Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל עניין של היצע וביקוש.

מאזדה 5 (מכונית בסה"כ טובה אבל למשעה עם שלוש שורות של שני מושבים) נהנית מביקוש כמעט אוטומטי.

לעומתה הגרנד סניק השימושית יותר, כמעט לא נלקחת בחשבון (למרות שלדעתי היא יותר משתלמת לצרכן הפרטי)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לחבר שלי יש סניק2003 קנה אותה ב42000 ש"ח ובמשך 8 חודשים שהיא אצלו הוא הוציא עוד 12000 ש"ח על תקלות שונות ומשונות.
שוב הודעת פורומים סטנדרטית, כאילו מועילה, בתכלס מטופשת ומיועדת לשכנוע המשוכנעים.

אנחנו לא יודעים מה היה מצבה כשנרכשה. ממי נרכשה? איך תוחזקה ? כמה ק"מ ? לא ידוע.

על מה הוא הוציא 12,000 ש"ח? על תקלה אחת? על הרבה תקלות?

אנחנו לא יודעים אם מדובר בתקלות שמופיעות ברנו סניק אחרות, או שמדובר במשהו ספציפי, חד-פעמי, שקרה דווקא בזו.

אנחנו לא יודעים כלום (וכנראה שגם אתה לא), אבל זה לא מפריע להודעה שלך להתחזות לאמת גורפת - מדגם מייצג של כל רנו סניק באשר היא.

לי יש חבר עם סניק, שלא עשתה עד עכשיו שום בעיה.

מה אני אמור לעשות עם המידע הזה ? לפזר אותו בפורומים באינטרנט ?

הרי זה לא מעניין אף אחד. סיפורי זוועות כמו שלך, לעומת זאת, זה האקשן שממנו רס"נ שמועתי חי באינטרנט.

יש לי גם חברים עם מאזדה לאנטיס. השקיעו בה עד עכשיו יותר מ- 10,000 ש"ח.

נו? גם את זה אני אמור לדחוף בכל הודעה ?

הרי אני לא באמת מאמין שמאזדה לאנטיס לא אמינה בגלל הנסיון הבודד של החברים שלי. סתם היה להם חוסר מזל.

אבל אתה, משום מה, בטוח שתרמת משהו לדיון בסיפור העמום שלך על החבר שלך.

לדעתך, החוויה הפרטית שלו רלוונטית כדי לקבוע איזושהיא תובנה לגבי כל עשרות מליוני המכוניות שרנו ייצרה בעשור האחרון.

פורסם
חברים יקרים

מה דעתכם על גרנד סניק?

נראה רכב מצויין, חסכוני (מנוע 2000), נוח בטוח וגדול

במחיר סבי ר ביותר

איפה הקאץ'? אם יש...

התדמית של הרכבים הצרפתיים בארץ "נהנת" מחוסר ביקוש ועקב כך ירידה במחיר.

כמשומשת מדובר בעיסקה טובה כל עוד הרכב נשמר טוב ע"י הבעלים וטופל היטב.

אגב, את אותו הדבר תוכל לומר גם על הפיקאסו של סיטרואן - מודל 2003 עם גיר אוטומטי ומנוע 2000 סמ"ק *ומערכת ESP* עולה פחות מ 50K ש"ח במחירון של לוי יצחק, עכשיו - לך תמצא אחד (טוב) שרוצה למכור...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב,אשאל אחרת. האם קיים סקר עמינות אחד בעולם שרנו/פיזו/סיטרואן נמצאות בבכלל בעשריה פותחת?

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם
אני רואה שצדקתי, והדיון גלש לכייון הרגיל והידוע.
אל תגלגל עיניים לשמיים. אתה לקחת אותו לשם.

הנה עוד בחור, ששאל את השאלה ממעניינת הזאת, ומשום מה לא זכה לתגובות :

נו, אז לך תענה לו. ספר לו שרנו סובלת ממוניטין אמינות בעייתי, ושטויוטה נהנית ממוניטין אמינות נפלא.

המנע ממתן לינקים לכל האנשים שסיפרו כאן בפורום שנאלצו להחליף מנוע בקורולה מהשנתון הזה, וגם לכל האנשים שסיפרו שעליהם להחליף מחשב מנוע וממיר בעלות של 10-13K ש"ח.

הרי קורולה תמיד בראש סקרי האמינות. תשאל את חברינו leo69:

טוב,אשאל אחרת. האם קיים סקר עמינות אחד בעולם שרנו/פיזו/סיטרואן נמצאות בבכלל בעשריה פותחת?
עוד פעם גלגול עיניים.

אפשר לענות לך, אבל הרי ממילא לא תשתכנע.

בדו"ח לשנת 2007 של איגוד הנהגים הגרמני, המדרג מכוניות לפי התפלגות קריאות החילוץ, בקטגוריות הקטנות נמצאת רנו מודוס במקום החמישי, טווינגו בשביעי, קליאו במקום ה-11, אותו היא חולקת עם טויוטה יאריס(!).

