Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אז אם לא הבנתם ירדתי מקניית פולו (פחד מהתקלות= כסף) וחשבתי לכיוון היונדאי גטס לפני כמה ימים.

למה?- אמין, יחסית זול לשנתון, פחות תקלות (כל עוד דואגים לטיפולים ואמינות והרבה תקווה..) ותיקונים וטיפולים זולים יותר, ויונדאי חברה סבירה+.

בקיצר לדעתי זה אוטו בסדר אבל 2 דברים מדאיגים אותי:

1. שחיטת הדלק- פחות או יותר 10-11/ לליטר!

2. שאם אני קונה ידני אולי יהיה בעייתי למכור (השוק של הגטס הידניות הוא נראה חלש).

בכל מקרה החלטתי לחפש אוטומטית, כי הבנתי שאין הבדל רב בין ידני לאוטומט ברכב זה.

אבל, אני לא מאמין שאסע יותר מ25-20 ק''מ ביום שזה יחסית מעט ורב הזמן בדרכים עירוניות (שאני מכליל בזה פקקים), אז לכן אני מאמין שאולי הדלק יקר אבל יחסית למרחק שאני עושה ביום זה לא שחיטה! (נגיד 2.5 ליטר דלק= 20 שקל בהעגלה למעלה ליום) נכון?

אם אני כן הולך על הרכב הזה, אז סביר להניח שאקנה מחברת ליסינג וכך המחיר יהיה נמוך יותר וייתן לי אפשרות לשנתון גבוה יותר.

מה אתת אומרים? האם זה האוטו שמתאים לי לפי דעתכם? כבר עברתי את כל הסבב של "פונטו-פולו-פביה-יאריס-..." ובכל רכב יש מינוסים בשם עצמו. בגטס מיבחינתי רק הדלק הוא המינוס, שאצלי אולי לא כל כך חשוב.

פורסם

מצטרף להמלצה על הפולו. היתה לי כזו 7 שנים (!)

אמנם היה לי את דגם הקלאסיק דיזל, אך זהו רכב אמין מאוד.

לגבי יונדאי גטס, רכב חמוד אך כפי שאמר קודמי מבחינת האבזור הוא לוקה בחסר. בקניית רכב כזה מליסינג אמנם תוכל תמורת הכסף לקבל שנתון גבוה יותר אך הרכב הוא כמעט "עירום" מבחינת האבזור. אם אתה עדיין חם על קניית הגטס נסה לחפש מיד פרטית. תוכל לקבל את הרכב עם טיפה יותר אבזור (ABS וכו'). החיסרון היחיד שאני מוצא בגטס הוא צריכת הדלק המטורפת שלה.

1999-2001 - פורד אריקה 90'

2001-2008 - פולקסווגן פולו קלאסיק 00'

2008-2014 - יונדאי אקסנט - חדשה מהניילונים 08'

2014 - - שברולט קרוז - 11'

פורסם

חיסרון גדול אף יותר מצריכת הדלק הוא הנוחות המחפירה שלה. אם התנהגות חדה לא מעניינת כל אחד (ולכן לא הייתי מונה את התנהגותה הבינונית מינוס של הגץ כחיסרון עבור הקונה הפוטנציאלי), הרי שנוחות, ולו סבירה בלבד, היא בעלת חשיבות עליונה לרכב יומיומי, והגץ נכשלת כאן בענק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חבר שלי קנה לפני חצי שנה כמעט מ"אלדן" (ליסינג) גטס 07 ב60 אלף מדגם GLI- ולא GLF המביש!

ידוע לי כבר שהגטס שוחטת בדלק, אבל תקראו מה שרשמתי, ביחס לק''מ שאני עושה ביום (שוב נגיד 20 ק''מ) אולי צריכת הדלק השוחטת משתלמת לעומת לקנות אותו אחר שאולי לא שוחט דלק אבל מבחינת ביטוחים, טיפולים ותיקונים יעלה יותר.

אגב יש סיכוי שיש בה מצב "טיפטרוניק"?

מה דעתכם?

נ.ב. קיבלתי הצעה מחברת ליסינג על פיאט פונטו אוטמט 05' והסיבה שלא ממש אכפת לי מאוטמט זה הטיפטרוניק ושעדיין מדובר בפונטו (אז לא כזה בזבוז, טיפולים ותיקונים זולים כמעט כמו היונדאי)- ההצעה היא 45 אלף (אפשרי להוריד במעט)

מה עדיף לדעתכם?

