Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אחרי כמה ימים של חיפושים אחר הרכב האולטימטיבי הגעתי לרשימה של שלושה כלי רכב שאני שוקל לקנות

הכלי רכב הם:

1. טויוטה קורולה 2002-2003

2. סובארו אימפרזה 2004-2005

3. מיצובישי לנסר 2004-2005

בסופו של דבר אני אאלץ לבחור אחד מבין הרכבים הללו.

אני אשמח לשמוע על איזה מהם הייתם ממליצים עם הסבר למה דווקא אותה.

בתשובתכם תכללו את צריכת הדלק, האמינות, מראה ונוחות האוטו מבפנים.

תודה.

פורסם

נהגתי על שלושתן.בסך הכל אין הבדלים משמעותיים,למעט המיצובישי שלטעמי מעט משעממת מידי.הקורולה הפתיעה מאוד,מוזר,אבל היא הייתה ממש נוחה!

האימפרזה היא באנקר,אוטו ממש מצויין למחיר שלה.בקיצור בלבלתי לך את המוח,ולא הגעתי לנקודה.לא בדקתי נתונים,אני מסתמך על שעה שעתיים או יותר של נהיגה על כל אחת המועמדות שלך.לטעמי לך על הסובארו-למרות שהיא הכי פחות נאה.

!

פורסם

הסובארו גם הכי חלשה .

משלושת המועמדות אני אישית הייתי בוחר בקורולה .

אמינות לשלותן מאוד טובה , שמירת ערך לטויוטה וסובארו יש יתרון .

מבחינת חסכון בדלק הטויוטה תהיה חסכונית מבין השלוש , מבחינת שילוב של מנוע-גיר לקורולה יש יתרון .

פורסם

במודלים האלה היא מאוד מוצלחת, רק שים לב שיש הבדל בדגמים שבין 2002 ל2003.

יחסית לשאר המתחרות היא גם תשמור על ערכה יותר מהאחרות.

Polo 2012

פורסם

ובכן לפי דעתי עדיף לך לוותר על הקורולה, למרות שהוא רכב לא רע הוא פשוט ישן מ-2 האופציות האחרונות בשנתיים וזה אמור להיות שיקול. וחוץ מזה הקורולה בשנים ההן מאוד משעממות לנהיגה, מנוע טוב גיר נחמד אבל שלדה והגה לא מהנות בעליל.

בקשר ל-2 האחרות אני לא מכיר את הרכבים אז לא אוכל להמליץ לך, אבל יש לאמא שלי קורולה שנת 04 ולא אהבתי אותו.

פורסם

אז אולי כדאי לו לוותר על שלושתן ולקנות שברולט אופטרה שנת 2007 ? הרי היא יותר חדשה משלושתן !

השנתון לא אמור לשחק כאן תפקיד , הקורולה עדיפה מבין שלושתן .

כמובן יש אופציות נוספות במחיר הזה .

פורסם

נהגתי על שלושתן והנוחה ביותר היא הקורולה.

היא טיפה יותר מרווחת מהשתיים האחרות, ואמינות בשנים האלו היא לא משהו ששנה אחת תשנה בדיוק.

שלושת הרכבים כמעט חדשים, יש להם מוניטין מעולה ולא תהיה לך בעיה של אמינות.

הייתי הולך על הקורולה.

פורסם

בדומה לקורולה יש לך את הסיוויק מאותן השנים.

רכב ששומר על ערכו בצורה טובה + אמינות טובה מאוד ורכב מצויין.

תשקול גם את האופציה הזאת.

Polo 2012

פורסם
אז אולי כדאי לו לוותר על שלושתן ולקנות שברולט אופטרה שנת 2007 ? הרי היא יותר חדשה משלושתן !

השנתון לא אמור לשחק כאן תפקיד , הקורולה עדיפה מבין שלושתן .

כמובן יש אופציות נוספות במחיר הזה .

בוא תסביר לי איך השנתון לא משחק תפקיד? ובכן ברור שכן מכמה וכמה סיבות:

1. כל מקרה לגופו אך אוטו יותר חדש זה בלאי יותר נמוך במכניקה ומכאן סיכוי נמוך יותר לתקלות

2. אוטו יותר חדש זה אומר שאם לדוג' "קרעו" את האוטו אז הסיכוי לנזק הוא יותר נמוך.

