Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המקרה של פורד פשוט יותר ושמו פוקוס.

הפוקוס הגיעה לארץ בתזמון מושלם, וחוץ מזה שהיא היתה מכונית מעולה, היא נהנתה מגב של יבואן שיודע למכור מכוניות.

בנוסף לזה שמכוניות פורד של שנות ה 90' היו בינוניות למדי (במקרה הטוב), היבואן דאז, החברה הא"י לאוטומובילים (תבינו לפי שמה מה היה הידע והניסיון שלהם במערכות מיתקדמות) לא היה ערוך כראוי למכור מכוניות מיתקדמות יותר מפיאסטה 1.1, וכשהגיעה לארץ המונדאו הראשונה הם פשוט לא ידעו לטפל בהם.

דלק מוטורס קיבלה לידיה מותג גוסס והפכה אותו למצליח בכל קנה מידה.

בנוסף, ההחלטה שלהם לא לייבא את המונדאו דור ראשון היתה נכונה - תדמיתו היתה בקרשים ללא יכול שיקום.

ובנוגע לגרנד סניק - לקוח שלי קנה כזו חדשה ב 06', מנוע 2.0 וכל האיבזור.

בוקר אחד החליט לוח המחוונים הדיגיטאלי שלה החליט להחשיך עצמו לדעת.

ניגש אל לוח הנתיכים, וגילה שהנתיך שרוף. קורה.

החליף נתיך וזה נישרף שוב.

ניגש לקרסו וביקש לבדוק את הבעייה.

שבועיים ימים - ופיתרון איין.

בעצם יש פיתרון - החלפת לוח המחוונים בעלות צנועה של 12K.

לבסוף תוקן הלוח בעלות של 7K.

מה זה אומר על אמינות המכונית? לא יודע, מה שבטוח שהוא נישבע שלעום לא יקנה עוד רכב אירופאי בכלל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין דבר כזה רכב שלא מתקלקל.

הרי יצרני הרכב דואגים לכך שיופיעו תקלות ברכבים כדי שיוכלו למכור חלקי חילוף ולהתפרנם,

כך זה לגבי כל מוצר ולא רק ברכבים (מוצרי אלקטרוניקה וכ').

בכל זאת , האם הרכבים מתוצרת צרפת מתאימים פחות לאקלים הישראלי מאשר היפניות או האמריקאיות ?

חתימה וגמר חתימה טובה לכולם.

צום קל.

פורסם
מסה קריטית של רכבים ממודל מסוים על הכביש אמנם תורמת לתדמית, אבל היא לא קסם.

קח לדוגמא את היונדאי גטס, רכב שכבר מזמן עבר את המסה הקריטית ונוסע בהמוניו על כבישי ארצנו, ועדיין התדמית שלו נמוכה מאוד, ולא בצדק.

אני לא דיברתי על תדמית אלא על מוניטין אמינות, שהוא הפרמטר החשוב ביותר למר ישראלי.

התדמית של גטס היא של מכונית אמינה, תרצה או לא, למרות שיש מיני דוחות אמינות מחו"ל שלא תומכים בקביעה הזו.

או אם ללכת לדוגמא צרפתית, סיטרואן BX היתה בראש טבלת המכירות בסוף שנות ה80 העליזות, מה שלא עזר במיוחד לתדמית המהוללת שלה.
לא אותו מקרה, וזו בדיוק הדוגמה לכך שכל דגם לגופו, ולא ניתן להכליל לגבי "כל הצרפתיות" או "כל היפניות" וכיוב'.

ה- BX הפכה ללהיט מכירות ב- 1987 בזכות מחיר נוח ואבזור מושלם. את תדמיתה הרסו ארבעה דברים:

1. גיר אוטומטי של ZF, שהושק בעצמו ב- 1987. בגרסתו הראשונה היה בו חלק שהתבלה במהירות. ZF זיהו זאת, החליפו את החלק הבעייתי, אבל תדמיתה של המכונית כבעלת גיר לא אמין כבר התקבעה.

2. מבצעי הנחות מטורפים של היבואן שנתקע עם מלאי גדול, גרמו לפגיעה אנושה במחירון המשומשות.

ככל שזה נוגע למר ישראלי, מדובר בחטא בלתי נסלח.

שים לב שכיום אף יבואן לא יוצא במבצעי הנחות. דלק חינם לשנה - כן. ביטוח וטסט בחינם - כן. DVD ומסכי LCD בחינם - כן. אבל הנחה אמיתית, במודעה בעיתון - לעולם לא. זו המורשת שה- BX השאירה ליבואנים בישראל.

