Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש לקבל חו"ד והתרשמות של הפילטר ביחס לפילטר מקורי.

כמו כן מבקש לקבל המלצה לפילטר הכולל בתוכו שסתום אל חוזר.

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

הבחור ביקש חוות דעת והתרשמות.

הדבר היחידי שעליך להקפיד עליו כאשר אתה ניגש לרכוש מסנן חליפי, הוא שיהיה מיצרן בעל שם, כגון KS, Mann & Hummel, Hunger, Hengst, Knecht, וכולי וכולי. כול החבר'ה האלה הם בעצם היצרנים של החלקים המקוריים, אך כאשר הם מורכבים ברכב בפס הייצור, פשוט מוטבע עליהם המק"ט והסמל של יצרן הרכב, אבל הרי ברור שלא יצרן הרכב מייצר אותם אלה הוא רוכש אותם "בחוץ", אצל ספק כמו אלה המוזכרים לעיל. השאלה היא לא 'האם צריך להקפיד על שס' אל-חוזר או לא', משום שאם במקור מורכב לך אחד, הרי שלמסנן החליפי גם יהיה מורכב אם הוא תואם (כמובן צריך לבדוק היטב) ושוב, אם תקפיד על יצרן איכותי. כיום, אין שום הצדקה לרכוש מסנן זול מתוצרת עלומה, היות שמדובר בכול מקרה (במכוניות פרטיות, כמובן) ברכיב זול של כמה עשרות שקלים. אין הצדקה לקנות מסנן תוצרת צ'ינג וואנג יונג, רק בגלל שהוא זול יותר ב- 10 ש"ח מאחר. שים לב שעקב התחרות והייבוא המטורף בשוק, גם מוסך מורשה בדרך כלל הוריד מחירים על חלפים מקוריים.

אגב, יצרן בשם ראביט לא מוכר לי.

פורסם

תודה,

היכן ניתן לקנות פילטרים של MANN, רוב החנויות מחזיקים סיני זול....

רצוי באיזור חיפה/קריות

(מי היבואן?)

פורסם
מבקש לקבל חו"ד והתרשמות של הפילטר ביחס לפילטר מקורי.

כמו כן מבקש לקבל המלצה לפילטר הכולל בתוכו שסתום אל חוזר.

החברה הזאת מופצת בשוק הישראלי כבר כמה שנים טובות והיא הפופלרית ביותר בין חברות הליסינג.

פורסם
החברה הזאת מופצת בשוק הישראלי כבר כמה שנים טובות והיא הפופלרית ביותר בין חברות הליסינג.

מה הקשר לחברות הליסינג? הן אמדן לטיפול איכותי? הן משתמשות רק בחלפים איכותיים?

פורסם
מה הקשר לחברות הליסינג? הן אמדן לטיפול איכותי? הן משתמשות רק בחלפים איכותיים?

חברות הליסנג רוכשות יותר מ 60% רכבים חדשים שנמכרים בארץ,והן גם אחת הסיבות לכך שישנם כלכך הרבה חלקי חילוף תחליפיים בארץ.כמעט כל יבואני הרכב מאשרים לחברות אלו להשתמש בחלפים תחליפיים אשרו עברו בדיקה אצל המנהל הטכני שלהם.יבואן שלא יסכים לתת שרות לרכב במסגרת תקופת האחריות האחריות יאלץ להוכיח בבית משפט שהסיבה לכשל נעוצה בחלק התחליפי שהורכב לא באישורם,הסיפור של מסנני ראביט היה בכותרות לפני כמה שנים כאשר יבואן מסויים ניסה להתנער מתקלות במנוע בדגם פופולרי אצל חברות הליסינג בהאשימו את מסנני השמן,בבדיקת המעבדה הוכח שהכשל במנוע נגרם מתכנון לקוי של יצרן הרכב והיבואן נאלץ להחליף מנועים על חשבונו.

פורסם

אתה מתכוון לסיפור הזה? כי בשעתו לא הוכח שמדובר בפגם תכנוני של המנוע אלא כשל תוצאתי משימוש במסנן חליפי.

חברות הליסינג לא שואלות ולא מבקשות אישור מאף אחד איך לטפל ברכבים שלהם וברור שקנייה של מסנן שמן חליפי יקצץ עלויות אחזקה בצורה משמעותית כאשר צי הרכב הוא גדול, אבל ממש תמוה בעיניי מדוע בעל רכב פרטי יחסוך מספר שקלים או עשרות שקלים למסנן תחליפי סיני?

פורסם
אתה מתכוון לסיפור הזה? כי בשעתו לא הוכח שמדובר בפגם תכנוני של המנוע אלא כשל תוצאתי משימוש במסנן חליפי.

חברות הליסינג לא שואלות ולא מבקשות אישור מאף אחד איך לטפל ברכבים שלהם וברור שקנייה של מסנן שמן חליפי יקצץ עלויות אחזקה בצורה משמעותית כאשר צי הרכב הוא גדול, אבל ממש תמוה בעיניי מדוע בעל רכב פרטי יחסוך מספר שקלים או עשרות שקלים למסנן תחליפי סיני?

אני חושב שזה היה הסיפור ,המוסך שלנו טיפל בעבר במאות מכוניות של ניו קופל והדרישה שלהם היתה שימוש במסנני ראביט שהם היו גם המפיצים שלהם למבוניות שנתגלתה בהם תקלה במסגרת האחריות היינו שולחים את הרכב ליבואן ולא היו תלונות לגבי השימוש במסננים.

דרך אגב מסנני ראביט מותקנים גם במוסכים מורשים כחלק חליפי מאושר.

פורסם

בטיפול 10 אלפים האחרון שעשיתי לרכב שלי [רשום בחתימה] אני שמתי מסנן של RABBIT עד היום לא נראו בעיות כלשהן. תראה כשאני באתי לחנות חלפים אז הציעו לי את זה ולא חשבתי שזה יהיה נורא מאחר ו...

1. לא היה לי מושג בנוגע לחלפים.

2. הרכב שלי בקושי זז אז אמרתי לא נורא אם אני ישתמש במסנן של RABBIT.

נמרוד

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תודה למשיבים,

היכן ניתן לרכוש באיזור חיפה/קריות פילטר איכותי של MANN לדוגמא???

פורסם

אכן, מחירו של פילטר מקורי של PSA אינו עולה על 50 ש"ח. במחיר הזה לא שווה להתעסק עם תחליפים. התחליפים המפוקפקים עולים הרבה פחות מהמקורי, אך התחליפים האיכותיים קרובים במחיר למקורי. אם אין לך מקור זמין ל-MANN, אז קנה מקורי וזהו.

• תוכן חדש...