בקטגורית מיניוואנים, סיטרואן פיקאסו במקום השני, מקדימה את מאזדה 5 שבמקום השלישי.

עוד התפלספויות מסוג השאלה הזו ימחקו.

מי שרוצה להתחכם מוזמן להשתמש במנוע החיפוש.

רבים כבר התחכמו עם אותם הטיעונים בדיוק לפניכם.

פורסם
מנגנון חלון חשמלי עולה 2500 ש"ח

מרשים. זה אפילו יותר מה-2000 שקלים שרצו על המנגנון חלון בקליאו שהייתה לי. מיותר לציין שקפיצה לזגג פתרה את הבעיה ב-250 שקלים.

מה עכשיו? "טיפול עולה 2500 שקלים"? (כן, עם טיימינג ובלמים)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ארנון, נניח והכל סטיגמות, דעות קדומות, וחוק העדר.

אבל מדוע יצרנים מסויימים השתחררו די מהר (תוך כמה שנים בודדות) מהתדמית השלילית שהייתה להם, והיצרנים הצרפתים לא מצליחים ?

דוגמאות :פורד בסוף שנות ה 90 הייתה בקרשים בארץ, אסקורט דור אחרון הייתה מכונית גרועה למידי, התדמית שלה הייתה גרועה, מכירות נמוכות, מחירון צנח צניחה חופשית, וכך גם המונדיאו הראשונה.

היום לפוקוס לומונדיאו יש תדמית מעולה ומכירות מצויינות, ואף אחד יותר לא

מלכלך על פורד.

סקודה - בתחילת דרכה בארץ הציעה מכוניות בסיסיות וזולות, עם אמינות בינונית, שהתחרו בלאדה, והתדמית בהתאם.

אחר כך היצרן עבר מהפך ענקי, המוצרים שלו יישרו קו עם המובילים בשוק, ולא נשאר זכר לתדמית ולסטיגמות מן העבר. אף אחד היום לא מלכלך על סקודה.

אתה רואה, שדעת כהל יכולה להשתנות מקצה לקצה תוך כמה שנים.

אז מדוע לדעתך, התדמית השלילית, שיצרה BX בשנת ,1987 עדיין דבוקה למכוניות הצרפתיות, ושום מכונית חדשה, מעולה ככל שתיהיה, לא מצליחה לשנות אותה ?

פורסם

Buki, בוא ניקח מצב תיאורטי ותגיד לי מה דעתך; אם פורד היתה משווקת בארץ ע"י יבואן אחר (ולא דלק מוטורס), האם אתה חושב שהיא עדיין היתה זוכה למידת הערכה חיובית שיש לה היום (לולא היא לא היתה תחת אותם הכנפיים של מאזדה, שבארץ מאוד מצליחה) ?

חומר למחשבה...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה לא רק מה שאיציק אמר. אני חושב שהבעיה טמונה בעצם היות הצרפתיות צרפתיות. את פורד היום הצרכן הממוצע לא יודע בדיוק איך לאכול - היא אמריקאית? אירופאית? גנים יפנים בזכות המזדה 3? בכל מקרה זה נשמע יותר טוב מצרפתית. מצד שני, לרנו וניסאן זה לא כל כך עובד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

במחשבה שניה, כבעלים של גרנד סניק...

כל עוד:

הביטוח זול.

קרסו קונה את הרכב במחיר מחירון, ועד מוסיף 5000 ש"ח הנחה על קניה חוזרת:-P

אפשר לקנות משומשות איכותיות בזול - רק בגלל שהעדר לא מסתדר איתן...

(השבוע קניתי עבור חבר מגאן 2003 עם 80000 ק"מ והסטוריית טיפולים מלאה ב-38000 ש"ח...)

שישאר ככה...:-D

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

במקרה של פורד התשובה ברורה. יבואן.

היבואן הנוכחי מבין את הלך המחשבה הישראלי טוב יותר מכל מתחריו. הוא מבין את חוק העדר ופועל לפיו.

הוא יודע שתדמית המכונית נגזרת בראש ובראשונה מנוכחותה על הכבישים, והוא עושה בדיוק מה שצריך כדי להציף את הכביש בדגמים שהוא חפץ ביקרם, בדיוק במידה שתאפשר ל"מר ישראלי" להשתכנע ש"זה אוטו טוב, רואים אותו הרבה".

