Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים

מה דעתכם על גרנד סניק?

נראה רכב מצויין, חסכוני (מנוע 2000), נוח בטוח וגדול

במחיר סבי ר ביותר

איפה הקאץ'? אם יש...

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה- Catch הוא שגרנד-סניק היא מכונית צרפתית, כמובן.

אנשים פוחדים שאם ירכשו אותה והיא תתקלקל, הם ירגישו פראיירים כי ידוע שמכוניות צרפתיות אינן אמינות, וישראלים שונאים להרגיש פראיירים.

הם מעדיפים לקנות מכונית יפנית, כיוון שאם היא תתקלקל (והן מתקלקלות) הם לא ירגישו פראיירים.

להיפך. הם ירגישו שזה חוסר מזל מנוגד לכל סטטיסטיקה. קצת כמו להיפגע מברק.

ואז גם יהיה להם סיפור מצויין לספר לחברים ביום שישי בערב.

זה ה- Catch. מבין?

פורסם

לחמי היה סניק 2002. לא יודע אם גרנד או שאר ירקות שמדביקים בארץ.

אחרי שנתיים על הכביש לא היה יום שכל מערכות של הרכב עבדו תקין. תמיד היה משהוא קטן ומעצבן שלא עבד.

כנ"ל היה המצב בסיטרואן C5 שאליה שדרג. אבל הפעם אחרי 10000 קילומטר (כלומר חצי שנה). פעם וישרים, פעם מרים שמשות, פעם נעילה מרכזית, פעם סתם איזה מנורה שלא נכבת. גם התיקונים היו קטנים ומעצבנים. 80, 200, 600 שקל.

לכן אנשים נרתעים מצרפתיות.

פורסם

מנסיון עם רכב אחד אשר שירת את החברה , מודל 2005 , הרכב עבר למעלה מ 150K בכ40 חודש, לא נרשמו תקלות מלבד בעיה בסוגר מיכל הדלק מאחור אשר הוחלף תחת אחריות.

אני חייב שהשורה השלישית גוזלת כמעט את כל תא המטען של הרכב, כך שאם הרכב מלא ב 7 נוסעים ונדרש גם להעמיס את הרכב אתה בבעיה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לכן אנשים נרתעים מצרפתיות.

טוב. אם נרתעים, שיקנו מאזדה. לא מתקלקלת.

(לא, לא נהפוך את השרשור הזה לשרשור "אבל סטטיסטית, אוטו X מתקלקל בסבירות Y, ואוטו W מתקלקל בסבירות Z". ממש לא)

פורסם
(לא, לא נהפוך את השרשור הזה לשרשור "אבל סטטיסטית, אוטו X מתקלקל בסבירות Y, ואוטו W מתקלקל בסבירות Z". ממש לא)

ממש לא. אני אישית תומך נלהב של מכוניות צרפתיות. כי אין מה לעשות. הכי הרבה פינוק לשקל למרות שאלא לא בדיוק מכונות נהיגה אולטימטיביות. ... אני פשוט מעדיף אותן בליסינג בלבד.

פורסם

דוידו, שים לב :

רוב המגיבים בפורום הזה הם אנשים דתיים. הדוקים מאוד.

יש שני זרמים עיקריים, ועוד מספר זרמים משניים.

הזרם הראשון הוא הזרם הצרפתי. מצדדים בזרם זה ישבחו ויהללו את התוצרת הצרפתית, תוך רמיסה של כל התוצרות האחרות, ללא הבחנה.

מצדדים בזרם השני, היפני, יעשו בדיוק ההפך, יקללו, ישפילו, וישפכו חרא על התוצרת הצרפתית, וישבחו את התוצרת היפנית.

כמו הרבה שירשורים דומים, עוד מעט גם השירשור הזה הופך לוויקוח ניצחי "צרפת מול יפן" יורד לפסים האישיים, ואחרי זה תגובות רלוונטיות אתה לא תראה מאף אחד מן הזרמים.

פורסם

Buki אהבתי..

הסניק היא מכונית נוחה מאוד, מאובזרת, נעימה לנהיגה ,מרווחת ,סופר בטיחותית.

החסרונות שלה: אחזקה יקרה מאוד במוסכי היבואן , גיר AL4 לא אמין במיוחד ,

מוניטין אמינות נמוך ובעקבות כך שוק גרוע, שגורם לירידת ערך גדולה.

דוגמא לעלות מגבים ברנו סניק:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3511645,00.html

פורסם
הזרם הראשון הוא הזרם הצרפתי. מצדדים בזרם זה ישבחו ויהללו את התוצרת הצרפתית, תוך רמיסה של כל התוצרות האחרות, ללא הבחנה.
רק מי שלא מבין מימינו ומשמאלו מנסה לחלק את העולם להכללות נוחות לעיכול כמו "תוצרת צרפתית" או תוצרת אחרת.

אני לא משבח ומהלל את זו ולא רומס אחרת, אלא מנסה למנוע מאנשים לייצר או למחזר שמועות ואמונות תפלות חסרות בסיס אמיתי.

