Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אז ככה- אחרי שהרכב שלי התחמם בשל כשל במאורר לכ- 120 מעלות התחלתי לעקוב אחרי מפלס נוזל הקירור כדי לוודא שאין פגיעה בראש המנוע או משהו בסגנון.

כבר כמה פעמים שכשאני פותח את מכסה המנוע אני רואה שכבה די עבה (של כחצי סניטימטר) של מעיף קצף לבן המכסה את תא נוזל הקירור- זאת רק כשהמנוע חם (תשעים מעלות) כשהמנוע קר הנוזל נראה רגיל לחלוטין.

זה יכול להעיד על בעיה בראש המנוע או בעיה אחרת?

בתודה רבה מראש.

פורסם
שלום,

אז ככה- אחרי שהרכב שלי התחמם בשל כשל במאורר לכ- 120 מעלות התחלתי לעקוב אחרי מפלס נוזל הקירור כדי לוודא שאין פגיעה בראש המנוע או משהו בסגנון.

כבר כמה פעמים שכשאני פותח את מכסה המנוע אני רואה שכבה די עבה (של כחצי סניטימטר) של מעיף קצף לבן המכסה את תא נוזל הקירור- זאת רק כשהמנוע חם (תשעים מעלות) כשהמנוע קר הנוזל נראה רגיל לחלוטין.

בתודה רבה מראש.

אחי צר לי לאכזב אותך אבל ניראה לי שאתה צריך לעשות ראש מנוע בזמן הקרוב!

כל רכב שמגיעה לדרגת רתיחה של 120 מעלות צריך לעשות ראש מנוע והסיבה היא שהפקום ראש נישרף בטמ כזאת, הראש מתרחב ומתקבץ שוב ואז הוא מקבל צורת פרסה וכו. הקצף הלבן צהוב הזה שיש לך זה תוצאה של חיכוך של שמן עם מיים ואויר, שאתה מכבה את המנוע הקצף הזה יורד למטה, אם תישפוך את כל המיים שיש לך ברדיטור ותעשה ניקוי למערכת של המיים וזה לא חוזר הרווחתה, דרך נוספת לבדוק בעיה של ראש מנוע היא:

תפתך את המכסה של המילוי של השמן מנוע שלך! תסתכל עליו מילמטה יש עליו קצף??? אם כן הלך ראש!

2. תוציא את המדיד שמן שלך תיסתכל השמן שלך בצבע לבן??? אם כן הלך ראש!

3. תיפתח את הפקק של המיים שלך שהרכב מונע המיים קופצים החוצה בלחץ??? אם כן הלך ראש!

4. לחץ אויר במערכת של המיים??? אם כן הלך ראש!

אני מקווה מאוד שלו! רק תגיד לי איזה רכב זה .

ירין אלקיים

פורסם

כן, מדובר במעבר של שמן למערכת הקירור (מים) - מה שמעיד על אטם ראש מנוע לא תקין ("פקונג ראש").

תכניס את האוטו למוסך, אין טעם למשוך את זה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה לשניכם

סיפור יקר מבחינת חלקים (חוץ מעבודה?)

תודה..

ואם כבר אז עוד שאלה- זה מחמיר את הנזק אם אני ממשיך לנסוע במצב הזה ויתקן נניח רק בשבוע הבא או שעדיף לא לנסוע עד לתיקון?

פורסם
תודה רבה לשניכם

תודה..

חלקים לא יקרים (סט שלייף מלא עולה 180-350 שח בממוצע) אבל העבודה היא זו שמייקרת את התיקון.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תודה רבה לשניכם

תודה..

חלקים לא יקרים (סט שלייף מלא עולה 180-350 שח בממוצע) אבל העבודה היא זו שמייקרת את התיקון.

איציק

טוב תודה בה לך

ותגיד- אחרי התיקון המוע יהיה פחות טוב עקב השיפוץ (לא מושלם כמו המקורי) או שאולי דווקא יהיה שיפור?

אגב- זה אולי קשור לרעשים (לא נוראים) שיש לי רק בסל"ד 2500 במנוע?

תודה

פורסם
בדרך כלל המנוע עובד בצורה טובה יותר אחרי הראש, כך לפחות היה אצלי.

בנוסף גם הצריכת דלק השתפרה :D

באמת? הכוונה השתפרה אחרי שהייתה הרעה מאז שהתחלה הבעיה של הראש מנוע או שהשתפרה לטובה בגלל חידוש החלק שהתבלה עם השנים (כלומר צריכה עדיפה על זאת של שבוע לפני שהראש מנוע הלך?)

והשאלה הכי חשובה- אפשר לנסוע עם האוטו בלי חשש שאני גורם לנזק נוסף עד לתיקון בשבוע הבא או שעדיף להימנע מנסיעות ברכב עד אז?

תודה רבה לכולם.

פורסם
בדרך כלל המנוע עובד בצורה טובה יותר אחרי הראש, כך לפחות היה אצלי.

