Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיא סליחה , שכחתי מול מי אני נלחם . בבירור מעמיק יותר שעשיתי היום התברר לי שבאמת היו כמה מקרים כאלה בעיקר בעלייה לירושלים .

אני הבנתי שמדובר בנזילת דלק . הבנתי גם שהבעיה נפתרה .

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הבנתי שמדובר בנזילת דלק . הבנתי גם שהבעיה נפתרה .

התמונות של האוטבוסים הבוערים שמהווים הומאז' למשוריני שער הגיא, נמצאות ברשת, קל יחסית לדעת מה הדגם. לא שווה להילחם, כדאי לעזור, טוב מאד שעלו על הבעיה.

אם באמת עלו עליה, נזילת דלק מתאימה להתלקחות עצמית יותר מנזילת שמן מנוע/ גיר ובטח נזילת שמן סרן אחורי, סולר נוטה לתפוס אש יותר בקלות מהשמנים של היום.

חשוב לזכור שתכונות הסולר שונות מאד מבנזין ויתלקח בצרוה הרבה יותר סלחנית.

משום מה בעבר לא היו מקרי דליקה עצמית לא במרצדסים ולא בליינד טייגר, בטח לא בהיקפים האלו.

בנושא דומה- פגשתי נהג פנסיונר של אגד, בשנות ה 50 בעסקה משונה הגיעו לארץ אוטובוסים תוצרת שוסון הצרפתית, בעברית: שוסון – אסון. הנהגים שמחו בהתחלה על הדלת הקדמית הגדולה ועל אוטובוס שנראה כמו אוטובוס ולא כמו משאית שאנסו אותה.

הנהג הזה- לא שוכח ולא סולח- המנוע מוקם בחזית עם בליטה עצומה שצמודה לנהג ובישל את הנהג בקיץ, ותוסיפו גיר סרבני, הגה מוגבר כח בצורה סמלית.

הוא סיפר שנהגים באו לנסיעה כמו לחדר כושר, מכנסיים קצרים וגופיה, בדרך לירושלים עצרו בבית שמש כי הנהג היה צריך לנוח לפני העליות של שער הגיא..

התקדמנו, נכון אבל התלקחות עצמית של אוטובוס היא בעייתית.

המשוריינים שמונחים בשער הגיא הונעו בבנזין ונעזרו בערבים שירו מבחוץ כדי להידלק...

Shusson.jpg

פורסם

גיא , אני כנראה קצת זקן ממך . אני עוד זוכר את האוטובוסים העתיקים שנראו לא כמו משאית שאנסו אותה אלא כמו דיליג'נס שאנסו אותו .

אני עוד זוכר "ואיט " עם מנוע בנזין ועם ידית פתיחת דלת מכנית . לפניו היה אוטובוס שאינני זוכר את שמו עם וינקר מכני בצורת " כנפונים " משני צידי הרכב שנכנסו ויצאו .

אני זוכר היטב את ה GMC עם רעש המנוע הצורם שלו [ שתי פעימות ].

אבל אתה צודק , אני לא זוכר מקרה שוטובוס התלקח "ככה סתם כאילו כלום ... ".

פורסם

אני עוד זוכר את האוטובוסים העתיקים שנראו לא כמו משאית שאנסו אותה אלא כמו דיליג'נס שאנסו אותו . אני זוכר היטב את ה GMC עם רעש המנוע הצורם שלו [ שתי פעימות ]. . ".

נהגים אהבו את ה GMC היה לו מנוע חזק, לא כמו בעגלות ממונעות שקדמו לו. הנוסעים פחות אהבו את הקטע בגלל להרעש והתלוננו למשרד התחבורה.

למעשה - עד היום אוטבוסים נאנסים, נכון לא כמו דיליז'נס ממונע אבל יש המון לשפר. לא ייתכן שואטובוס ייתלקח מעצמו, שבחלק האחורי נוסעים מתבשלים בקיץ ואין מערכת שמירת נתיב מובנית, כמובן יש עוד בעיות אבל למה לחלק טיפים בחינם.

תיקון קטן למסלול ירושלים של השוסון: הקו יצא מתל אביב דרך רמלה -הראל -מצומת שמשון שם הנהג היה נח וצובר כח לפני העליה לירושלים, השוסון הגיע עם מנוע דיזל תוצרת סמואה שוהחלף למנוע ליילנד, וגם הגיר הוחלף לוילסון.

שוסון עדיין קיימת בצרפת, מייצרת ואנים וקמפרים, לפי מה שכתוב באתר- יצרה בתקופה ההיא אוטבוסים להסעות לבתי ספר. יש לי איזו תחשוה שזה מה שהגיע לארץ ושלחו אותם לנסיעות בין עירוניות. כמו שכתוב למעלה- אין איפיון מסודר, לא בודקים מה הסחרוה לפני הקניה, ובטח שלא התאמה למשימה..

http://www.chausson.tm.fr/uk-uk/background

פורסם

עוצרים בצומת שמשון ? עושים ממש הפסקה ארוכה להתרעננות. הקיוסק שם דפק קופה יפה .

