Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי נסיעה ביום כיפור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו עם בשר על הבוקר נותן המון אנרגיה? דווקא אני שמעתי שהבשר צורך מהגוף המון אנרגיה כדי להתפרק..אולי אני טועה.

בכל מקרה, הבנאדם שאל האם לא נוסעים ביום כיפור בשל חוק מסוים או בשל סיבה אחרת, אתם הפכתם את זה (שוב) לויכוח בין חילוניים לא מאמינים שחיים מצוין ואוהבים את זה לבין דתיים ודת. מה נסגר איתכם?

תאכלו מה שאתם רוצים, בבית שלכם. תנהגו ברכב כמה שאתם רוצים ולאן שאתם רוצים רק לא בתוך השכונות כדי לא להציק לשכנים שכן מאמינים בקדושת החג (וזה לא משנה אם הם פושעים מועדים או לא), כי לא בא לכם סתם להציק לאנשים (ואולי כן, דוגמת עכו?)

נכון שה'כפייה הדתית' לפעמים בלתי נסבלת, אבל פעם אחת בשנה לא תיסעו ברכב, ולא תדברו בטלפון, מה יקרה? יהיה לנו יום אחד של שקט במדינה? אז מה, כואב לכם?

אני לא אדם דתי וגם לא שומר מסורת, אבל נהנה במיוחד לקום בבוקר, לטייל בשכונה בשקט מדהים שאין כדוגמתו בכל העולם ולחזור לכוס קפה הקטן שלי בבית, לא רואה רע בשקט הזה וחושב שצריך לשמור עליו פעם בשנה, לא אכפת לי אם קוראים לזה יום כיפור או יום השקט או יום ללא מכוניות.

בריאות לכולם!

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגידו, חשבתם פעם אולי זה לא הדתיים. הרי גם בשבת אסור לנסוע במכונית, ולא נראה לי שרוגמים אותכם באבנים בשבת.

לפי דעתי אלה בכלל סתם אנשים משועממים, שחשבו שאם הם לא נוסעים ברכב שלהם בחג כמו שהם עושים בשבתות, אז לאף אחד אסור לנסוע בחג.

פורסם
תאכלו מה שאתם רוצים, בבית שלכם.

זה מה שאני רוצה לעשות, רק ששבועיים בשנה אני לא יכול לקנות אוכל לבית כי מישהוא "חכם" החליט שאסור למכור אותו וגם לאכול אותו. אז איפה הרצון שלי נכנס לתמונה בדיוק?

תנהגו ברכב כמה שאתם רוצים ולאן שאתם רוצים רק לא בתוך השכונות כדי לא להציק לשכנים שכן מאמינים בקדושת החג כי לא בא לכם סתם להציק לאנשים

האם חג זו סיבה לסגור כבישים עירוניים לתנועה? האם שבת זו סיבה לסגור כבישים עירוניים לתנועה? מה עם מי שכן נוסע בשבת וחג- הוא צריך לעשות עיקוף ענק רק כי אנשים מסויימים לא אוהבים שמישהוא עושה "עבודה"(התנעה, פעולת הנהיגה וכו) בשבת? איפה ההיגיון פה?! אתה מדבר על הפרעה ורעש, אם זה כך אז למה הם לא סוגרים את הרחוב כל יום מ-18:00 בערב כדי שיהיה שקט? למה רק בשבת וחג?

נכון שה'כפייה הדתית' לפעמים בלתי נסבלת,

כפייה היא תמיד בלתי נסבלת. גם אם היו כופים דברים שטוטיים ופעוטים במיוחד, עצם קיום הכפייה זו עובדה בלתי נסבלת למדינה דמוקרטית.

מזל שאנחנו לא חיים במדינה דמוקרטית אלא דמוקטטורית.

אבל פעם אחת בשנה לא תיסעו ברכב, ולא תדברו בטלפון, מה יקרה? יהיה לנו יום אחד של שקט במדינה? אז מה, כואב לכם?

אתה לא רוצה לדבר בטלפון, בבקשה- אל תדבר.רק אל תכריח אותי (או לפחות תנסה) להתנהג באותה צורה כמוך. על זה הבעייה, על זה הוויכוח.

