Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לאחרונה רכב מזדה 3 שנת 2005, משומש כמובן.

לפני כן נהגתי על רכב ליסינג, גם הוא מזדה 3, 2006.

הבחנתי במספר בעיות, ורציתי לשאול מה זה יכול להיות:

1) רעש בנסיעה - נדמה לי שהרכב מרעיש יותר מהרכב הקודם שלי. לא נראה שזה רעש מהמנוע, כי המנוע נשמע אותו הדבר. זה מעין רעש כביש (כלומר מורגש יותר במהירויות גבוהות ובכבישים רעים). מה זה יכול להיות? האם הצמיגים יכולים להשפיע על הרעש (לדוגמא צמיגים יבשים)? האם היו שיפורים מדגם 2005 ל-2006 שבעקבותיו ל-2005 יש בידוד פחות טוב מהכביש?

2) חריקה - כשאני יושב במושב האחורי השמאלי או סתם מפעיל עליו לחץ עם היד, ישנו מעין קול חריקה מהפינה השמאלית האחורית של הרכב - מה זה יכול להיות? האם קשור לבולמי זעזועים/קפיצים? האם זה משהו משמעותי או שסתם צריך לשמן שם משהו? ולבסוף, האם זה היה אמור להופיע בטופס בדיקת רכב?

3) טיק בהנעה - כאשר מניעים את הרכב במיוחד לאחר שעמד הרבה זמן, ישנו מעין צליל לא חלש, ממש כמו מכה, מאיזור מכסה המנוע. מדובר בצליל חד-פעמי (לא מתמשך), שמופיע כמה שניות אחרי ההנעה, וגם לא תמיד. לא מאוד מפריע, אבל סתם מוזר.

אשמח לתשובות, תודה.

פורסם

צמיגים בהחלט עלולים לגרום לרעשי כביש ובדוק אם הם לא יבשים ויתכן מאוד שממילא הם המקוריים וכבר בסוף חייהם.

את הרעש מאחור יהיה די קל לאבחן במוסך (דרך המסך והמקלדת לא ניתן לשמוע) ואת רעש ההניעה שמופיע רק לפעמים, יהיה קשה יותר לאבחן, אלא אם ישמעוהו בפועל.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום, הרעש שאתה שומע הוא מהצמיגים האחוריים , החלפת צמיגים + כיוון זוויות גלגלים (באחוריים ! ). נקישה אחורה היא מזרועות מוט מייצב אחורי (חופשים).

לגבי הנקישה שאתה שומע במנוע קשה לאבחן ללא שמיעה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לגבי רעש החריקה מאחורה, אם אכן מדובר בזרועות מוט מייצב אחורי - מה המשמעות של זה? וכמה יעלה לתקן את זה במוסך?

פורסם
האם היו שיפורים מדגם 2005 ל-2006 שבעקבותיו ל-2005 יש בידוד פחות טוב מהכביש?

רק ב-2007

טיק בהנעה - כאשר מניעים את הרכב במיוחד לאחר שעמד הרבה זמן, ישנו מעין צליל לא חלש, ממש כמו מכה, מאיזור מכסה המנוע. מדובר בצליל חד-פעמי (לא מתמשך), שמופיע כמה שניות אחרי ההנעה, וגם לא תמיד. לא מאוד מפריע, אבל סתם מוזר.

אם אתה מדליק את המזגן לאחר ההתנעה, זה המדחס שנכנס לפעולה.

לגבי רעש בנסיעה- ישנם גלים בדופן הפנימית של המציגים עקב שחיקה לא אחידה. תחליף את הצמיגים האחוריים, אם זה מעצבן במיוחד.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
שלום, הרעש שאתה שומע הוא מהצמיגים האחוריים , החלפת צמיגים + כיוון זוויות גלגלים (באחוריים ! ). נקישה אחורה היא מזרועות מוט מייצב אחורי (חופשים).

לגבי הנקישה שאתה שומע במנוע קשה לאבחן ללא שמיעה.

איזה כוון בדיוק ניתן לעשות ברכבים האלו?

פורסם

אם אתה שומע נקישות מאחור בזמן נסיעה על כביש משובש או בקפיצות , יש להרים את הרכב , לבדוק חופשים בזרועות המחברות את מוט המייצב אל זרוע המתלה , החופש יורגש במשחק קל ביד רק כך תחוש בחופש, כל זרוע חדשה עולה כ-1000 ש' !, לכן לא להחליף סתם אלא לוודא שיש חופשים.

יש לי שאלה : האם הנקישה שאתה שומע היא בתזוזת הרכב הרכב הראשונית או מהמנוע עצמו ?.

