לומר לנו שעלינו לחיות את חיינו כאנשים מוסריים. אני לא צריך דת שתומר לי את זה, אני ממילא מנסה לחיות כך.

ויום אחד בשנה, שבו "לא אעשה דברים רעים לעומת כל השנה", פשוט גורם לי לגחך.

והצום, גם אם אינו הדבר הראשי ביום כיפור, הוא אחד הבולטים שבהם.

ולאכול שניצל בבוקר, זה נחמד- אני מעדיף שווארמה, אבל לא מצליח למצוא אחת פתוחה אף פעם:evil:.

פורסם
בארוחת צהריים שניצל עם סטייק :lol:

זה נשמע כמו חטיף עם האוכל:-D

בהחלט מעניין,אבל.

אחחחח...החלום שלי הוא לגור במקום שבו אוכלים לארוחת בוקר משהוא מבקר ו\או חזיר.

נותן לך המון אבל ה-מ-ו-ן אנרגייה!

מה שעוצר אותי זה שאין לי כח עצבים זמן וחשק (על מי אני עובד? בעיקר זמן) להכין לעצמי ארוחת בוקר כמו שאני רוצה.

אם היה זמן אני חושב שהמבורגר בפיתה זו אחלה התחלה ליום.:arrow:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...