Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב להסעת נכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני עומד לפני רכישה של רכב להסעת נכה (ביתי).

התקציב שלי הוא סביב 200k.

כמובן שיש צורך ברכב גדול מספיק כדי להתקין עליו מעלון

כי הילדה צריכה להכנס עם העגלה.

היה לי בראש הרבה זמן לקנות ג'יפ עד שקיבלתי לא מזמן את בשורת המעלון:cry:

אני מחפש רכב שאוכל גם להנות ממנו (אולי סוואנה? למרות החריגה מהתקציב..)

בכללי אני גם רוכב על אופנוע כך שהשימוש ברכב הוא לא ממש יומיומי (ממוצע עד 1000 ק"מ בחודש)

תודה מראש

פורסם

להסעת נכה, סוואנה זה אופצייה טובה, אם אתה מוכן לספוג צריכת סולר (שהוא לא זול בכלל) של המנוע 6.7.

יש אפשרות להתקין בו מעלות שלא יהיה על הגג, כך לא תפגע אוירודינאמיות (לא שהיא להיט גדול בסוואנה), אבל בסאלון רצפה ישרה ויש מרווח.

מעבר לזה, מיני בוס תמיד מאוד פרקטי במשפחה, אפשר להעביר בו דברים גדולים ואפילו לנסוע לבלות עם ציוד.

ככל שאני יודע, צריך רישיון בדרגה יותר גבוהה מפרייבט, כי משקל כולל מעל 3.5טון (אולי אני טועה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש את הפורד גלאקסי שעולה 191K ,מיתחתיו יש את הפורד S מקס והמיצובישי גרנדיס,דודג גרני,קיה קרניבל,קרייזלר וויאג'ר ואת השברולט אפלנדר , תצמצם אפשרויות והכי טוב זה לערוך נסיעת מיבחן וכמובן את התאמת הרכב לצרכים.

:fadein:
פורסם

לואנים הקומפקטיים (כמו האפלנדר) תקרה נמוכה, וכנראה שאין אפשרות להתקין בו מעלון אלא רק רמפה משופעת שעליה דוחפים את כסא הגלגלים.

הדבר גם דורש פירוק שורת הכסאות האמצעית, וצריך להשאר מספיק מקום לתימרון בחלל שנותר,ולכן חלק מהכלים הקומפקטיים שהוזכרו כאן לא יתאימו בגלל קוטן.

הסואנה גדולה מאוד, ונראה שיש כלים קומפקטיים יותר (כמו הויטו של מרצדס שנכים רבים מקבלים, או הטרנזיט, או הטרנספורטר).

אגב, כדאי שתברר בביטוח הלאומי/משרד הבריאות מהן הזכויות שלכם ומה מתאים לצרכים של בתך.

עד כמה שהבנתי, במידה ואתם זכאים לואן (ואני מניח שצריך לעבור ועדה, ואולי יותר מאחת), יש סידור מיוחד לקבלת ואן מאובזר (קבלה ולא קניה, תמורת ערך הרכב הקודם, עם אבזור מלא, כאשר הרכב נשאר רכוש הביטוח הלאומי/משרד הבריאות).

בכל אופן, רכישת ואן מכספך תהיה יקרה, והאבזור יקר מאוד.

אגב, קצבת הניידות לואן גדולה משמעותית מזו של רכב פרטי.

בהצלחה.

פיני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

תראה אם הנכה רוב הזמן בכסא גלגלים בין אם יש לו הליכון אתה יכול לפנות לחברות האבזור והעבודה שלהם היא לקחת אותך בין אם אתה יודע את התהליך של רכישת רכב דרך ביטוח לאומי

והם מסבירים לך את התהליך ומלווים אותך שלב אחרי שלב ומראים לך את האפשרויות שיש לך ברכב אם מעלית, מדובר בפולסוואגן טרנספורמטור זה בעצם הרכב הכי קטן שמציאים להתקין בו מעלית וגם איתו נגשים לוועדת גודל רכב ואחרי שמקבלים את האישור לרכב הזה אתה יכול לבחור איזה רכב שאתה רוצה כמובן בתוספת תשלום

ואם אתה בוחר לקנות את הטרנספורטר בוא עולה דרכם בסביבות ה50 k

כן כן שמעתה נכון גם ההורים שלי עוברים את התהליך הזה

תחפש בגוגל חברה בשם: אצמ , יש להם גם אתר יפה שמראים איך הרכב נראה אחרי שהוא עובר אצלם

כמובן שהסבר יותר מפורט תקבל מהם

• תוכן חדש...