בנוסף גם הצריכת דלק השתפרה :D

באמת? הכוונה השתפרה אחרי שהייתה הרעה מאז שהתחלה הבעיה של הראש מנוע או שהשתפרה לטובה בגלל חידוש החלק שהתבלה עם השנים (כלומר צריכה עדיפה על זאת של שבוע לפני שהראש מנוע הלך?)

והשאלה הכי חשובה- אפשר לנסוע עם האוטו בלי חשש שאני גורם לנזק נוסף עד לתיקון בשבוע הבא או שעדיף להימנע מנסיעות ברכב עד אז?

תודה רבה לכולם.

המנע מנסיעה ברכב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שלום,

בתודה רבה מראש.

לא הייתי מתרגש מזה כלכך כמו שאר הח'ברה כאן.

המנוע מתחמם?

חסר שמן מנוע?

על הפקק של מיכל העיבוי או הרדיאטור יש סימני 'רוטב אלף האיים' 'או טחינה'?

אם ענית לאו על כל השאלות - תמשיך לנסוע כרגיל ולעקוב אחר הדברים האלה, או לחילופין כנס למוסך לחוות דעת נוספת.

פורסם
שלום,

בתודה רבה מראש.

לא הייתי מתרגש מזה כלכך כמו שאר הח'ברה כאן.

המנוע מתחמם?

חסר שמן מנוע?

על הפקק של מיכל העיבוי או הרדיאטור יש סימני 'רוטב אלף האיים' 'או טחינה'?

אם ענית לאו על כל השאלות - תמשיך לנסוע כרגיל ולעקוב אחר הדברים האלה, או לחילופין כנס למוסך לחוות דעת נוספת.

בקשר לשאלה הראשונה והשניה- לא.

בקשר לשלישית- לא יודע- לא פתחתי אותם כדי לבדוק- למען האמת אני לא יודע איפה נמצא מיכל העיבוי (אשמח לדעת) ולא נראה לי שיש פקק לרדיאטור ברכבי.

שאלה נוספת - לא אמור להיות במקרה שאכן יש בעיה בריחה של נוזל קירור? כי הוא לא "נעלם" אצלי בכלל.

תודה...

פורסם

אם עובר לך שמן לנוזל קירור לא תהיה בריחה של נוזל אלה ההפך, גובה הנוזל יעלה וכמות השמן תרד.

שאלה - אתה בטוח שהנוזל חוזר להיות ירוק בסוף או שנשארת שכבה של נוזל חום בהיר מעל הנוזל קירור?

ערב טוב

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם
אם עובר לך שמן לנוזל קירור לא תהיה בריחה של נוזל אלה ההפך, גובה הנוזל יעלה וכמות השמן תרד.

שאלה - אתה בטוח שהנוזל חוזר להיות ירוק בסוף או שנשארת שכבה של נוזל חום בהיר מעל הנוזל קירור?

ערב טוב

בדקתי עכשיו שוב ולא נשארת שום שכבה.- המים חוזרים להיות ירוקים כהים (כמו שהם היו תמיד)

כאמור כשהמנוע חם מופיעה מעל שכבה לבנה של כמו בועות או משהו בסגנון- כמובן שלא פתחתי את הפקק כשהמנוע חם אבל כנראה זה מה שאעשה אחרי הנסיעה הבאה

ובקשר לתגובה קודמת- מה זה מיל העיבוי? המיכל שאליו מכניסים את הנוזל? כי אין על הפקק שלו שום נוזל או חומר אחר..

פורסם

מיכל עיבוי זה המיכל שאליו מוסיפים מי קירור במידה וחסר, בד"כ יש עליו סימון של מינימום ומקסימום גובה נוזל מומלץ.

אתה צריך לבדוק את הפקק של הרדיאטור ולראות אם עליו יש סימנים של "טחינה" שנוצרת מערבוב של נוזל קירור ושמן.

אל תפתח את הפקק של הרדיאטור כשהמנוע חם או הפקק חם, במצב כזה המים ברדיאטור רותחים ויש סכנה לכוויה

כל טוב

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם
מיכל עיבוי זה המיכל שאליו מוסיפים מי קירור במידה וחסר, בד"כ יש עליו סימון של מינימום ומקסימום גובה נוזל מומלץ.

אתה צריך לבדוק את הפקק של הרדיאטור ולראות אם עליו יש סימנים של "טחינה" שנוצרת מערבוב של נוזל קירור ושמן.

אל תפתח את הפקק של הרדיאטור כשהמנוע חם או הפקק חם, במצב כזה המים ברדיאטור רותחים ויש סכנה לכוויה

כל טוב

אין סימנים על הפקק אבל מה שכן נראה לי שראיתי משהו שדומה לטחינה בפעמים שהסתכלתי לתך מיכל העיבוי כשהמנוע היה חם. אני אעכוב. תודה

• תוכן חדש...