Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרז , גם פיאט אונו בלי מזגן , הגה כח וחלונות חשמל היא די ויותר לרוב האנשים להגיע מא' לב' , אבל לחלקינו הזמן והעצבים בדרך שווים להשקיע קצת יותר.

דביל , אתה מדבר על שידרוג מעבד של כמה שנים , אני מדבר על זה שבקיץ עד תחילת שנה הבאה כשכל המעבדים של היום יהיו מיושנים ואכן לא תוכל לשדרג בלי לזרוק את כל הלוח אם והזכרונות ומעבד - פה יש לך תושבת שתחזיק גם מעבדים חדשים בלי פשרות.

במיוחד אם הוא ירצה לקודד וידאו וכו ויסתבר לו שהוא צריך משהו יותר חזק - זה יהיה הפתח לשדרוג.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני בראש שלך, יש לי מפרט מבוסס AMD ואני מרוצה עד השמיים, גם אצל ההורים שלי, מעבד AMD במחיר כזה "מצחיק" אבל התמורה שלו היא ענקית, אני גם חושב, שאם הוא מחפש כמה שיותר זול, עדיף לו AMD ולוח אם מבוסס AMD לשדרוג עתידי, מה גם, ש- AM2 טוב לעתיד כי AMD בדרך כלל דוגלת בעדכון ביוס ולא כמו אינטל, שהשנה כבר מחליפים סוקט וכו'.

ליוסי: מפרט מבוסס AMD יוזיל משמעותית את מחיר המחשב, ועדיין ישאיר אותך עם ביצועים גבוהים, שלא תטעה, אין פה משהו "נחות" אני עצמי יש לי AMD, שאני פשוט נהנה ממנו.

** FEREZ

היום, מחשב טוב ועמיד וממותגים בלבד, זה מינימום שבמינימום 2000 שקל, לאל כרטיס מסך אפשר לרדת ל- 1800 עם לוח אם חדש של AMD שיש להורים שלי עם כרטיס מובנה חדש HD3200 שפשוט נהדר, אבל ביננו, ממה שנאי רואה בשטח, יש לי פה מפרט ב- 2000 שקל בדיוק, אין יותר לאן לרדת באמת שלא.

***ליביו ואני מציעים לך, בשביל החסכון אך עדיין להשאר עם ביצועים גבוהים, לקחת מפרט מבוסס AMD.

106devil***

אתה צודק חלקית, מכיוון שהיום ל AMD ישנה מגמה של עדכון ביוס מאשר החלפת סוקט ולכן, שדרוג מעבד לא תהווה בעיה מבחינת הלוח (כל עוד הוא יילך על AM2), אבל מבחינת עמידות, לוחות האם כיום יכולים להחזיק כמעט פי 2 זמן מהקודמים, עקב שימוש בקבלים סולידיים וכו'.

באם הוא יילך על אינטל, זה נכון שאם עוד 5 שנים הוא ירצה לשדרג, מן הסתם הלוח אם שלו לא יתאים, וכו', זה כבר לא משנה כל כך, לעומת זאת עם AMD הוא ישרוד די הרבה זמן מכיוון שתושבת ה- AM2, הוא יוכל לעדכן ביוס בעתיד ובכך זה יתמוך לו במעבדים עתידיים של החברה וכו', מכיוון שהצי'פ סט 700+ החדש שלהם הוא מעולה דווקא, ופותח מקום שלדרוגים עתידיים.

מפרטון זריז מצד AMD ועדיין לשמור על ביצועים גבוהים:

מעבד:

AMD ATHLON 64 5000+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.6GHz 1MB CACHE - ADO5000DOBOX- BOX

אחריות: שלוש שנים יבואן רשמי.

מחיר: ₪413

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA770-DS3

אחריות: שלוש שנים.

מחיר: ₪443

כרטיס מסך:

LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce 8400GS EXTREME 256MB DDR2 - RETAIL

אחריות: שלוש שנים.

מחיר: ₪177

צורב DVD:

LG DVDRW GH-20N X20 - BLACK - SATA

אחריות: שנתיים.

מחיר: ₪137

זיכרון:

KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5

אחריות:ללא הגבלת זמן.

מחיר: ₪233

מארז:

ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU

אחריות: שנה.

מחיר: ₪289

ספק כוח:

HEC 400TRT-F

מחיר: ₪191

קרור למארז:

ZALMAN 120mm : ZM-F3

מחיר: ₪46

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות

מחיר: ₪75

מחיר סופי: ₪2004

IQPC שבאשדוד

מפרט ב- 2000 שקל עגול בדיוק, ממש נהדר.