אני לא אדם דתי וגם לא שומר מסורת, אבל נהנה במיוחד לקום בבוקר, לטייל בשכונה בשקט מדהים שאין כדוגמתו בכל העולם ולחזור לכוס קפה הקטן שלי בבית, לא רואה רע בשקט הזה וחושב שצריך לשמור עליו פעם בשנה, לא אכפת לי אם קוראים לזה יום כיפור או יום השקט או יום ללא מכוניות.

אני לא ממש יודע איפה אתה רואה שקט.

אני גר בעיר מעורבת- חיפה.

ערב יום כיפור היו אחלה זיקוקים מאיפה-שהוא אחרי תחילת הצום.

מכוניות אחת לדקה וחצי\שתיים.

ילדים צעקניים שצורחים וצווחים בכל הרחוב.

צעקות במבטא מזרחי כבד מאד של זוג שהחליט לריב עם עוד אדם באמצע הרחוב תוך הליכה בכביש.

וזה רק התקציר של ערב יום כיפור.

השורה התחתונה היא, שיש במדינה הזו חוק שונה לכל אוכלוסייה, והדו-פרצופיות הזו מטמטמת אותי כבר לחלוטין.

מצד שני, המשטרה לא מתייחסת לאף אחד מהאוכלוסיות, ובמידה שווה.לפחות כאן אין אפלייה:roll:.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
תגידו, חשבתם פעם אולי זה לא הדתיים. הרי גם בשבת אסור לנסוע במכונית, ולא נראה לי שרוגמים אותכם באבנים בשבת.

לפי דעתי אלה בכלל סתם אנשים משועממים, שחשבו שאם הם לא נוסעים ברכב שלהם בחג כמו שהם עושים בשבתות, אז לאף אחד אסור לנסוע בחג.

טעות!

אי פעם קרה לך שנתקעת בשכונה דתית בשבת וקיבלת אבנים לאוטו רק כי הלכת להוציא משם משהו?

לי גם זה לא קרה, אבל לכמה אנשים שאני מכיר כן.

רק אזכיר לך מה קרה לפני 15 שנה במאה שערים עם האופנוען.

התושבים ראו מישהו משתולל עם אופנוע בתוך השכונה אז הם מתחו חבל בין הבניינים והוא נכנס בו ונהרג (לא שזו לא אשמתו, כי הוא היה חרא קטן ומניאק).

תן לאנשים הצדקה לעשות נזק והם יעשו אותו. במקרה הזה זו הדת, וגם כל ערס קטן שהולך בכביש חושב שיש לו לגיטימציה לעשות נזק.

פורסם

הכול תלוי באיזה שכונה אתה נתקע. כמו בכול דבר תמיד יש פאנטים ומשוגעים, גם סתם ככה בלי קשר לדת זו או אחרת.

אבל בשבת כמעט ואין מקרים של זריקת אבנים על רכבים, לעומת יום כיפור. מה ביום כיפור נוספו עוד המון דתיים?!, לא לפי דעתי זה המנטליות הישראלית,ש"אם אני לא נוסע במכונית ביום כיפור אף אחד לא יסע במכונית", ואז מתחילים הבלאגנים.

ועוד פעם הדת לא מצדיקה שום מעשה כזה, ולא רק שלא מצדיקה אלה זה אחת העבירות הכי חמורות שיש.

אילון.

פורסם
זה כנראה ההבדל בינינו.

אני משתדל לחיות את חיי כאדם מוסרי, ולא רק יומיים בשנה.

העובדה ששאר האנשים מצאו לעצמם תאריך מסויים לעשות את זה, ובכן- זה מה ששאר האנשים עושים.

באשר לעיוות של הדת.

זה דבר ידוע שכל אחד מעוות את הדת כרצונו. התיכמון הגדול ביותר בהיסטורייה היה השעון שבת.

אין לי כח כבר להיכנס לזה.

השורה התחתונה היא, שהדת מנסה לומר לנו שעלינו לחיות את חיינו כאנשים מוסריים. אני לא צריך דת שתומר לי את זה, אני ממילא מנסה לחיות כך.

ויום אחד בשנה, שבו "לא אעשה דברים רעים לעומת כל השנה", פשוט גורם לי לגחך.

והצום, גם אם אינו הדבר הראשי ביום כיפור, הוא אחד הבולטים שבהם.

ולאכול שניצל בבוקר, זה נחמד- אני מעדיף שווארמה, אבל לא מצליח למצוא אחת פתוחה אף פעם:evil:.

