Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי נסיעה ביום כיפור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא העניין שיש עוד ימים, העניין הוא שחוקית מותר לכל אחד לנסוע ביום הזה, והרבה נמנעים מזה כי הם פוחדים שיתנכלו להם וזה מה שמקומם פה.

זה לא שיש חוק דמוקרטי שאוסר על נסיעה, זה קומץ אנשים שכופים על אחרים לא לנסוע. הבעיה פה היא הכפיה.

אני יכול להגיד לך שאותם שכנים שלי שהם דתיים, כשעברתי לגור פה הם ניסו לכפות עלי לא לנסוע בשבת, לא לעשות על האש בשבת ועוד שלל דברים. אבל פיצה דומינוס לא כשרה הם ידעו טוב מאוד להזמין בלילה כדי שלא יראו.

אז את יכולה להגיד לי יום אחד בשבוע לא תסע ולא תעשה על האש וכ"ו, אבל מה לעשות שהאמונה שלי לא תואמת את של אחרים וחוקית מותר לי לנסוע בשבת ולהדליק אש, ולאף אחד אחר אין את הזכות לשלול את זה ממני.

וכמו שאת אומרת יום אחד בשנה, יבוא מישהו אחר ויגיד לך, למה רק פעם בשנה? בואי תנסי כל שבוע תראי שהחיים יפים יותר, וככה מחזירים בתשובה וכ"ו.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וכל זה מדובר ביום הסליחות ...! אבל אין יותר טוב מלפתוח את הסליחות באיזה:

אל תרצח קטן או ואהבת את חברך כמוך, או אל תעמוד עד דם רעיך.

שלשום שכני איים שידרוך על הראש שלי ,בגלל שהכלבה שלי שהיא בגודל כף רגל, איימה על הכלבה שלו שהסתובבה לי בשטח, אתמול הוא ישב עם כיפה ובגדים לבנים.

אנחנו חרא של עם, לא צריך להיות מומחה בחקר תאונות דרכים, בשביל להבין שכמו שאנחנו מתנהגים באלימות כלפי חברינו, כך אנחנו מתנהגים בכביש.

ואין סיבה לא לרצוח מישהו אם הוא מחלל את ניקוי חטאי מהשנה שעברה.

חג מיותר ....צריך לבטל אותו או לפחות כל קשר לקדושה ,סליחה ורחמים - לא מתאים לעם היושב בציון.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
לך ניראה סביר לחלוטין, כי זה אורך חיים שאת חייה. לי לא ניראה סביר, כי אני חיי חיים אחרים משלך.

מעבר לזה, עפ"י חוק מותר לי לנסוע ביום הזה. 364 ימים אחרים? זאת פרופנצייה, מכיוון שאת לא יודעת אילו חיים אני חי.

דווקא ביום מיוחד הזה, יש לנו רצון במשפחה להתאחד ולשבת ביחד.

ואללה... פתאום זה "יום מיוחד"?

אני לא מאמינה, לא צמה, הטלויזיה פתוחה ואני לא מבקשת סליחה מאף אחד. אבל לא מפריע לי שיום אחד בשנה (כבר 60 שנה?) אף אחד לא נוסע בכבישים וגם אני תקועה בבית.

כפי שנאמר, כל אחד והדיעה שלו.

אגב, לדעתי, גם אם יהיה מהפך חברתי במדינת ישראל והחוק הדתי יעלם מהעולם, יום כיפור עדיין ישאר ולו רק כיום כיף לילדים. וברגע שיהיו ילדים על הכבישים, גם האבנים ישארו כי תמיד הורים יגנו על ילדיהם בחירוף נפש.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם
מדינה דמוקרטית היא מדינה בה הרוב קובע

לא נכון, בהגדרה.

אני מציע לך ללמוד דמוקרטיה מהי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אבל לא מפריע לי שיום אחד בשנה (כבר 60 שנה?) אף אחד לא נוסע בכבישים

גם לי לא, ואני לא חושב אפילו לנסוע ביום הזה מתוך התחשבות גרידא, אבל מאוד מפריע לי שאחרים קובעים לי אם מותר לי או לא. יש הבדל בין להתחשב באחרים, ובין שהאחרים ייכפו עלייך את דעתם (זהה, אגב לסגירת רחובות בשבתות. מעניין שאותם בריוני דת לא העזו לדרוש סגירת רחובות כאשר הכח עדיין לא היה בידם).

אגב, לדעתי, גם אם יהיה מהפך חברתי במדינת ישראל והחוק הדתי יעלם מהעולם, יום כיפור עדיין ישאר ולו רק כיום כיף לילדים. וברגע שיהיו ילדים על הכבישים, גם האבנים ישארו כי תמיד הורים יגנו על ילדיהם בחירוף נפש.

את קוראת גם את מה שאת כותבת? יום כיף לילדים? כדאי שתחזרי קצת לספר התורה ולמשמעותו של יום כיפור. הורים יגנו על ילדיהם? אז שיתחילו לזרוק אבנים גם על אלה שנוסעים מהר ליד בתי ספר וגנים בימי חול (ודווקא פה אין לי שום התנגדות)... :?

פורסם
גם האבנים ישארו כי תמיד הורים יגנו על ילדיהם בחירוף נפש.

במילים אחרות, את נותנת מצידך ליגיטימצייה לאנרכיה שקוראת ביום הזה בארץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

א. תקרא שוב את מה שכתבתי, ובוא ואסביר בצורה יותר ברורה - כתבתי שגם אם יום כיפור כיום דתי יעלם מין העולם, המנהג בו לא נוסעים ביום כיפור ישאר לדעתי מתוך בחירה כיום כיף. אבל כמובן שאת העתיד לא ניתן לצפות. חבל שאתה לוקח 3 מילים ממשפט די מורכב ומוציא אותן מהקשרן...

