Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנגו מול ברלינגו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני כרגע בהתלבטות בין קנגו לעומת ברלינגו. מצב הכספי שלי מאפשר לי לקנות רכב כזה בשנים 2000-2003

לשימוש פרטי בעיקר אם תוכלו להאיר את עיני לגבי הכלים הללו כגון תקלות, עלויות, מחלות ועוד ועוד אני אודה לכם

תודה מראש

פורסם

לפי דעתי פנים הרכב נעים יותר בברלינגו. קנגו פשוטה יותר וברלינגו, יש לי רושם שבפנים היא כמעט פרטית.

יצא לי לנסוע בשניהן, ברלינגו נוחה יותר בנסיעה.

ההודעה מתאימה יותר לפורום יעוץ לפני רכישה ולא פורום טכני.

תוספת:

למרות שלרנו וברלינגו ככל שידוע לי מנועים מאוד דומים - דיזל 1.9 לא מוגדש עם 65 סוסים, יש לי רושם שברלינגו מהירה יותר בכל הילוך, ככל הניראה יחסי העברה מוצלחים יותר ויש מד סיבובי מנוע (אני לא בטוח שבכל הדגמים) ולקנגו אין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בשנים האלה מה שתמצא במצב טוב - תקח - רובם ככולם טחונים עד דק ונמכרים במחירים בהתאם.

קח בחשבון שאחזקת רכב כזה במצב משומש מאד - לא זולה כלל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא חושב שכל הטנדרים בשנים האלו גמורים,ישנם כאלה שהיו בשימוש משפחתי או שהיו שייכים לעסק שלא מצריך הובלות כבדות.אישית,אני מעדיף את הקנגו שנראה לי חזק יותר מהברלינגו.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

כשהיו משווים שתי מכוניות חדשות, קנגו הייתה מהירה יותר בהפרש לא גדול.

היום המצב יכול להיות זהה או הפוך, תלוי עד כמה נחלש המנוע ברכב הספציפי במהלך השנים.

אין עדיפות חד משמעית לאחת מהן, האמינות דומה, המחיר דומה, טיפולים במסכים מורשים לברלינגו קצת יותר זולים.

צריכת דלק טובה יותר בקנגו, היא עושה עוד כ 1.5-2 ק"מ נוספים לכל ליטר סולר.

פנים הרכב - ברלינגו עדיפה בהרבה, לא רואים פחים חשופים באיזור הנהג, היא רחבה יותר, כיסאות טובים יותר, יש יותר מקומות איבסון, יש הגה מתכוון לגובה (בקנגו אין)

תא מטען - קנגו עדיפה, מבנה התא יותר נוח, דלתות יותר נוחות, שטח קצת גדול יותר.

תפעול גיר ידני טוב יותר בקנגו. הגה קל יותר בברלינגו.

ברלינגו שקטה יותר.

ברלינגו עדיפה לנסיעות ארוכות.

קנגו עדיפה בעיר, יותר קל להחנות אותה, הי צרה וקצרה מברלינגו, שדה ראיה לאחור בקנגו טוב יותר. בכל מקרה, מדובר בהבדלים לא גדולים.

שתי המכוניות נפוצות מאוד, אבל עדיין, נמכרו יותר קנגו מברלינגו ופרטנר בייחד.

לשתי המכוניות תקלות מגוונות ורבות, חלקן מבלאי, חלקן תקלות חשמל ואביזרים, חלקן תוצאה של הזנחה.

יש אלפי מכוניות כאלו בשוק, הן נמכרות כמעט תמיד באחוזים נכבדים מתחת למחירון, ויש פה ושם מציאות שמורות.

מחירי התיקונים והאחזקה דומים למכוניות פרטיות רגילות.

קח בחשבון, שמכוניות אלו צורכות יחסית הרבה סולר, והיום כבר לא כזה משתלם להחזיק דיזל, אבל הן עולות פחות מכל מכונית משפחתית מרווחת משנתון דומה, ולדעתי מציאות חלופה מצויינת לסטיישן וגם לסתם רכב משפחתי.

פורסם

קח בחשבון, שמכוניות אלו צורכות יחסית הרבה סולר, והיום כבר לא כזה משתלם להחזיק דיזל, אבל הן עולות פחות מכל מכונית משפחתית מרווחת משנתון דומה, ולדעתי מציאות חלופה מצויינת לסטיישן וגם לסתם רכב משפחתי.

לפני כחודשים הוספתי לצי הפרטי שלו פרטנר 2003 צורה חדשה. הרכב משמש כרכב עיקרי שלי ונוסע כל יום מודיעין ירושלים ועדין מצליח לצרוך ליטר סולר לכל 15/16 ק"מ (ואני לא בדיוק עם רגל קלה). אצלי הוא כבר הספיק לגמוע 15K ק"מ

החסכון בדלק הוא עדין משמעותי למי שנוסע נסיעות מרובות, סתם לצורך ההשואה הC4 שהיתה לפני הפרטנר עשתה במומצע 1ל9 באותם נסיעות

מה התקציב???

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

בכל מקרה תשתדל למצוא כזה (עדיפות אולי לברלינגו) שאין הרבה קלומטראג'.

להערכתי זה לא יהיה פשוט בהתחשב בשנתון המדובר, הייעוד של הרכבים האלה בארץ.

• תוכן חדש...