Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הלכתי היום למוסך עקב בעיה שיש לי בזמן האחרון בחום המנוע- המאוורר שלי נדלק רק בעת הפעלת מזגן, ולכן כאשר האוטו עומד בפקקים או בחניה ומונע הרבה זמן, החום מנוע מתחיל לטפס. הוא לא מגיע לחלק האדום בכל מקרה, אבל עובר את החצי ומתייצב ב3/4.

המוסכניק פירק לי את היוניט חום (אחרי שחיפש אותו במשך חצי שעה- ולהגנתו הוא נשמע אמין ואמר לי מראש שהוא לא יודע איפה היוניט חום ברכב). היוניט שהוא פירק נמצאת ליד מדיד השמן מצד שמאל של המנוע.

1)האם זו באמת יוניט החום בפיאסטה?

היוניט שם נראה כמו חיישן מה שמעלה לי שאלה אחרת- מה ההבדל בין חיישן טמפרטורה לבין יוניט חום אם יש בכלל הבדל? האם יכול להיות שהוא פירק בטעות את חיישן הטמפרטורה?

בכל מקרה, הוא ניתק את היוניט, אמר שהכל עובד כמו שצריך כשהיא מנותקת (לא יכולתי לראות כי ישבתי בתוך האוטו על הליפט)-הוא אמר לי שהיוניט תקול, וצריך להחליפו בחדש. הוא המליץ לי להחליף במקורי כדי לא לקחת סיכון ובגלל שהעלות שלו נמוכה יחסית. המחיר למקורי- 160 ש"ח. האם זהו מחיר סביר ליוניט חום מקורי?

מודה לכם על העזרה,

גיא

פורסם

בדרך כלל על איזה טמפרטורה המכונית , איפה עומד המחוג של החום , נדמה לי שרשום שם המילה NORMAL , בכל מקרה זה נורא זול למקורי (של ניו פליסיה מקורי עולה 450 שקל ) .

אצלי בפיאסטה זה עומד על הקו המינימלי של החום ורק אם אני עומד חצי שעה בפקק זה מגיע לאות N .

משהו יודע אם כך זה אמור להיות ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

זה לא אמור להיות ככה...

המד טמפרטורה אמור להיות באמצע- בין ה-R ל-M.

אני רק מניח שהתרמוסטט שלך פתוח כל הזמן ולכן האוטו לא מתחמם- או שיש בעיה בשעון או ביוניט החום מנוע לשעון.

אבל זו השערה בלבד.

פורסם

מניסיוני מד החום בפיאסטה אמור להיות בין הרבע לחצי הסקאלה. החלפת יוניט מאוורר בפיאסטה זה הדבר הכי פשוט שיכול להיות וניתן לבצע זאת באופן עצמאי.

פורסם
זה מגיע לאות M רק אם אני עומד בפקק , אבל אין פקקים זה מגיע רק לקו של המינימום של החום , אז צריך להחליף יוניט חום ?

לא יכול לעזור לך בשלט רחוק לצערי. תבדוק עם כשאתה מניע, לאחר דקה הצינור התחתון והעליון של המים מהרדיאטור בטמפרטורה שווה. אם כן,הטרמוסטט כנראה פתוח ולכן הרכב לא מגיע לטמפרטורת עבודה (גם טרמוסטט פתוח בשילוב האויר שמקרר בזמן נסיעה יכולים להוביל למצב הזה).

בכל מקרה זה לא נשמע לי כמו חיישן טמפרטורה, כי אם הוא תקול והמד חום מראה על מינימום אז זה אומר שהמאוררים עובדים כל הזמן (מה שלדעתי לא סביר).

לכן הייתי בודק את הטרמוסטט ומקביל בודק ששעון החום באמת מראה על החום האמיתי (בעזרת מד חום חיצוני).

Fiesta 1997, איך בדיוק אני מפרק את חיישן הטמפרטורה/יוניט החום. הרכב שלי הוא מדגם דינאמיק, ולמיטב הבנתי בגלל שיש לו מחשב ניהול מנוע, אז החיישן טמפרטורה מחליף את יוניט החום שהייתה מצויה ברכבים ללא מחשב באיזור הרדיאטור. מצאתי את החיישן הבעייתי משמאל למנוע , בצמידות לראש המנוע.