אני לא יודע איך הגעת למסקנה שאני משתדל לחיות מוסרי רק יומיים בשנה .

תאמין לי שגם לך לא יזיק לעצור לחשוב מידי פעם עם עצמך , איפה טעית ואיפה לא , זה לא חייב להיות ביום כיפור, אני פשוט תמיד בים ביום הזה ככה שיש אחלה זמן קצת למחשבות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

המוסר קדם לתורה.

וזה משהו שהדתיים לכאורה שדיברו פה עליהם (ערסים כל 364 ימים בשנה, צדיקי דורות ביום אחד),

וגם דתיים "חרדים כבדים" שאונסים וגונבים והכל "בשם ה'" צריכים להבין.

אני משהו כמו "חצי מסורתי" - אני לא הולך עם כיפה, לא מכבד את השבת, אבל כן משגיח כשרות וגם אוכל מצות בפסח וגם צם ביום כיפור - אני לא צבוע, אני לא משלה אף אחד במה או מי שאני.

לעומת זאת,

יש כמה דברות שהרבה חרדים ודתיים ויהודים וגוים שכחו (למרות שגוים לא "מחויבים לדת" זהו כבר עניין הומני יותר מאשר דתי) שהם אבני הייסוד כגון "כבד את אביך ואמך" , "אף תנאף" , "לא תרצח" , "לא תגנוב".

זה כאילו הדתיים שמו את הדברות האלו בצד כי הם "פחות מעניינות" אבל לשמור על היום השבת?!@?!!? אוי ואבוי חס וחלילה טפו טפו טפו שלא יחללו את השבת הקדושה.

מה שמנחם אותי זה שהם צריכים לחיות עם עצמם, והם מאמינים שיום המשפט יגיע והם יעמדו מול ה', הם יהיו בסדר כי הם שמרו שבת, אז שיחשבו.

לגבי זריקת אבנים ביום כיפור - כפי שכבר הבהרתי את עמדתי בנושא, יום כיפור לא אמורים לכפות עליך לא לסוע ברכב, אבל אם בן-אדם לקח בחירה מושכלת לסוע אפילו שהוא יודע שהוא פוגע בדרך כזו או אחרת בבני אדם אחרים, אז אולי באמת מגיע לו לקבל אבן בשמשה, אולי זוהי "כפייה דתית" אבל דווקא במקרה הזה, אם זה מה שגורם לאנשים לא לסוע ברכבים (הפחד) אז כמו שאומרים "So be it".

שבת שלום לכולם :)

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
המוסר קדם לתורה.

וזה משהו שהדתיים לכאורה שדיברו פה עליהם (ערסים כל 364 ימים בשנה, צדיקי דורות ביום אחד),

וגם דתיים "חרדים כבדים" שאונסים וגונבים והכל "בשם ה'" צריכים להבין.

אני משהו כמו "חצי מסורתי" - אני לא הולך עם כיפה, לא מכבד את השבת, אבל כן משגיח כשרות וגם אוכל מצות בפסח וגם צם ביום כיפור - אני לא צבוע, אני לא משלה אף אחד במה או מי שאני.

לעומת זאת,

יש כמה דברות שהרבה חרדים ודתיים ויהודים וגוים שכחו (למרות שגוים לא "מחויבים לדת" זהו כבר עניין הומני יותר מאשר דתי) שהם אבני הייסוד כגון "כבד את אביך ואמך" , "אף תנאף" , "לא תרצח" , "לא תגנוב".

זה כאילו הדתיים שמו את הדברות האלו בצד כי הם "פחות מעניינות" אבל לשמור על היום השבת?!@?!!? אוי ואבוי חס וחלילה טפו טפו טפו שלא יחללו את השבת הקדושה.

מה שמנחם אותי זה שהם צריכים לחיות עם עצמם, והם מאמינים שיום המשפט יגיע והם יעמדו מול ה', הם יהיו בסדר כי הם שמרו שבת, אז שיחשבו.

