Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Desktop Replacement (מחשב נייד ביתי); איזה חברות מומלצות ?

איציק נ.
שימו לב! השרשור הזה בן 5936 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני שוקל להסב את אחד המחשבים הנייחים בבית לנייד ע"י רכישה של אחד משומש או חדש מחו"ל (יש לי מי שיבדוק אותו ביסודיות ויביא ארצה) במחיר של עד 400$ לערך (כ-1300 שח) עבור משומש - ויותר עבור חדש. הדרישות: בעיקר גלישה באינטרנט (לא משחקים\עריכה\וכד'). ה ASUS PCeee וה MSI WIND לא מתאימים לי עקב מסך קטן מידי (ואם תציעו לי לחבר אותו ל LCD לסלון, אז אני מעדיף להשכיב נייח בבוידעם עם מקלדת ועכבר אלחוטיים ארוכי טווח - ולא לזה אני מכוון).

מצאתי מחשב של DELL עם נתונים סבירים עבור הדרישות שלי, כשדרישות הסף שלי מהמחשב הן לא פחות מ 1GB זיכרון, מסך של 14 אינץ' וכמובן כרטיס רשת אלחוטי בילד-אין. אם נפח הדיסק יהיה 40 או 80 ג'יגה זה לא משנה לי.

הבעיה היא, פחות או יותר כמו במכוניות, שכל אחד שמתיימר להבין בנושא מציג עמדה אחרת לגמרי. המכנה המשותף לכולם הוא ש IBM עשו פעם מחשבים מעולים, היום (לנובו) כבר לא באותה רמה.

אם נבודד את נושא המשקל (שאינו רלוונטי לדרישות שלי) אז אני פתוח לכל הצעה שתענה על דרישות הסף הנ"ל.

כמו שכתבתי מעלה, מצאתי DELL (במחיר של 350$, שהם כ 1150 ש"ח, הנה קישור) ועושה רושם שהוא עונה על הדרישות.

האם מישהו מכיר את הדגם או שיש לו ניסיון עם החברה ?

אם יש למישהו המלצות נוספות (מניסיון) - אשמח לשמוע.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום במחיר של 3 אלף אתה יכול להביא DELL חדש בארץ בעל נתונים יפים מאוד ו3 שנות אחריות,

חבל להתעסק עם פחות מזה,

קח בחשבון שתקלה בלוח אם בלפטופ לרוב תעלה כמו כל הלפטופ ולכן - שוב, חבל להתעסק עם משומש,

במידה ועדיין אתה רוצה משומש IBM מסדרות R40 הישנות עם מעבד פנטיום מובייל 1.8 ג'יגה הרץ יעשה עבודה מעולה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במידה ועדיין אתה רוצה משומש IBM מסדרות R40 הישנות עם מעבד פנטיום מובייל 1.8 ג'יגה הרץ יעשה עבודה מעולה

או סדרות מוקדמות של T, כגון 40 ו-41. הבעיה היא שהמחיר למחשבים משומשים מהסוג הזה

פשוט קרוב מדי לזה של מחשב נייד חדש.

לאחרונה גיליתי שאפילו נייד מצועצע/ספק מדבקה של NEC עם פנטיום 4 עושה עבודה נהדרת

עם כל הדברים הבסיסיים - אופיס, אינטרנט, פה ושם עריכת סאונד. אז הוא נראה

כמו צעצוע סיני, והלחצנים של העכבר עושים רעש איום. אז מה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי, תודה על הנתונים עד כה.

ביום-יום אני עובד על 2 מחשבים ניידים של IBM, אחד בן 3.5 והשני חדש (של לנובו) ואין ספק שכושר ההשרדות שלהם בהחלט מרשים לאור ההתעללות שהם עוברים בעבודה במוסך. מה שכן, אני לא חושב שלצרכים ביתיים הוא נותן תמורה מלאה לכסף.

בעניין ה DELL; הופתעתי לראות שהמחירים שלו ממש זולים.

קראתי לאחרונה בעיתונות על המחשבים הניידים של טושיבה, ראיתי שהדגם הכי זול של טושיבה ב ZAP עם מסך 15.4, זיכרון 1 ג'יגה, מעבד אינטל מובייל 1.73GHZ, צורב DVD ודיסק קשיח 120GB מתחיל מ 2800 שח ללא מערכת הפעלה וממשיך מ 3100 שח (ומעלה) למחשב עם מערכת הפעלה (ויסטה...).

אחריות לשנתיים על המחשב ועל הסוללה והמטען שנה בלבד.

המחיר בארץ (2800 שח) שווה ערך ל 850$ ואילו המחיר העדכני שביררתי זה עתה בארה"ב הוא 430$ (חצי מחיר) כולל מערכת הפעלה ויסטה.

