Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תקלה שתיים, נכון, צודק, אבל הוא היה צריך להוציא 7K לא אני ולא אתה.

אני ייתן דוגמא מהחיים.

פעם הייתי פריק של מוצרי סוני - חברה שנחשבה לאיכותית מאד ואכן מוצריה תמיד היו טובים גם אם יקרים.

קניתי טלוויזיה 25' חדשה - 5 פעמים היא היתה במעבדה עקב תקלות שונות ומשונות.

קניתי מצלמת וידאו - כפתור ההפעלה התקלקל פעמיים והיה צורך להחליף את המסך המיסתובב.

למרות הכל קניתי וידאו של סוני - גם ממנו שבעתי מרורים והוא אפילו קרע לי את הקלטת של יום כלולותי.

צירוף מקרים? לא יודע.

מה שבטוח שסוני אני לא אקנה יותר.

אפשר להבין.

אני מקבל את מה שאתה אומר - ואני יכול לשער שאתה מבין את מורכבות המוצרים עליהם אנחנו מדברים (במיוחד מכוניות מודרניות) ובמיוחד את כמות הרכיבים הנמצאים בכל מוצר.

לא מכיר את עניין לוחות השעונים של רנו, אצלנו באופן מפתיע הלוחות שעונים של המכוניות המודרניות (מהניסיון שלי) נטולות תקלות (כן, גם זה של ה C4). במכוניות מודרניות כל קילקול קטן יכול לעלות אלפי שקלים והפוטנציאל שזה יקרה הוא גדול יחסית - כנ"ל גם במוצרי-חשמל ביתיים חדשים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני מספר שנים הייתי טכנאי מכונות צילום.

גם שם מדובר על שילוב מערות אלקטרוניות במערכות מכאניות.

תקלות במעגלים מודפסים ובמרכיבי אלקטרוניקה היו סופר נדירות, פחות מ 1% מכלל התקלות. גם התקלות שהיו, נגרמו לרוב מגורם חיצוני ( למשל מנוע חשמלי, שנתפס, ושרף את הדרייבר, שמפעיל אותו)

החלפת מעגל חשמלי סתם כך, ללא החלפת חלקים מכאניים נוספים היה אירוע יוצא דופן לחלוטין.

למה במכוניות זה צריך להיות שונה ?

פורסם

מודה אני שאין לי מושג על מה אתה מדבר.

מאזדה עומדת בראש טבלת המכירות בישראל כבר הרבה שנים, ובשנים האחרונות מכירותיה הן כמעט אך ורק לחברות ליסינג.

מאזדה 3 הושקה ב 2004. מתי בדיוק נמנעו משיווקה לחברות ליסינג?

אשמח לשמוע פרטים נוספים. נשמע לי כמו מדע בדיוני.

תחילת שווק של מאזדה 3 בישראל התאפיין בדגם 5 דלתות בלבד שלא סופק לחברות הליסינג. כמו כן מחירה עמד 131 אלף ש"ח מה שהוציא אותה מקבוצת מיסוי 2.

חברות הליסינג קיבלו דיל אטרקטיבי ל323 לנטיס וחיסלו את כל המלאי שסיפקו במשך שנה שלמה.

זו בדיוק הסיבה שלא הייתה לי מאזדה 3 בשנת 2004. במקומה הזמנתי רנו מגאן שחיכיתי לה חצי שנה. דגם 2004 היה עם לוח בצבע אדום עוד לא היה מסורס מבחינת אבזור. לא הייתה לי עוד מכונית עם רמת אבזור ופינוק כמו מגאן. למרות העגלתיות וגיר לא חכם במיוחד הייתי מאוהב ברכב. אבל נאלצתי להיפרד ממנו כעבור 7 חודשים כי הרכבה טורכית הייתה על הפנים. היא התחילה להתפרק במלוא מובן המילה. בבוקר הייתי מוצא חלקי פלסטיק על הרצפה. בסוף אחרי שמיכל מים של וישרים נזל ובחברה אמרו שצריך לחכות כמה חודשים עד שיגיע חלק חדש, אוויס נשברו והחליפו לי את הרכב בפג'ו 307. שהייתה בסדר גמור אבל לא התקרבה למגאן מבחינת שכלולים.

פורסם
תחילת שווק של מאזדה 3 בישראל התאפיין בדגם 5 דלתות בלבד שלא סופק לחברות הליסינג.

חברות הליסינג קיבלו דיל אטרקטיבי ל323 לנטיס וחיסלו את כל המלאי שסיפקו במשך שנה שלמה.

הבנתי אותך.

אתה חושב שהיה כאן נסיון "למנוע הצפה"? תן לי להסביר לך מה בדיוק קרה שם.

בתחילת שיווק מאזדה 3 בישראל הוצע דגם 5 דלתות בלבד, תצורת מרכב שאינה אהובה על לקוחות ישראליים וגם לא על חברות ליסינג.

מכיוון שזו היתה שנתה האחרונה של ה"לאנטיס", יכל היבואן להציע דיל אטרקטיבי במיוחד על המכונית הזו לחברות הליסינג.

הגיוני שהיבואן, בהבינו את רגישות ציי הרכב, נמנע בכוונה משיווקה של ה-3 מרובעת הדלתות באותו השנתון, כדי שלא תפגום בסיכויי המכירה של הלאנטיס בבוא היום.

פורסם
לפני מספר שנים הייתי טכנאי מכונות צילום.