לגבי זריקת אבנים ביום כיפור - כפי שכבר הבהרתי את עמדתי בנושא, יום כיפור לא אמורים לכפות עליך לא לסוע ברכב, אבל אם בן-אדם לקח בחירה מושכלת לסוע אפילו שהוא יודע שהוא פוגע בדרך כזו או אחרת בבני אדם אחרים, אז אולי באמת מגיע לו לקבל אבן בשמשה, אולי זוהי "כפייה דתית" אבל דווקא במקרה הזה, אם זה מה שגורם לאנשים לא לסוע ברכבים (הפחד) אז כמו שאומרים "So be it".

שבת שלום לכולם :)

נאור

אתה עושה פה הכללה די גדולה, זה לא נכון להגיד שהרוב. כן, יש כאלה שבאמת הם דתיים רק כלפי חוץ. אבל יש הרבה שלא.

מי שדתי באמת יודע שהדברות הללו חשובות יותר מהשבת כי כול הדת מבוססת אליהם.

אני באמת חושב שאם בא לך לנסוע בשבת/ יום כיפור שתהנה ושרק תיסע בזהירות(ולא רק אני חושב ככה יש עוד המון דתיים שחושבים כמוני).

ושתהיה שבת שלום. ואני אשמח להגיב על הדיון אם הוא ישאר גם בצאת השבת.

פורסם

ברמלה הייתה תנועה די מכובדת של רכבים ,ולא זורקים עליהם אבנים,לעומת זאת רכב של חבר נתקע בשכונה ערבית וכשבאנו לחלץ את הרכב רגמו אותנו באבנים ורק בהתערבות ג'יפ מג"ב שהיה במקום חולצנו בשלום.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

הערותיי לתגובך בכחול

איך אומרים אצלנו, זובי!

למה שאני אצטרך לעשות מה שאתה רוצה ואני אצטרך לכבד אותך אם אתה לא מכבד אותי? איך בידיוק לא כיבדתי אותך, אתה מתבקש לפרט ולנמק!!

אולי אותי מעליבה העובדה שאתה מאמין במשהו אדיוטי כמו אלוהים ועוד כופה את זה עלי? האמת שאין לי כוח להכנס לויכוח מטומטם ודבילי אם יש אלוהים או לא , יש יותר מידי הוכחות מדעיות שכל מה שכתוב בתורה זה אמת, יש את ספר המהפך שמתבסס על עדיות וקטעי עיתונות , והשוואה למה שכתוב בתנ"ך (כדאי לך לקרא) ועוד הרבה הוכחות אחרות.

אני היום עשיתי בדיוק מה שהייתי צריך.

1) אכלתי ארוחת בוקר (שניצל עם פירה)

2) שוחחתי עם אבא שלי על רוחניות והמשמעות של יום כיפור למשך שעתיים בערך.

3) ראיתי REAPER, שזה די מצחיק אותי.

4) שוטטתי בפורום וצחקתי על כמה שרשורים שהועלו מהשאול כי לאנשים משעמם (שרשור סטיישנים)

5) נסעתי לאחי עם האופניים עם ההורים.

6) אכלתי ארוחת צהריים.

7) חזרתי הביתה.

8) שוחחתי עוד קצת עם ההורים על המשמעות של יום כיפור.

9) שיחקתי איתם קלפים.

זה מפריע לך? זה מעורר לך חשק לזרוק עלי אבן? חלילה, אני ממש לא חשבתי לעשות את זה, והאנשים שעושים את זה הם דוגמא מאוד שלילית ולא מייצגים בכלל את הציבור הדתי, אז למה להיתפס לסטיגמות? זה כמו שאומרים שמי שנוסע בסובארו סטיישן או "פשע" הוא או ערבי או מתנחל, ואני ממש לא כזה ועוד אנשים שאני מכיר ממש לא כאלו.

אתה חתיכת יצור פרימיטיבי קטן ואטום שלא מבין שלמרות שאני יהודי שלם, יש אנשים שלא מתחברים לצד הדתי של היהדות שלהם. פה אתה מתחיל לדבר מלוכלך וזה ממש מגעיל ולא מכובד,

כשהייתי בחו"ל הייתי צריך לנסוע 20 קילומטר בשביל למצוא בית כנסת שיכניס אותי ביום כיפור. זה עושה אותי לכופר? לא ממש, כי אני לא מאמין באלוהים, לפחות לא במובן של יצור-על עם אישיות אנושית שמסתכל עלי כל הזמן ובודק אם אני אוכל חזיר או לא.