זה לא תפקידו של הפורום הזה. יש די והותר פורומים שבהם אין כל בעיה לערבב עובדות עם שמועות, כמו כאן, למשל:

החסרונות שלה: אחזקה יקרה מאוד במוסכי היבואן
"אחזקה יקרה מאוד במוסכי היבואן" - איך מאמתים טענה כזו?

מה זה בכלל אומר? שפילטר אוויר, שמן ודלק יקרים?

עלות העבודה יקרה ? ביחס למי ? למוסך מורשה של "מאזדה"?

אולי הכותב התכוון להגיד שהטיפולים לא יקרים, אבל תדירותם גבוהה ? שכמות הקילקולים גבוהה ?

זו בדיוק דוגמה למין פולקלור כזה שמסתובב לו בפורומים, ומתמחזר לו שוב ושוב עד שהוא הופך לאמת בעיני אחדים.

לי אין רנו, גם לא היתה לי ולכן אין לי מושג בדבר עלות התחזוקה.

אני יודע רק שאין לי יכולת לחשוב על שום הסבר רציונלי שבגללו תחזוקה של מכוניות רנו אמורה להיות יקרה משל מתחרותיה.

גיר AL4 לא אמין במיוחד ,
עוד קישקוש שחוזר על עצמו שוב ושוב (ובדרך כלל עם חוסר דיוק אופייני. ברנו הגיר הזה מכונה DP0. אצל פיג'ו-סיטרואן הוא קרוי AL4).

הגיר הזה מיוצר כבר 11 שנה. במהלך התקופה הארוכה הזו שוחררו אי-אילו וריאנטים.

היצרן כלל בו כבר מספר שינויים, שיפורים ועדכונים.

תקלות שהיו כבר מזמן אינן.

סולנואידים ספציפיים שגרמו לכשלים בשנותיו הראשונות זוהו והוחלפו בסוף 2003.

מאפייני התנהגות שלא תאמו לטעם הישראלי כבר טופלו במספר לא קטן של עדכוני תוכנה.

ובפורומים? עולם כמנהגו נוהג.

רושם מישהו "לא אמין במיוחד" ומסכם את העניין. כל הגירים הללו, ללא הבדל שנתון, סולנואיד, גרסת מוח הידראולי או גרסת תוכנה, כולם "לא אמינים במיוחד".

שיפורים? עדכונים? את מי זה מעניין ?

להכליל הרי לא עולה כסף. לגלגל שוב ושוב סיסמאות זה הרי ספורט ישראלי ידוע.

ובכן, לא כאן, ולא משנה אם מדובר ברכב צרפתי, יפני או צ'רקסי.

פורסם

שיפורים? עדכונים? את מי זה מעניין ?

להכליל הרי לא עולה כסף. לגלגל שוב ושוב סיסמאות זה הרי ספורט ישראלי ידוע.

מדוע זה צריך לעניין מישהוא? למה אי אפשר לעשות כמו שצריך מלכתחילה?

מה קורה אצל BOSCH ו ZF או שאר יצרני גירים?

פורסם
מדוע זה צריך לעניין מישהוא? למה אי אפשר לעשות כמו שצריך מלכתחילה?

מה קורה אצל BOSCH ו ZF או שאר יצרני גירים?

מדוע אתה מגיב על דבר שאין לך מושג קלוש בו ?

ZF שיווקה בעבר גירים אוטומטים אשר התפגרו עקב בעיות שונות, אייסין - וורנר חברה יפנית למהדרין שיווקה גיר אוטומטי לחברת פיאט אשר התפגר מוקדם מהצפוי ועשה בעיות לא מעטות..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם אתה חושב שכל היצרנים "עושים זאת כמו שצריך מלכתחילה", אתה חי בעולם דמיוני.

BOSCH לא מייצרת גירים, אבל מוציאה גרסאות תוכנה שונות למערכות ניהול המנוע שלה, כדי לתקן דברים שלא "נעשו כמו שצריך מלכתחילה".

ל- ZF היו מספר תקלות תכנוניות במספר גירים, שהקרינו באור שלילי על מכוניות בהן הותקנו.

כל יצרן מזהה כשלים אחרי תחילת היצור הסדרתי. ההבדל בין היצרנים נמצא בעיקר במהירות התגובה ובטיב הפתרון.

נטען שלטויוטה היה כשל סידרתי במנועי הקורולה שיוצרה עד 2007, שגרם להריסתם עקב היווצרות בוצה במנוע.

למאזדה 3 (כמו לכל מכונית אחרת, כמעט) רשימה ארוכה של שיפורים\עדכונים\שדרוגים לתקלות שזוהו אחרי שהחל היצור.

אף יצרן לא חף מתופעות שכאלה, וחבל שאתה נותן לתחושות הבטן הבלתי מבוססות שלך לגרום לך להאמין אחרת.

פורסם

לחבר שלי יש סניק2003 קנה אותה ב42000 ש"ח ובמשך 8 חודשים שהיא אצלו הוא הוציא עוד 12000 ש"ח על תקלות שונות ומשונות.

גם הוא לא הבין מה רע בצרפתיות.....

8 חדושים הספיקו לו,עכשיו היא למכירה

סתם לצורך ידיעה רשמתי....

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

• תוכן חדש...