גם שם מדובר על שילוב מערות אלקטרוניות במערכות מכאניות.

תקלות במעגלים מודפסים ובמרכיבי אלקטרוניקה היו סופר נדירות, פחות מ 1% מכלל התקלות. גם התקלות שהיו, נגרמו לרוב מגורם חיצוני ( למשל מנוע חשמלי, שנתפס, ושרף את הדרייבר, שמפעיל אותו)

החלפת מעגל חשמלי סתם כך, ללא החלפת חלקים מכאניים נוספים היה אירוע יוצא דופן לחלוטין.

למה במכוניות זה צריך להיות שונה ?

לא חושב שרמת הויבראציות, חום ושאר מרעין-בישין הם משהו שניתן להשוות בין מכונית למכונת צילום...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה חושב שהיה כאן נסיון "למנוע הצפה"? תן לי להסביר לך מה בדיוק קרה שם.

.

לא מדויק ארנון, היה רצון למנוע "הצפה" אבל לא של המאדה3 אלא של הלנטיס.

בסוף דרכה המוטורי של הלנטיס (המהוללת?) היה לדלק מוטורס מלאי אדיר של לנטיסים חדשות. הידיעות והפירוסומים שהגיעו עוד לפני ההשקה הרישמית של ה-3 תרמו אף הם למלאי העצום. דלק מוטורס שפחדה להישאר עם מלאי ענקי, הציגה בהתחלה את המאזדה 3 (בגרסת הסדאן והאצ'בק) רק בגרסה המפוארת יותר ללא גירסת הליסינג. באותה עת אם אתה זוכר, חברות ליסינג רבות הציעו מבצעים של עיסקאות ליסינג ללנטיסים תוך החלפה תוך כדי חכירה למאזדות 3 (לאותם לקוחות).

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
לא חושב שרמת הויבראציות, חום ושאר מרעין-בישין הם משהו שניתן להשוות בין מכונית למכונת צילום...

נכון, אבל מעגלים אלקטרוניים שמיועדים לעבוד בסביבה אוטומטיבית מתוכננים בהתאם להפרעות שציינת וצריכים להיות עמידים בתנאים האלו. היום אין שום בעיה להכניס כמעט כל מעגל אלקטרוני למעבדות כשל ולבדוק את עמידותם בתנאי סביבה משתנים.

מה שעוד לא ברור לי בכלל הוא שיטת התחזוקה הקלולקת של המכלולים האלו.

הרי היצרן מודע לעובדה שהמכלולים האלקטרוניים המורכבים ברכב יתקלקלו בשלב כזה או אחר. ובכל זאת, כשמתקלקל מעגל מודפס בלוח השעונים של הסניק צריך להחליף לוח שעונים קומפלט ולא להסתפק בהחלפה של מעגל מודפס פשוט שעלותו כמה עשרות דולרים במקרה הגרוע. כשביט אחד סורר במחשב ניהול המנוע נתקע ודופק את הפיקוד לאיזה חיישן מוזר במרכז המנוע אי אפשר להחליף את המודול הסורר במחשב או חלילה לתקן את המחשב ברמת דרג ד' אלא רק להחליף את כל המחשב.

למה במקומות אחרים אפשר לתקן מעגלים בדרג ד' ובתחום הרכב אי אפשר?

הטענה שלי היא לא רק כלפי היצרנים הצרפתיים, כי עד כמה שאני יודע כל היצרנים פועלים באותה השיטה (תקנו אותי אם אני טועה), אבל חורה לי העובדה שיצרני הרכב "דופקים" את הלקוחות שלהם עם תיקונים אלקטרוניים יקרים שהיו יכולים להגמר בסכום כסף קטן משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עם כל הכבוד לבדיקות, כשמדובר בלוח שמכיל עשרות אם לא מאות רכיבים קטנים - מספיק שאחד מהם יסטה קלות מנתון ה MTBF המשוער שלו - ונגמר הסיפור. אז לוח שעונים אחד שקורס לא צריך להביא את כל המערכת לחשיבה של תיקונים בדרג ד' אם רמת האמינות של החלק היא מצויינת (ולרוב היא אכן כזו).

גם מחשבי הזרקה למכוניות וגם לוחות שעונים הם לא משהו שמתקלקל על בסיס קבוע. הניסיון המקצועי שלי מסתכם ב-3 שנים עם הדגמים של PSA ונכון לרגע זה אני יכול לספור על יד אחת את כל הלוחות שעונים שנאלצתי להחליף כתוצאה מפגם שלא ניתן לתיקון. יתר המקרים דרשו תיקון של מחוג שנסדק ויצא מכיול או מנגנון מכאני של שעון טורים או מהירות בלבד (את המנגנונים אפשר להחליף ואין צורך להחליף את הלוח כולו). דווקא בלוחות המשוכללים טרם נתקלתי בבעיות (פיקאסו-ים למינהם, C4, C3).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צביקה פיק, יש מקומות, שמתקנים לוחות שעונים אלקטרוניים. למשל, ב"מחוון" בחולון יש מעבדה לתיקון לוחות שעונים, ובון אדם מקצועי, שעוסק רק בזה.

הם יחליפו לך רק את אותו הרכיב, שדרוש תיקון, אבל המחיר עדיין גבוה, וזה הרבה הרבה יותר מ"כמה עשרות דולרים"

• תוכן חדש...