Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חו"ד מאזדה 3 2.0 ספיריט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההבדל במזדה 3 בין 1.6 ל2.0 גדול מאד וטוב שאתה הולך על המנוע הגדול אין שום בעית אמינות עם המנוע 2.0 אם כבר ב1.6 הייתה בעיה של צמת מחשב.בסה"כ הרכב קשה מאד על הכביש במיוחד לעומת הוולבו אבל בסה"כ רכב טוב.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמי שהיה לו את הרכב הזה זמן די מכובד בליסינג:

1. המנוע צורך שמן מעל הנורמל ביפניות חדישות, במיוחד בנסיעה חזקה. שים לב אחרת תגמור בלי מנוע כמו שקרה פה באחד השרשורים שהציתו להבות.

2. יחסית למשפחתומטית הרכב קשה למדי והצמיגים נמוכי החתך על ג'נט ענק לא עושים את המצב טוב יותר.

3. מבחינת היגוי והתנהגות מדובר באחת המכוניות המהנות שנסעתי עליהן (לשם השוואה אני גם בעלים של אלפא סוד, אז אתה יכול לשער שיש לי מושג מה זה רכב עם הגה מתקשר)

4. את מלוא כוחו של המנוע תרגיש רק בטורים גבוהים, 4000 ומעלה. שם הוא פנתר רציני למדי.

5. אם תסע בטורים של 4000 ומעלה הרבה, צפה לצריכת דלק של 1:7 ומטה.

6 מבחינת תמורה לשקל עדיפה מזדה 6, אותו מנוע וגיר ויותר מרווח ואבזור.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אמרת שהיתה לי אחת מליסינג ..

האם היא היתה ספיריט (2 ליטר)?

והאם ההגה החשמלי (משהו כזה) או הנוקשות של הרכב על הכביש לא נעימה ?

האם הרכב בעל יומרות ספורטיביות ?

לשפר מאזדה הבנתי שזה לא פשוט, לכן אני מתכתחילה לוקח מנוע חזק (או בכל אופן אחד שנחשב חזק), אני אוהב לקפוץ חזק מהמקום ולסיים ראשון רמזור, האם הרכב יספק אותי ?

תודה לכולם.

נ.ב

אמרתם שהרכב מנהג טוב מעל 4K בסל"ד, האם עד ה4 הוא מתנהג כמו 1.6 ?

שוב תודה:-)

פורסם

סתם מעניין אותי, למה הנעילה על המאזדה 3? אם אתה מחפש כוח\מהירות מהרכב, לך על איביזה FR חדשה שעולה כמעט כמו המאזדה או קופרה משנתון נמוך יותר.

TFSI Power

פורסם
6 מבחינת תמורה לשקל עדיפה מזדה 6, אותו מנוע וגיר ויותר מרווח ואבזור.

elibaba, למה אתה אומר אותו מנוע וגיר?

המנוע הוא לא אותו המנוע (147 כ''ס מול 150 כ''ס) וגם הגיר שונה (4 הילוכים הול 5 הילוכים).

במאזדה 3 דגם הבא יהיה מנוע וגיר זהה למאזדה 6, היום הם שונים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אמרת שהיתה לי אחת מליסינג ..

האם היא היתה ספיריט (2 ליטר)? בוודאי, אחרת לא הייתי מגיב בשרשור על ספיריט

והאם ההגה החשמלי (משהו כזה) או הנוקשות של הרכב על הכביש לא נעימה ? לי אישית היה בסדר גמור, רק שאם אתה עובר מצרפתיה למשל לספיריט אתה תרגיש כאילו לרכב אין קפיצים. מתרגלים לזה מהר מאד.

האם הרכב בעל יומרות ספורטיביות ? כן, בהחלט. זה לא רכב ספורט אבל ניתן להנות ממנו מאד.

לשפר מאזדה הבנתי שזה לא פשוט, לכן אני מתכתחילה לוקח מנוע חזק (או בכל אופן אחד שנחשב חזק), אני אוהב לקפוץ חזק מהמקום ולסיים ראשון רמזור, האם הרכב יספק אותי ? יספק אותך בהחלט, תן קיק חזק ואתה ראשון כמעט בכל מקום.

תודה לכולם.

נ.ב

אמרתם שהרכב מנהג טוב מעל 4K בסל"ד, האם עד ה4 הוא מתנהג כמו 1.6 ? לא, הוא יותר חזק, אבל אתה לא מרגיש שאתה נוסע על רכב עם 150 כוחות סוס בטורים הנמוכים.

שוב תודה:-)

דו רה מי

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
סתם מעניין אותי, למה הנעילה על המאזדה 3? אם אתה מחפש כוח\מהירות מהרכב, לך על איביזה FR חדשה שעולה כמעט כמו המאזדה או קופרה משנתון נמוך יותר.

אני גם בעד האיביזה, תקבל תמורה מציינת למחיר טובה מאוד מנוע מצויין טורבו כמובן אבזור יחסית עשיר אופצייה ל-5 דלתות או 3 דלתות. זה מכונית טובה, מהירה יחסית אמינה ויש לך מכונית ספור. אם אתה מחפש, ביצועים האיביזה תענה על הדרישה שלך. וגם בסיאט אפשר לקבל הנחות, יפות מאוד שווה לנסות מבטיח שלא תצא בלי הזמנה לאחר ההנחה שתקבל.

יניב

פורסם

אביזה רכב מעניין מאוד אך הרכב כפי בהבנתם נקנה על ידי אבי, הבחירה היא מכונית יפנית, לכן חשבנו על הספיריט.. יפנית נפוצה אך שונה מהיפניות האחרות.