תודה רבה לעוזרים, אין אני מאז שהתחלתי לחפש אחרי רכב מתאים וואלה רק הלכתי סחור סחור.

פורסם

הפונטו עדיפה על גטס מכל בחינות ,גם התיקונים\חלקים זולים יחסית ,גם התנהגות\נוחות טובים יותר

גם חיסכונית יותר ...

אני הייתי בוחר בפונטו בתור רכב חיסכוני ליומיום בלי להסס.

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

אין ספק שהפונטו עדיפה על הגטס.

אין ספק שרמת האבזור של הגטס הבסיסית נמוכה מאוד ולוקה בחסר.

ובכל זאת, גטס מאובזרת לאחר מתיחת הפנים (מנוע 1400 סמ"ק) אינה בחירה גרועה כל כך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הפונטו עדיפה על גטס מכל בחינות ,גם התיקונים\חלקים זולים יחסית ,גם התנהגות\נוחות טובים יותר

גם חיסכונית יותר ...

אני הייתי בוחר בפונטו בתור רכב חיסכוני ליומיום בלי להסס.

לא לגמרי נכון, קראתי וזה הגיוני שכל אחד והדעה שלו לגבי ההתנהגות והנוחות (למרות שהבנתי שהגטס לוקחת פה במעט), חסכונית ברור ואין על מה לדבר בפיאט, אבל חסכוניות בדלק זה לא הכל ברכב.

אגב רב התיקונים בגטס יותר זולים מתיקונים בפיאט)

אגב יש מבצע מעניין ב"שלמה SIXT" (מליסינג) גטס 06 ב45 אלף, לצערי זה כנראה GLF ויהיה לי מידע רק ביום א' כי היום שישי.. נשמע מעניין.

יש עוד דעות?

פורסם

היתרונות היחסיים של הגטס הם רמת אמינות גבוהה מאד ותחזוקה שוטפת זולה מאד.

הדגם שלאחר מתיחת הפנים זריז בהרבה מקודמו וחסכוני יותר ולכן כדאי להעדיפו.

אם הדרישות שלך מהרכב אינן גבוהות מאד, הגטס תענה היטב על צרכיך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אוקי תודה סוף סוף חוות דעת מהצד החיובי לגטס ולא רק חסרונות שלה לעומת פונטו...

עכשיו השאלה שלי זה שאם התקציב שלי הוא לגטס 06 (כי גם ככה הוספתי עוד אלפים ממה שרציתי לפני כמה ימים)

ולגטס 2007 אין לי, עכשיו המתיחת פנים היא מדגם 07 הרי, והיא 1400 סמ''ק.

האם דגם 06 הוא לפני השינויים המכאנים (חסכוניות&זריזות)? אם כן אז הוא בעצם יחסית כמו הדגם 05...

אני פשוט מתעניין בלקנות את הגטס מליסינג 06' שנשמע דיל ממש טוב, ובקרוב אדע אם כן.

פורסם
אוקי תודה סוף סוף חוות דעת מהצד החיובי לגטס ולא רק חסרונות שלה לעומת פונטו...

עכשיו השאלה שלי זה שאם התקציב שלי הוא לגטס 06 (כי גם ככה הוספתי עוד אלפים ממה שרציתי לפני כמה ימים)

ולגטס 2007 אין לי, עכשיו המתיחת פנים היא מדגם 07 הרי, והיא 1400 סמ''ק.

האם דגם 06 הוא לפני השינויים המכאנים (חסכוניות&זריזות)? אם כן אז הוא בעצם יחסית כמו הדגם 05...

אני פשוט מתעניין בלקנות את הגטס מליסינג 06' שנשמע דיל ממש טוב, ובקרוב אדע אם כן.

מה סוף סוף ? אתה שבוי של יונדאי ? אני לא מתכוון לעזור לך פה בכלום, הביטוי שאמרת "סוף סוף" אומר שלא משנה מה יגידו, תמיד תרצה את הגטס.

אז קח את הגטס ותפסיק לבזבז את זמננו, אתה מעדיף רכב זול ולא איכותי, על פני רכב איטלקי ומוכח ? אז לך על זה.

שלום.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
מה סוף סוף ? אתה שבוי של יונדאי ? אני לא מתכוון לעזור לך פה בכלום, הביטוי שאמרת "סוף סוף" אומר שלא משנה מה יגידו, תמיד תרצה את הגטס.

