Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי נסיעה ביום כיפור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הסיבה היחידה שאני לא נוסע ביום-כיפור היא האימה. בלעדיה, בתוך יישובים לא הייתי נוסע כדי לא להפריע, והייתי מכין את הרכב מראש מחוץ ליישוב, אבל נסיעה בכבישים בין-עירוניים לא מפריעה למי שלא נורא רוצה שהיא תפריע לו.

אני חושב שמדובר בתמהיל, גם פחד מהמטורפים שהשכינה שורה עליהם ובשמה הם מוכנים להרוג את הכופרים וגם רצון לכבד את הזולת שכן מקדש את היום.

עניינית לא כ"כ מובן לי איך הפך היום הזה לאסור בתנועה למכוניות ולמותר בתנועה לכלי רכב אחרים - האופניים.

עוד דבר קטן, כבר נאמר ש"על עברות שבין אדם לחברו אין יום הכיפורים מכפר". האם זריקת סלע או "רק" אקרשטיין על רכב נוסע, איננה עברה שבין אדם לחברו - עברה שהיהדות רואה בדרגת חומרה גבוהה יותר מעבירה שבין אדם למקום?

(אציין במאמר מאוד מוסגר, שכחילוני גמור אני רואה הבדל עצום בין היהדות כתורת חיים פלורליסטית ומתקדמת לבין אותם אנשים שהחליטו שהם מייצגי ה' עלי אדמות).

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חברת סיפר לי שבטירת-הכרמל (איפה שהוא גר, ויש הרבה סטיגמות על המקום, גרים שם הרבה "משפרי עונדות" בוא נגיד :D) יזרקו אבנים גם על אמבולנס אם הוא יעבור שם ביום כיפור (מניסיון שלו).

אין מה לעשות, הדת מעבירה אנשים על דעתם.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

אצלנו בשנים קודמות אנשים זרקו אבנים מהגשר בגלל שהגשר מחבר בין סחנין למג'ד אל כרום הניחו שמדובר

על בני מיעוטים שנוסעים.

כבר כמה שנים שעומדת שם משטרה מכניסת יום כיפור עד מאוחר בלילה!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם
אני חושב שמדובר בתמהיל, גם פחד מהמטורפים שהשכינה שורה עליהם ובשמה הם מוכנים להרוג את הכופרים וגם רצון לכבד את הזולת שכן מקדש את היום.

עניינית לא כ"כ מובן לי איך הפך היום הזה לאסור בתנועה למכוניות ולמותר בתנועה לכלי רכב אחרים - האופניים.

עוד דבר קטן, כבר נאמר ש"על עברות שבין אדם לחברו אין יום הכיפורים מכפר". האם זריקת סלע או "רק" אקרשטיין על רכב נוסע, איננה עברה שבין אדם לחברו - עברה שהיהדות רואה בדרגת חומרה גבוהה יותר מעבירה שבין אדם למקום?

(אציין במאמר מאוד מוסגר, שכחילוני גמור אני רואה הבדל עצום בין היהדות כתורת חיים פלורליסטית ומתקדמת לבין אותם אנשים שהחליטו שהם מייצגי ה' עלי אדמות).

אני לא חושב שיש חובת צום על מי שלא עבר את גיל הברמצווה, ולכן מותר לילדים לנסוע באופניים.

מעבר לזה בנינו, הרבה דתיים מעגלים פינות, שלא לדבר על החילונים שצמים אבל לא מקפידים 100 אחוז, את כל זה אתה רואה ביום כיפור בצורה ברורה יותר מאשר השנה.

בשנים קודמות היתה חבורה של עונדות שהיו נוסעים פה ביום כיפור בלילה עם מוזיקה מזרחית.

מה שכן המשטרה אמבולנסים ומכבי אש נוסעים פה חופשי בלי הפרעה, ואתמול גם ראיתי מיניבוס עם שלטים על החלונות ובשלטים יש ציור של מגן דוד אדום, אז או שהבנאדם ככה נחלץ מכל אותם פסיכים או שהוא נידב את המיניבוס שלו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זה פשוט נהיה יום הזוי, במקום יום שמטרתו לכפר על חטאים ולפייס בין אנשים, זה הפך להיות יום של שנאה מוגברת ומוחצנת.

אם ככה, אז מה שווה כל היום הזה?

בנאדם יושב בבית לעשות חשבון נפש על הדברים הרעים שעשה השנה ואח"כ הולך לזרוק אבנים? מה נהיה פה?

רוב האנשים ש"צמים" בכלל לא יודעים את משמעות החג, סתם צבועים.