3. איכות חומרים ירודה - לוח מחוונים עשוי פלסטיק שברירי, שהחל להתפורר אחרי שנים ספורות בשמש הישראלית. פגושי פלסטיק שהתייבשו והתבקעו. חלונות פלסטיק בקורה C שהפכו עכורים עם השנים, כל אלה לא תרמו לתדמית של מכונית ששורדת היטב את השנים.

4. צינורות גומי במערכת הידרופנאומטית - כמו כל צנרת גומי, גם אלה מתייבשים ומתפוררים אחרי מספר שנים. בניגוד לגרוטאה עם מתלים סטנדרטיים בה ניתן לנהוג לנצח (או עד התאונה) עם בולמי זעזועים גמורים, ב- BX צריך להחליף את הצינורות האלה, וזה עולה כסף. מר ישראלי העדיף לאלתר, לסבול מנזילות חוזרות ונשנות, והתדמית ה"בלתי-אמינה" זכתה לחותמת סופית.

ולגבי המאזדה 2 - למה אתה מתכוון שאיש לא יודע עליה דבר?
אני מתכוון שאיש לא יודע דבר לגבי האמינות שתפגין, אבל חיפוש בפורום יעלה מספר המלצות שהיא קיבלה בתחום הספציפי הזה.

לדעתי, זה נובע משכיחותה בכבישים.

דעתי היא שאם תאסוף אנשים ברחוב באופן אקראי ותשאל אותם מי אמינה יותר, מאזדה 2 או ניסאן אלמרה, הרוב ינטה לכיוון המאזדה, למרות שאין שום נתון אמיתי שמרמז לכך.

מה זה אומר על אמינות המכונית? לא יודע, מה שבטוח שהוא נישבע שלעום לא יקנה עוד רכב אירופאי בכלל.
וזו לא מסקנה מטומטמת, לדעתך ?

מילא לא יקנה מקרסו. מילא לא יקנה מרנו. אבל לא יקנה אירופאית? הכללה מטופשת שאופיינית לחשיבה ישראלית.

פורסם

אחד ממבחני האמינות הטובים ביותר הוא מבחן ציי הרכב.

במבחן הזה הגטס הוכיחה אמינות יוצאת דופן ועמידות מוחלטת בפני חוליגנים ובפני תחזוקה מחופפת.

הסיבות פשוטות - מבנה מכאני פשוט יחסית, התאמה טובה לאקלים הישראלי ואיכות ייצור מצויינת.

ואל תזלזלות באקלים הישראלי - הוא היה סיבה ללא מעט תקלות במכוניות ב.מ.וו ומרצדס.

הכללה מטופשת או לא - תשובתי ברורה, תשובתו לא.

ואגב, רבים מנפגעי ה BX עד היום לא מוכנים לשמוע על מכונית אירופאית, ולא יעזרו כל השיכנועים.

פורסם

אתה כבר יודע היטב מה דעתי על קביעות נחרצות, ולכן תרשה לי לא לקבל את הקביעה בדבר "מבחן ציי הרכב" כאמת מוחלטת שכזו.

אני (בניגוד אליך) לא יודע להגיד כלום על אמינות הגטס בשרות ציי הרכב.

אני כן יודע להגיד שציי הרכב קונים (או לפחות קנו) יונדאי גטס במחיר כל-כך נמוך, שזה פשוט No brainer עבורם.

במחיר המגוחך שהיבואן מכר להם גטס נטולת אבזור בטיחות בסיסי, לא היה שום דבר שיכל להתחרות במכונית הזו בציי רכב, גם אם הוא היה אמין כמו הביג-בן.

זו הסיבה האמיתית לשכיחותה על הכבישים, ולא סיפורים מרגשים על אמינות מוחלטת.

דרך אגב, בדו"ח קריאות החילוץ של איגוד הנהגים הגרמני לשנת 2007, גטס במקום ה- 26 (אחד לפני אחרון). מקדימות אותה פונטו, פנדה, כל הדגמים של רנו ושל סיטרואן.

בדו"ח של 2006 אותו הדבר. גטס במקום אחד לפני אחרון.

בדו"ח של 2005, יותר גרוע. מקום אחרון.

לא בדיוק "מוניטין אמינות מופתי".