אז קח את הגטס ותפסיק לבזבז את זמננו, אתה מעדיף רכב זול ולא איכותי, על פני רכב איטלקי ומוכח ? אז לך על זה.

שלום.

הבנת אותי לא נכון, אני התכוונתי שסוף סוף יש תגובה חיובית על הרכב שלא כמו אחרים שרושמים (למרות שידוע כבר לכל הפורום) ש"הגטס שוחט בדלק והפונטו עדיפה", אז זהו שלא אני רוצה לשמוע גם משהו שלא ידעתי.

וחוץ מזה אני לא שבוי לגטס, ואני לא משווה אותה רק לפונטו הידנית (הידוע בטובה) כי אני רוצה להשוואות לפונטו האוטומט שחלשה יותר בשוק הפונטו (זה ההצעה שקיבלתי מהליסינג) שתאמת אין לי כמעט מושג עליה ולא מתלהב ממנה.

תראו יש לי פה באמת דילמה וזה לא לקנות ארטיק זה חתיכת הוצאה גדולה ובאמת שאני לא רוצה אחר כך לאכול את הלב "למה לא קניתי אותו אחר".... אני רוצה לקנות רכב עם גישה ש"זה מה שאני רוצה וזה מה שאני קונה".

שוב תודה על העוזרים, באמת ואם יש לעוד אנשים משהו להוסיף בכיף אני בין כה וכה ממשיך לקרוא.

פורסם

אין סיבה להעדיף אוטומט על ידני. הגטס, כמו שמשתמע מהתמחור שלו, הוא רכב עם שוק יחסית חלש (למרות שבארץ רכבים עם אבזור מכפיר, 4 הילוכים אוטומטיים וללא ABS דווקא אמורים להמכר בכמויות), ואין מה לקנות כזה רכב במטרה לחשוב על למכור אותו במחיר סביר בעתיד. כמובן שידני יהיה עדיף על האוטומט מבחינת ביצועים וצריכת דלק (לא יודע מה יחסי ההעברה, אבל אולי ההילוך החמישי של הידני יהיה יותר ארוך מהרביעי באוטומט), וכמובן ללכת על דגם עם ABS.

אני לא חושב ששווה לקנות רכב כזה מליסינג או השכרה, כי המחיר שלו יחסית נמוך כרגע בכל מקרה, ועדיף ללכת על רכב שלא נשחט עד כדי כך.

לגבי הגטס לאחר מתיחת הפנים, אני לא יודע מה שלומה, אבל אולי שווה לבדוק.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

שלום.

היונדאי גטס אכן זולה, אך היא מכונית איכותית בהחלט ששרדה יפה מאד את תלאות חברות ההשכרה והליסינג.

רכב איטלקי? נשמע כאילו אתה מיתכוון למזארטי או למבורגיני.

אין שום דבר איטלקי בפונטו למעט ארץ הייצור שלה ושם היצרן, שפעם ידע לעשות מכוניות קטנות ומהנות לנהיגה.

ציי הרכב הגדולים שמחו מאד להיפטר מהפונטו לטובת הגטס, ולא סתם הם קנו אותה בהמוניהם.

סך הכל מדובר בשתי מכוניות סופר מיני ממוצעות לחלוטין ותו לא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אוקי שוב תודה,

לגבי צריכת דלק של הגטס הידנית (שאני מעדיף מאוטומט) הבנתי שהיא סבירה ביותר בסביבות ה14 KM לליטר דלק, אבל הבעיה שלי בידנית היא שאני רואה שאין כמעט שוק בטס, מפחד שיהיה בעייתי למכור את הרכב לאחר כמה שנים, מה אתם אומרים?

פיאט גם אני קצת חושש מהסיבה שאולי היא תראה יותר מוסך וטיפולים, ככה שהאומנם למרות שהטיפולים ותיקונים זולים כמעט כמו הגטס הם יותר רבים מהגטס- ואני מתכוון בהשוואה שכאשר אני דואג לטיפול עצמאי של הרכב.

לחבר שלי שלמשפחה יש מוסך פרטי היה פיאט 01' ומדי כמה זמן היה תקלות (האומנם קטנות אבל מעצבן הרעיון לטיפול על כל שטות)- אגב הוא עדיין המליץ לי על האוטו והוא היה בעל אלפא 146 97' שכל יומיים החליף בה משהו אז הוא לא מגזים שהוא אומר מדי פעם תקלות בפונטו.....

• תוכן חדש...