3.מצב הפלסטיקה(ואני מדבר על 2 מכוניות משנים שונות בשימוש סביר נא לא להביא לי סיפורים על אנשים שכיבו סיגריות על הדשבורד) באוטו חדש יותר,בשימוש סביר לאורך הזמן, יהיה טוב יותר.

ויש עוד הרבה סיבות שדל כוחי לפרט עליהן, כל אדם בעל היגיון בריא יבין זאת.

בתאכלס שלושת המכוניות די דומות עם יתרונות וחסרונות פה ושם(נהגתי זמן קצר על הלאנסר, נהגתי הרבה על הקורולה, וכלל לא על הסובארו) השאלה היא רק בהעדפות שלך.

בקשר לאמינות כולן אמינות.

לכולן סחירות ברמה טוב פחות או יותר.

צריכת דלק אני לא יודע במדויק אבל מניסיון במנועי 1600 במכוניות בשנות ה-2000 הן לא חסכוניות במיוחד(בעיקר בגלל עליית המשקל המאסיבית משנות ה-90 והמנועים שלעיתים אף התחלשו) והבדלים קטנים פה ושם לא משנים הרבה כי בעיקר זה תלוי בנהג.

בקשר לעיצוב פנים אני מדרג את הקורולה אחרונה כי זו פשוט סביבת נהג יפנית יעילה אך אפורה מאוד ומשעממת מאוד ומצטער אך בשנות ה-2000 זה כבר לא תופס. בסובארו לא ישבתי ולכן לא אדבר.

המיציבושי בגירסה הבסיסית סבירה מבפנים(לא טובה בהרבה מהקורולה אך טובה ממנה עדיין) ובגירסת הספורט , לפי דעתי, יפה מאוד.

אך מה עוד חשוב לך?

ביצועים?

התנהגות?

בטיחות?

נא פרט קצת יותר.

פורסם

לגבי הסיוויק בדיוק לפני כמה שעות דיברתי על זה עם חבר, שנתון בסביבות 2002-2004 יכול להכנס לקטגוריה שלי מבחינת המחיר

אני יודע שהסיוויק חסכונית, נראית אחלה, נוחה יחסית, מהנה לנהוג..

מה לגבי המראה הפנימי שלה? והכוח?

פורסם

אני אשמח אם תספר לי במה הסיוויק עדיפה על הקורולה.

לקורולה שילוב מנוע גיר טוב יותר.

היא נוחה יותר.

מרווחת יותר.

ולטעמי, מהנה יותר לנהיגה מהסיוויק מהשנים הללו שהיא אולי הסיוויק הכי משעממת שיוצרה אי פעם.

אז אני לא יודע במה יותר טובה הסיוויק.

אשמח אם תאיר את עייני ובמקום 205 GTI אולי אני יתחיל לחפש גם סיוויק.

פורסם

אני לא נהגתי בסיוויק אבל הנהיגה בקורולה מאוד מנותקת.

ההגה חשמלי ונורא נורא קל ולא מחובר ובלי רגש.

השלדה עצמה בסדר אבל לא יותר. ז"א אפשר לנהוג מהר אבל נמאס לך מאוד מהר כי אתה לא מרגיש כלום.

היא מתאימה בול לבנאדם שרוצה להגיע מ-א ל-ב בלי מוסך באמצע. נוחה,מרווחת יחסית ופשוטה אך לא יותר מזה.

אם תירצו היא כמו סובארו ליאונה של שנות ה-2000.

לעומת זאת יש את הלאנסר שעם מנוע 2000(נורא קשה למצוא, תאמינו לי ניסיתי) היא גם די מהירה ועם שלדה סבירה.

ויש כמובן את האימרזה שגם השלדה שלה בסדר גמור אך היא יותר צפופה ומנוע די חלש(ככה שמעתי אל תיתפסו אותי במילה).

המלצה שלי: לאנסר 2000 מנוע אם תמצא ואם זה נכנס בתקציב. אך אם אתה רוצה מנוע 1.6 אני מציע לך את הסובארו שלה יש מנוע טוב מהלאנסר 1.6(אפילו ביפאן ייעדו אותה בעיקר לציי רכב).

וחבר"ה הבנאדם ביקש עיצה לגבי 3 מכוניות, כנראה יש לו סיבה טובה אז תירדו מהסיוויק.

• תוכן חדש...