פורסם

השאלה היא מה קורה אחרי יום כיפור כשכולם חוזרים לכבישים המלאים במסמרים ואבנים...

הפנצ'ריות בטח חוגגות!

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

לפי דעתי, יש כ"כ מאט כלי רכב על כבישים ביום כיפור, לא בגלל שכ"כ הרבה אנשים שומרים על המסורת ועל יום מיוחד הזה, אלא בגלל שאנשים חוששים לשלומם ולא רוצים שינפצו להם שמשה ברכב שלהם או גרוע מזה, יעשו להם לינץ' חבר'ה שבכוח כופים על האחרים לשמור על יום כיפור.

הטמעת יום הזה בכוח, היא לא רק אנטי-דמוקרטית, לא רק פלילית, אלא עויינת כלפי אזרחים.

אני רואה בפעילות הזאת פעילות איבה נגד אזרחי ישראל.

למה מי שנוסע ביום הזה, נוסע כ"כ מהר? כדי לתת לאותם זורקי אבנים פחות זמן לכוון.

ברגע שכופים על עם ישראל את יום הזה בכוח ובאמצעים כאלה, יום הזה מאבד מערכו.

עד שבמדינה שלנו, תהיה קבוצה של אנשים שמנסה להטמיע ערכים שלהם בכוח על העם כולו, מדינת ישראל לא תוכן להתקדם באבולוצייה ולהפוך לעולם השלישי, שלא לדבר על עולם מודרני - הדרך לשם ארוכה מידי עד כדי בלתי אפשרית בתנאים האלו.

קבוצה הזאת שמטמיעה בכוח יום כיפור, תוקפת אפילו אמבולנסים שבאו להציל חיים של אזרח מסכן כלשהו.

לפי כך, לקבוצה הזאת אין ערך לחיי אדם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
השאלה היא מה קורה אחרי יום כיפור כשכולם חוזרים לכבישים המלאים במסמרים ואבנים...

הפנצ'ריות בטח חוגגות!

קונספירציה של הפנצ'רמעכרים? :lol:

.

פורסם

אני מסכימה איתכם לגבי הכפיה הדתית באופן כללי, אבל מה רע ביום אחד של שקט ממכוניות??

לדעתי זה אחלה יום, סוף סוף אנשים יוצאים ברגל מהבית, לילדים יש זמן ללמוד לרכב על אופניים ולעשות חיים, האויר מרגיש יותר נקי ואפשר לעשות תמונות מדליקות שאי אפשר לעשות בשום מקום אחר בעולם!

אחלה יום!

פורסם

טוב הבנתי שאין חוק וזה בעיקר בגלל כפיה דתית.

אבל אני בכל זאת רוצה להוסיף משהו קטן, אני כבן אדם חילוני קיצוני מאוד ואנטי כל דבר שקשור לדת או לכפיה הדתית.

דווקא לא מתנגד ליום בשנה שהוא נטול כל גם אם זה מסיבה דתית, קמתי היום בבוקר ואיזה שקט, איזה כיף רק שומע צחוק ילדים וציוץ ציפורים. יצאתי החוצה ואיזה אויר נהדר נקי ללא ריחות ללא כלום (גם ללא ריחות הבישול של השכנים:lol:). פשוט שקט ואויר הררים צלול, לדעתי יום כזה פעם בשנה לא מזיק לאף אחד ודווקא מועיל.

מה שכן נראה לי שאם הזמן המנהג הזה יעלם דווקא חבל.

ולדבר אחד אני רק כן מקווה שכן יש אלוהים בסופו של דבר ושהוא כבר יעשה את הדין לכל אותם נבלות שפוגעים באנשים אחרים מסיבות שונות ומשונות כולל זריקת אבנים פגיעה באנשים ורציחת תרנגולות תמימות ברחבי הארץ, מצידי שילכו לגהנום.

פורסם

האמת שזה דיי פשוט.

פעם הרוב היו צמים, ילדים מתחת לגיל בת\בר מיצווה לא חייבים לצום, להם כמובן אין רישיון.

הם היו יוצאים לרחובות עם הכלי רכב שכן יכלו לתפעל.

המעטים שלא צמו התחשבו באלה שכן (פעם יותר פירגנו), וגם כמו היום לא השתוקקו לדרוס ילדים.

מאז לא הרבה השתנה, אומנם הרבה לא צמים, אבל יש מיליוני ילדים ברחובות.

לא יודעת איך זה בערים אחרות, אבל על הסדר של זריקת אבנים, אקרשטיינים, בייצים, (לפעמים גם אופניים רולרבליידסים וכל הבא ליד) הילדים עושים בר"ג.

