Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל מזל טוב לי - רכשתי סקודה פאביה 2002, ואני (די) מבסוט :-)

הרכב מאוד נוח, ההילוכים אמנם קשים אבל לא בצורה שמפריעה לנהיגה, והרכב הועבר אלי בסכום שנראה לי (לפחות עד עכשיו) הוגן. עד עכשיו נהגתי בו בערך 120 קילומטרים וצריכת הדלק היתה לשביעות רצוני.

אבל

אתמול הרכב עבר בדיקה במכון "מונדיאל" בבאר שבע. נאמר לי על נזילה קלה בגיר (ידני) והוא אמר לי שצריך לבדוק אבל זה לא משהו קטסטרופלי. המוכר ואני הסתדנו על מחיר הרכב בהתאם. הרכב נסע רוורס, בחיי, בעצמי שילבתי לרוורס...

אבל מה? היום בצהריים, בשיא החום (ואני סטונדט - חוסך על המזגן...) אני משלב לרוורס ביציאה מחנייה. על פני השטח ידית ההילוכים נכנסת למקום הנכון (לחיצה, שמאלה וקדימה, הידית נותרת לחוצה לאחר עזיבתה), אבל... הרכב נוסע קדימה! ידרתי ובזהירות דחפתי את הרכב ברוורס ונסעתי הביתה (חניתי בעלייה קלה כדי שאוכל לצאת בקלות).

אני אמור לפחד מבעיה גדולה שעלולה "לעלות" לי בהחלפת מכלולים יקרים כמו גיר?

תודה...

פורסם

הרוורס נמצא שמאלה-קדימה-למטה (מתחת להילוך הראשון), לידיעתך...

אתה חושב שיש בעיה? גש למוסך ותראה מה הם אומרים.

נ.ב,

באיביזה/פביה/פולו יש קושי (מידי פעם) לשלב לרוורס במידי.

מומלץ לחכות כמה שניות לפני שמשלבים לרוורס, זה פותר את הבעיה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קודם כל - תודה רבה על התגובה המהירה.

שנית - מן הסתם אני יודע איפה נמצא הילוך הרוורס במשפחת פולקסוואגן... :-) (חבל אם זה היה אחרת 24 שעות אחרי שקניתי אחת...)

אני אנסה עוד מעט שוב לראות אם משתלב כמו שצריך...

בכל אופן, כוונתי היא - האם הסימפטומים מצלצלים מוכרים למישהו... שוב תודה

פורסם

אולי לא לחצת על הידית למטה ובעצם שילבת לראשון

אם הצלחת לשלב בעבר וכעת לא כנראה שחסר שמן או בעיה עם הקלאצ.

פורסם
אולי לא לחצת על הידית למטה ובעצם שילבת לראשון

אני בטוח למדי ששילבתי נכון. לאחר עזיבת הידית היא נמצאת למטה, והתחושה של השילוב היא שונה מעט.

אם הצלחת לשלב בעבר וכעת לא כנראה שחסר שמן או בעיה עם הקלאצ.

איך חוסר שמן או קלאצ' יכולים להשפיע על זה? (אני באמת שואל, כי ההבנה שלי ברכבים היא מינמלית... מה שדרשו בתיאוריה ב - 1999 :-))

פורסם

טוב... נהג חדש, אוטו ראשון, יצאתי מפגר לגמרי :oops:...

מצאתי את הרוורס... :oops:

תיבת ההילוכים קצת נוקשה למה שהכרתי עד היום, אני בטוח שאתרגל...

מקווה שהת'רד הזה יישאר קצת זמן בסביבה, כדי שאולי עוד חצי שנה אוכל להתסכל ולצחוק.

תודה שוב לכולם...

פורסם

שים לב! אני לא יודע איך זה ברכב הזה.. אבל ברוב רכבי VAG ידניים יש מוט שמקשר בין ידית לגיר, אם אתה תשתמש בכוח כדי להכניס הילוך, הקישור של המוט עלול לקפוץ החוצה ולא תהיה לך שום אפשרות להעביר לשום הילוך.. בקיצור התיקון הוא לא יקר,אבל תצתרך לגרר, לכן מומלץ לא להשתמש בכוח גם אם ההילוך לא נכנס!

כמו כן אם יש קושי להעביר הילוכים תחליף שמן גיר, לא בטוח שיעזור ....

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

• תוכן חדש...