זה עוד כלום . בנסיעות בצבא נהגנו לעצור אצל שרה - פרה בצומת נחשון . שם ראינו את תופעת הטבע הזו, חזה ענק שצמודה אליו אשה . וגם קצת את הקופים .

פורסם
גיא . מאיפה הסיפור הזה על הוטובוסים וולבו שנדלקים בעצמם ? היום שאלתי בעל מוסך וולבו שהוא מותיקי הענף והוא לא יודע דבר על כך .

כדי שלא נתחיל לריב בנושא זה אני מציע שנטיל על חנן ג'יפולוג שעובד בוולוו אשדוד לפסוק בנושא זה .

בוא נאמר שהם מככבים ביומן הארועים של היחידה לפינוי צירים.

לי אישית יצא להיות במספר ארועים על כביש 1 שער הגיא בואכה מחלף שורש שבהם היו מעורבים האוטובוסים האלה.

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם
עוצרים בצומת שמשון ? עושים ממש הפסקה ארוכה להתרעננות. הקיוסק שם דפק קופה יפה .

זה עוד כלום . בנסיעות בצבא נהגנו לעצור אצל שרה - פרה בצומת נחשון . שם ראינו את תופעת הטבע הזו, חזה ענק שצמודה אליו אשה . וגם קצת את הקופים .

לא לשכוח בבקשה את פונדק ורדה בצומת מסמיה...

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

צפריר יקירי, כבר כתבתי שאני חוזר בי ואכן האוטובוסים נשרפו .

פונדק ורדה לא רלוונטי כי אנו עוסקים אך ורק בדרך לירושלים. דרך זו , אז , דרשה עבודת הכנה לרכבים הישנים, שכשגולת הכותרת היתה העליה של הקסטל , בעלייה זו במיוחד בקיץ ראית טורי מכוניות בצידי הדרך מעלים קיטור . בכלל עליה זו הפכה להיות אז "העליה של המדינה ". כל מי שרצה לספר עד כמה רכבו חזק אמר את המשפט האלמותי "לקחתי את כולם בעליה של הקסטל ". בקיצור ,לכולם היה אז קשה ובמיוחד לנהגי האוטובוסים הישנים שעלו לבירה עם מנועים דלי כוחות סוס בצורה קיצונית .

פורסם
גולת הכותרת היתה העליה של הקסטל , בעלייה זו במיוחד בקיץ ראית טורי מכוניות בצידי הדרך מעלים קיטור . בכלל עליה זו הפכה להיות אז "העליה של המדינה ". כל מי שרצה לספר עד כמה רכבו חזק אמר את המשפט האלמותי "לקחתי את כולם בעליה של הקסטל ". בקיצור ,לכולם היה אז קשה ובמיוחד לנהגי האוטובוסים הישנים שעלו לבירה עם מנועים דלי כוחות סוס בצורה קיצונית .

חייב לאמר שהמצב היום לא שונה בהרבה. מה שהשתנה אלו נפחי התנועה.

מסיבוב מוצא לכוון מערב בעליה למחלף הראל, מדובר באחד המקומות הבעייתיים שכלי רכב נתקעים שם. כך בכוון ההפוך אחרי קבר השיח עד לשורש.

הבעיה העקרית היא העדר שוליים שכל התחממות של רכב (משאיות, אוטובוסים ופרטיות) תוקעת את כל הציר.

פורסם

בס"ד

אני מצרף כמה צילומים:

ביובית נטושה ליד מוסך וולוו בעמק שרה בבאר שבע היא הייתה שייכת למישהו בדימונה.

מובילית שגם נמצאת לא רחוק מהביובית כבר כמה חודשים עומדת שם.שייכת או הייתה שייכת למישהו בשם גרר איציק.

משאית מאק הייבר עובדת בחברת "הנגב"

ועוד שני צילומים.

הגרר הלבן חונה בדרך קבע בתוך מוסך וולוו באר שבע ומשום מה היה היום בחוץ.

נ.ב.

כמה טוב שאני נושא איתי את מכשיר ה-i pod תמיד יש משהו מעניין

006.JPG

005.JPG

003.JPG

004.JPG

007.JPG

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם
ליאור, שבת שלום . אני רואה שבדרום יש ריכוז מרשים של "פרייטליינר ". המשאית עם הקבינה הכפולה נראית לי כ "דאף 3300 ".

בס"ד

יעקב שבוע טוב

הדאף כמו שאמרת כך צדקת :-P.

