Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן התייעצתי איתכם אם לרכוש סקסו או קסרה, דיזל או בנזין. רוב הקולות שלכם הלכו לסקסו בנזין.

כרגע יש לי על הכוונת שני רכבים:

1. סקסו משנת 1997, בנזין ידנית, מנוע 1400, יד 3, 200,000 ק"מ. מחיר:10,000 ש"ח.

בעל הרכב לא מודע לתקלות כלשהן ברכב, חוץ ממראות צד רופפות מעט. חוץ מזה נמסר שהכל תקין. לדברי הבעלים, בשנתיים שהוא מחזיק את הרכב, הוא טיפל במוסך שאינו של סיטרואן, כי אין אחד בסביבתו. לפניו הטיפולים בוצעו במוסך מורשה.

בסך הכל הנהג נשמע אמין, למרות הסיפור עם הטיפולים (אם כי אני לא מבטל את חשיבותו). אני הולך לראות את הרכב בימים הקרובים. אין לי ידע במכונאות, ובעיקרון כל מה שאני יודע לעשות זה לנהוג קצת ברכב ולשמוע ולהרגיש מה המצב הכללי.

יש לכם עצות? דברים שכדאי לתת להם התייחסות מיוחדת?

2. סקסו שנת 2000, דיזל ידנית, מנוע 1500, יד 3, 178,000. מחיר: 15,0000 ש"ח.

נכון שהמלצתם על בנזין, אבל חשבתי לבדוק גם את זו בגלל ק"מ נמוך, שנתון מפתה ומחיר שמתאים לי.

גם הבעלים הזה לא מדווח על תקלות כלשהן חוץ ממראת צד רופפת (יש פה איזו חוקיות:) ). בדומה לסקסו הקודמת, הטיפולים נעשים במוסך של גיסו של הבעלים, ללא תיעוד - כי הרכב נרכש ללא ספר רכב (???). לשאלה איך היא סוחבת בעליה, קיבלתי תשובה מתחמקת מעט, אני הייתי מגדיר את זה כ"סביר".

הנהג הזה נשמע לי פחות אמין, ואני בדילמה אם ללכת בכלל לראות את הרכב שלו (למרות שעל פניו לשני הרכבים סיפור דומה).

תודה לכל מי שקרא עד כאן. דעתכם בעניין?

פורסם

עצתי הראשונה ללכת קודם למי שנשמע יותר אמין,

וכשאתה הולך לבדוק תסתכל אם יש מי קירור ייעודיים ברדיאטור, שאין מים שמן ושמן במים, שהשמן לא שרוף.

וקלאץ לא מפריד מדי גבוה, כדאי שתבדוק שהרכב מגיב טוב לדוושת הגז, ושאין רעידות בסרק, (ניוטרל).

ב ה צ ל ח ה.

פורסם

מוסך של הגיס נשמע כמו סיפור נפוץ של סוחרי רכב שמנסים להסוות את העובדה שהטיפול האחרון שעבר הרכב היה בשנת תש"ח.

האמת היא שגם הקילומטראז' הנמוך של הרכב חשוד, לרוב רכבים כמו הסקסו דיזל נקנו כדי לגמוע מרחקים ארוכים, ולא כדי לעמוד בחניה של הסופר השכונתי. ביחד עם העובדה שאין לך קבלות על טיפולים למעשה אין לך דרך לאמת את הקילומטראז' של הרכב ובהחלט יתכן שמדובר ברכב שעבר 278K או 378K קילומטרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אמנם דיזל אינו כמו בנוע בנזין, אך 200-180 ק"מ אומר שהרכב נסע לא מעט וגם מערכות אחרות פרט למנוע מושפעים (מתלים, רצועות, פילטרים וכ')

שלא לדבר על בלאי אסטטי.

תבדוק שהוא טופל כהלכה כי הרבה סקסו היו אצל חברות השכרה/חברות.

נב. לגבי דלק, סקסו 1100 עושה אצלי 1/16 עם מזגן ואף 1/17 בלי נסיעה מעורבת, דיזל עושה טיפה יותר טוב, אך המחיר של דיזל כזה יקר + אגרה + טיפול קצת יותר יקר. חפש בנזין בכל זאת לדעתי, זה שווה את זה!

אני מוכר בקרוב ומתקשה למצוא מחליפה ראויה !

• תוכן חדש...