עוד שאלה:

מה עם יהודים שגרים באוסטרליה? השעות שם שונות לגמרי. אלוהים מתעצבן עליהם כי הם לא מכבדים את יום כיפור לפי השעות של הארץ? אולי הם צריכים לקום ב1 בבוקר ולהתחיל את הצום? אולי הם יכולים לעבוד לפי השעות שלהם, ואולי לא.

מי הם הדתיים שיחליטו בשבילי?

אני מכבד את ה"הסכם" שיש בארץ כי זה מה שעוזר לנו לשמור קצת על היהדות (מבחינה תרבותית, לא דתית), אבל לא כי אני מאמין בקדושה של היום הזה.

אפילו בצהריים חשבתי איזה נחמד היה יכול להיות אם היו מכריזים על יום בלי מכוניות כל 3 חודשים.

זה היה יכול להיות ממש מעניין וממש תורם לכולם.

עשיתי בעיות היום למישהו? לא.

הכעסתי מישהו? לא.

מי שצבוע, שיבושם לו. לא ממש אכפת לי.

הדת מאז ומתמיד הייתה מפלט ערכי לאנשים שחייבים שיהיה להם איזשהו כוח מעליהם ולא מסוגלים לחשוב בעצמם.

למה רוב הערסים והעבריינים הם דתיים? כי ככה הם יכולים להסתכל במראה בבוקר ולהצדיק את עצמם, כי אלוהים אוהב אותם.

מה קשור ערסים לא הבנתי? ויש לי הרגשה שאתה מתחיל לעשות הכללות

דת לדעתי היא משהו שמתחיל לחלוף מהעולם (תודה לאל). אלפיים שנה היהודים שמרו על הציביון הדתי ואף אחד לא הצליח למחוק את היהדות מהעולם ולא יצליחו כי אז לא יהיה סיבה לקיום העולם. שים לב כמה תרבויות וכמה דתות עתיקות קמו ופשוט נעלמו במרוצת ההיסטוריה אבל היהדות תמיד נשארה, זה מה שמייחד אותנו כעם כל כך הרבה שנים ועד היום המדינה המצ'וקמקת הזו שקוראים לה ישראל נמצאת בכותרות העולמיות כמעט מידי יום על כל מה שמתרחש כאן,

אני מקווה שאנשים יתחילו להאמין במדע ולא בדת תוך כמה מאות שנים. המדע מחזק את קיום הדת, מה שהמדענים "יעני" גילו חושבים שהם גילו זה כבר מזמן היה כתוב בתורה או בגמרא, אני אתן לך דוגמא שזכורה לי מספר "המהפך" :

אי שם לפני המון המון שנים חי איש חביב ששמו לואי פסטר (כן על שמו קרוי התהליך פיסטור) ,שגילה שכדי להציל אנשים שחלו במחלת הכלבת יש לתפוס את הכלב הנגוע ומחלק מסויים מהכבד שלו עושים את התרופה, זו היתה תגלית משהו חבל"ז,

אבל מה העניין? לואי לא ידע שזה כבר מזמן כתוב בגמרא "אדם שנשכו כלב שוטה יאכילוהו מחצר כבד שלו" .

העולם יהיה מקום טוב יותר אם אנשים כמוך ילמדו להתבטא קצת יותר יפה!!!!

ויש הודעה למעלה שבה אני מצוטט שאני אומר שכולם חייבים לצום , לאותו אחד שציטט וטען לגבי אנשים חולים,

יש הלכות לגבי אנשים חולים ,

זה מתחלק לשני חלקים:

*חולה שיש בו סכנה- חולה שיש סכנה ממשית לחייו עליו לא חל יום הכיפור ואפילו אסור לו לצום בכלל!!! שכתוב בתורה ועשית את המצוות וחי בהם ולא ומת בהם חס וחלילה, מה אתם חושבים צמד המילים הללו מיותר?? אז זהו שלא שום אות ושום תו ושום פסיק בתורה לא מיותר, ולכל דבר יש סיבה ופירוש, ואין דבר כזה סתם!

*חולה שאין בו סכנה- חולה שאין סכנה ממשית לחיו והוא יכול לצום כמו שצריך , או בתנאים מיוחדים .