אני זוכרת כשהייתי קטנה, ליום כיפור היה צריך להצטייד בהמון אוכל, אופניים (כל כיפור חדשות) והרבה מאוד מאוד "נשק".

תמיד נפגשים, ב8 בכופר היישוב, מנסים להגיע עד להרצליה, מתיאשים בתל אביב, מכסחים 2-3 מכוניות, וחוזרים הביתה עיפים ומרוצים.

למחרת לכולם כאב התחת, אז הולכים ברגל ומכסחים מכוניות.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
אני מסכימה איתכם לגבי הכפיה הדתית באופן כללי, אבל מה רע ביום אחד של שקט ממכוניות??

מה רע? רק דבר אחד: אופן שבו מטמעים יום בלי מכוניות, ע"י פעילות איבה ותקיפה באבנים על אזרחים תמימים שנוסעים ואמבולנסים שמצילים חיים. בגלל אופן הטמעה, יום הזה איבד בעיני את כל הערך המוסרי שלו, כי מי שמטמיע אותו בצורה הזאת, אין לו מוסר וערך לחיי אדם.

דבר אחד רציתי להוסיף. יום אחד שכולם עושים משהו אחד, זה לא מסתדר במדינה דמוקרטית אמיתית. מדוע? מכיוון שלכל בן אדם יש חיים שלו, ובימים שונים, צרכים שלו יכולים להיות שונים מצרכים של אנשים אחרים.

למשל, ביום מיוחד הזה, אני רוצה להתאחד ולשבת עם משפחה שלי. אינני יכול לעשות כן, בגלל שאם אסע, יעשו לי לינץ' ויפרקו לי את הרכב.

אחדים יגידו: "סע יום לפני". אבל מה לעשות, אם משפחה שלי גדולה ובמקום שנפגשים אין מקום לישון לכולם? איך נחזור?

במילים אחרות, במדינה דמוקרטית, כל אזרח צריך להיות מוכר לא רק כחלק מעדר, אבל גם כאישיות לפני עצמו. צריכים כולם להבין, שלבן אדם הזה יש צרכים שמועד וסוג יכול להיות שונה מאדם לאדם. כל עוד צרכים האלו ליגיטימיים במסגרת החוק, יש לאפשר לו לרצות אותם. לנסוע ביום כיפור זה חוקי מבחינת חקיקה. למה לא לאפשר לאזרח לעשות את זה ע"י סיכולו באבנים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אל תשכחי שהיום הילדים האלה מצטיידים גם בפלאפון ומתקשרים בניהם באמצע הרחוב וקובעים מתי ללכת להתעלל במכוניות.

לגבי הריח ואויר נקי, אני גר ליד מפעל של תנובה, האויר נשאר אותו הדבר, הרעש ירד לרמה של שבת, והריח גם הוא נשאר אותו הג'יפה.

מה שבטוח, השכנים הדתיים והצדיקים שלי, ימשיכו להזמין פיצה דומינוס באמצע השנה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אלפא, למה דווקא ביום הזה אתה רוצה להתאחד עם המשפחה המורחבת? יש 364 ימים אחרים. 24 שעות, פעם אחת בשנה, נראה לי סביר לחלוטין.

מדינה דמוקרטית היא מדינה בה הרוב קובע ולדעתי הרוב רוצה את היום הזה, חלק מטעמי דת וחלק מטעמי אופניים ושלווה. בהחלט אפשר לעשות משאל עם, אבל אני די בטוחה שתגלה שהרוב מעוניין ביום הזה.

אכן, זריקת אבנים והתעללות בתרנגולות הם מנהגים מגעילים ודוחים שמאפיינים את עם ישראל "הנבחר" (כן, בטח), אבל זורקים אבנים גם בשבת וימשיכו לזרוק אבנים אלא אם כן תהיה אכיפה קצת יותר רצינית (משטרה... נו... אין יותר מדי למה לצפות... אולי משמר אזרחי).

פורסם
אלפא, למה דווקא ביום הזה אתה רוצה להתאחד עם המשפחה המורחבת? יש 364 ימים אחרים. 24 שעות, פעם אחת בשנה, נראה לי סביר לחלוטין.

לך ניראה סביר לחלוטין, כי זה אורך חיים שאת חייה. לי לא ניראה סביר, כי אני חיי חיים אחרים משלך.

מעבר לזה, עפ"י חוק מותר לי לנסוע ביום הזה. 364 ימים אחרים? זאת פרופנצייה, מכיוון שאת לא יודעת אילו חיים אני חי.

דווקא ביום מיוחד הזה, יש לנו רצון במשפחה להתאחד ולשבת ביחד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...