פורסם

לגבי הנקישה מאחור - זו לא נקישה אלא חריקה (צליל של דלת חורקת עם צירים לא משומנים) - ואני לא שומע את זה בנסיעה אלא כאשר אני מפעיל לחץ על המושב האחורי שמאלי (או שמישהו מתיישב שם) - האם זו עדיין אותה תקלה שתיארת? והאם על דבר כזה בוחן במכון בדיקה היה צריך להעיר או לכתוב? (עשיתי לרכב בדיקה, ולא אמרו לי כלום)

לגבי הנקישה בהנעה, אני גם לא סגור מתי היא בדיוק - היום קודם הנעתי, חיכיתי כמה שניות, העברתי להילוך, חיכיתי שוב ורק אז התחלתי לנסוע - הבעיה שהפעם לא הייתה נקישה בכלל... אני אעקוב ואם אצליח להבין מתי זה בדיוק, אני אכתוב כאן...

פורסם

בדוק במוסך אם רכב זה קיבל טיפול בציריות (RECALL) בשל כשל יצור. בטוחני שזה הרעש שאתה שומע קדימה.

לדניאל ידידי הטוב : אם הגלגל לא מתגלגל בזוויות הנכונות (התכנסות וגם צידוד כמדומני , ניתן לבדוק ב-DATA) הגלגל מקבל שחיקת "פוליגון". הסימן לכך הוא רעש חזק בזמן נסיעה.

פורסם

בדיוק אינני יודע מה הן הזוויות באופן אחורי של מזדה 3 , יש מכוניות בהן יש 3 זוויות ויש שניים , צריך לבדוק את הוראות יצרן או ב-AUTO-DATA המיועד רק לזוויות היגוי של מכוניות. אני ראיתי נתונים של התכנסות ,שפיעה וצידוד , יש גם מכוניות שבעין אני רואה את זוית הקדם. יש מכוניות שאתה רואה את ברגי הכיוון על זרועות הבקרה או אקסנטרים על ברגי הציר של המשולשים.

פורסם

סליחה דוד אבל הטעתי אותך, אין בסרן אחורי זווית קדם אופן. בכל אופן, ברור שיש נתוני יצרן לזוויות הדרושות אבל ברכבים פרטיים לרוב, אין אפשרות לכוון של זוויות אלו למעט התכנסות אופנים של המתלה הקדמי.

כתבת שבעקבות שחיקת צמיגים אחוריים יש לכוון את המתלה, קראתי שרשור אחר בפורום שמדובר בתופעה טורדנית של המאזדה, שחיקת צמיגים אחוריים שגורמים לרעשי נסיעה חזקים ללא פתרון אמיתי וחשבתי שהנה אתה יודע מהו הטריק.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה לגבי נקישה שיש לי ברכב - אז עכשיו סוף סוף גיליתי את מקורה...

מדובר בנקישה בעוצמה חזקה (נשמע כמו מכת פטיש על מתכת) שנשמעת כאשר אני מעביר את ההילוך לרוורס. הדבר קורה בעיקר כאשר הרכב "קר", כלומר לאחר שעמד זמן מה, אבל גם קורה מדי פעם בחניות לאחר נסיעה.

גם העברת הילוך מרוורס לדרייב משמיעה קול מסוים (שאני שומע כשהחלון פתוח), אך חלש בהרבה, אולי אפילו זה טבעי.

מדובר ברכב מזדה 3, אוטומט כמובן, שנתון 2005 שרכשתי לא מזמן.

מה יכולה להיות הבעיה והאם מדובר במשהו רציני?

בנוסף, אם מישהו מכיר את הבעיה, יש לכם הערכה לגבי עלות התיקון?

תודה.

פורסם

כנס למורשה מאזדה, שם יערכו לך מספר בדיקות .

דבר ראשון יש לשלול תושבות גיר או מנוע.

לאחר מכן יש להתחבר לסורק ולבצע מספר בדיקות לכמה חיישנים השולטים על קו הלחץ בגיר.

באם תקינים, יש צורך לנטר את פעילות הסולונואידים בגיר כאשר סולונואידים A , B ו-D וקו לחץ הם העיקריים.

באם תקינים יש להחליף מח גיר מאחר והתפתחה דליפת לחץ באחד ממעברי המח.

פורסם

בבדיקה שביצעתי במכון לפני הקנייה נכתב בסעיף העברת כוח "שמן כהה שחיקה בדיסקיות הילוכים" - הם הדבר יכול לתאר את הבעיה הזו?

כשהבוחן תיאר והתייחס לכל סעיפי הליקוי הוא לא התעכב על זה או משהו, דיבר בעיקר לגבי השמן שזה משהו שגם כך אם הבנתי נכון לא מחליפים במזדה 3.

לגבי הבדיקות במוסך - האם אפשר לעשות בדיקה ראשונית שלא עושה כסף ללא תיקון בשלב ראשון? - פשוט יש לי עדיין אחריות על בדיקה, ולא הייתי רוצה לתקן לפני שאני מראה את זה למכון.

• תוכן חדש...