Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היום הייתי אצל החשמלאי רכב הוא החליף את היוניט חום , זה שקובע מתי הונטה תדלק , הוא אמר שזה נפתח על 60 מעלות והחליף את זה לאחד שנפתח ב 90 מעלות , הוא מצא של פורד פיאסטה משומש , מה שהיה מצחיק שהוא הרתיח מים עד רתיחה ושם את היוניט ב מים החמים ושהגיע ל90 מעלות נדלקה מנורה כשהמים התקררו המנורה נכבתה.

בפועל הוא הרכיב את היוניט ועכשיו המחוג של החום עומד על קצת פחות מהאמצע ואז הונטה נפתחת .

אם הייתי קונה חדש היה עולה 190 לא כולל.

הכל עלה כולל עבודה וחלקים 90 שקל של פורד אבל משומש.

חסכת (-:

אתה לא מאיזור חיפה במקרה?

אתמול התקשרתי ליוסף מוסלח בחיפה- לא פחות מ 260 ש"ח עבור יוניט חום מסכן, לאחר מע"מ. אמנם זה מקורי של מוטוקראפ, אבל בשביל רכיב שלמיטב הבנתי יש לו בלאי לא קטן (אחרי הכל הרבה מחליפים אותו- או שאולי זה בגלל המחיר הזול שלו יחסית), נראה לי מיותר בהחלט להוציא סכום כזה.

האם יש הבדל מהותי בין כל היוניטים הללו?

כלומר אם אני הולך למוסך כללי ומבקש ממנו לשים לי חדש, האם צריכה להיות בעיה לשים חדש תחליפי?

פורסם

אני מתל אביב , בדקתי בחנות מאוד זולה אבל איכותית , יש סיני ב 60 שקל צרפתי ב 160 שקל ויש ב 90 שקל ,

מקורי של פורד מוטוקראפט אני חושב עולה 190 לא כולל ,במקרה היה לחשמלאי אחד של פיאסטה נראה מצ'וקמק אבל עובד בדיוק בזמן , חשבתי שבצפון הכל יותר זול, אולי תנסה בחלפים.

דרך אגב במוסך אחד בגבעתיים רצו 300 שקל על עבודה וטרמוסטט לא מקורי ....

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן לכולם,

רציתי לעדכן אתכם בבעיה שלי, ולשאול בעצתכם.

לאחר שלא ידעתי אם לסמוך על מה שהמוסך אמר לי או לא, החלטתי בכל זאת ללכת לקבל חוות דעת נוספת (-:

הגעתי בהמלצתו (בזמנו) של רפי לין למוסך רון בחיפה ליד הצ'ק פוסט.

במוסך לא היו פזיזים ובדקו היטב את הבעיה (בעזרתי קצת):

חיכינו עד שהמד חום הגיע לחצי, המאוורר לא נדלק. ניתקנו את החיישן//יוניט והמאוורר נדלק ישירות על המהירות הגבוהה (כנראה מנגנון default כזה.)

לאחר מכן חיברנו את היוניט, נתנו למנוע להתחממם עד לכמעט 3/4 (באות A מתוך NORMAL). למי שלא מכיר את המד חום בפיאסטה, צירפתי תמונה מקבילה בערך- הקו האדום מציין את החום מנוע כשאני בפקקים, הכחול את החום כשאני בכביש פתוח (נסיעה נורמלית הכוונה).

בקו האדום נדלק המאוורר על המהירות הראשונה, ומד חום המנוע ירד לחצי.

בדיקה נוספת שעשינו היא לבדוק אם כאשר מדליקים מזגן, כאשר מד חום המנוע נמצא באיזור החצי, האם המאוורים מתחיל לעבוד.

נמצא שהמאוורר אכן מתחיל לעבוד על המהירות הראשונה, כאשר מדליקים מזגן וחום המנוע בערך בחצי.

צביקה ממוסך רון אמר שלדעתו בעיה זו תקינה בפיאסטה, ושהוא נפגש במספר פיאסטות אשר המאווררים אצליהן נדלקות מאוחר.

הוא הוסיף שהחלפת היוניט עשויה לדעתו לשפר את התופעה אך רק במעט, מתוך הנחה (לפי מה שהבנתי) שהיוניט לא תקול אלא אולי קצת מזייף.

אמרתי לו שמה שאני מכיר זה שחום המנוע צריך להיות תמיד על החצי, והוא אמר לי שאני צודק אבל לדעתו בפיאסטה זה תופעה שהמאווררים נדלקים אחרי החצי.

בכל מקרה למוסך הקודם אני מעדיף לא לחזור בינתיים, מכיוון שהם גם ככה טעו באבחנתם שהיוניט תקול ולא בדקו מספיק יסודי.

השאלה היא מה דעתכם? האם זה באמת נשמע לכם תקין?

ההגיון שלי אומר שהדרך היחידה לדעת בוודאות היא לבדוק את חום המנוע (מה שהם לא עשו במוסך) עם מד חום חיצוני ולראות את החום שבו המאווררים מתחילים להידלק (כלומר בערך 3/4) ואז לבדוק האם החום הוא תקין...

זה נובע מכך שחיפשתי קצת בפורום, והבנתי שיש רכבים שהמד חום לא מראה על תנודתיות קטנה של החום מנוע, ויש רכבים שהוא ממש מראה את הטמפרטורה המדויקת (כלומר תנודות קטנות).

Untitled-1%20copy.jpg

פורסם

לאחר שאני החלפתי את היוניט ,החשמלאי בדק בדיוק מתי הונטה מתחילה לעבוד בדיוק שזה מגיע לחצי ,בעיר הכל בסדר עכשיו הבעייה אצלי שבנסיעה מחוץ לעיר זה עוד פעם יורד לקו המינימום ...

בכל מקרה טרמוסטט מקורי במוטוקראפ עולה 145 שקל ERT190 אבל אין להם במלאי

פורסם
לאחר שאני החלפתי את היוניט ,החשמלאי בדק בדיוק מתי הונטה מתחילה לעבוד בדיוק שזה מגיע לחצי ,בעיר הכל בסדר עכשיו הבעייה אצלי שבנסיעה מחוץ לעיר זה עוד פעם יורד לקו המינימום ...

בכל מקרה טרמוסטט מקורי במוטוקראפ עולה 145 שקל ERT190 אבל אין להם במלאי

כן - אבל כרגע הבעיה שלי היא לא הטרמוסטט אלא היוניט מאווררים... וזה משום מה עולה 250 ש"ח (לפני עבודה בכלל)... וזה פשוט נשמע לי די ייקר לחלק שגם ככה בעל בלאי די גבוה להבנתי.

פורסם

אם היית מתל אביב הייתי אומר לך ללכת איפה שהייתי החליף לי את היוניט ב 90 שקל כולל עבודה אבל אתה מחיפה...

בכל אופן היות וצברת נסיון על כל העסק הזה מה אתה אומר על זה ש הייתי אצל החשמלאי שבדק ששני הצינורות היו חמים , הוא אומר שזה סימן שהטרמוסטט עובד , ואם בנסיעה מחוץ לעיר החום יורד זה לא נורא , אבל זה אומר שהמכונית אוכלת יותר דלק גם אם זה מחוץ לעיר ? זה אומר שהטרמוסטט עובד ? למה זה יורד ל מינימום של הקו של הנורמאל ?

• תוכן חדש...