ליביו, בחרתי בלוח אם של ג'יגבייט, עקב כך שיש לי את אותו הלוח אם בדיוק, ברצוני לציין שאם נכנסים לאתר היצרן ובודקים את הפאנל מאחורה, מבחינת חיבורים וכניסות, אי אפשר להשוות את האסוס, מכיוון שהסתכלתי, לאסוס , שהוא לוח אם מצויין לפי המפרט שלו ובכלל, אני מכיר את הלוח, לוח אם מצויין לכל דבר שלא תבין לא נכון, פשוט מחבינת חיבורים ופאנל אחורי, הגי'בייט הוא כמו מלך, ובכלל DS3, קבלים סולדיים מייצבי מתח וכו', לוח אם נפלא פשוט.

כאן הלכנו על מפרט מבוסס AMD, לוח אם AM2+ שזה נותן לך בעתיד אופציהל שדרוגים למעבדים שונים ללא כל בעיה.

המעבד כאן, בתדר 2.6 מעבד מעולה, ועדיין חסכוני בתהליך ייצור 65 ננומטר. כפול ליבה כמובן.

זכרונות כרגיל

ספק כרגיל

מה שכן, הכרטיס מסך כאן הוא טיפה חלש, אבל לפי מהש הבנתי, הבחור לא מתעניין בקטע של משחקים, אבל עדיין, הכרטיס הזה ייתן לו אופציה להריץ משחקים שהוא שיחק בהם עד היום, בצורה טובה הרבה הרבה יותר טובה מה- 5200 שהיה לו עד היום.

באם ירצה משחקים, אפשרי לקחת 8600GT למשל, או אם כבר אז 9600GSO, לא יותר, אחרת יהפוך ליקר יותר.

לי נראה , שב- 2000 שקל, המפרט הזה הוא אחלה של מפרט ואתה פשוט תהנה ממנו, לא תאמין כזה מהיר היום הדברים יכולים להיעשות :).

****מצטער על הפס מתחת המדגיש, הכפתור משום מה נקתע בפאנל שם ולא רוצה להכבות, לכן כתבתי עם פס מדגיש מתחת.

פורסם
יוסי, יש אחלה מחשבים שאפשר לרכוש בסביבות ה-1000 שקל שיעשו עבודה מצויינת בשבילך, לא צריך להתפרע עם שום מפרט בשביל שימושים כמו גלישה באינטרנט וכד'.

אני יודע, אני לא מבין למה כולם באים ותוקעים לי מחירים מטורפים כאילו שאני מיליונר.

פרז , גם פיאט אונו בלי מזגן , הגה כח וחלונות חשמל היא די ויותר לרוב האנשים להגיע מא' לב' , אבל לחלקינו הזמן והעצבים בדרך שווים להשקיע קצת יותר.

כן, אבל מצד שני לא נוסעים למכולת עם פרארי (טוב, חוץ מאנשים מסוימים בפורום...)

אני לא מקודד וידיאו אלא רואה הרבה ווידאו.

כל עריכת הוידאו שלי היא בשביל הוידאו בלוג שלי וגם זה נעשה עם המצלמה של המחשב, מצלמה דיגיטלית ומצלמה של הטלפון.

אין לי כיום זמן לשחק משחקים ככה שזה לא בראש העדיפויות שלי.

אם אני כבר משחק, הכרטיס הכי חלש בשוק הוא יותר טוב ממה שיש לי.

למען האמת אני לא צריך אפילו לשדרג, אלא רק לקנות חדש.

אחת הבעיות כאן היא שההורים לא חושבים שזה רעיון טוב להחליף מחשב אז הם לא נותנים לי כסף. אני צריך לעשות את זה מהכסף שלי בלי שהם ידעו (קל להם להגיד לא כשלכל אחד מהם יש מחשב חדש והרבה יותר טוב...)

מה שאני יכול להציל כאן זה את המארז, הHD, צורב אחד (כרגע יש 3), ספק כוח (500W), ואם יש עדיין תמיכה בכרטיסי מסך AGP, אז גם את הכרטיס מסך.

הרעיון הוא לא לעבור את ה1000 אפילו.

אני יוצא עכשיו למרדנית ולKSP לראות מה הם מציעים.

פורסם

הבנתי, אז באמת מה שנשאר לך זה פשוט לנסוע לאותם חנויות לבדוק איזה מפרטים מוכנים הם מציעים בהכי הכי זול שיש, זה הכל.