נ.ב

האם מחירה של ה-3 הולך להיפגע עקב כניסתה של ה-3 החדשה? ומתי בכלל צריכה להיכנס החדשה?

*אשמח לתגובה גם בנושא הערך של הרכב שעלול לרדת, נאמר לי שעוד שנה "יסתכלו" על ה-3 כמו שמסתכלים עכשיו על ה323 (כמובן החדשה ביותר).

קחו בחשבון שהרכב אמור להיות אצלי משהו כמו 5 שנים ואפילו יותר

פורסם
האם מחירה של ה-3 הולך להיפגע עקב כניסתה של ה-3 החדשה?

לא יפגע בגלל הכניסה של החדשה, אבל יפגע ב-1 לינואר.

מחירה של הדור החדש בטח יהיה גבוהה לפחות ב-10% מהמחיר של הנוכחית.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
טוב, 1.6 עצלה בעיר, אך על הכביש היא מאוד מבוססת. זמינות כוח מספיקה בהחלט בין 100-150 קמ''ש, היתרון של 2.0 הוא לא גדול במיוחד. בכבישים ביו עירוניים לא תהיה שום בעיה בעקיפות נמרצות אפילו עם 2-3 מבוגרים ברכב + מזגן. בעליות חזקות (כביש ערד) היתרון של מנוע 150 כ''ס יהיה כמובן מורגש יותר, אך גם לא גדול במיוחד (מול אקורד, מאזדה 5) וזה מנסיון.

הייתי אומר שביצועי המנוע במהירויות +100 מתקרבים לסיויק 1.8 וממש לא מביישים!

.

מה אתה מקשקש? יש לנו בבית סיוויק שנת 2001 1.6 שנוסעת הרבה יותר טוב מכל מאזדה 3 1.6=גרוטאה\עגלה תבחרו בעצמכם את הביטוי לטעמכם.

להגיד שהיא קרובה לסיוויק 1.8??? ניסחפת בגדול!

היא בקושי מגיעה לביצועים של הסיוויק 1.6 מהדגם הקודם, אני לא מדבר על נתונים בקטלוג או שטויות כאלה, בהאצות, עקיפות עליות או כביש בינעירוני כשהאוטו מכיל יותר מ 3 אנשים המאזדה 3 1.6 לא סוחבת בשיט!

עזוב את זה שעוד בעליות של פרוייד בחיפה למי שמכיר, הרכב הזה לא מהיר במיוחד ולא יכול לעבור את ה 100 קמ"ש לעומת ההונדה סיוויק 1.6 שבתאוצה בקטע הישר שיש בין הסיבובים האיצה מ 60 ל 120 , המאזדה 3 1.6 לא מסוגלת להאיץ ככה בקטע הזה.

משה, עזוב שטויות אם אתה מחפש רכב שסוחב כמו שצריך, קח את המאזדה עם מנוע 2.0, אני נסעתי בכזאת וגם ב 1.6 וההבדל משמעותי.

פורסם

למאזדה 3 1.6 יש ביצועים טובים למדי, ושלא כמו במקרה הפוקוס, היא לא ממש חייבת מנוע 2.0.

שקול גם את היונדאי I30 2.0 בתור אופצייה - יש לה ביצועים טובים מאד, וברוב הפרמטרים היא עדיפה במקצת על המאזדה 3.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מה אתה מקשקש? יש לנו בבית סיוויק שנת 2001 1.6 שנוסעת הרבה יותר טוב מכל מאזדה 3 1.6=גרוטאה\עגלה תבחרו בעצמכם את הביטוי לטעמכם.

להגיד שהיא קרובה לסיוויק 1.8??? ניסחפת בגדול!

היא בקושי מגיעה לביצועים של הסיוויק 1.6 מהדגם הקודם, אני לא מדבר על נתונים בקטלוג או שטויות כאלה, בהאצות, עקיפות עליות או כביש בינעירוני כשהאוטו מכיל יותר מ 3 אנשים המאזדה 3 1.6 לא סוחבת בשיט!

עזוב את זה שעוד בעליות של פרוייד בחיפה למי שמכיר, הרכב הזה לא מהיר במיוחד ולא יכול לעבור את ה 100 קמ"ש לעומת ההונדה סיוויק 1.6 שבתאוצה בקטע הישר שיש בין הסיבובים האיצה מ 60 ל 120 , המאזדה 3 1.6 לא מסוגלת להאיץ ככה בקטע הזה.

משה, עזוב שטויות אם אתה מחפש רכב שסוחב כמו שצריך, קח את המאזדה עם מנוע 2.0, אני נסעתי בכזאת וגם ב 1.6 וההבדל משמעותי.

תודה רבה.

האם אתה בטוח שהמאזדה 1.6 לא סוחבת משהו בעליות ?

נראה לי מוזר שחצי מדינת ישראל תיסע במכונית שכפי שאמרת לו עוברת את ה-100 בעליות קשות, אבל לך תדע ..

כנראה שאלך על ה2 ליטר, דרך אגב - ראיתי במספר אתרים + בנתוני יצרן הבדלים משמעותיים בביצועים - אחד אומר שאפס למאה זה 9.9 השני אומר 11 ועוד כמה שאני לא זוכר, כנ"ל לגבי הספק מנוע, שמעתי שיש 147 (יצרן) ובכתבות קראתי שיש 150, מישהו מוכן לבהר את העניין ?

תודה לכולם:-o

• תוכן חדש...