ב. לא אמרתי שאני נותנת לגיטימציה לזריקת אבנים, אבל אמרתי שאפשר לצפות שלא נצליח להפטר מהמנהג הזה ואחת הסיבות היא ההורים ולא הילדים.

אני מצידי לא רואה ביום כיפור כבעיה, אני רואה בעם ישראל את הבעיה בלי קשר לאיזה יום היום. ההתנהגות הזו קיימת בלי קשר ליום כיפור.

בכל מקרה, אני רואה שאתם לא כ"כ מצליחים להבין את מה שאני כותבת, אז אני מוותרת על הויכוח הזה.

הולכת לאכול משהו...

פורסם

אחד הדברים שמפריעים לעם הזה בארץ הזאת, הוא המחסור במנהגים תרבותיים.

סוף סוף יש מנהג שהוא לא כתוב בתורה, תנו לנו להמשיך איתו בלב שקט!

אצלנו בשכונה אין מכוניות נוסעות, (הילדים שומרים על הסדר), בשביל זה צריך לצאת לאיילון ואז אולי יהיו שם, אם זה היה יותר קרוב,

עכשיו הייתי מגיעה לשם וזורקת אבנים!

קצת תרבות אנשים, סוף סוף מנהג ראוי.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

:-D אני מסוגלת לדמיין אותך עומדת עם כל הדוסל'ה על גשר גבעת שמואל וזורקת אבנים על מכוניות עוברות...

האמת, אני מסוגלת לדמיין אותך רודפת אחרי רכבים עם אלה ביד בשביל לפוצץ להם את הצורה :twisted:

פורסם

למה עם הדוסל'ה?

מצומת עלית אני אאסוף כמה ילדודס ואיתם!

וכן, סביר לניח שארדוף אחריהם קצת...

מזל שלא נתנו לי רישיון לנשק, הייתי יורה להם למיכל דלק!! :twisted::twisted:

ואייייי אני חייבת רישיון נשק!:twisted:

האמת שיש פה כמה מדרכות בשיפוץ, אז יש מספיק אקרשטיינים!

אוף, אם לא הייתי מורעבת ומיובשת, יש מצב שהייתי עושה את זה.

מקסימום מחר, במפגש פאביות אני אוציא קצת עצבים :twisted:

פורסם

לפי החוק מותר לנסוע אבל לפי חוקי הכבוד ההדדי רצוי מאוד שלא.

בכל חי נסעתי רק פעם אחת ביום הכיפורים בחיפה כשחמותי אושפזה. גם אז יצאנו מבית החולים ב 1 בלילה (ועוד מישהו עמד במרכז הכרמל ועצר טרמפים) וחזרנו לבית החולים ב 5 בבוקר כדי להפריע מה שפחות לצמים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני חושב שהיום בערב בצאת יום כיפור תקבלו הרבה תגובות כאן מאנשים שכן שומרים:roll:...

אני בכל אופן לא נוסע רק כי אני מכבד את אלה שכן שומרים.

וכי אני מאמין טיפה בכל זאת שזה יתנקם בי אחרי זה אם אני כן אסע...

פורסם
למה עם הדוסל'ה?

מצומת עלית אני אאסוף כמה ילדודס ואיתם!

וכן, סביר לניח שארדוף אחריהם קצת...

מזל שלא נתנו לי רישיון לנשק, הייתי יורה להם למיכל דלק!! :twisted::twisted:

ואייייי אני חייבת רישיון נשק!:twisted:

האמת שיש פה כמה מדרכות בשיפוץ, אז יש מספיק אקרשטיינים!

אוף, אם לא הייתי מורעבת ומיובשת, יש מצב שהייתי עושה את זה.

מקסימום מחר, במפגש פאביות אני אוציא קצת עצבים :twisted:

יפה שאת צמה באינטרנט.

איזה חבל יהיה אם הדוס שעומד עכשיו מתחת לבית שלך יזמבר לך את השמשה האחורת, או יעשה גרפיטי מפתח על המכסה מנוע - נכון?

הרי את אוהבת את הפאביה שלך, תחשבי פעם הבאה, לפני שעולה לזרוק אבן בראש, שיש מישהו שמחזיק ביד מפתח ועושה סיבובים מסביב לפאביה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תקרא בבקשה במילון הגדרה של צום, אינטרנט לא מוזכר שם.

בכל אופן.

כשתתבגר, או כבר עכשיו, ותראה ילדים כמעט נדרסים באיילון בגלל כמה חולרות, אולי תרגיש ההפך.

מי שזה מקרה חירום יש סימון ידוע וברור של ציור מגן דוד בשמשה הקידמית והאחורית, ואז הם "חסין".

אצלנו באיזור איזו סוברו פעם דרסה ילדה קטנה על אופניים, מאז, קורעים את המכוניות כשהן מגיעות.

הפאביה שלי כרגע בחניה, עומדת, וממתינה, סביר להניח שמי שיגע בה, (ואתפוס אותו) גם יחטוף אקרשטיין, אבל בראש.

פורסם
תקרא בבקשה במילון הגדרה של צום, אינטרנט לא מוזכר שם.

quote]

בהחלט הורים יגנו על הילדים שלהם.

אבל אינטרנט פועל דרך מחשב ,מחשב פועל דרך חשמל,וחשמל אסור ביום כיפור.

תהיי בריאה :wink:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...