פורסם

AMD 3800 - 270 ש"ח

לוח אם - ASUS M2N - X עלות - 180 ש"ח

2 גיגה קינגסטון VALUE במהירות 800 מגההרץ - 215 ש"ח

כרטיס מסך SAPHIRE HD3450 - עלות 220 ש"ח (אין יותר AGP)

צורב סביבות ה120 ש"ח (שוב כפי שהסברנו תצתרך להחליף צורב אם אתה משאיר את 2 הדיסקים כי ללוחות אם כיום אין שליטה ביותר מ2 התקני IDE)

סה"כ - 1005 ש"ח.

זה בהתחשב שהמארז והספק כח שלך ממוחזרים ועומדים בזה וזה לא כולל עוד איזה 100-200 ש"ח על העבודה של הטכנאי.

זה המינימום שבמינימום (ואפילו קצת פחות מזה) במחירים של KSP - פחות מזה זה כבר דברים סופר מיושנים או מפוקפקים מאוד באיכותם.

הכסף שחסכת ד"א , עולה לך המון בביצועים ובאמינות המחשב (העובדה שאתה משתמש בספק ומארז ישנים) אבל יוסי - שיהיה לבריאות.

בקשר ל"מחירי מליונר" - יחסית בתקופה הזאת - רכיבים מאוד זולים , אם אלו מכירי מליונר , אז האנשים הממוצעים כנראה עדיין משתמשים במחשבון קאסיו בתור מחשב ביתי.

Then dying is forgetting

פורסם

אני מרוצה+ מהמחשב הזול שלי ובשנה שהוא אצלי לא נתקלתי אפילו בדקה אחת שבה הוא לא עבד כמו שצריך, סוס עבודה.

כמובן שאני לא מצפה להריץ עליו חלק את ג'יטיאי החדש למשל, אבל אני ממילא בקושי משחק בו משחקים.

ב-1000 שקל (ואפילו ראיתי כבר ב-900 ומשהו) תוכל להשיג מחשב לפחות כמו שלי ואני מבטיח לך שאתה תהיה מרוצה ממנו.

פורסם

טוב, במרדנית קיבלתי את ההצעה הבאה:

מעבד INTEL DUAL CORE 2.4 E4600

לוח אם GIGABYTE 945

זיכרון DDR2 667MHZ G1 (לא נראה לי שאני צריך יותר מזה)

כרטיס מסך GEFORCE 8500GT עם 512MB

1190 ש"ח במזומן או 1250 בשישה תשלומים.

מה אתם אומרים?

פורסם

לוח עם צ'יפסט 945 הוא פרוהיסטורי.

שים לוח מאלו שהמליצו לך וזכרון תוסיף מתי שיתפנה קצת כסף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יוסי , כרטיס מסך תגיד להם לשנמך לך ל8400GS עם 256 מגה זיכרון (יחסוך עוד איזה 100 ש"ח)

את ה100 ש"ח האלו תשקיע ב2 גיגה זיכרון (תאמין לי , אתה צריך, במיוחד עם כמה אפליקציות פתוחות שאתה עובר את הג'יגה אתה תרצה להפגיש בין הראש שלך לקיר הקרוב)

ואכן תחליף את הלוח אם לאחד מבוסס P31 או P35.

אמור לעלות עוד איזה 100 ש"ח.

ההפרשים האלו בהחלט משמעותיים.

ואז יש לך דיל סביר.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
מתעב AMD...

לא המשפט הכי חכם ששמעתי בזמן האחרון....

בכל מקרה, נראה לי שאתה צריך קצת לבדוק מה בעצם אתה רוצה וצריך ואח"כ לשאול (או פשוט ללכת לחנות ובקש הצעת מפרט לסכום מסויים כמו שעשית ואח"כ לבוא לפה).

אחרת זה פשוט נראה בלגן אחד גדול.

פורסם

בתקופה שקניתי את המחשב הזה היו לי הרבה אופציות, כולל מעבדים של AMD. באותה תקופה הם לא היו ממש טובים והיו לי המון חברים שהיו באים אלי עם תקלות במעבדי הAMD שלהם.

עבדתי באותה תקופה כטכנאי ואחר כך איבדתי כל קשר לתחום.

אני לא יודע איך המעבדים שלהם היום אבל באותה תקופה זה היה די זבל והיה שווה לCELERON בביצועים שלו.

• תוכן חדש...