ניתקתי אותו כאשר החום עבר את החצי וראיתי שהמאוורים נכנסים ישר לפעולה (אגב ישר למהירות השניה אם זה אומר משהו). בעוד הרכב מונע והמאווררים פועלים חיברתי מחדש את הצמה לחיישן והמאוורים הפסיקו לעבוד. מכאן אני מניח שהוא אינו תקין או לא מכויל. ממה שקראתי בחיפוש שביצעתי צריך להחליפו ולא ניתן לתקנו או לנקות אותו בעזרת ספריי כזה או אחר.

מישהו יוכל לומר האם יש חשיבות לחיישן זה שיהיה מקורי מתוצרת מוטוקראפט או שניתן לשים תחליפי. שמעתי בזמנו שתחליפי עשוי לזייף ולגרום גם לצריכת דלק יותר גבוהה (אינני בטוח איך זה קשור לצריכת דלק- אם מישהו יכול להסביר).

??

והאם ניתן באמת לפרק אותו בקלות? כי כל מה שהצלחתי לעשות זה לנתק את הצמה אליה הוא מחובר (צמת פלסטיק שחורה עם שני חוטים היוצאים ממנה).

פורסם

אם אתה מתל אביב אז תנסה אצל צי'קו ברחוב נחל איילון פינת יצחק שדה 40 אחרי התחנת דלק , קניתי ממנו פילטרים מקוריים של מוטוקראפט במחיר ממש זולים. 03-5375285

פורסם

תודה- אבל אני מחיפה.

מישהו יכול אולי להכווין אותי כיצד לפרק את היוניט חום? מכל מיני תמונות באינטרנט ראיתי שהוא נראה כמו בורג. האם מישהו התנסה בפירוק של יוניט זה בפיאסטה?

פורסם

גיא

אתה יכול לקנות מקורי אצל יוסף מוסלח

8722827

ולשאר, מד החום צריך להיות באמצע כל הזמן - 90 מעלות ( כמובן לאחר שהמנוע התחמם )

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
גיא

אתה יכול לקנות מקורי אצל יוסף מוסלח

8722827

יניב- התקשרתי אליו ביום שישי- הוא אמר לי 220 ש"ח לא כולל מע"מ אבל הוא לא בטוח אם זה מה שאני צריך או לא. כלומר הוא לא יודע האם זה החיישן אליו אני מתכוון. אתה יודע אולי מה המק"ט של החיישן טמפרטורה - זה שנמצא מצד שמאל של המנוע ליד מדיד השמן (נמצא הצמה מתחברת אליו מלמטה)?

אתה יודע האם ניתן להחליף את זה לבד?

פורסם
גיא

אחרי כמה זמן זה מגיע אצלך ל אמצע ל 90 מעלות ? זה תקין ?

בדרך כלל זה רק מגיע לקו הראשון של החום

אצלי רק אחרי חצי שעה לפחות ורק אם עומדים בפקק , בניו פלסיה זה היה תוך 12 דקות בערך .

פורסם

גיא

מקסימום תקפוץ לשם ותראה לו.

רוטנברג

אצלי זה מגיע לחצי תוך כמה דקות

בחורף לוקח לו קצת יותר זמן, איזה רבע שעה - 20 דקות

אם אתה עובד עם מנוע קר מידי, יגרם נזק

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורסם

זה יכול להיות כמה דברים

תתחיל מלבדוק את הטרמוסטט, מתי הוא נפתח

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורסם

היום הייתי אצל החשמלאי רכב הוא החליף את היוניט חום , זה שקובע מתי הונטה תדלק , הוא אמר שזה נפתח על 60 מעלות והחליף את זה לאחד שנפתח ב 90 מעלות , הוא מצא של פורד פיאסטה משומש , מה שהיה מצחיק שהוא הרתיח מים עד רתיחה ושם את היוניט ב מים החמים ושהגיע ל90 מעלות נדלקה מנורה כשהמים התקררו המנורה נכבתה.

בפועל הוא הרכיב את היוניט ועכשיו המחוג של החום עומד על קצת פחות מהאמצע ואז הונטה נפתחת .

אם הייתי קונה חדש היה עולה 190 לא כולל.

הכל עלה כולל עבודה וחלקים 90 שקל של פורד אבל משומש.

• תוכן חדש...