Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התעניניתי בפונטו שנת 07 לפי הנתונים נסע 36אלףק"מ

לטענת הבעלים הוחלפו רפידות וכי יש להחליף כל 30אלף - הבעתי פליאה ואז טען כי אולי כל 50 אלף (הוא הבעלים ,לא סוחר)

ובהמשך נטען כי בטיפול 30אלף נאמר לו שהוא יכול לסוע עוד 5000ק"מ , אז הוא נסע והחלליף אחרי הטיפול (?!?!)

עד כמה סביר החלפת רפידות אחרי 30אלף ק"מ? לי נשמע כמו נהג גרוע במיוחד!

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

פורסם

עד כמה סביר החלפת רפידות אחרי 30אלף ק"מ? לי נשמע כמו נהג גרוע במיוחד!

מה הקשר לנהג גרוע ?

נהג שנוסע ברכב ללא האטות או בלימות (נניח כל יום מחיפה לתל אביב וחזרה) בשעות בהן אין עומסי תנועה יעשה עשרות אלפי ק"מ ללא צורך להחליף בלמים, ונהג אחר, שמזדחל יום יום בפקקים יחליף בלמים בתדירות גבוהה פי כמה.

בקניית רכב מצב רפידות הבלמים אינו שיקול בקניה, מדובר ברכיב מתכלה, וההתייחסות היחדיית אליו יכולה להיות כלכלית במקרה ויש להחליף בלמים שחוקים בהקדם מייד לאחר הקניה. אם אצלך הוחלפו הבלמים - אין לך על מה להתלונן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הבעיה כאן היא לא המלצת היצרן אלא צורת הנהיגה של הישראלי הממוצע שעוקף בפראות לפני צומת שבה אור אדום,מאיץ עד לכ-100 מטר לפני ואז בולם בפראות

מה שגורם לבלמים להישחק הרבה יותר מהר ממה שצופה היצרן בשימוש סביר ברכב.

ככה שיכול להיות החלפות בלמים אחרי 25-20 אלף ק"מ קח מחשבון שזה ככל הנראה מצביע על כך שלרכב הנ"ל לא היו חיים כל כך קלים

פורסם

לרכב הנ"ל לא היו חיים כל כך קלים

לרכב הנ"ל היו חיים בפקקים. זהו. כל השערה על טיב הנהג, מופרעותו, חיבתו לבלימות חירום, היא השערה בלבד, או ניחוש.

כבר קבעת שמדובר ב"ישראלי ממוצע שעוקף בפראות " ? לא נסחפת ?

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

תשמע בפקקים אתה רוב הזמן מזדחל לאט לאט,אין יותר מידי בלימות חזקות

שוב לדעתי זה כן מצביע על טיב הנהג והחיים שהרכב עבר.

היו לי כמה וכמה מכוניות בחיי ואף פעם לא החלפתי רפידות אחרי 30 אלף ק"מ

פורסם
תשמע בפקקים אתה רוב הזמן מזדחל לאט לאט

אני מזדחל לאט, יש כאלו עם גיר אוטומטי שמזדחלים עם רגל על דוושת הבלם כל הדרך.

ההכללות הגורפות שלך הן לא מדע מדוייק.

רכב שהוחלפו בו רפידות אחרי 30K, לא בהכרח עבר התעללות.

זה שאתה לא החלפת ברכבך בלמים אחרי 30K מעיד בסה"כ על סגנון ואופי הנסיעות שלך, וזהו.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

תודה

מתובתכם אני מסיק כי אכן מלמד על סוג הנהג או הנהיגה - בשתי האפשרויות מדובר על סוג שלילי

רפידות אכן מוצר מתכלה ולא הן שיקבעו הרכישה , אך הנ"ל מלמד על אופן השימוש ברכב והינני מוצא לכך חשיבות

פורסם

כל הפונטו שנסעתי בהם תמיד היה נוח וחביב

כמו כן לאחותי פונטו ספייס SX 2001 עם 200 אלף ק"מ

לאחרונה נסעתי על מספר פונטויים

למעט אחד מהם בכולם רגל שמאל פגשה את הדשבורד ()-: ויתכן שאף מיקום ההגה מעט שונה (לא בטוח)

למעט אחד בו בשאר הרגשתי "צפופ" ברכב (ואינני מורגל בכך)

אין מדובר על מיקום הכסא שכן תמיד בכניסה לרכב הינני מכוון את הכס כפי שנוח לי

היתכן הבדל כלשהו בין הדגמים?!

