Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם שחיטת הדלק זה הדבר הכי מציק בגטס, בוא נראה אם השד נורא כל כך: תעשה חשבון ונגיע להבדלים בעלות הכספית של הגטס לעומת הרכבים האחרים.

אתה אומר הגטס אוכלת 10-11 לליטר ? כמה אתה נוסע לשנה ? תעשה חישוב כמה יצא לך להוציא לשנה על דלק ? תרשום בצד.

עכשיו כמה דלק אוכלים הרכבים האחרים שחשבת עליהם ? כמה זה יוצא לשנה ? תשווה לגטס.

יכול להיות שאם אתה נוסע מעט כמו שאתה אומר, נגיד 12 אלף לשנה ההבדל לא כל כך רציני.

ותן לי את המספרים אחרי החישוב, גם אני רוצה לדעת

פורסם

אוקי אז אני לפי בערך מה שאני רואה יוצא לי בערך 15 ק''מ ביום לעשות, שזה בשנה 5400 +- ק''מ.

עכשיו היום מחיר הדלק הוא משהו כמו 6.6 לליטר דלק? ונגיד שבגטס זה 10 ק''מ לליטר אז יוצא שבשנה על דלק אשלם 3560 שקל בערך.

אני פה לוקח בחשבון שהגטס גם אמינה ואין כמעט תקלות ואם יש אז זולים מאוד.

אם אני משוואה לפוטנו אז על דלק בשנה אשלם 2230 שקל בערך.

בחשבון מהיר יוצא הבדל של 1330 בערך שקל. עכשיו השאלה העיקרית:

האם ההבדל הזה יוצא מתשלם לכיוון הגטס (בגלל התקלות ואמינות) או לכיוון הפונטו (שגם בה התיקונים קצת יותר יקרים)?

שוב תודה על העזרה.

פורסם

לפי איזו תצרוכת דלק חישבת את עלות הדלק השנתית של הפונטו? על פניו תצרוכת הדלק לפיה חישבת את עלות הדלק בפונטו לא נראית הגיונית במיוחד (כמדומני באזור ה1:16).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אכן כן חישבתי לפי ה1: 16 כי פחות או יותר הפונטו ידנית סביב ה16- 17 לליטר ואם חוסכים ממש (שזה נתון שאי אפשר להסתמך עליו) אז אפשר להגיע ל20 ק''מ לליטר.

אגב אל תייחסו חשבון למה שרשמתי קודם לגבי הק''מ שאני עושה ביום, אני מחר יעשה יעשה חשבון לבדוק יותר את מרחקים שאני עושה ביום ובשנה...

הבנתי שזה עלול לצאת יותר כי שכחתי כמה נסיעות אבל לא יותר מ25-30 ק''מ.

בכל מקרה תודה, אני כעת פחות או יותר קיבלתי את הכיוון שלי לרכב וזה גטס או פונטו, ואקבע סופית לפי ההצעה הטובה ביותר שאמצע (מבחינתי 2 הרכבים אחלה ובסופו של דבר עליות הדלק והתיקונים מתקזזים..) יש לי עדיפות אבל לגטס ידנית אם אמצע.

אה שאלה אחרונה בהקשר, לגטס ידני יש שוק טוב אז? כי לפחות 90% מהגטס שנמכרות הם אוטמט, וכמעט נראה שאין עניין בידניות... וחבל יהיה לי לגלות זאת שארצה למכור את הרכב בעוד כמה שנים.

פורסם

"שוק טוב" זה משהו שבהחלט יש לחשוב עליו,

אבל תעזוב אותך משטויות, קנה רכב שאתה אוהב,

שישרת אותך נאמנה, ושלא יוריד לך את הלב לתחתונים בכל תדלוק,

כשתרצה למכור אז תראה מה המצב,

חוצמזה לפי איך שאני רואה את הדברים, שוק הידניות רק יעלה עם הזמן משום

שפחות ופחות יצרנים מיבאים ידניות, ויותר אנשים מחפשים רכב ידני וזול.

לכן אם בכל זאת החלטת ללכת על הגטס למרות שזו לא ההמלצה שלי

(ולאו דווקא בגללל הדלק- נוחות, ספרטניות, בטיחות..)

ידני זו בכלל לא מילה גסה, ואולי עדיפה....

• תוכן חדש...