Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשימת כל הקומפוננטים באתר הרישמי של מורל, רשום כי נק' החיתוך היא 1800 HZ.

כשמורידים את המנואל רשום כי נק החיתוך היא 3200HZ.

מישהו יכול לשפוך אור על הנושא?

מתחדשת*

פורסם

אם זה היה המצב, לא היו (לדעתי) כל כך הרבה המלצות על הסט הזה, כי או שהמיד היה נהרס מניגון עד התדר הנ"ל, או שהיה בור של כל איזור המידריינג' (3-8KHZ) שאף אחד לא היה (כולל אותי) נהנה ממנו.

מתחדשת*

פורסם

בשום מקום לא כתוב נקודת חיתוך של 1800HZ.

אתה אולי מתבלבל בין התחום תדרים של הטוויטר שהוא יודע לרדת עד 1800HZ.

בדוטק נקודת החיתוך בין הטוויטר למידבאס היא 3200HZ.

זה הספציפיקציות של הקרוס (MX20.4/5/6):

http://www.morelhifi.com/products/mob_alignment_cross_mx20-456.html

וזה הספציפיקציות של הסט עצמו(דוטק אוביישן 4/5/6):

http://www.morelhifi.com/products/mob_2way_dotech_ovation.html

איפה קראת בדיוק 1800HZ?

אגב, גם בקרוס הישן של הדוטק MK2( הידוע כקרוס MX20), הנקודת חיתוך הינה 3200HZ ב6/DB לסלופ.

under construction..

פורסם

זה טעות, בMANUAL שלו מצויין 3200HZ ב6DB/לסלופ.

יש טעות באתר, כנראה העתיקו את הפטפורמה מהמידע לגבי ההייבריד וכנראה שלא מחקו את נקודת החיתוך.

under construction..

פורסם

,copy, paste ,copy, paste ,copy, paste .

זה נראה אידיוטי הטעות הזו באתר שלהם, בפרט לאור העובדה, שכבר העמידו אותם על טעותם.

מצד שני, אם הם יעשו קופי פייסט לסופרימו וישימו בקופסאות של דוטק, [ובמחיר של דוטק] זו כבר תהיה טעות נהדרת..

פורסם

מצטער - רק עכשיו ראיתי את הת'רד וכן, לצערי למורל יש כל מיני קטעים מוזרים.

חלקם נובעים מכך שאנשי השווק שלהם שבונים גם את האתר כנראה לא מבינים שום דבר בסאונד והתקשורת שלהם למהנדסי המפעל נמצאת במצב מתמיד של קצר.

הסט של הפולס\טמפו אמור להחתך ב3800 הרץ בין הטוויטר למידבאס באוקטבה ראשונה דהיינו 6 DB.

אבל! וזה אבל גדול (שלי יחימוביץ' זוכרים?)

הקבל שחותך את הטוויטר בקרוס של הפולס הוא בערך של 3.3 מיליהנרי מה שאומר שאם התנגדות הטוויטר היא אכן 4 אוהם - נקודת החיתוך היא קצת מעל ה10K למען האמת. בנוסף לזה הקבל מחובר דרך ג'מפר לנגד 2.2 אוהם שאחראי על ההנחתה של הטוויטר ב3 DB.

המידבאס לעומת זאת חתוך בעזרת סליל (כלומר LPF בלבד!!! - לא מוגן בתחום התחתון שלו כלל!) בעזרת סליל שערכו 0.4 מיליהנרי ובהתאם לחישובים זה אכן חיתוך של קצת מעל ה10K הרץ לרמקול בהתנגדות 4 אוהם כפי שהמפעל מצהיר עליהם.

אז, מה הולך פה? תשאלו את מורל.

לגבי דוטק -

תעשו הבחנה חדה בין הדוטק MK2 הישן

לבין הדוטק אוביישן

בדוטק הישן הטוויטר הוא MT11

בדוטק אוביישן הטוויטר הוא MT12 שהוא העתקה כמעט מוחלטת של הMT22 רק שהוא מסוגל לספוג הספק קטן יותר שגם ככה זה בולשיט ותחום התדר שלו הוא 1800 הרץ עד 22 אלף הרץ ואילו הMT22 עד כמה שזכור לי בעל קצה עליון גובה יותר של 25K הרץ.

הבדל ממשי ושמיע בין שני הטוויטרים - הMT22 נשמע קצת יותר חי וכנראה שזה באמת קשור לגבול העליון שלו.

לגבי נקודות החיתוך בשני הסטים האלה - בMK2 (הדוטק הישן) נקודת החיתוך היא 3200 הרץ - מורל אישרו את זה במייל ששלחתי להם.

לגבי הדוטק אוביישן - היה לי וויכוח איתם בנושא הזה שעד היום לא קיבלתי עליו תשובה סופית וכנראה גם לא אקבל.

הקרוס של הסט הזה לקוח מההייבריד ונקודת החיתוך שלו אמורה להיות 1800 הרץ אבל הם רשמו באתר משהו אחר - לא זוכר את הערך המדוייק.

אני כרגע לא זוכר ממש מה הלך שם ביני לבין ניר מההנדסה והאיש שווק שלהם - אבל אני לא מתכוון להכנס לזה כרגע - תרגישו חופשי להריץ חיפוש על הת'רד הזה.

לאמר לכם שנקודת חיתוך 1800 הרץ תהיה טובה על טוויטר כמו הMT12 והMT22 - לטעמי, ממש לא, הטוויטרים האלה נשמעים טיפה מלוכלכים כבר ב2000 הרץ וכדי לקבל מהם תוצאה יפה ונקייה צריך לחתוך אותם על 2500 הרץ וגם אז - בסט שני חלקים הם יהיו צעקניים בגלל זה.

נקודת חיתוך של טוויטר מעל 3K הרץ לדעתי היא דבר מתבקש בשביל שהטוויטר יהיה נעים לאוזן ובנוסף לכך - מעבר לסט שלושה חלקים תמיד יהיה עדיף מכל הבחינות שקשורות לסאונד.

גם למשל בסט של אילייט רשום שנקודת החיתוך בין המידוופר למיד היא 300 הרץ - בולשיט, פותחים את הקרוס המקורי של האיליית ורואים שם קבל 60 מיליפאראד מה שאומר תדר חיתוך 600 הרץ באוקטבה ראשונה ואכן - CDM לא נשמע טוב אם חותכים אותו מתחת ל500 הרץ - בדוק!

מקווה שעזרתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...