אני התכוונתי לאנשים שברוך ה' בריאים ואין להם שום סיבה רפואית לא לצום .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אף אחד לא חייב לצום. יש אנשים שבוחרים לצום בשל דתם ויש כאלה שבוחרים בשל קירבה רגשית או אחרת לדת, בשל סולם ערכים אישי או בשל רצון לעשות כן.

אנשים נוטים לשכוח, לאור ריבוי מטיפים כמו אמנון יצחק ודומיו, שהיהדות אינה דת מיסיונרית (אדרבא, היא מקשה על הבאים להיכנס בשעריה - ראה ערך שבעת מדורי הגיהנום שעוברים הרוצים להתגייר). תנו לאנשים להחליט בעבור עצמם! אם לא הייתה כפייה דתית, הדת הייתה עושה מה שהיא אמורה לעשות (ומה שהיא עושה לרוב בחו"ל) - לאחד אנשים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני לא יודע איך הגעת למסקנה שאני משתדל לחיות מוסרי רק יומיים בשנה .

התנסחתי לא טוב. עמך הסליחה. הנקודה היא שאני משתדל לחיות באופן מוסרי, ואין לי נקיפות מצפון מיוחדות שאני צריך להתייחס אליהם יומיים בשנה.

תאמין לי שגם לך לא יזיק לעצור לחשוב מידי פעם עם עצמך , איפה טעית ואיפה לא , זה לא חייב להיות ביום כיפור, אני פשוט תמיד בים ביום הזה ככה שיש אחלה זמן קצת למחשבות.

אני מנסה לחשוב איפה טעיתי כל הזמן. מטעויות לומדים ומשתפרים. בלי קשר ליום כיפור או לים.

אזי אתה בוחר אילו מצוות לקיים ואילו לא. ומה נותן לך את היכולת לבחור בזה? אם אתה מאמין, אז אתה אמור להבנתי לקיים את כל המצוות, ואם לא, אז - לא.

העובדה שאתה לא שומר שבת אבל אוכל כשר תעזור לך בחיים למשהוא? או שפשוט יותר קל לך לא לשמור שבת כדי שלא ישעמם ולאכול כשר כי ממילא קשה למצוא משהוא לא כשר במדינה הזו?

אשמח לשמוע את תגובתך בעניין כי אני באמת ובתמים לא מבין איך ניתן להיות חצי-חצי.

לעומת זאת,

מילא זה.

"גר יתום ואלמנה לא תעשוק": אומר לך משהוא? עכשיו תחשוב ש"ס לרגע.

קשה.

אם הייתי אדם מאמין, הייתי מתנחם בזה, אך כחילוני גמור...אין הרבה "תרופת הרגעה" פה עבורי.

לגבי זריקת אבנים ביום כיפור - כפי שכבר הבהרתי את עמדתי בנושא, יום כיפור לא אמורים לכפות עליך לא לסוע ברכב, אבל אם בן-אדם לקח בחירה מושכלת לסוע אפילו שהוא יודע שהוא פוגע בדרך כזו או אחרת בבני אדם אחרים, אז אולי באמת מגיע לו לקבל אבן בשמשה,

ואולי גם מגיע לו למות בתאונה בגלל זה? איך אומרים, "ח*א קורה" , "אשמור על השבת והיא תשמרני" וכל הזבל-עופות הזה.

אם אני מחליט לנסוע ביום כיפור, מי אתה שתשפוט אותי ואת ההחלטה הזו שלי, "צונזר"?!

מי אתה חושב את עצמך? אולי אתה חושב שאתה האל הכל יכול שמחליט על גורלות? או שאתה פשוט טיפש מדיי כדי להבין את ההשלכות של מה שאמרת הרגע?!

אולי זוהי "כפייה דתית" אבל דווקא במקרה הזה, אם זה מה שגורם לאנשים לא לסוע ברכבים (הפחד) אז כמו שאומרים "So be it".

"כן יהי", אה? הבנתי אותך. אתה מעוניין שיזרקו אבנים על מכוניות. אתה מעוניין שדברים רעים יקרו למי שלא נוהג כמותך. תרשה לי לצטט שוב קטע שאמרת (בכחול):

"יש כמה דברות שהרבה חרדים ודתיים ויהודים וגוים שכחו (למרות שגוים לא "מחויבים לדת" זהו כבר עניין הומני יותר מאשר דתי) שהם אבני הייסוד כגון "כבד את אביך ואמך" , "אף תנאף" , "לא תרצח" , "לא תגנוב"."