לראיה, תדמיתה החיובית של המאזדה 2, למרות שהיא צעירה מאוד ואיש לא יודע עליה עדיין דבר. שים לב שכשיבואן מאזדה\פורד מחליט להכניס מכונית חדשה לשוק, זה תמיד באותה שיטה (שעובדת מצויין): יחסי ציבור --> כתבות טרום השקה --> סגירת דילים במחירים אטרקטיביים מול חברות ליסינג גדולות --> מסע פרסום בעיתונות (שזה לכאורה אבסורד, כי אף אחד לא קונה היום מכוניות חדשות מכיסו) --> הצפת הכביש בדגם החדש (מאזדה 2, 5 או 6 החדשה).

אם יצא לך לקרוא את דבריו של מנהל השיווק של קיה מטעם היבואן החדש, הוא אמר דברים דומים (ואני מצטט מהזכרון): "לא אכפת לי להפסיד על כל מכונית חדשה. העיקר שאצליח לייצר מסה קריטית של מכוניות על הכבישים".

דרך אגב, אתה יכול לראות תהליך דומה עם ה- C4 של סיטרואן.

נכונותו של מר ישראלי לקבל אותה כמכונית "ראויה" גדולה מנכונותו לקבל דגמים אחרים של היצרן, למרות שהיא שכפול די מדויק של כל דגם אחר של היצרן: אותה מערכת חשמל, אותם מנועים, אותם ההילוכים.

כל ההבדל הוא שאותה רואים יותר על הכבישים.

לגבי סקודה - נו באמת. קח סקודה פליסיה והשווה אותה לסופרב. קשה להתעלם מהמפנה.

דרך אגב, אם וכשתגיע הדצ'יה לוגאן לישראל, מר ישראלי יצטרך לעבור את אותו תהליך כואב של הסתנכרנות עם המציאות.

אין שום קשר בין דצ'יה לוגאן לדלתא, כמו שאין שום קשר בין פליסיה לפאביה.

במידה פחותה (אבל עדיין נכונה) אין שום קשר בין קורולה מודל 1985 לקורולה 2008, כמו שאין הרבה קשר בין BX מודל 1987 ל- C4 מודל 2008.

הקשר נמצא בעיקר באמונות מושרשות, שאין להן הרבה עם המציאות.

פורסם

מסה קריטית של רכבים ממודל מסוים על הכביש אמנם תורמת לתדמית, אבל היא לא קסם.

קח לדוגמא את היונדאי גטס, רכב שכבר מזמן עבר את המסה הקריטית ונוסע בהמוניו על כבישי ארצנו, ועדיין התדמית שלו נמוכה מאוד, ולא בצדק. או אם ללכת לדוגמא צרפתית, סיטרואן BX היתה בראש טבלת המכירות בסוף שנות ה80 העליזות, מה שלא עזר במיוחד לתדמית המהוללת שלה.

ולגבי המאזדה 2 - למה אתה מתכוון שאיש לא יודע עליה דבר? די והותר עיתונאי רכב נהגו עליה ונתנו את חוות דעתם. יש רכבים זמינים לנסיעות מבחן ואפילו להשכרה. זה לא מספיק כדי ללמוד על טיב הרכב?

רק ימים יגידו אם מאזדה 2 תצדיק את התדמית האמינה של המאזדה בישראל. אבל זה לא מה שאמור להטריד את הלקוח הישראלי שמקבל את ה2 שלו בליסינג וזורק אותה הלאה כעבור 3 שנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לחבר שלי יש סניק2003 קנה אותה ב42000 ש"ח ובמשך 8 חודשים שהיא אצלו הוא הוציא עוד 12000 ש"ח על תקלות שונות ומשונות.

גם הוא לא הבין מה רע בצרפתיות.....

8 חדושים הספיקו לו,עכשיו היא למכירה

סתם לצורך ידיעה רשמתי....

במשפחה יש לנו סיטרואן קסנטיה TDI.

היא אצלנו כבר כמעט שנתיים ולמען האמת היא עושה די הרבה בעיות. הכל החל עם מנוע שהתפגר ולקח עימו את הטורבו, המשיך עם צינורות שגם הלכו והיו עוד כמה דברים קטנים שעלו המון כסף.

אבל הכל באשמתינו. קנינו רכב מחברה שלמרות שעבר את כל הטיפולים בזמן, זה הספיק כדי לגרום לרכב לעשות בעיות. תוסיף לזה שצרפתיות הן מכוניות שאתה צריך לאהוב והן לא כמו יפניות שבהן אתה משתמש וזורק.

לפני כשנה (או שנתיים) פורסם סקר אמינות על החברות בכלליות (כל הדגמים ביחד) וסיטרואן היתה מספר 10 ברשימה. למעשה האירופאית היחידה שהיתה לפניה הייתה מיני שהגיעה למקום ה-9.

אני מבקש להפסיק עם הסטיגמות שרכב צרפתי הוא לא אמין. אני לא מכיר את הרנו סיניק כי מעולם לא לא הייתה לי אחת וגם לא הייתה אחת כזו למכריי ולכן לא אוכל להביע את דעתי ברכב הזה.

• תוכן חדש...