דעתכם anyone ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק - עוד חשוב, לרכוש מחשב שקיימים לו דרייברים לXP היות ובמחירים האלו החומרה היא כזאת שמספיקה לויסטה ומאוד חזקה לXP לכן XP יציג ביצועים משמעותית טובים יותר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק - עוד חשוב, לרכוש מחשב שקיימים לו דרייברים לXP היות ובמחירים האלו החומרה היא כזאת שמספיקה לויסטה ומאוד חזקה לXP לכן XP יציג ביצועים משמעותית טובים יותר

נכנסתי לאתר של טושיבה ומצאתי את האיזור המתאים להורדת דרייברים עבור כל הדגמים וספציפית לזה שאני כנראה אקנה ( Toshiba satellite A205-S5825) . באתר של טושיבה (אירופה) יש את כל הדרייברים הנחוצים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק - אם אתה מתכוון לרכוש את המחשב בארץ ויש לך כוונה לבלות חופשה באילת, תרכוש באילת את המחשב.

כך אתה חוסך את המע"מ, אני חזרתי ביום ה' מחופשה עם מחשב חדש בתא המטען של הרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק - אם אתה מתכוון לרכוש את המחשב בארץ ויש לך כוונה לבלות חופשה באילת, תרכוש באילת את המחשב.

כך אתה חוסך את המע"מ, אני חזרתי ביום ה' מחופשה עם מחשב חדש בתא המטען של הרכב.

השאלה היא מה הטעם בלחסוך את ה 15.5% מעמ כשיש לי אפשרות להביא אותו בכמחצית המחיר ? כשיש לי את האופציה הזו אז נראה לי שלקנות בארץ זה קצת פחות רלוונטי (כרגע).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המילה "תחליף לשולחני" במקרה שלך היא מטעה.

יש פלח כזה בניידים שמגיע עם כל טוב הארץ ומסך 17 אינטש וגם עולה בהתאם.

אתה מתכוון למחשב סטנדרטי.

בקניה מחו"ל קח בחשבון שאין עברית על המקלדת - חריטה שווה בערך 150 ש"ח

קח בחשבון שאין אחריות. במקרה של תקלה - המחשב יצטרך לנסוע לחו"ל וגם לחזור על חשבונך וזה יקח ה-ר-ב-ה זמן.

בנוסף - מחירי הניידים בארץ לא רחוקים כ"כ מחו"ל אחרי שקלול של אחריות ושאר ירקות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המילה "תחליף לשולחני" במקרה שלך היא מטעה.

יש פלח כזה בניידים שמגיע עם כל טוב הארץ ומסך 17 אינטש וגם עולה בהתאם.

אתה מתכוון למחשב סטנדרטי.

בקניה מחו"ל קח בחשבון שאין עברית על המקלדת - חריטה שווה בערך 150 ש"ח

קח בחשבון שאין אחריות. במקרה של תקלה - המחשב יצטרך לנסוע לחו"ל וגם לחזור על חשבונך וזה יקח ה-ר-ב-ה זמן.

בנוסף - מחירי הניידים בארץ לא רחוקים כ"כ מחו"ל אחרי שקלול של אחריות ושאר ירקות.

נייד כזה (עם מסך 17"), לפחות לפי המחירים ב ZAP, מתחיל מ 4500 שח. אין לי צורך במחשב נייד למטרות הכי פשוטות שיש ב 4500 ש"ח. המחשב הכי זול ב ZAP עם מסך 15.4" הוא של ג'יגהבייט עם שנה אחריות ומחיר של 2500 שח כולל מעמ (תמורה נאה לכסף) ומפרט זהה לאלו שדיברנו עד כה (ג'יגה זיכרון, מעבד 1.7, מסך 15.4" ודיסק 120GB).

אם האופציות הרלוונטיות משם לא יצאו לפועל, הג'יגהבייט עושה רושם של מכשיר שיעשה עבורי את העבודה. כרגע בדקתי את המחירים וחל שינוי בהם (ייתכן והיו מבצעים של עד 31/5/08). במידה ולא ניתן יהיה להשיג את המכשיר במחיר הקודם של 430$ (או לא יהיה שום מבצע בחודש הקרוב) אז עדיף יהיה לקנות ג'יגהבייט נייד כאן בארץ ולא את הטושיבה משם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודש מאוחר יותר...

חזרתי לעדכן:

את המבצע של טושיבה לאותו השבוע פספסתי בשעות בודדות, למרות שבמפתיע רגע לפני שאחי עלה לטיסה שוב היה עליו SALE.

בכל מקרה לא חיכיתי לרגע האחרון ונרכש לפני 3 שבועות מחשב נייד של קומפאק פרסריו (הלכה למעשה HP) עם מסך 15.4, מעבד T2370 DUAL CORE של אינטל 1.73GHZ, ג'יגה זיכרון, צורב DVD, ד.קשיח 160GB 5400RPM ושאר הדברים הסטנדרטיים לקטגוריה הזו (3 יציאות USB2 וגם SVIDEO, WIRELESS, כרטיס רשת, מודם, רמקולים של ALTEC LANSING) ומערכת הפעלה ויסטה (שלמען האמת, עושה עבורי את העבודה מצויין כי אני לא משתמש כבד של משחקים או משהו).

בלי החבילה המעצבנת של התוכנות של HP, המחשב עובד סבבה לחלוטין. התענוג הזה יצא בסופו של דבר באיזור ה 1500 שח שזה חצי מחיר ממחיר של מחשב מקביל למפרט הזה כאן בארץ.

תודה בכל מקרה למי שעזר ותרם מניסיונו, SO FAR אני מבסוט מהחבילה והוא מאוד נוח עבורי.

איציק

Eilat 074.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...