אתה לא שוכח משהוא בעצמך?! כמו למשל כבוד בסיסי לאנשים אחרים?! או מכיוון שאתה מאמין במשהוא ארור כזה או אחר אתה משוכנע כמו כל המאמינים שרק טובתך חשובה והכופרים צריכים להישרף( בגהנום, במציאות, זה לא משנה)? שאם אתה מאמין באיזה ישות אז זה נותן לך כוחות על וחסינות דיפלומטית מהתבטאויות מטומטמות בפורום?!

ידידי, להאמין בשטויות הללו זה מבחינתי כמו להאמין שדרדסאבא פתח אשראם בשנגרילה, אופטימוס פריים מנהל את ארצות הברית, פיית השיניים אונסת תינוקות ושלשוטרים בארץ יש IQ גבוהה מהממוצע בעיירה יוריקה.

אם תפגוש מישהוא שמאמין בזה, תחשוב שהוא אדיוט. נכון?

ובכן, מבחינתי אין הבדל מי יודע מה בין להאמין בזה לבין להאמין בישות שחיה בשמיים, רואה הכל, יודעת הכל, ובכלל היא רחומה וחנונה אבל רק אם תסגדו לה ותעשו רק מה שהיא רוצה, ותדפקו אבנים לחלונות של הכופרים. תגובות "מושכלות" כמו שלך רק מביאות לי את הסעיף עוד יותר.

רק שמשום מה, אלה שמאמינים בישות הנ"ל מקבלים כספים מהמדינה, יחס מועדף, ויכולת לקבוע לשאר האוכלוסיות בארץ איך לחיות.

(במחשבה שנייה אולי יש פה משהוא?...:lol:)

ואלה שלא? הדבר היחיד שהם יכולים לעשות זה לבכות על אפלייה בפורום זה או אחר. ממילא איש לא ישמע, וגם אם ישמע לא יעשה כלום בנידון, וגם אם יעשה זה "ייתקע" בין הכיסאות, וגם אם יעבור את הכיסאות "יטורפד" ע"י הממשלה, ואם לא יטורפד אז "ייאבד" בטעות. ואין מצב שהוא לא ייאבד בטעות.

נאור

ויש הודעה למעלה שבה אני מצוטט שאני אומר שכולם חייבים לצום , לאותו אחד שציטט וטען לגבי אנשים חולים,

איזה כיף לי, זה אני!

זה מתחלק לשני חלקים:

*חולה שיש בו סכנה- חולה שיש סכנה ממשית לחייו עליו לא חל יום הכיפור ואפילו אסור לו לצום בכלל!!! שכתוב בתורה ועשית את המצוות וחי בהם ולא ומת בהם חס וחלילה, מה אתם חושבים צמד המילים הללו מיותר?? אז זהו שלא שום אות ושום תו ושום פסיק בתורה לא מיותר, ולכל דבר יש סיבה ופירוש, ואין דבר כזה סתם!

*חולה שאין בו סכנה- חולה שאין סכנה ממשית לחיו והוא יכול לצום כמו שצריך , או בתנאים מיוחדים .

אני יודע, במקרה ובטעות את זה.

לא נכון.

"כולם חייבים לצום" כתבת.

אני לא חייב. אני גם לא רוצה. אני גם לא מתכונן.

למה,

מה תעשה לי?

כתבת שכולם חייבים לצום.

אף אחד לא חייב לצום. רק מי שרוצה, צם. מי שלא, מכין לעצמו פיצה עם בייקון. וזה טעים.

פורסם

ומאחר ואינני יכול לערוך את הודעתי למעלה.

כתבת:

"אולי זוהי "כפייה דתית" אבל דווקא במקרה הזה, אם זה מה שגורם לאנשים לא לסוע ברכבים (הפחד) אז כמו שאומרים "So be it".

אם המצב הזה נראה לך תקין, אז אתה חלק מהבעייה, נקודה.

אם היה לך בביה"ס בריון שהיה מרביץ לך מדי יום, גם היית חושב שזה תקין?

פורסם

ESTK

לפי הדת כולם חייבים לצום.

מה שאולי קשה לך להבין זה שלא כולם חיים או חייבים לחיות לפי הדת הזו .