לעניין אקלים - לא מזלזל בכלל, אבל נדמה לי שבאיחוד האמירויות ובערב הסעודית (וגם בקליפורניה USA) מרצדס ובמוו נמכרות לא רע.

נכון, יש לנו בישראל נטייה לחשוב שהכל אצלנו הוא "יותר" מבשאר העולם. אז, זהו, שיש עוד כמה מדינות בעולם בהן תנאי האקלים גרועים לא פחות משלנו. אפילו יותר. ומכוניות שורדות שם. גם אירופאיות.

ואגב, רבים מנפגעי ה BX עד היום לא מוכנים לשמוע על מכונית אירופאית, ולא יעזרו כל השיכנועים.
אם זה בגלל היבואן, זכותם.

אם זה בגלל המכונית, כבר אמרתי את דעתי: עדר שמעדיף שיחשבו עבורו, ומסדר לעצמו את העולם בהכללות מטופשות, קלות לעיכול וחסרות כל קשר למציאות.

זה נכון בכל תחומי חיינו כאן, דרך אגב.

פורסם

ביג בן או לא ביג בן, אוהב את הגטס או שונא אותה, עם האמינות שהיא הפגינה בתנאי העבודה הקשים ביותר שמכונית יכולה לעבור, אי אפשר להתווכח.

וכן, ציי רכב הם מקור מצויין למידע על תקלות סידרתיות ובעיקר על עמידות המכוניות בתנאי עבודה קשים ותחזוקה מחופפת, במקרה הטוב.

ובקשר ל BX- אל תשכח שלפני 20 שנה רכישת מכונית חדשה היתה מיתבצעת בעיקר במימון עצמי ומכונית חדשה עלתה הרבה יותר מהיום ביחס לשכר שהרווחנו אז, ואני זוכר את זה מצויין.

איכות גימור ירודה גרמה ל BX להתפרק ולהתפורר, ואילו הסובארו DL 1.6 על כל נחשלותה הטכנולוגית הפגינה אמינות מוחלטת ואיכות ייצור מעולה.

התוצאה? כשמר ישראל ישראלי רצה להחליף את ה BX שלו במכונית חדשה הוא קיבל חצי ממה שקיבל שכנו שקנה את הסובארו.

זה לכשעצמו לא נורא, העיניין שלעיתים נידרש להוסיף המון כסף על מנת להתקדם למכונית חדשה, ולא תמיד היה הדבר אפשרי.

אגב, הצנחת מחירי ה BX קרתה ב 89', הרבה לאחר ששכך גל הבום BX.

כשהגיעה הלאנסר החדשה ב 89' היא הציעה את אותו איבזור של ה BX, אלא שהפעם הוא שולב, בניגוד לסובארו לאונה, במכונית מודרנית וטובה.

וכך תם עידן ה BX.

פורסם

כנראה שהזכרון שלך מופתי פחות משהיה.

בום המכירות של ה- BX היה ב- 1987 וב- 1988.

התקלה בגיר האוטומטי הגיעה להיקפים מהותיים במהלך 88.

ב- 1989 המכירות ירדו ואז הגיעו מבצעי המכירות (כיוון שנותר מלאי גדול).

שני הגורמים האלה קרו בסמיכות רבה מאוד, וקיבעו את תדמית ה"לא אמינה" ו "לא שומרת על הערך".

מהדברים שלך אפשר לקבל את הרושם המוטעה כאילו כל אחד מהם קרה במאה אחרת.

לגבי הגטס, כבר עניתי.

אני לא יודע מה זה "אמינות מופתית" ואני לא יודע מאיפה הנתונים המוחלטים האלה שלך.

כל מה שאני יודע הוא שהגטס נמכרה לציי רכב במחירי היצף. זו הסיבה לשכיחותה. לא שום דבר אחר.

פורסם

זאת חלק מהבעיה של המוח הישראלי; תקלה אחת או שתיים - וזהו, נשרף המותג לנצח נצחים.

למה ? לא קורה שאוטו מתקלקל ?

מי קבע שלאוטו אסור להתקלקל לעולם ? זה שהישראלי המצוי לא רוצה שהאוטו שלו יתקלקל לעולם - שימשיך להזXXXX עם התיאוריות שלו והרצונות שלו (אבל מזגן הוא רוצה, חסכוני הוא רוצה, מהיר הוא רוצה... אבל שיתקלקל ? חס וחלילה !)