פורסם

לא יודע אם יש אפשרות לכוון הגה ברכב הזה, אבל יכול להיות שפשוט כיוונו את הכיסא והגה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תכוון את ההגה והכיסא שיהיה לך נוח :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לדעתי האישית מדובר בשטות. אם הריג'קט היחידי שיש לאוטו זה הוחלפו רפידות בלמים, אז אין שום בעיה.

אולי הנהג הזה נסע הרבה בירידות עם רגל על הברקס? מה זה משנה בכלל? אם המנוע בסדר, הגיר בסדר, אין תאונות, ומצב תא הנוסעים טוב - אני לא רואה סיבה להימנע מהאוטו הזה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בקישור המפרט את הדגמים השונים של הפונטו מצוין שהאקטואל הוא מקביל לדגם S הפשוט

אך במחירון הוא יקר יותר מהדגם המאובזר ביותר והחזק ביותר :

04 אוטמט קלאב מחירון 39 ואילו האקטואל60 41 , ואילו הפונטו הSX רק ה35.5 דהינו האקטואל הפשוט עולה הרבה יותר מהSX של אותה השנה!!

נסעתי היום הן על אוטמט והן על אקטואל שניהם הרגישו לי כח דומה (אך חזק מאחרים אולי בגלל קילומטרז נמוך משל האחרים)

האם כל האוטמטים אמורים להניות חזקים? או שיש עם מנוע "רגיל"?

האם יש אפשרות כונון גובה הגה בדגמים מסוימים? או אולי כסא?

אני רגיל לפונטו , כשהיתי צריך רכב בדרכלל היתי שוכר פונט , במשפחה יש פונטוים שלפעמים הינני נוסע עליהם באף אחד מהם לא היתה בעית מקום לרגלים (אני אוהב לשבת קרוב להגה גו דח זקוף (לש שכיבה) כשהידים והרגלים כפופים כ 90-100)

בפונטו 05 שהיה בהשכרה יד1 (לא יודע דגם) וכן באקטואל שהיתי היום הרגל נתקלת בדשבורד הקדמי גם בSX 2003 נתקלתי בבעיה דומה

אך כאמור זו איננה קימת ב SX 2001 , לא היתה קימת גם ב2004 בלתי מאוובזר (השכרה במקור) שאפילו לא מופיע במחירון סוג הדגם שלו (ללא ח"ח ועוד) וכן לא היתה קימת בפונטו האוטמטית - דהינו בכולן מקום לרגליים ללא בעיות

פורסם

נסעתי היום על שני רכבי פונטו , בשניהם בעת הבלימה יש רעש

באחד רעש חזק בצורה קיצונית בכל בלימה

בשני רעש דומה אך פחות מציק, פחות ברור , לא בכל בלימה .

כמדומני הרעש נעשה בעת חזרת הרכב מעט אחורה (בעת הבלימה האוטו "ממשיך" לסוע קדימה ואח"כ חוזר אחורה כמעשה המטוטלת)

באחד מהרכבים הרעש הנ"ל פשוט מציק: חזק וברור בכל בלימה קטנה גם בניסעה של 100מ"ר! (כלומר עצירה במהירות אפס)

מה יכולה להיות מקור הסיבה?

פורסם

במחירון 04 האקטיב זול קצת מהאקטואל

05 ו 06 הינם אוטמט וזולים יותר

הדינמיק 80 היקר ביותר

ומכאן לשאלה נוספת: חשבתי שכל האוטמטים הינם עם המנוע חזק

אני מניח כי האקטיב הוא מנוע 60 כ"ס ומכאן שיש אוטמט עם מנוע חלש?

• תוכן חדש...