אני לא חייב לצום ואני בהחלט מעדיף לחיות ליד אנשים שמתבטאים מאוד לא יפה כמו פרנקוס (כהגדרתך ) מאשר לחיות ליד אנשים כמוך שחושבים שיש להם זכות להחליט בשבילי .

ותחסוך ממני את התגובה שלא אתה אומר לי אלא אלוהים , כי אלוהים לא אמר לי מעולם כלום , ואני לא חושב שיש לך יפוי כוח ממנו כדי להעביר לי מסרים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
הערותיי לתגובך בכחול

זה מתחלק לשני חלקים:

כתבת יותר מדי, אין לי כוח להתייחס להכל. אני רק אתייחס לעיקר הדברים.

תראה, הבעיה המרכזית שלי היא לא לעשות את הדברים, אלא העובדה שאתה לא מכבד את מי שלא רוצה לצום ומי שלא מאמין במה שאתה מאמין.

אתה אומר שכל מי שבריא צריך לצום, ואנחנו אומרים לך שלא, כי יש אנשים שלא מאמינים בצום כצורת התחברות לאל, או בכלל בקיום של אל (אני מאמין בקיום של אל שלא חושב כמו בן אדם, כלומר שאני בן אדם רוחני אבל לא מאמין בדת מאורגנת).

אם אני חולה או לא ממש לא קשור לעניין כי אני פשוט לא מאמין.

בעניין המוסרי, אני לא חושב שאני בן אדם חוטא ואני מאמין בלהיות מספיק טוב כלפי הסביבה ושאר האנושות במהלך שאר השנה, ככה שיום אחד לא ישפיע עלי ואני לא צריך למצוא יום ספציפי כדי לחשוב על מה שאני עושה. אני לא רובוט שעושים לו RESET פעם בשנה.

בעניין התורה, אני שוב לא אומר שהיא לגמרי מופלצת אבל תזכור מי כתב אותה וכנס לפרופורציה. היא מבוססת על סיפורים עממיים והכניסו בה המון אלמנטים תרבותיים.

מבחינתי התורה היא המסמך התרבותי הראשי של העם היהודי ואני מכבד את המסמך הזה. כתב אותו אלוהים? ממש לא, שאל כל רב באשר הוא.

תאמין או לא, לא כל פיסת מידע שמגיעה לבני אדם מגיעה מאל כלשהו.

כמו שהיום יש מדענים, גם באותה תקופה היו אנשי מקצוע שמבינים בתחומים מסוימים.

יש לך המון חוקים תנכיים שכיום אפשר לפרש אותם בצורה פראקטית ולא דתית (אכילת חזיר, נטילת ידיים, עשרת הדברות...) שלא קשורים לרוחניות אלא לדרך חיים שמאפשרת לכולם לחיות בבטחה.

התורה היא כמו שמה, חוק. של מי החוק? לדעתי של המנהיגים של אותה תקופה, שרצו שהעם שלהם יפסיקו להתנהג כמו חיות ויתחילו להיות מתורבתים יותר.

אני לא ממעיט בחשיבות של התורה, אני פשוט רואה אותה כעמוד תווך של היהדות שלי ולא כמו משהו מאלוהים.

בני אדם כתבו אותה והכניסו המון מידע פראקטי.

אז תבין, התגובות החריפות שלי היא כי אנשים משתמשים כבר כמה אלפי שנים בדתות כדי להרוג, להרוס, לרדוף, להעניש, לאנוס, לבזוז ועוד המון דברים, כולל לזרוק אבנים ביום כיפור.

כשאתה מדבר על דת, אתה תמיד מדבר על היהדות. אני מדבר על דת.

כמו שאמרתי, מבחינה תרבותית אני יהודי לגמרי, וגם מבחינה אתנית משני הצדדים. העניין הוא שאני לא רואה את היהדות שלי כמשהו קדוש אלא כצורת חיים שאני אוהב, כולל לתת ליום כיפור משמעות כלשהי אישית ולא דתית, בשנים שאני מרגיש צורך. הבעיה היא שכבר 4 שנים שאני לא מרגיש צורך, ואחרי הצום של 2004, ששם הלכתי לבית הכנסת וניסיתי להתפלל עם כוונה, שמתי לב שמה שכתוב שם בתפילות הוא לא מה שאני מרגיש ולא הרגשתי אפילו טיפה של רוחניות באותו יום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...