יעברו עוד כמה דורות, כאן בארץ ישראל, עד שהחשיבה הזו תשתנה... כמו שאמרתי בשירשור אחר מלפני כמה ימים: היום בכל מוצר יש כרטיס אלקטרוני חכם והפוטנציאל לתקלות הוא פי כמה יותר מהמוצרים שהכרנו עד לפני כמה שנים (מכאניים, פשוטים ולא מתקלקלים). אותו הדבר במכוניות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לגבי הגטס, כבר עניתי.

אני לא יודע מה זה "אמינות מופתית" ואני לא יודע מאיפה הנתונים המוחלטים האלה שלך.

כל מה שאני יודע הוא שהגטס נמכרה לציי רכב במחירי היצף. זו הסיבה לשכיחותה. לא שום דבר אחר.

נראה לך שמנהלי ציי רכב כל כך מטומטמים שירכשו שוב ושוב מכוניות כל כך לא אמינות?

אתה יכול התווכח עד מחרותיים, הגטס היא סוס עבודה אמיתי, ובשימחה רבה מאד ניפטרו בציי הרכב מהפונטו ספייס.

מחרי היצף (בשל העובדה שהגטס מיבאת לארץ בדולרים) בצירוף אמינות גבוהה מאד הביאו למכירות של יותר מ 30,000 מכוניות עד עתה.

וכולם תקועות בצידי הדרכים וממתינות ל ADAC שיבוא לחלץ אותן..

שלא לדבר על הנסיון האישי שלי - 9 שנים עם יונדאי ו 2 נורות שרופות.

מאד מעניין אגב שכמעט כל מכונית שמצליחה במכירות גוררת אחריה אמוציות רבות.

אולי תפנימו שהיא פשוט עונה על הצרכים שדורשים ממנה?

פורסם
שים לב שכשיבואן מאזדה\פורד מחליט להכניס מכונית חדשה לשוק, זה תמיד באותה שיטה (שעובדת מצויין): יחסי ציבור --> כתבות טרום השקה --> סגירת דילים במחירים אטרקטיביים מול חברות ליסינג גדולות --> מסע פרסום בעיתונות (שזה לכאורה אבסורד, כי אף אחד לא קונה היום מכוניות חדשות מכיסו) --> הצפת הכביש בדגם החדש (מאזדה 2, 5 או 6 החדשה).

להזכירך מאזדה 3 לא שווקה בליסינג במשך שנה שלמה בדיוק בגלל חשש של דלק מוטורס "להציף".

מה גם שנכון הדבר של ליסינג לגבי רכבים זולים יותר. מכוניות של 150 אלף ש"ח ומעלה עדיין רובן פרטיות.

חוץ מזה אין שום הבדל. כי העובד יכול לבחור מתוך מבחר אופציות והוא עדיין קובע. מדוע פרסום ללקוח הסופי אבסורדי? רק בגלל היבט הפיננסי של הקניה?

BOSCH לא מייצרת גירים, אבל מוציאה גרסאות תוכנה שונות למערכות ניהול המנוע שלה, כדי לתקן דברים שלא "נעשו כמו שצריך מלכתחילה".

אז למה בספר רכב של אודי A4 2001 היה כתוב Tiptronic by Bosch?

בדיוק כפי שאצלי בסובארו כתוב SportShift by Prodrive?

אם הם לא מייצרים גירים, למה יצרן מציין את שמם?

רק בגלל התוכנה?

פורסם
זאת חלק מהבעיה של המוח הישראלי; תקלה אחת או שתיים - וזהו, נשרף המותג לנצח נצחים.

למה ? לא קורה שאוטו מתקלקל ?

מי קבע שלאוטו אסור להתקלקל לעולם ? זה שהישראלי המצוי לא רוצה שהאוטו שלו יתקלקל לעולם - שימשיך להזXXXX עם התיאוריות שלו והרצונות שלו (אבל מזגן הוא רוצה, חסכוני הוא רוצה, מהיר הוא רוצה... אבל שיתקלקל ? חס וחלילה !)

יעברו עוד כמה דורות, כאן בארץ ישראל, עד שהחשיבה הזו תשתנה... כמו שאמרתי בשירשור אחר מלפני כמה ימים: היום בכל מוצר יש כרטיס אלקטרוני חכם והפוטנציאל לתקלות הוא פי כמה יותר מהמוצרים שהכרנו עד לפני כמה שנים (מכאניים, פשוטים ולא מתקלקלים). אותו הדבר במכוניות.

איציק

תקלה שתיים, נכון, צודק, אבל הוא היה צריך להוציא 7K לא אני ולא אתה.