לגבי פרייטלינר......לא כל כך שמתי לב צר לי.:roll:

ודרך אגב ראיתי "סוס" של תעבורה פרייטלינר עובר טסט באחד המכונים בעל גיר אוטומט מלא ויש כמה כאלה סוחבים מיכליות מלט.

מה גרם לבונדי להשתמש ב"סוסים" האלה????:?קצת רחוק מבינתי.

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם

ליאור ואחרים . אני מסייג את דברי . לא מזמן נתקלתי במוסך שירות של "וולבו " במובילית "וולבו " של "תעבורה " .

לתמיהתי אמרו לי שאכן בונדי רכש כמה כאלה מתוך זה שרצה לשמור על כל הנתח של הובלת הפרטיות "וולבו -הונדה " מהנמלים .כי יש כמה מתחרים , אולי לא גדולים כמוהו אבל בהחלט נוגסים בו .

אני חושב , לא בטוח , ש "פרייטליינר "מיוצג בארץ ע"י "כולמוביל ". זה מסביר שלא מזמן ראיתי גורר של "תעבורה "לוקח בעגלה שני גוררים חדשים לגמרי "מרצדס " לכיוון פתח תקוה . כנראה שגם פה יש יחסי גומלין . אם בונדי רוצה לשמור לעצמו את כל נתח ההובלה מהנמלים של "יונדאי- מיצובישי - מרצדס " עליו לרכוש גם כלים ב"כולמוביל ".

זה הסיבה שראית "פרייטליינר ".

פורסם

צומת שמשון- פרה שרה והקופים, מישהו שמע אותה שרה בכלל? נראה כמו אטרקציה להאריך שהות של מבקרים ולהעמיק את המחזור , סה"כ פעילות מבורכת בלי זה היה משעמם שם.

אוטובוסים מתחממים- לשוסון היה מנוע סמואה 6 ציל' 140 כ"ס, הוחלף כאמור במנוע של ליילנד טייגר, 168 כ"ס. יחי ההבדל, קטן אבל משמעותי.

היום יש לאוטובוסים כמעט 300 כ"ס יותר, אז הם לא מתחממים רק נשרפים ובוערים. זמן הנסיעה הוא גם פונקציה של עומסי תנועה, אם נתקעת בגינות סחרוב אז לא חשוב כמה סוסים יש במנוע.

הקסטל- הנדסה גרועה של תוואי הכביש, תקעו את הסיבוב בדיוק בתחתית הירידה אז אין אפשרות טובה לקחת תנופה ולעלות. גשר מעל העיקול יפתור את הבעיה, אבל יפגע בנוף.

במקור הסוסים והעגלות עשו את הדרך מיפו לירושלים ב-9-10 שעות, הציר בשער הגיא נפרץ בעבודה מאומצת ידנית במשך שנתיים לפני 1869 לביקור הנסיך האוסטרי פרנץ ג'וזף, שהיה חבר של הפחה התורכי, לפני כן עלו עם חמורים.

ליאור- פריטליינר בתעבורה? כמו שיעקב כתב, יכול להיות. אם התכוונת לקנוורט אז כן, יש גיר אוטומטי מלא – צריך הבהרה, פעם היתה הגדרה שאף פעם לא הבנתי - "פול אוטומט".

בקנוורט יש אופציה לגיר רובוטי לרוב תוצרת איטון, אם כי יש אופציה לגיר פלנטרי של אליסון.

גיר פלנטרי הוא כמו אוטומטים של פעם- דיסקיות ומצמדים הידראולים שמפוקדים על ידי "מח", ההפרדה מהמנוע על ידיד ממיר מומנט, הממיר הזה, רעה חולה שעדיין לא טסה מהעולם. עד מתי. ,

כיום מקובל לעבוד עם גיר רובוטי, בגדול אלו ורסיות מפוקדות מחשב של גיר ידני, לאיטון יש גיר שנקרא אוטושיפט עם דוושת מצמד, ואולטרא שיפט ללא דוושת מצמד, זה תחום מתפתח ומרתק ובהחלט שווה לעקוב. היתרון של גיר רובוטי הוא פחות הפסדי כח ומומנט כי העברת התנועה מנהמנוע עד הגלגלים היא מכנית, בעוד בגיר פלנטרי תמצא בדרך הפסדים בצורת ממיר המומנט והחלקה של הדיסקיות בגיר.

באוטובוסים של וולבו שמככבים כאן יש גיר רובוטי 12 הילוכים שנקרא Ishift, אני לא ידוע מה הסידור אם זה 3X4 או 6X2. בסקניה המחשב לא נותן גז ביניים אלא בועט הילוכים על ידי מציאת "הנקודה המתה" של מהירות וסל"ד בה אין עומס על הגיר ואז מעביר הילוך.

שבוע טוב

גיא א.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...