אני ייתן דוגמא מהחיים.

פעם הייתי פריק של מוצרי סוני - חברה שנחשבה לאיכותית מאד ואכן מוצריה תמיד היו טובים גם אם יקרים.

קניתי טלוויזיה 25' חדשה - 5 פעמים היא היתה במעבדה עקב תקלות שונות ומשונות.

קניתי מצלמת וידאו - כפתור ההפעלה התקלקל פעמיים והיה צורך להחליף את המסך המיסתובב.

למרות הכל קניתי וידאו של סוני - גם ממנו שבעתי מרורים והוא אפילו קרע לי את הקלטת של יום כלולותי.

צירוף מקרים? לא יודע.

מה שבטוח שסוני אני לא אקנה יותר.

אפשר להבין.

פורסם

מר פרחי,

אתה הסברת ארוכות כיצד החבר שלך לא מוכן לשמוע על רכב אירופאי כי הרנו שלו התקלקלה.

זה שקול לכך שאתה תסרב לרכוש מוצרי אלקטרוניקה יפניים, כי היו לך הרבה קלקולים בטלוויזיית סוני שלך.

בגלל הקלקולים בסוני, אתה תסרב למוצרים של סאניו, שארפ, טושיבה, סייקו, קסיו וכיוב'.

אתה מצליח להבין כמה שהלוגיקה של החבר שלך מופרכת ומבוססת על חשיבת עדר ישראלית? או שעדיין לא?

להזכירך מאזדה 3 לא שווקה בליסינג במשך שנה שלמה בדיוק בגלל חשש של דלק מוטורס "להציף".
מודה אני שאין לי מושג על מה אתה מדבר.

מאזדה עומדת בראש טבלת המכירות בישראל כבר הרבה שנים, ובשנים האחרונות מכירותיה הן כמעט אך ורק לחברות ליסינג.

מאזדה 3 הושקה ב 2004. מתי בדיוק נמנעו משיווקה לחברות ליסינג?

אשמח לשמוע פרטים נוספים. נשמע לי כמו מדע בדיוני.

אז למה בספר רכב של אודי A4 2001 היה כתוב Tiptronic by Bosch?
חברת Bosch מייצרת מערכות בקרה לתיבות הילוכים. שסתומים, ווסתים, חיישנים ויחידות בקרה.

אלה מותקנים בגירים של יצרנים אחרים. היא אינה מייצרת בעצמה גירים מושלמים.

פורסם

ובנוגע לגרנד סניק - לקוח שלי קנה כזו חדשה ב 06', מנוע 2.0 וכל האיבזור.

בוקר אחד החליט לוח המחוונים הדיגיטאלי שלה החליט להחשיך עצמו לדעת.

ניגש אל לוח הנתיכים, וגילה שהנתיך שרוף. קורה.

החליף נתיך וזה נישרף שוב.

ניגש לקרסו וביקש לבדוק את הבעייה.

שבועיים ימים - ופיתרון איין.

בעצם יש פיתרון - החלפת לוח המחוונים בעלות צנועה של 12K.

לבסוף תוקן הלוח בעלות של 7K.

שוב פעם סטיגמות והכללות, כנראה שהוא קנה רכב לא מטופל מליסינג, שלא החליפו לו שמן בזמן, ונהגו בו בפראות. ובגלל זה נשרף הלוח שעונים. יש לקבל זאת בהבנה, מה גם שהמחיר הוא סביר ביותר, לאומת התמורה שהוא מקבל.

(אני החלפתי 3 פעמים לוח שעונים בקנגו תוך שנה):roll:

פורסם

מצחיק. אתה מצטט משהו אחד ומגיב כאילו זה היה משהו אחר. חן כתב שהלקוח שלו קנה סניק ח-ד-ש-ה. חוצמזה - אני לא רואה שום סיבה שלוח שעונים צריך להישרף, ובטח שלא רואה סיבה שהתקלה לא תימצא ותיפתר מבלי להחליף לוח שעונים מלא בעלות כל כך מגוחכת...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, זה היה בציניות..

גם אני לא מבין, למה לוח שעונים צריך להישרף, אבל זה קרה לי 3 פעמים, עוד פעמיים התאפס שעון קילומטרז.

גם הלוח שיש לי עכשיו, לא עובד בצורה מושלמת.

יש לציין שהחלפתי ללוחות משומשים, ולא לחדשים.

• תוכן חדש...